neděle 14. listopadu 2021

Spotřebováno za říjen 2021

Krásný den vám přeji!

Tak co jsme tu tento měsíc ještě neměli? No přeci Spotřebováno! To by bylo, aby nebylo! Každý měsíc se mi tu nahromadí pár prázdných obalů a jak ráda se jich potom zbavuji.. Tak se na to pojďme mrknout.



Tentokrát taková klasika, celkem 18 kusů, ale z toho ještě i něco málo z dekorativky, takže to není nějak strašný. Aspoň si teda myslím..



Sprchový gel Argan - Yves Rocher - při prvním přičichnutí jsem se do něho neskutečně zamilovala a fakt jsem se těšila, až se mnou vyrazí do sprchy, ale nakonec musím říct, že té vůně jsem byla taková.. přehlcená. Když se rozležela, tak už prostě tak krásně olejová nebyla a naopak mi začala dost vadit. Ke konci balení už jsem toho měla dost a těšila se zase na jiný sprcháč :D Jinak co se týče kvality, tak je to klasika, YR nezklame - bohatě napění, krásně provoní (na pokožce už to tak strašný není) a balení dlouho vydrží (tady to je teda trochu k vzteku :D). Hodnocení: 3/5.

Face & Body Scrub Coffee & Chocolate - Eco Laboratorie - kávový peeling za pár kaček, který neskutečně poslouží! Žádné jiné peelingy tak hezky nezjemní pokožku jako právě kávové. Sice nadělají ve sprše největší nepořádek, ale stojí to za to :) Tenhle navíc obsahuje ještě čokoádu, takže ta vůně je dvojnásobně dokonalá a sáček (40 g) vám i chvíli vydrží (já na drhnutí celého těla měla na cca 4 - 5 použití). Složení čistě přírodní, takže za tu cenu (cca 50 Kč) je to naprosto bezkonkurenční. Už mám doma další balení. Hodnocení: 5/5.

Sůl do koupele Váš čas - Balea - po dlouhé době zase sůl Balea a ani tato mne prostě nepřesvědčila. Sice hezky jemně voní, ale ta vůně rychle vyprchává a na těle po umytí už po ní není ani známky. Bohužel se nekoná ani zjemnění či výživa pokožky. Snad jen chválím za trochu té pěny, co nadělala. Stojí pár kaček, takže cena odpovídá kvalitě, ale my víme, že jsou i lepší za stejnou cenu, že jo! :) Hodnocení: 3/5.

Tělový krém Cucumber Party - Body Love - tohle byl vcelku příjemný tělový krém s jemnou, osvěžující okurkovou vůní. Trochu to chtělo důkladněji rozetřít, ale rychle se vstřebal a nějakou tu chvíli po namazání pokožka voněla a hlavně i vcelku úspěšně hydratoval, takže spokojenost. Praktické balení je příjemný bonus. Hodnocení: 4/5.




Vyživující a hydratační sprej Jake Jamie - Revolution - na ten jsem byla hodně zvědavá a natěšená. Krásná kokosovo-ananasová vůně vám učaruje, ale.. to je asi tak vše. Sprej zanechával pleť ulepenou a upatlanou, takže se na ni chytaly nečistoty, výsledkem pak byly ucpané póry, mastnější pleť a hydratace samotná nijak zázračná.. Asi znovu úplně nechci. Hodnocení: 2,5/5.

Pleťový peeling Sebo Vegetal - Yves Rocher - pokud stále používáte mechanické peelingy a nevadí vám trochu hrubší zrníčka, tak tenhle peeling skvěle poslouží (nyní je nahrazený čistícím peelingem z řady Pure Menthe). Obsahoval krémový (možná spíš bahenní) základ, který v kombinaci se zrníčky důkladně pleť vyčistil, ovšem ta poté nebyla nijak předrhnutá a podrážděná, zůstala pouze hebká, jemná a dokonale čistá. Já si jednou týdně pořádný peeling dopřeji a tenhle kousek skvěle posloužil. Jen mi vadilo to balení, ke konci už se z toho špatně doluje a jak to má ten obal ještě průhledný, tak vidíte, kolik tam toho zbývá a akorát vás to štve :D Teda mě jo. Hodnocení: 4/5.

Noční pleťový krém s vitaminem C - Revuelle - nebyl špatný a na konec léta a začátek podzimu mi bohatě stačil. Nezajistil žádnou nadstandardní péči a bohatou výživu, ale zase ani nijak pleť nezatěžoval a nemastil, mastnější t-zóna ho také zvládala v pohodě. S dalšími produkty udržoval po většinu času na pleti balanc, až teď v chladnějším počasí už potřebovala pleť víc (opět se objevují sušší tváře), takže došel akorát včas a nahradila jsem ho hutnější péčí. Žádné zázraky nedělal, ale uživatelsky byl příjemný a žádný závažný problém s ním nebyl. Hodnocení: 3,5/5.

Sedmidenní kúra v ampulích - Saffee - tohle byl jeden z produktů, který jsem při transformaci své pleti využila. Sedmidenní kúra ve skleněných ampulkách zajistila během krátké doby potřebnou péči. Pleť nadopovala vitamíny a opět nastavila balanc. Společně se sérem od Saffee, kterým jsem na ampule navázala, se pleť dostala opět do kondice. Dnes už je mastné t-zóně a suchým tvářím konec a pleť je dokonale vyvážená a tyhle ampulky v tom určitě pomohly. Sérum sice dost lepilo a muselo se důkladně vklepávat, ale svoji práci odvedlo. Skleněné ampulky mi také nejsou kdovíjak sympatické, ale zvládla jsem to bez úrazu, takže spokojenost. Hodnocení: 4/5




Krém na nohy s ureou - Balea - můj věčný pomocník. Asi milionté balení. Přiznávám, že poslední měsíce jsem péči o nohy dost flákala, nějak nebylo nutné je mazat, ale v posledních týdnech mám nohy zase sušší, takže se na něj opět dostalo. Já sice pořád bojuji s tou jeho vůní, fakt ji nemám ráda.. ale ty účinky jsou naprosto bezkonkurenční. Krásně zjemněné nohy, za pár dní není po suchých patách ani stopy. Navíc stojí cca 50 Kč, což je parádní cena. Zase ho u mne určitě časem potkáte. Hodnocení: 5/5.

Krém na ruce Kokos a levandule - Balea - když je v kosmetice levandule a kokos, tak to musím doma mít. Navíc tyhle krémy alá "plechová tubička" tak krásně vypadají.. No, ale bohužel teda žádná sláva. Hydratace průměr. Občas to bylo prostě málo a ruce se začaly lehce vysušovat. Plus má za rychlou vstřebatelnost bez ulepení a umaštění. Ovšem mínus zase za vůni, která byla z počátku příjemná, ale jakmile se rozlinula, tak z toho vzniklo takové divné, umělé cosi.. Hodnocení: 3/5.

+ vzorečky vůní Hugo Boss Alive a Versace Dylan Turquoise



Fixační sprej Matte Finish - NYX - perfektní! Skvělý fixační sprej, který se rozprašuje v malých kapkách, které ihned přilnou a fixují, žádný pocit velké sprchy a rozmazaného make-upu.. Jen zafixovaný obličej na dlouhou dobu. Používala jsem jej po dvě léta a v kombinaci s matujícím pleťovým krémem a dobrým make-upem jsem neměla problém ani v těch nejteplejších dnech. Za mě super a pokud ho někde potkám, tak ho určitě vezmu. Hodnocení: 5/5.

Top coat Insta-Dri - Sally Hansen - další topka! Už mám další balení a jen tak se ho nevzdám. Všechny ostatní top coaty, které tu mám, šly stranou. Žádný jiný jsem do ruky nevzala od té doby, co mám doma tenhle zázrak. Top coat skvěle a okamžitě vytvrzuje a vyhlazuje barevný lak, takže během krátké chvíle máte nalakováno a výdrž prodloužena o několik dalších dní. Dobře se lakuje, jen cca od půlky se začínal lehce táhnout a ke konci balení se fakt blbě nabíral, ale vzhledem k neustálému používání asi ani není divu :D I tak mi za to rozhodně stojí. Hodnocení: 5/5.

Rtěnka Blake - L'oréal Paris - moje mnohaletá stálice a nejoblíbenější rudá rtěnka. Dokonale pigmentovaná, hydratační a dobře držící a přesně můj odstín. Nikdy bych se jí nevzdala, nebýt dítěte, které s ní křáplo o zem a ona se chudinka celá rozpadla. No jo, tak nezbývá než hledat její náhradu.. Rudé rtěnky, třeste se! :D Hodnocení: 5/5.

Olej na rty - Rival Loves Me - tohle nebylo špatný a hlavně to moc hezky vypadalo! Nejvíc frajerské balení s kytičkama! Aplikace kuličkou alá devadesátky, ale co, je to praktický a rychlý. Víc než olej to byl takový ten lesklo-lesklý ulepený lip gloss, ale stačilo jím přejet jednou a výsledkem byly zavlažené a hydratované rty. Já jím přetírala rty jednou-dvakrát během dne a výsledkem byly šťavnaté rty bez nejmenší známky pnutí.. A stálo to asi 65 Kč! Za mě to nebylo špatný. Hodnocení: 4/5.

Kokosový peeling na rty - Balea - jako nejsem si jistá, jestli mě to bavilo nebo ne. Vůně příjemná, kokosová. Vypadá to jako balzám a vlastně to i funguje jako balzám a sem tam v tom najdete nějaká ta zrníčka. Je to příšerně tuhé a blbě se to nanáší/používá, ale když jako máknete, tak vám to rty vydrhne, to jo. Možná až moc. Asi mi obyčejný cukr poslouží jako peeling líp.. Znovu to nechci. Hodnocení: 2,5/5.

Lepidlo na řasy - DUO - ehm, tak jako jsem úplně blbá, ale já ho nestihla ani jednou vyzkoušet! :D Mám ho doma asi čtyři roky a za tu dobu jsem si řasy prostě ani jednou nenalepila, takže vůbec netuším, jaké vlastně bylo.. Ale DUO lepidla jsou kapacita, takže kdybych se k tomu někdy uráčila, věřím, že by mi posloužilo.. 

Fix na oči Renaissance Flick - Revolution - další moje stálice a několikáté balení, které už jsem nahradila dalším. Jen se modlím, ať tenhle fix nepřestanou vyrábět, protože bez něj já prostě nemůžu žít! Žádná jiná fixa si tak snadno a rychle neporadí i s tou nejtenčí linkou. Líčí se s ní perfektně na jakékoliv stíny, linka je černočerná s celodenní výdrží a zatím se mi s ní skvěle maluje i na stále více povadlejší víčka :D Jo a taky mega dlouho vydrží. Zatímco jiné fixy mám tak na dva měsíce, tenhle zvládá bez problému víc jak rok denního líčení. Nejlepší! Hodnocení: 10/5.

Hydratační balzám na rty Mentol - Balmi - nebyl špatný, takový průměrný balzám lehce podobný vajíčkům EOS. Hydratovat zvládne, ale pokud trpíte na sušší rty, které potřebují výživu, tak potřebujete něco jiného. Tohle je takový ten mokřejší balzám, který se až lehce roztéká, zavlaží, ale nevyléčí.. Poté, co vymatláte kopeček, zbývá ho ještě hodně v kalíšku, takže do něj poté musíte i hrábat, proto mi dělal společnost jenom doma. Nebylo to nejhorší, ale znám i lepší a znovu ho asi úplně nepotřebuji. Hodnocení: 3/5.


Tak a pro tentokrát to bude vše a já už jsem teď zvědavá, jak to bude vypadat příště :)

Máte s něčím z toho zkušenosti? Co vás zaujalo?

4 komentáře:

  1. S tím sprcháčem od YR to mám zrovna tak, byla jsem na něj natěšená, ale po pár použitích jsem té vůně měla plný kecky a teď už ho musím střídat s jinými. Kokosový peeling na rty Balea mě nezaujal, nebavil, i proto nechápu, proč jsem si ,,nutně potřebovala" koupit i variantu s banánem a konopím:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale já tě uklidním, taky mi chvíli cukala ruka, že vezmu i tu druhou variantu peelingu! :D A to jsem se musela hodně snažit, abych ho vůbec používala :D A ten sprcháč byl fakt oříšek, taky jsem měla co dělat, abych nesáhla po jiným a to jsem v tomhle vážně striktní a neotevírám jiný, dokud nedodělám jeden! :D

      Vymazat
  2. Jé, ten YR sprcháč by som hneď vyskúšala. :)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten je fakt tak zvláštní, že pořád nevím, jestli se mi vlastně líbil nebo ne :D

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)