čtvrtek 10. února 2022

High end chvilka: Marc Jacobs a O.P.I.

Krásný den vám přeji!

Co říkáte na to, dát si pro tentokrát něco luxusnějšího? Po Vánocích jsem si dopřála zase pár kousků ze slev na Sephoře a mimo jiné, jsem narazila na skvělý set miniatur, kde byla namíchaná jak dekorativní, tak pečující kosmetika. Všechno ještě vyzkoušené nemám, ale na dekorativku jsem se vrhla s nadšením téměř okamžitě. Po laku na nehty od O.P.I. jsem totiž toužila už několik let, takže jsem si splnila takový malý, kosmetický sen a jelikož mi sedí i barva, dlouho jsem neváhala.. A lesk na rty Marc Jacobs? Mám poslední dobou leskové období, takže tohle přišlo jako na zavolanou! Tak jak to tedy vypadá, když si vezmu do parády trochu dražší dekošku?


Laky na nehty O.P.I. jsou klasika a zná je snad každý. Jsou tak nějak považovány za krále mezi laky. A já je mám v hledáčku už vážně dlouho. Ovšem pořád jsem měla někde vzadu v hlavě nějaké ALE a na seznamu milion dalších věcí, které jsem chtěla víc, takže jsem je vždy upozadila. Tak jsem ráda, že se to konečně stalo a aspoň jeden malý lak této značky se ke mně dostal. A víte co? Já jsem nakonec ráda, že jsem nepodlehla už dřív..



Barva je to krásná. O tom není třeba diskutovat. Nádherná rudá. Ruce s ním vypadají svůdně a elegantně. Já poslední dobou na červené dost ujíždím, takže tohle je barva přesně pro mě. Balení asi nemá cenu moc hodnotit, protože mám miniaturku, díky čemuž je práce se štětečkem jiná. Práce s ním je preciznější, ale zase je potřeba více tahů. U velkého to bude samozřejmě jinak. Každopádně schne vážně rychle a je plně krycí už v jedné vrstvě. Potud jsem byla nadšená. Ale ta výdrž. To je zoufalství! Po prvním nalakování jsem si říkala, že to byla třeba jen smůla.. Po třetím, kdy jsem už druhý den měla odštíplou půlku ukazováčku a odrbané špičky na všech ostatních prstech, už to smůla ani náhoda nebyla. A nepomáhá ani top coat, který to obvykle zachrání. Opravdu děs, zlatě laky za pade z drogérky, to vám řeknu.. Jsem upřímně ráda, že jsem nekupovala velké balení za plnou cenu, protože to bych byla vážně naštvaná.. 


Ne že bych byla ještě nějak naivní, abych automaticky čekala, že u dražší kosmetiky je zaručena vyšší kvalita.. Ale tak nějak to k tomu člověka nutí, myslet si, že HE prostě bude super, že jo? A já si říkala, jak budu mít teďka luxusní lesk do kabelky. Jako jo, luxusní je. Tedy minimálně ten obal vypadá exkluzivně. Bohužel ten obsah.. ten teda strčí do kapsy kdejaká drogérka. Barva je to na první pohled pěkná a fakt jsem zajásala, protože lesk v tělovém odstínu se mi tuze hodí. Ač mám doma rtěnek a všech možných produktů na rty fakt hodně, tak nude lesk mi chyběl! Jenomže bohužel tohle na rtech vůbec nevypadá hezky.. Odstín je hodně světlý a rty vypadají mrtvolně, pigmentace na rtech vypadá taky jinak než na ruce, chce to několik vrstev, aby byl vůbec vidět a jelikož navíc dělá nevzhledné mapy u středu rtů a zalézá do vrásek, není to pěkné ani trochu. Vypadá prostě divně. Má jemnou mentolovou chuť a vůni a rty jemně chladí, což je vcelku příjemné a i tak nějak příznačné vzhledem k tomu studenému odstínu :) Ale poměrně dost lepí a výdrž je asi tak obyčejná jako u lesku za pade, takže... Ne. Ne. Ne. Tohle je fakt obrovský zklamání..








Sečteno podtrženo: Dnešní ponaučení? Ne vždycky se vyplatí investovat. Nechci být zlá, ale tohle jsou v obou případech vyhozené peníze. Za cenu jednoho OPI laku, který nebude držet, seženete minimálně čtyři drogérkové.. Mrkněte na lak S-he, Essence nebo Miss Sporty, udělají lepší službu a fungují lépe. A to samé v podstatě platí s leskem. Tento jen dobře vypadá v kabelce, bohužel. Lesk seženete na Sephoře za přibližně 400 Kč / 5 ml. Lak jsem už nenašla, ale na Opishop.cz najdete širokou nabídku, pokud budete hledat.

A co vy a O.P.I. laky či Marc Jacobs deko? Znáte? Máte něco doma?

6 komentářů:

  1. Tak ten lesk mě vůbec nezaujal, přesně tyhle mrtvolné odstíny nemám ráda a vyhýbám se jim. A lak je odstínově pěkný, ale když už do něčeho vrazím víc peněz, tak čekám něco daleko víc než jen hezký odstín.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem doufala, že bude lesk na rtech trochu růžovější, je bohužel fakt hrozně světlý :-/ A ten lak.. škoda mluvit no :(

      Vymazat
  2. Ahoj Klárko, tedy super článek. Po pravdě mě recenze na lak překvapila, mě nedrží žádný lak, jak drogérkový, tak high end, např jsem měla Chanel a jeden den max., proto chodím na gelové. Krásný víkend přeji. ☺♥
    Blog MonalisaBeautyEriAnna

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jej, ale tak u Chanel laku bych taky čekala víc! :-/ Já většinou ani s drogérkovými nemám problém třeba 4 - 5 dní, například Essence mi skvěle drží nebo Makeup Revolution, takže tady jsem čekala minimálně to samé :-/ :D

      Vymazat
  3. Odstín lesku se mi nelíbí, ale odstín laku na nehty je perfektní. :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlas, ten lak má barvu dokonalou.. Ale ta výdrž.. ta výdrž! :-/

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)