neděle 20. března 2022

(Ne)Oblíbenci | Únor 2022

Krásný den vám přeji!

Vítám vás u dalších (Ne)Oblíbenců. Zvažovala jsem, zda vůbec tento typ článku nyní zveřejňovat a zda vůbec v aktuálním dění cokoliv zveřejňovat, ale pak jsem si řekla, že jo. Po nějaké době jsem schopná se zase rozepsat a beru to jako formu terapie, tak doufám, že to tak budete brát i vy a články o kosmetice a banálních záležitostech, pro vás budou odpočinek od toho, co se nyní děje.. Tentokrát tu pro vás mám zajímavou směsici z února, kde se mrkneme na zoubek nejen několika favoritům, ale také propadákům, ať už v kosmetickém, knižním nebo filmovém světě..


I tentokrát vás nemine kosmetická šestka, ale jiná než obvykle! Mám tu totiž pouze tři oblíbence! Zbylé produkty jsou naopak šílenosti.. Mezi trojku topek za únor pak musí určitě patřit Čistící pleťový gel CeraVe, který mne příjemně překvapil. Je to neuvěřitelně jemný gel, který dobře odličuje a dočišťuje pleť a zároveň ji ani trochu nedráždí a nevysušuje. Praktické balení s pumpičkou je třešničkou. V koupelně mi dělají společnost také sprchové gely Ziaja. Už jsem je někde zmiňovala dřív, také jsem už chválila pěny do koupele ze stejné kolekce a stejně jako ty, jsou naprosto bezkonkurenční i tyto sprcháče. Celkem je pět variant a já si všechny do jedné užiju. Gely jsou silněji parfémované a vůně zůstává i po umytí, takže si je dosytosti vychutnávám a to i díky velkému balení. Za mě jsou parádní! A co také miluji? Laky Revolution. Ty u mne nejsou žádnou novinkou, ale v posledních týdnech jsem jim zase naplno podlehla. Vypadají na nehtech elegantně, skvěle kryjí a ještě lépe drží. Za mě to jsou jedny z nejlepších laků na trhu.



Ale když už jsme u těch laků.. Našla jsem mezi i jeden propadák. A překvapivě to není lak z drogérky za pár kaček, ale lak O.P.I, které seženete v parfumérkách a i toto malé balení stojí několik stovek. Uf. Barva krásná, krytí je taky dobré.. ale ta výdrž. To je tedy vážně bída. Už druhý den od lakování mám odrbané špičky a za dva dny už je nutností dát lak pryč, jak šíleně to vypadá.. Bohužel do noty jsem si nepadla ani s leskem na rty Marc Jacobs. Ten má sice jemnou mentolovou chuť, ale nesedla jsem si s odstínem, který vypadá mrtvolně a také ani kvalita mi nepřipomíná high end kosmetiku. I lesky za pade jsou mnohdy lepší, bohužel. Oba produkty už jsem vám ukazovala tady. Do třetice tu mám kosmetiký úlovek, který je někde na pomezí lásky a nenávisti. Tento hřejivý peeling od Organic Shop je tak divná věc, že ani nemám slov.. Peeling je neskutečně tuhý a jeho aplikace je šílená, obsahuje malé dřevěné třísky, které ucpávají odpad a kromě toho, že jste po umytí vydrhnutí, tak vás bude také pálit pokožka, protože chilli papričky :D Tohle je pekelný kousek, to vám teda povím. Psala jsem vám o něm nedávno, celý článek najdete zde.




Knižně jsem teď hodně v útlumu. V únoru jsem zvládla pouze čtyři kousky, i když přičinění na tom má určitě i tloušťka titulů. Takové Půlnoční slunce vydá svojí tloušťkou za dvě běžné knížky a navíc to bylo tak strašně úmorné, že jsem ji četla věčnost. Ač miluji Twilight ságu a dokonce jsem kdysi půlku této knížky četla, když unikla na internet, teď jsem s ní musela hodně bojovat. Úmorné, zdlouhavé a náročné úvahy a myšlenky Edwarda, jsem fakt nedávala.. Naopak Jodi Picoultová a knížka Velké maličkosti pro mne byla příjemným překvapením! Také jsem se trochu bála, ale do děje jsem se zakousla hned na začátku a vůbec jsem těch pětset stran nevnímala. Skvěle zpracovaná problematika rasismu, že i vám to nasadí brouka do hlavy! Obě už jsem zmiňovala v prvním letošním Přečtenu, tak mrkněte.



Něco málo jsem stihla i ve filmovém/seriálovém světě. Kromě klasické dávky rozčilování u Survivoru, které tedy v únoru nebralo konce a kolikrát mi div nepraskla žilka, jsem stihla také novou čtvrtou řadu seriálu The Sinner - Hříšnice. Zatímco třetí řada mne moc nebavila, tak u čtvrté s Percy jsem byla zase docela napjatá. Přímořské městečko skrývalo tajemství, takže jsem se do toho rychle dostala a celou řadu stihla sjet během jednoho dne. Také jsem stihla třetí řadu Too Hot To Handle. To je prostě vyplachovárna pro dny, kdy potřebuju vypnout a na nic nemyslet.. Třetí řada byla docela nabušená emocemi i bizarními situacemi, takže to splnilo svůj účel. Z filmů jsem toho moc nestihla, ale jeden úlovek tu mám a to dokument Harry Potter 20 let filmové magie: Návrat do Bradavic. Na Harrym jsem vyrůstala a miluju ho do dneška, ať v knižní či filmové podobě, takže tento dokument jsem si nemohla nechat ujít. Bylo to příjemné připomenutí toho, co kult Harryho Pottera je a co přinesl do našich životů, ať jste to vnímali více či méně. Musím říct, že jsem byla vážně dojatá, i slza ukápla..  Pokud máte HP rádi, tak tohle vzpomínání musíte vidět!

Tak a překvapivě tu nemám žádný vosk, který by stál za zmínku! V únoru jsem to nějak flákala. Ale brzy vám určitě nějaké tipy dodám, to se nebojím :) Tím bych asi únor nechala za sebou. A zajímá mě:

Co bavilo v poslední době vás? Viděli jste dokument Harryho Pottera?

12 komentářů:

  1. Velké maličkosti se mi také moc líbily a už mám od autorky doma další knihy. Ze seriálů jsem teď začala sledovat třeba New Amsterdam, což mě baví, sice Chirurgové to nejsou, ale jinak pěkné :)
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také už mám doma od Jodi další knížku :) Já neviděla ani Chirurgy, tak možná bych to mohla napravit, což? :D

      Vymazat
  2. Ty laky Makeup Revolution, viděla jsem je u Tebe někdy v recenzi a pro začátek jsem si koupila tři odstíny (bylo to enormně těžké vybírání, mají jich tolik a tak krásných) a jsem nadšená:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to mám velkou radost! :) Já po žádných nesahám tak ráda a často jako právě po nich! Navíc to barevné spektrum je neuvěřitelné! Mám jich šest a samé takové tlumené, spíš podzimní a zimní barvičky, tak je možná čas rozšířit sbírku :D

      Vymazat
  3. Páni, ani som nevedela, že Ziaja má takéto sprcháče. Určite nejaký z nich vyskúšam, vďaka za tip. :)

    www.beautiful-savage.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Má, má a jsou naprosto boží! ♥ U nás už se konečně dostaly i do drogérií, tak snad se objeví i u vás! :)

      Vymazat
  4. Sprcháče od Ziaji mě dosti zaujali, ani jsem nevěděla že je má. :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Oni je nemají v nabídce tak dlouho, maximálně rok a donedávna byly tak nějak v ústraní, což je škoda :( Ale už jsou i v drogérce (DMko má nově v nabídce varianty Fresh Tea Mint a Red Currant), tak třeba o nich bude slyšet víc :)

      Vymazat
  5. Jodi Picould je Paní vypravěčka. Její knihy miluji. Na blogu jich mám dost:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si teď objednala druhou, tak už se na ni těším! :)

      Vymazat
  6. Ahoj, pěny do koupele jsou pro mne novinkou, ráda se podívám a konečně něco za jejich e-shopu objednám. ☺♥
    Krásný víkend.
    Blog MonalisaBeautyEriAnna

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ať vezmeš pěny nebo sprcháče tak nešlápneš vedle, jsou boží! :)

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)