neděle 11. června 2023

(Ne)Oblíbenci | Duben a květen 2023

Ahojky!

Konečně vás mohu přivítat u nového videa! Chvíli to trvalo, protože čas je neúprosný a v poslední době stále proti mně, ale už mi chybělo kecání před kamerou, takže jsem se konečně uráčila. Dnes vám tedy přináším (Ne)Oblíbence, které jsou vskutku nadupané! Spojíme totiž duben i s květnem, ať to s sebou zbytečně nevláčíme do dalších týdnů, takže se připravte na nálož kosmetiky, seriálů, knížek i dobrot :) Spoustu z toho jste tu už viděli, ale všichni víme, že opakování je matka moudrosti.. Takže jdeme na to!



Kosmetická pětka oblíbenců je neměnná, takže pár must-have kousků. Tentokrát hodně zaměřeno na jarní pomocníky, i když hned s tím prvním se ještě na chvíli vrátíme do chladnějších dnů a to s pěnou do koupele Balea. Pokud máte rádi bohatou pěnovou peřinu, tak s těmito pěnami uspějete. Já ji kupovala jako takovou nouzovku pro mrňouse, protože si v poslední době oblíbil všechny ty pičičovinky do vody a chtěla jsem ho uchlácholit něčím méně finančně náročným :D Jako docela se to povedlo, pěna mu na chvíli bohatě stačila a já jsem si ji párkrát užila také :) S příchodem vyšších teplot však přišel čas na přípravu na léto, takže jsem vytáhla svého věrného pomocníka pro pěkné a přirozené opálení - samoopalovací pěnu Dove. Tu už ode mne dobře znáte, takže asi není třeba se tu dále rozkecávat, mrkněte na článek z loňska, stále vše platí. Brzy bude také čas sandálků, takže i o nohy jsem se musela postarat, proto přišel čas vytáhnout Exfoliační ponožky Foot Care z Actionu. Ty už ode mne také dobře znáte, takže jen zopakuji, že si je máte koupit až potkáte Action. Jsou super! Během pár dní máte nohy krásně jemné a oloupanou starou kůži. S jarem je u mne vždy i čas na obměnu vůní. Tentokrát jsem vytáhla Idole od Lancome, která se velmi rychle stala jednou z mých nejoblíbenějších vůní. Psala jsem vám o ní minulý týden, takže můžete mrknout na recenzi. V rychlosti řeknu, že je to úžasná květino-pudrová vůně, která neskutečně drží. Ráno nastříkám a ještě večer ji ze sebe cítím. Je dokonalá! A pětku uzavírám pleťovou péčí. Vyživující kosmetiku nechávám za sebou a vytahuji čistící a hydratační pleťovku. A čistící pleťovku nyní zastupuje řada Pure Algue od Yves Rocher. Prvně jsem vytáhla čistící pěnu, která je úžasně jemná a stejně tak pleť po umytí. Nevysušuje ani nedráždí, ale dokonale vyčistí. Bohužel ale brzy došla, takže jsem vytáhla čistící želé, které ode mne již znáte. Další příjemný kousek, který dokáže pleť snadno a rychle dočistit, ale zároveň je po umytí pleť krásně hebká. Celý článek věnovaný této řadě tu byl pár dní nazpět.



Ale abych jenom nechválila, tak se v řadě Pure Algue nachází i jeden kousek, který mne nijak neoslovil a to Okysličující hydratační maska. Je krémovo-gelová a z obličeje se neoplachuje, což je pro mne trochu prekérka. Musí se jí použít opravdu málo, aby pleť zbytečně nezatížila a na pleti si jen tak neseděla. Ideální je použít ji na noc, protože přes den pak už nemůžete na obličej nic nanést, jelikož na tom nic nedrží a maska hrudkuje.. Takže za mě maska spíše ne.




A jedeme dál! Tentokrát tu mám i ohromné množství dalších tipů. Knížky rovnou tři. Už jste je mohli vidět v Přečtenu, ale tady opravdu neuškodí si zopakovat, jak skvělé jsou. Strašák od Franka Golddammera je jeden z nejlepších krimi thrillerů, co jsem kdy četla. Odehrává se na pozadí druhé světové války, což tomu dodává neskutečný šmrnc, protože když zrovna neřeší Max Heller případ, probíhá bombardování či obsazování Drážďan. Nenudíte se ani na minutku. Určitě budu číst pokračování (Tisíc ďáblů). Druhou knížkou, která ve mně nezanechala buňku klidnou je biografie Jestli to řekneš, kterou sepsal Gregg Olsen. Jedná se o záznamy vzpomínek a událostí jedné rodiny, která byla všechno, jenom ne normální. Matka Shelly dlouhá léta týrala, mučila a šikanovala (nejen) své dcery. Až to skončilo několika vraždami. Svůj až neskutečný příběh plný utrpení vypráví všechny tři sestry Knotekovy, které byly nuceny dělat neskutečné věci, až se jednoho dne vzepřely. Za mě mrazivý příběh, o to horší, že je skutečný a víte, že Shelly Knoteková už je z vězení venku.. Ufff. Třetí knížkou je pak Zhubni od Stephena Kinga, což není nic nového, ale v loňském roce vyšel nový výtisk, takže se ke mně díky výhře dostala. Kinga jsem četla po dlouhých letech. Byly časy, kdy jsem ho hltala a mám  přečtená všechna jeho zásadní díla, ale už jsem si celkem odvykla na jeho styl psaní, takže mi chvíli trvalo, než jsem se do toho dostala. Ovšem je to King a ten prostě nikdy nezklame :)

A ani na poli seriálů tu toho nemám málo.. O nich už jste si také mohli přečíst tady, ale v rychlosti je tu ještě jednou prolítneme. Jeden z nás lže je sice z prostředí středoškoláků, ale řeknu vám, že je to určitě koukatelné i pro dospělé. Zápletka je zajímavá a fakt ne úplně předvídatelné rozuzlení, druhý díl to také trochu zamotá a přesto je vše uvěřitelné. Je to podle knižní předlohy a za mě povedené. Vidím vás je krátká minisérie o snu jedné rodiny, které se promění v noční můru. Koukatelné, i když to rozuzlení mne moc neoslovilo. Druhá řada Eden vás vítá je pak za mě zase k vzteku, protože opět končí v tom nejlepším. Celou dobu se nic neděje a pak bum a konec :D Půlnoční klub byl pak další teenage série, tentokrát z prostředí sanatoria, kde žije parta vážně nemocných teenagerů, která se snaží zabavit a svým způsobem se smířit či bojovat s blížícím se koncem. Opět koukatelné. Co je ale naprosto skvělé je brutální korejský seriál Peklo. Nevím, jak to ti Korejci dělají, ale ty jejich seriály se fakt ničeho nebojí. Tady je to masakr v přímém přenosu, trochu šmrnclé náboženstvím a jejich ideály a bojem o život, kam se podíváte. Heleďte, je to dobré! A stejně jako Hra na oliheň to končí tak, že čekáte druhou řadu, takže doufám, že se brzy dočkám. Poslední z dnešních seriálových tipů je dokumentární série Já jsem vrah, kterou rozhodně doporučuji, pokud máte rádi skutečný zločin. Tady dohromady (zatím) ve 32 dílech najdete příběhy lidí odsouzených za vraždu. Co je na tom fakt dobré, je fakt, že dokumentaristé nechávají čistě na vás posouzení toho, zda uznáte jejich vinu či nevinu a jak a s kým budete sympatizovat.. 



A na závěr tu máme tipy pár dobrůtek. Jako první už tu mám ty nejlepší čaje, které už tu měly být dávno, protože si je kupuji opakovaně už několik měsíců. Jedná se o Rooibos čaje s příchutí vanilky či karamelu od Teekanee. Jsou nejlepší a ač je střídám s jinými čaji, neustále se k nim s chutí vracím. Když chci zahnat chutě na sladké, tak si dávám tohle dobré Kešu máslo s jahodami od Natu. Kešu másla bývají taková lepivá, ale tohle je celkem tekuté, takže to není tak hrozný a ta chuť jahod je v něm znatelná, takže každou chvíli chodím ujídat po lžičkách :) Poslední a nejnovější objev jsou tyto Pětizrnné chlebíčky od Semix. Jsou to spíš takové menší menší krekry, ale je to strašně dobrý! Najdete v nich slunečnicová semínka, dýňová, lněné, atd., takže samé zdravé věci a dohromady to dává skvělou chuť. Navíc je to poměrně velké balení, takže mi i chvíli zabralo, než jsem je sežrala :D Za mě super chuťovka. Seženete v DM drogérii za 59,90 Kč.

Tak a to by tentokrát stačilo a já doufám, že se u této rubriky potkáme zase za měsíc, aby toho potom nebylo tolik.. 

Máme nějaké oblíbence společné? Co jste si oblíbili v poslední době vy? 

8 komentářů:

  1. Ty jo, já tu YR masku oplachuji 🙈 Zhubni jsem teď dočetla a za mě spíše průměr.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jako taky znám od Kinga lepší, ale ten konec mě dostal :D A jako.. já to dělám s maskou podle návodu :D Ale neříkám, že by u téhle masky nebylo příjemné to opláchnout :D

      Vymazat
    2. Právě podle návodu jsem smývala 🤣 Tak je asi všude jiný 😅

      Vymazat
    3. Hele, tak jsem na to mrkla jo.. a na eshopu píší opravdu opláchnout vlažnou vodou a na obalu mám, cituji: Nechte působit pět minut, poté setřete nadbytek textury kosmetickým tampónem 🤔😂🙈

      Vymazat
  2. Znám jen čistící želé YR, to bylo moc fajn a pak pěnu do koupele Balea, ale ta mi přišla taková průměrná, kdybych byla dítě, tak by mi na čabrání ve vaně taky stačila, ale..nevím, voní, pěnu udělají, ale třeba ty od Avonu udělají větší a lepší cenu.
    Co mě tedy hodně zaujalo jsou čaje Teekanee, vůbec jsem o nich nevěděla, sice teď nemám moc čajovou sezonu (ta bude zase až na podzim), ale pak se po nich podívám, protože vanilku nebo karamel, obojí můžu:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Čaje určitě zkus, to je pecka a ujíždím na nich pořád, i mimo sezónu :D Jinak máš pravdu, že Avon pěny taky nejsou vůbec špatný! :)

      Vymazat
  3. Ahoj Klárko, mně za poslední měsíc/dva učaroval pleťový krém The Inkey List Omega Water a čistící melting gel od Avonu z Soothe řady, to mě úplně vystřelilo z trenek jak se říká. Bohužel u obou produktů se blížím ke dnu. Pak musím dozajista zmínit i parádní peeling z limitky Isana Dreamy Sky, ta konzistence!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Sabčo, díky za tipy! Pokud budu mít cestu kolem Rossmáče, tak mrknu na peeling, ale co mě fakt zaujalo je ten gel z Avonu! Omrknu to.. k tomu přihodím ještě pěnu, co doporučuje výše Miss.velvet a objednávka bude na světě :D

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)