neděle 6. února 2022

Spotřebováno za leden 2022

Krásný den vám přeji!

A vítám vás u letošního prvního Spotřebována! Tentokrát jsem nezahálela tolik jako minule, takže po trochu slabším prosinci, tu mám zase jednou celkem příjemnou nálož. Tak jo, pojďme na to.



Tedy nemusíte se bát, zase toho není tolik, ale máme tu pěkných sedmnáct kousků (z toho pár jednorázových masek).



Intimní hygiena s kyselinou askorbovou Intimo - Ziaja - intimní gely od Ziaji kupuji pravidelně a nemám jim absolutně co vytknout. Mají jemné parfemace, nedráždí, ba naopak spíše zklidňují a prodávají se ve velkém balení s praktickou pumpičkou. Navíc jsou za pár korun a některé varianty seženete i v drogériích. Hodnocení: 5/5.

Pěna do koupele Cozy By The Fireplace - Oriflame - měla velmi příjemnou perníčkovou vůni, jen škoda, že byla cítit jenom chvíli po nalití a z pokožky pak už úplně nepatrně. Navíc bylo potřeba nalít do vany docela velké množství, abych dosáhla aspoň trochu bohaté pěny, takže balení vydrželo jen pár použití. Pokožka byla lehce zjemněná, ale žádný zázrak.. Znám i lepší pěny. Hodnocení: 2,5/5.

Malinowa pralina - Manufaktura Piekna - Pokud jezdíte do Polska, tak se mrkněte v Rossmannovi na tohle, protože to je naprosto boží pudr/sůl do koupele! Krásně malinově to voní, obarví to vodu na dokonalou sytě až neonově růžovou a i pěna se dostaví. Prostě pecka, já jsem si to strašně užívala a chvíli jsem se cítila jako malý dítě, co si užívá koupáníčko. Pokožka taky neprotestovala a zůstala hezky zjemněná. Je to paráda a prý to prodávají v několika dalších variantách. Škoda, že něco tak úžasného není u nás! Hodnocení: 5/5.


Kávový peeling - Purity Vision - kávový peeling není nikdy šlápnutím vedle. Krásná a čistá vůně kávy je doprovázená příjemnou péčí a dokonale vydrhnutou a zároveň jemnou pokožkou. Obsahuje kokosový olej a bambucké máslo, které vyživí pokožku. Prostě zážitek. Výtku mám jen ke skleničce, protože to mi přijde do vany hrozně nepraktické. No a počítat musíte také s nepořádkem, ta kávová zrnka jsou prostě všude, pokud jste nešikovní jako já. Ale výsledek za to stojí! Hodnocení: 5/5.

Tělový peeling Sladká ostružina - Yves Rocher - ooo mňam! Tohle jsem si neskutečně užila! Pamatujete si fialové bonbony LIPO? Tak Sladká ostružina voní úplně stejně. Luxus. Stejně jako peeling samotný, sice není nejhrubší, ale díky tomu se dal používat častěji, klidně denně a zjemnit a vyčistit pokožku zvládl obstojně. Hrozně mě bavila i ta jeho konzistence, kdy se z gelu mění na mléčnou emulzi. No prostě fajnové, hodně fajnové. Hodnocení: 4/5.

Tělový krém Cosy Brazil - Balea - tenhle tělový krém jsem musela mít. Láká na kakaovou vůni, která je na první přičichnutí příjemná, ale jakmile se rozleží, stane se z ní pěkná umělotina. Krém samotný se snadno roztírá a rychle vstřebává. Chvíli i "voní" z pokožky. Hydratace tedy spíše průměr, tak nějak to stačilo, ale žádná výhra to nebyla a suchá pokožka by potřebovala víc. Hodnocení: 2,5/5. 

Tělový krém Beloved Vanilla - Bioten - tenhle krém byl lepší. Jemná vůně sice nepřipomíná nijak zvlášť vanilku, ale užila jsem si ji. Krém se snadno roztírá, rychle vstřebává, nezanechává pokožku mastnou ani ulepenou, ale hydratace zajištěna naprosto bez potíží. Navíc to balení i poměrně dlouho vydrží. Hodnocení: 4/5.



Odličovací krém Sensitive Camomille - Yves Rocher - ideální pomocník na podzim a zimu, kdy dostává pleť díky chladu a změnám počasí trochu víc zabrat, je citlivější, sušší a potřebuje jemnější péči. Krém je hutnější než jsou gely či pěny a zanechává pleť i lehce vyživenou. Musíte být při oplachování trochu důkladnější, jde hůř dolů a make-up, který má odstranit, taky nešel úplně snadno. Spíš doporučuji používat na dočištění. Prokletá je i ta tuba, která se prostě ke krémovému produktu tohoto typu nehodí, blbě se to vymačkává.. Není to úplně výrobek pro mě a znovu se asi neuvidíme. Hodnocení: 2,5/5.

Regenerační rostlinný balzám na vlasy - Yves Rocher - a YR ještě jednou. Balzám můžete použít za mokra jako klasickou masku nebo za sucha na noc jako zábal či v malém množství jako bezoplachový balzám.. Záleží na tom, co vaše vlasy potřebují. Já musím říct, že pro moje vlasy to moc není a mohla jsem ho používat úplně v minimálním množství, proto jsem ho tu měla tak dlouho. Dávala jsem buď při mytí jako kondicionér/masku a nebo v pidi množství do délek po umytí, ale vážně jen tehdy, když moje vlasy volaly SOS a potřebovaly vzpruhu a trochu výživy. Hodně rychle mi je totiž zmastil, většinou už druhý den po umytí jsem měla vlasy zplihlé a mastné. Takže jsem ho spotřebovala, ale znovu asi pořizovat nebudu, najdu si masku či péči vhodnější pro můj typ vlasů. Hodnocení: 2,5/5.

Suchý šampon Oriental - Batiste - ty ode mě znáte, takže není potřeba se po stopadesáté opakovat. Další boží varianta s hezkou, květinovou vůní. Snadná a rychlá úprava vlasů a hlavně okamžitý efekt - zase fresh účes, který se mnou přežije další den :D Vždycky Batiste! Hodnocení: 5/5.




Korejské masky - Action - určitě nesmíte minout. Psala jsem vám o nich nedávno, takže je nebudu probírat jednotlivě. Za sebe můžu rozhodně doporučit hydrogelovou Gold Mask, která skvěle pleť osvěžila a hydratovala a velmi příjemně mne překvapila i Holy Guacamole. Masky stojí pár kaček, což je super a seženete je v řetězci Action :) Hodnocení: 5/5.

Plátýnková maska LEO - Isana - byla super! Jako roztomilý lvíček jsem sice nevypadala, ale tyhle natištěné obrázky mě na maskách i tak baví. Maska byla tak akorát napuštěná sérem, které se z velké části vstřebalo a pleť hydratovalo. Po sundání jsem zbytek séra vklepala, ale pleť zůstala trochu ulepená. Hydratace slušná a cena sympatická (cca 30 Kč). Vyrobeno v Korei, takže kvalitka zaručena. Hodnocení: 4,5/5.



Express Dry Drop - Essence - jsou už mým nepostradatelným pomocníkem při lakování nehtů, díky nim lak schne o poznání rychleji. Předtím jsem měla sprej od S-he, který byl stejně nápomocný, ale kapky mi jsou o chlup sympatičtější. Jsou praktičtější na použití, navíc i přes menší množství v balení déle vydrží. A o něco nižší je i jejich cena. Hodnocení: 5/5.

Lak na nehty Naturally Perfect, odstín Rose Macaron - Miss Sporty - jeden z nejkrásnějších pastelových laků, co jsem měla. Krásná, jemná růžová. Podobné odstíny miluju. Kryje ve dvou vrstvách, okamžitě zasychá a vydrží všechno! Abych se dostala na dno laku, se mi často nestává, takže to mluví za vše. Jo a stojí asi 45 Kč! Hodnocení: 5/5.

Regenerační mast Oliva - Ziaja - mi dělala společnost hodně dlouho. Je to takový ten záchranný kousek, který byste měli mít vždycky po ruce, když vás něco trápí. Ať už suché a popraskané rty nebo odřená a suchá kolena, lokty nebo třeba záděrky a suché kůžičky na rukou.. Jedná se v podstatě o neparfemovanou vazelínu, která tvoří bariéru. Zabraňuje vysušování a naopak je lehce mastná, takže dodává výživu. Za mě je to fajn a podobný produkt nesmí doma nikdy chybět. Hodnocení: 5/5.

Tak a jsme na konci! A já vám můžu už teď slíbit, že ani příští měsíc to nebude úplně o ničem. Už se mi to tu začíná kupit a to je teprve začátek měsíce, ach jo! :D

Máte s něčím z toho zkušenosti? Co vás zaujalo?

6 komentářů:

  1. Jsem ráda, že nejsem jediná, komu ten balzám YR nesedl. Naopak také miluji intimní hygienu Ziaja a kávový peeling.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bohužel, ten balzám mi dalo zabrat vůbec spotřebovat, musela jsem fakt zlehka :D

      Vymazat
  2. Znám jen gel pro intimní hygienu Ziaja, netuším, jestli zrovna tuhle variantu, ale už jsem jich měla několik a vždy úplná spokojenost, hlavně kvituji pumpičku, ohromně praktická věc, pumpnu a můžu se umývat:-)
    A pak sucháč Batiste, taková klasika, kupuji jen tuhle značku:-) Jen by mohly častěji bývat v akci:-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Oni mají těch variant tolik, že už taky nevím, které jsem měla a které ne :D Ta pumpička je super, taky ji oceňuji. A Batiste.. souhlasím :D Teď se teda jeden vyprodává v DMku, myslím, že s Wonder Woman :)

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)