neděle 12. září 2021

Spotřebováno za srpen 2021

Krásný den vám přeji!

Je to tady! Po měsíci zase naplněné Spotřebováno. Já vám nevím, já se ani nenaději a už sepisuji další díl. Také vám to přijde jako včera, co tu bylo to poslední..?




Tentokrát tu máme 23 kousků. Opět nějaké ty jednorázové produkty, hlavně masky. Ovšem dnešní díl je zaměřený zejména na tělovou péči. Tam se tedy v srpnu opravdu zadařilo.




Sprchový gel Mango a koriandr - Yves Rocher - voňavé sprchové gely YR nejsou u nás doma žádnou novinkou. Vždycky mám nějaký v záloze. Tuhle neobvyklou kombinaci manga a koriandru jsem měla doma sice poprvé, ale myslím si, že ne naposledy, na příští léto si ji zase ráda pořídím. Je to příjemná ovocno-kořeněná vůně, trochu osvěžující a trochu těžší. Drží na pokožce i po umytí, sprcháč nevysušuje. Jednoduše taková ta klasika. Hodnocení: 4,5/5.

Sprchový gel na tělo i vlasy Monoi de Tahiti - Yves Rocher - ještě jednou sprcháč od YR, tentokrát letní kolekce Monoi, která má hodně specifickou vůni. Něco mezi olejovou a květinovou, v tomhle případě je spíše květinová (květy tiaré) a je hodně.. zvláštní. A opravdu mega intenzivní (k mému znepokojení). Sprcháč je řidší, takže je třeba s ním nakládat opatrně. Též se to obejde bez vysušování a lze jej použít i na vlasy. Hodnocení: 3,5/5.

Hydratační peeling s noni - MonoLove Bio - dokonalá letní vůně citrusů v kombinaci se sladkým ovocem krásně osvěží, zrníčka dobře vydrhnou a ani třpytky, které obsahuje, neobtěžují. Snadno a rychle se spláchne. Příjemná záležitost za pár kaček. Hodnocení: 4/5.

Šampon na vlasy Colour - Sleek Line - tenhle šampon stál asi čtyřicet kaček a nebyl vůbec špatný. Vlasy jsou po umytí jemné, lesklé a hebké, pevné a trochu víc v kondici po tom šíleném barvení, které jsem předtím dopustila :D Jen rozčesávání je peklo, takže to chce ideálně i kondiš k tomu. Hodnocení: 4/5.




Hydratační olej na tělo a vlasy s perletí - Yves Rocher - na léto naprostá pecka! Třpytek jsem se bála, ale jsem z toho nadšená! Nejsou totiž nebezpečně výrazné, ale příjemně rozjasní opálenou pokožku. Olej samotný pak i hezky vyživuje a zajišťuje pěstěnost pokožky. Krásně olejově voní. Jen mi trochu vadilo balení. Sice ta skleněná lahvička vypadá dobře, ale je nepraktická a nemá žádný způsob dávkování (naléváte jen širokým hrdlem). Ale odpouštím. Přelila jsem si to do pumpičky po suchém oleji a fakt jsem si ho užila. Hodnocení: 4/5.

Hydratační suchý olej - Yves Rocher - tento suchý olej mě bavil o něco víc. Nejen, že měl hezčí, více olejovou vůni a praktičtější balení s pumpičkou, ale také se lépe vstřebával, respektive ihned, a o pokožku také krásně pečoval. Hodnocení: 5/5.

Tělový krém The Scent - Hugo Boss - byl součástí dárkového balení se stejnojmenným parfémem. Nejedná se o pečující kousek, hydratace je slabší, ale voní stejně jako parfém a opravdu hodně intenzivně, takže vůni parfému ještě silně podpoří. Pokud vás čeká nějaká speciální příležitost a chcete hodně hodně hodně vonět, tak se vám bude hodit, ale jinak to není nic, co bych nutně musela mít. Hodnocení: 3/5.

Tělový krém La Vie Est Belle - Lancome - a tohle je ten samý případ jako krém výše, jen tady je jako bonus perleť. A vážně docela výrazná, takže léto bylo naprosto ideální čas ho vytáhnout. Hydratace nic moc, ale vůně silná, skvěle podporující parfém. Hodnocení: 3/5.




Maska na nohy s levandulí - Action - opět mi začaly lehce tvrdnout paty, takže jsem vytáhla další masku, abych je trochu změkčila a zjemnila. Je to maska v ponožkách, takže nasadíte a máte na dvacet minut klid. Sérum je hutnější, po sundání ponožek jsem ho zbytek vmasírovala a bylo to fajn. Nožky zas o trochu jemnější. Sice žádný zázračný účinek, ale o chlup lepší to bylo. A navíc krásně voní po levanduli. Hodnocení: 3/5.

Univerzální krém Skin Food - Weleda - je klasika, která mě nikdy nezklame. Mám už asi páté balení a vždy musím doma mít nějaké v záloze. Tohle už jsem tu tedy schovávala pěkně dlouho, takže jsem se do něho nedávno pustila. SF je ultra mastný krém, který skvěle vyživuje a hodí se úplně na všechno.. na ruce, nohy, obličej.. Hodnocení: 5/5.

Krém na ruce Malina a máta - Yves Rocher - ještě jednou YR, tentokrát ta nejdokonalejší vůně. Tuhle variaci já vážně zbožňuju, sladká malina v kombinaci se svěží mátou je prostě osvěžující a k nakousnutí. Krém je lehoučký, ihned se vstřebává, ruce nemastí, ale přesto dobře hydratuje. A ta vůně jak ještě ulpívá na hodnou chvíli.. hmmm. K sežrání. A balení taky ňuňu, hodí se do každý kabelky. Hodnocení: 5/5.




Detoxikační micelární voda Fresh Juice - Bielenda - moc příjemná záležitost. Trochu mi vadí dost silná parfemace, ale jinak nemám výtku. Perfektně vyčistí, nelepí, neštípe a nedráždí v očním okolí. Odlíčení očí sice nezvládla stoprocentně, ale na dočištění mi skvěle posloužila. Hodnocení: 4,5/5.

Detoxikační micelární gel Fresh Juice - Bielenda - a tohle je v kombinaci s micelárkou záruka dokonale vyčištěné pleti. Praktická pumpička, snadná a rychlá aplikace. Pleť krásně jemná, čistá a hebká. Bez podráždění, pocitu pnutí či vysoušení. Odlíčit oči sice nezvládne, ale ostatní odlíčí na jedničku. Jen trochu mi vadí ta silná limetková parfemace, která je tady ještě mnohem silnější než u micelárky. Hodnocení: 4/5.

Detoxikační krém booster Fresh Juice - Bielenda - lehounký gel krém, který se rychle vstřebá a pleti zajistí hydrataci i lehké zmatnění. Ideální na léto, kdy pleť zbytečně nezatíží. Pleť se mi po něm z počátku na chvíli zhoršila, ale následně došlo ke zlepšení. Jen opět ta intenzivní vůně a u krému už je mi to tedy fakt nepříjemné. Hodnocení: 3,5/5.




Bublinkové masky Sweet Mask - Marion - vypadají roztomile, jsou krásné na efekt, ale funkčnost opravdu téměř nulová. Pleť po použití do pár hodin opět mastná, po použití ulepená. Vybublaná během chvillky.. Ne, tohle mě nebavilo. Sice stály pár korun, ale znovu určitě nepotřebuji. Hodnocení: 2/5.

Hydratační maska Aqua Focus - Douglas - tahle ale nebyla špatná. Kalíšek jsem měla z adventního kalendáře. Na jedno použití je jí akorát. Je krémová, ale na obličeji docela dost štípala, takže prvních pár minut bylo celkem nepříjemných. Ovšem dalo se to vydržet a výsledkem pak byla fakt nacucaná a hydratovaná pleť, takže ji ty nepříjemnosti odpouštím. Hodnocení: 4/5.



Magical CC Cream - Alcina - já na ty CCčka nejsem a tohle mi trvalo spotřebovat hodně dlouho. Jenom lehce tónuje a barva není úplně moje, strašně to vytahuje pihy a to já nemám ráda :D Používala jsem ho spíš jako podkladový krém nebo jen při rychlolíčení, kdy jsem prostě nic víc nedávala. Hodnocení: 3/5.

Tužka na obočí Brow Ultra Slim - Maybelline - můj nejoblíbenější pomocník ke snadnému a rychlému nalíčení obočí. Tuha je neskutečně tenká, takže se dokreslí i ty nejjemnější linky a kartáček skvěle poslouží k finálnímu rozčesání. Barva drží po celý den beze změny a odstín Deep Brown mi skvěle sedí. Prostě bez nejmenší chybičky, doma mám už další dvě náhradní balení. Hodnocení: 5/5.

Make-up Fit Me! Matte +Poreless - Maybelline - už mám také poněkolikáté. Asi rok zpět rozšířili nabídku odstínů, takže tam najdete snadno ten pravý pro sebe. Mně teď během léta skvěle seděl tenhle odstín 102. Má střední krytí, při vrstvení i vyšší, ale vrstvit ho není úplně nejpříjemnější, dělá pak trochu pocit masky. Nejraději ho aplikuji prsty nebo houbičkou, štětcem zanechává stopy. Zmatňuje a výdrž je cca 8 hodin, není celodenní, ale na takové to moje pobíhání po světě, to celkem stačí. Není nejlepší, ale dá se. Hodnocení: 3,5/5.

Tak a to je pro tentokrát všechno, tady se s vámi opět rozloučím a už teď se těším na příště! 

Máte s něčím z toho zkušenosti? 

8 komentářů:

  1. Olej s perletí od YR je pecka, používala jsem celé léto hlavně na ruce a nohy, co byly pořád odhalené. A pak už znám jen make-up Maybelline, svého času jsem z něj byla nadšená, postupně jsem našla další oblíbence, takže už to nadšení trochu polevilo, ale pořád po něm občas sáhnu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Úplně jak já - olej celé léto a s make-upem to mám taky stejně :D

      Vymazat
  2. Kosmetika od značky Bielenda mě docela zaujala. Zkušenost mám s produkty od Yves Rocher a Skin food mám taky ráda. :-)
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bielenda je fakt super, zatím víceméně vše mi sedlo a nestojí svět :) a Skin Food je prostě neskutečný pomocník :)

      Vymazat
  3. Tak zrovna z těchto produktů nemám zkušenost ani s jedním, ale ta značka Bielenda se mi líbí a neslyšela jsem o ni:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak mrkni na ruzova10.cz, tam ji mají a je za pěkný peníze :) Já už od ní měla několik věcí a vše víceméně super!

      Vymazat
  4. Opět skvělá spotřeba, Monoi mi voní nádherně a malinu s mátou také miluji :)
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Malina s mátou je fakt top! :) Monoi mi vonělo jak co, modrý sprcháč byl hrozně silný, ale třeba peeling nebo suchý olej mi přišly úžasný.

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)