čtvrtek 3. února 2022

Moje zimní pleťová péče: kosmetika NUXE

Krásný den vám přeji!

Už je to nějaký ten pátek, co jsem začala používat tuhle čtveřici pleťové péče Nuxe, takže je nejvyšší čas podělit se s vámi o své dojmy. Od Nuxe snad všichni znají jejich suché olejíčky. Jak můžete vidět i na fotce, já je také důvěrně znám :) Z pleťovky jsem také už něco málo vyzkoušela, ale důkladnému testování jejich péče o pleť dosud unikala, proto jsem se na to vrhla ve velkém. Na Elnino.cz najdete široký sortiment této jinak lékárenské značky za velmi příznivé ceny a já jsem ráda, že jsem mohla ve spolupráci s nimi tuto kosmetiku vyzkoušet.




Rozhodla jsem se, že zkusím používat ve své pečující rutině pouze produkty jedné značky, proto jsem si vybrala ucelenou péči. Zvolila jsem na den multikorekční Creme Prodigieuse Boost, na noc pak výživnější Nuxellence Detox. Nechybí ani oční Creme Prodigieuse či sérum Créme Fraiche de Beauté. 

Denní péči Creme Prodigieuse Boost můžete zakoupit samostatně nebo v dárkovém balení, kde kromě krému najdete miniaturku suchého oleje. No řekněte, není to roztomilé? Úmyslně jsem si vybrala na zimu výživnější verzi, která obstará v jednom kroku péči pro pleť na celý den a můžu říct, že jsem udělala dobře.

Oficiální popis: Krém účinně bojuje proti prvním příznakům stárnutí. Obsahuje antioxidační komplex z jasmínu, který pomáhá odstraňovat negativní účinky každodenního života (stres, únava, znečištění prostředí). Okamžitě hydratuje a vyživuje pleť.

Krém je v něžné růžové tubě a je velmi prakticky řešený, protože obsahuje pumpičku, kterou si snadno a rychle vymáčknete množství, které budete potřebovat. Já většinou dávám na celý obličej a krk dvě pumpičky, což je optimální množství. I když péče vypadá hodně neškodně, jako lehoučký krém, trochu klame. Obsahuje na poměrně vysokém místě kokosový či makadamiový olej, které tam jsou znát, je díky nim trochu mastnější a těžší. Většinou proto nechávám pleť pár minut po namazání volně dýchat a krému tak dám šanci se lépe vstřebat. Párkrát se mi totiž stalo, že když jsem hned nanesla mastný make-up, tak mi na obličeji nechtěl držet a třeba z lící mi vyloženě slejzal. Zase ale samostatně, když nedávám make-up, působí pleť svěže a je s ním taková pěkně "ucelená", jak když si ho umí i užít. A samozřejmě krém zajistí pleti parádní výživu, kterou v chladnějším období často potřebuje. Letošní zima se zatím obešla bez vysušených tváří a věřím, že na tom má svoje přičinění. Poslední poznatek je vcelku intenzivní parfemace. Je to taková nasládlá, lehce květinová vůně, na kterou jsem si poměrně rychle zvykla, ale je na pleťový krém dost výrazná. Celkově mě ale krém baví, i když ta horší spolupráce s make-upem mě občas štvala.






Do večerní péče jsem si pak vybrala tři kousky. Každý večer začínám rutinu s Hydratačním pleťovým sérem - Créme Fraiche de Beauté. 

Oficiální popis: Pleťové sérum hloubkově hydratuje a vyživuje pleť a chrání ji před negativními vnějšími vlivy. Díky rostlinným výtažkům zanechává pleť hydratovanou 48 hodin. Složení, které neobsahuje parabeny, je vhodné i pro citlivou pleť. Obsahuje 96,4% složek přírodního původu. Dodává pleti příjemnou vůni pomerančových květů a santalového dřeva. Neobsahuje parabeny, je nekomedogenní.

Sérum je v bílé lahvičce, opět s praktickou pumpičkou, která snadno a rychle dávkuje potřebné množství. I tady dávám dvě pumpnutí na celý obličej. Sérum je příjemně gelové, snadno se roztírá a v okamžiku se vstřebává. Pleť zanechává jemnou a vzápětí můžete nanášet krém. Hydratace tam nějaká je, dobře si sedí s krémem, ale samotné sérum by nestačilo a samo o sobě nemám pocit, že by mělo nějaký výrazný efekt. Opět i tady to doprovází dost intenzivní parfemace. Podle popisku s pomerančovými květy a santalovým dřevem, já v tom cítím spíš citrusy. Nedělá nic špatného, ale ani nic navíc.. Je to sérum typu: neurazí-nenadchne, s krémem si sedí, ale samo o sobě zázraky nedělá. 







Nesmí samozřejmě chybět oční krém a jaký jiný vybrat než Hydratační a vyživující Creme Prodigieuse Anti-Fatigue Eye Cream Limited

Oficiální popis: Kazí vám dojem z vizáže váčky či kruhy pod očima? Dobře vybranou a soustředěnou péčí s nimi zakrátko zatočíte. Mezi složky krému patří kyselina hyaluronová přírodního původu, modrá slaměnka, nestařec, kakaový extrakt a rostlinný kofein. Chvíli ho používejte a sledujte přitom reakce okolí - brzy jistě uslyšíte, že vypadáte svěžeji. A bez nevzhledných pytlíků pod očima se tak hlavně budete i cítit. 

Oční krém také není vůbec špatný. Opět je balený v lahvičce s pumpičkou, takže snadná a rychlá aplikace. Tady mi bohatě stačí jedna pumpička a musím říct, že i přes tu úsporu, mizí snad nejrychleji. Pozor na objem, který je pouhých 15 ml, což je (i na oční krém) poměrně málo. Pominu-li gramáž, tak je to krém s příjemnou krémovo-gelovou texturou, který se rychle roztírá a ihned vstřebává. Oční okolí zanechává jemné, bez známek únavy a hydratované. ALE v očním okolí bych uvítala asi trochu výraznější výživu. Mám pocit, že čím déle jej používám, tím znatelnější jsou linky a vrásky, protože se jim nedostává potřebné hloubkové vyživy. Není to nic drastického, ale zažila jsem už i lepší krémy. Možná pár let zpět nebo na léto by mi stačil, ale teď potřebuje moje oční okolí víc. 







A na závěr večerní rutiny si užívám vyživující Nuxellence Detox, který dodá pleti to, co po celém náročném dni potřebuje.

Nuxellence je zajímavý "od hlavy k patě". V krabičce se ukrývá velká lahvička, kde pumpička není vidět, objeví se až otočením vrchní části. Stačí tři stlačení pumpičky a pleť si bude lebedit. Krém je hutnější a výživnější, ale pleť přehnaně nemastí a v okamžiku se vstřebává, takže by mohl sušší pleti skvěle posloužit i na den, i když je primárně určený na noc. Přes zimu potřebuje i moje mastnější pleť noční vzpruhu a více péče, takže mi vyhovuje i jeho důkladnější výživa. Kromě toho je pleť taková.. vyhlazená a trochu.. svěžejší a mladší? Samozřejmě žádné zázraky, ale musím říct, že mi krém rozhodně svědčí a nadmíru si ho užívám. Vůbec nezatěžuje, pleť není mastnější než jindy, naopak mi přijde, že se vstřebává tam, kde je ho třeba a o mastnější místa se "nestará", jestli chápete, jak to myslím. Fakt mě hrozně baví a každý večer si jeho aplikaci doslova vychutnávám. Na rozdíl od zbytku péče této značky není zbytečně přeparfémovaný. Ba naopak je cítit jen lehce a to navíc něčím, co nedokážu blíže specifikovat. Trochu mi to přijde jako nějaké "bahýnko", ale nic obtěžujícího. Jako nemám mu co vytknout. Je skvělý. Pleť vypnutá, vyživená, ale nezatížená.. prostě to chceš.






Sečteno podtrženo: Heleďte, je to fajn pleťovka. Vesměs plní, co od ní očekávám, pleť je při využití jako celek v pohodě. Vyživená a pružná, aniž by se víc mastila nebo ucpávala. S žádným produktem jsem neměla žádný zásadní problém. A přesto.. jsem nezůstala úplně ohromená a kromě Nuxellence, který mi přijde naprosto skvělý a opravdu u něho efekt vidím, mám pocit, že ten zbytek nepotřebuji a může být nahrazen něčím jiným.. Oční krém je 15 ml za cca 280 Kč, Pleťové sérum 30 ml za 327 Kč, Multikorekční denní krém 40 ml pak za cca 450 Kč. Nuxellence už jsem bohužel nenašla, ale věřím, že v lékárnách ho určitě objevíte.

Co vy a Nuxe? Zaujala vás tato lékárenská značka? Máte od nich vyzkoušenou nějakou pleťovou péči?

*PR produkty zaslané zastoupením e-shopu Elnino.cz

9 komentářů:

  1. Odpovědi
    1. Není to špatný, ale nejlepší jsou stejně ty jejich olejíčky! ♥

      Vymazat
  2. Co se týče Nuxe, tak znám jen jejich legendární multifunkční oleje, ale samozřejmě vím, že mají v nabídce i pleťovou kosmetiku a protože už mě dohání věk a co se týče produktů na pleť, už tolik neřeším cenu jako dřív, tak bych si docela dala říct.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chápu, mám to hodně podobně :D Proto jsem ráda, že jsem měla tuhle ucelenou péči, ale není to ono. Budu hledat dál.

      Vymazat
  3. Mám velmi dobrou zkušenost s jejich ikonickým olejem a potom hydratačním krémem. TAkže plně chápu. ☺ Moc pěkný článek.
    Hezký den přeji.
    Blog MonalisaBeautyEriAnna

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jejich olejíčky jsou stejně nejlepší! ♥ :) Děkuji a přeji také hezký den!

      Vymazat
  4. Měla jsem kdysi krém na pleť a byl naprosto skvělý. :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat
    2. To je moc dobře! Já musím říct, že ten noční je taky super a teď mi pěkně chybí! :-/ :D

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)