neděle 4. června 2023

Tipy na seriály V

Ahoj všem!

Není to tak dlouho, co tu bylo čtvrté vydání tipů na seriály a já už vám přináším další díl. V poslední době mi dělá Netflix často společnost při práci, takže stíhám jeden pořad za druhým :D Takže než to všechno zase zapomenu, dáme si shrnutí. Mám tady toho na seznamu zase dost..


Černé zrcadlo - Black Mirror

O něm už jsem tu několikrát psala a hodně o něm mluvila ve videích, takže věřím, že ho už dobře znáte a nebo jste sami viděli.. Je to již kultovní sbírka příběhů z oblasti informačních technologií a umělé inteligence, kde každý díl je věnovaný nějaké její podobě.. Co díl, to naprostý unikát a originál, všechny vedou k zamyšlení. Některé jsou více brutální, některé méně. Našly se i takové, které mne úplně neskutečně odrovnaly jako snad nikdy žádný jiný seriál (díl Národní hymna je v čele a dodnes jej nemohu rozdýchat). Rozhodně doporučuju, je to série s hloubkou, kde vám slibuji, že vás naprosto pohltí.. Chystá se další série, takže už napnutě čekám..


Lucifer

Další ze seriálů, co mne úplně pohltil. Lucifer se rozhodl, že odejde z pekla a svůj nový domov si vybuduje na Zemi. To samozřejmě nezůstane bez povšimnutí jeho rodiny, v seriálu se v průběhu sérií objevují její členové od sourozenců andělů, přes Matku stvořitelku až po otce, samotného Boha, takže je to trochu takové rodinné drama spojené s mýtickými postavami a do toho zamíchaná notná dávka detektivní práce, protože Lucifer začne spolupracovat s losangelskou policií a hlavně Chloe - detektivkou, která mu od první chvíle nedá spát. Je to fajn americký seriál, kde se kombinuje fantasy svět s krimi a k tomu je to prošpikováno humornými situacemi, což mě fakt bavilo. Ale musím říci, že od čtvrté řady už to šlo celkem z kopce a ke konci už to bylo všechno až zbytečně moc překombinovaný a natahovaný, takže jsem ráda, že se to šestou řadou uzavřelo.


Rudá růže - Red Rose

Teenage seriál a opět ty nebezpečné technologie - tentokrát aplikace Red Rose, která partě mladých teenagerů docela zavaří. Aplikace se majiteli snaží po stažení dostat do mysli a ponouká je k sebevraždě a když to jedna členka party uposlechne, její přátelé se dají do pátrání..  Postavy jsou dosti naivní a občas mi přišlo, že neumí používat ani selský rozum, ale pak jsem si zas říkala, kdoví, zda k tomu dnešní mládež opravdu nesměřuje.. Téma to asi není nikterak originální, ale vcelku koukatelný to je a rozuzlení bylo obstojné.


Sex/Život 2. řada - Sex/Life

První sérii jsem viděla asi dva roky zpět. Nebyl to sice seriál, ze kterého bych si sedla na zadek, ale pokračování jsem pro odlehčení celkem uvítala. Hlavní hrdinka je mi dost nesympatická, ovšem některé její myšlenky, jako matka a žena středního věku, chápu :D Myslím, že se s ní spousta žen zvládne ztotožnit. A samozřejmě tu jsou hlavně sexy chlápci, na které se prostě dobře kouká.. co si budeme. Dokonce je tu teď ještě o pár fešáků více :D Nic světoborného, skončí to tak jak čekáte, ale utíká to a těch šest dílů je zkouknutých raz dva :)



Já jsem vrah - I am a Killer

Dokumentární série Netflixu, kde se v 32 dílech (a věřím, že budou další) představí stejně tolik lidí odsouzených za vraždu. V každém díle najdete někoho jiného, kdo vám svými slovy popíše události, které předcházely jeho pobytu ve vězení a popíše vraždu(y) samotné. Následuje však také pohled detektivů, svědků, pozůstalých.. všech, co se k činu dostali nějak blíže a ukazují pro změnu druhou stranu mince. A je na vás, komu uvěříte.. Za mě celkem zajímavý dokument a jeho pojetí, kdy nechávají tvůrci rozhodnutí, s kým budete souznit a ke komu budete cítit sympatie, čistě na vás..



Jeden z nás lže - One of Us Is Lying

Ach, zase ta střední škola. Pět studentů tráví odpoledne po škole, když v tom jeden z nich umírá. Záhy je z toho zločin a skupinka se musí stmelit i přes veškeré povahové a názorového rozdíly, aby zůstala některá tajemství skryta a zároveň se dokázali dopátrat vraha a vyděrače.. Natočeno podle knižní předlohy. Je tu několik zajímavých zvratů, odhalení vraha nepřichází nijak brzy a zároveň druhá řada vše ještě více zamotává. Bylo to fajn, i přes středoškolské prostředí, které je mi už přeci jen pár let vzdálené. Řekla bych, že to bylo na úrovni a koukatelné i pro dospělého, který má už jiné problémy, než co bude dělat odpoledne po škole či co si vezme na sebe na párty :D



Vidím vás - The Watcher

Kdo chce víc, nemá nic. Takhle bych shrnula minisérii o rodině, která si koupí obrovský vysněný dům a těší se na nový začátek.. Jo, ten přijde, ale vůbec ne tak krásný, jak doufali :D Začnou jim chodit výhružné dopisy, kolem bydlí samí podivíni a v domě se dějí divné, zlověstné věci.. Začnou být paranoidní, nikdo jim nechce pomoci, takže musí sami přijít na to, co se tady děje.. Za mě to bylo fajn, seriál není tak dlouhý, aby vás začal nudit. Rozuzlení sice bylo takový trochu divný a úplně jsem se v něm nevyznala, ale co se dá dělat :D 


Láska je slepá - Love Is Blind 4. řada

Nedávno vyšla další řada, takže jsem ji musela co nejdříve vidět. A.. jooo. Tahle byla nej, jak jsem se shodla s několika dalšími lidmi! Pár Brett a Tiffany byli ti nejroztomilejší ze všech párů dosud (a to jsem v předchozí sérii říkala, že nemůže být hezčí pár než Alexa a Brennon), mile překvapil i smíšený pár Kwame a Chelsea a zároveň to díky několika dalším párům, kterým to nevyšlo, bylo fakt peprné :D Jako za mě fakt dobrá série!


Zdravotní sestra - The Nurse

Hlavní hrdinka nastupuje jako nováček na emergency, kde si padne do oka s oblíbenou a proslulou kolegyní, které jde od ruky zachraňovat životy.. Ale novicka si brzy všimne, že něco není v pořádku a jejich společná směna má více oživených a mrtvých, než je zvykem. Jenže nikdo to nechce slyšet.. Minisérie natočená podle skutečných událostí dánského Anděla smrti..


Posedlost, láska a závist - Obssesion

Minisérie o čtyřech dílech, kterou zkouknete raz dva. O neskutečné vášni, přitažlivosti a posedlosti. A o tom, jak toho jedna holka chtěla trochu moc najednou.. Bavilo mě to a napjatě jsem čekala, jak se to vyvrbí a kdy jim na tu nevěru přijdou.. Ale ten konec mě teda fakt dostal! To jsem ani v nejmenším nečekala. Za mě dobrý!


Eden vás vítá - 2. řada

Konec první řady mě naštval, druhý snad ještě víc. Zase to končí v tom nejlepším. A to se prosím pěkně celou tu řadu nic moc nestalo. Jen přibyl počet neúspěšných pokusů o útěk a pár mrtvých k tomu.. Hele nevím, je to čím dál tím šílenější, ale stejně mě něco pořád nutí koukat, abych věděla, jak to dopadne..


Půlnoční klub - The Midnight Club

Další teenage seroš, tentokrát mysteriózní drama/horor. Parta mladých, vážně nemocných dětí se o půlnoci schází v klubovně sanatoria a vypráví si strašidelné příběhy, zároveň si slíbí, že první z nich, kdo odejde na onen svět, jim dá znamení.. Ilonka se však odmítá se smrtí smířit a bojuje zuby nehty o lepší zítřky nejen pro sebe, ale i pro ostatní členy klubu. Je to koukatelné, hororové za mě sice minimálně, ale ti nemocní chudáčci vám přirostou k srdci. Má to deset dílů, takže nic náročného. Já si to celkem i užila :)


Peklo - Jiok/Hellbound

Víte co? Nevím, co to s těmi Korejci je, ale oni rádi natáčejí brutální seriály! :D Po Hře na oliheň jsem objevila v seznamu tento kousek, kde lidi dostávají proroctví, kdy si pro ně za jejich hříchy přijdou proroci pekelní a víte co? Je to brutální od začátku do konce, ale zhltla jsem to jedním dechem. Nechybí ani nějaká hlavní myšlenka k zamyšlení a i přes brutalitu si tam naleznete své oblíbence, se kterými budete sympatizovat. Doufám, že se objeví i druhá série.


Tak a tady to pro tentokrát zase utnu, ale slibuji, že si brzy dáme pokračování! :D Už teď mám nějaké další seriály zkouknuté seriály v záloze :) 

Viděli jste něco ze zmíněného? Co vás zaujalo?

7 komentářů:

  1. Poslední dobou mám nejen čtecí krizi, ale i tu seriálovou, ze všeho toho jsem zkoukla jen Zdravotní sestru, ta mě bavila. No a díky Tobě mám inspiraci na co kouknout, až moje krize, kdy mě nic moc nebaví, přejde:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To chápu.. Jsou období, kdy to mám stejně a nebaví mě prostě nic :D

      Vymazat
  2. Výjimečně se shodneme a to na Vidím vás a Černém zrcadlu :)

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj Klárko, panečku máme dost podobný vkus. Viděla jsem Black Mirror, Lucifera, Rudou růži, Sex/Život, jeden z nás lže, Láska je slepá - zatím jen dvě série, Eden vás vítá a vlastně i Peklo :-D Momentálně s přítelem sjíždíme Narcose. Já se tomu dlouho bránila, že mě to nebude bavit, ale je to geniální.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mi vůbec neříkej! Já se Narcosovi taky vyhýbám, páč má, pokud se nepletu, hooodně řad a dílů.. ale jestli to za to stojí, tak asi nebude zbytí :D

      Vymazat
  4. Láska je slepá byla naprosto skvělá

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)