úterý 16. června 2020

Korejské masky

Krásný den vám přeji!

Nějakou dobu jsme tu neměli korejské masky, takže je čas to napravit, protože pořád jich tu v záloze ještě několik zbylo! :) Mrkneme se tedy na další sérii, předchozí můžete omrknout tadytadytady a tady.



Sacha Inchi Snail Moisture Essence Mask Pack

Maska se šnečím slizem? To se musí zkusit! Maska je klasické hadrové plátýnko, hodně prostříhané, aby se dalo na obličeji nastavit. Je akorát tak nacucané, aby přilnulo na pleť a zároveň z něho sérum nestékalo. Parfemace je taková "nijaká". Po dobu působení na obličeji maska jemně chladí, což není nijak nepříjemné. Po sundání je na obličeji dost séra, ale stačí ho jednoduše vklepat. Chvíli lepí, ale po pár minutách se sérum plně vstřebá a ulepený pocit mizí. A pleť? Ta si chrochtala blahem. Je krásně pružná, nacucaná a hydratovaná. Korejské masky prostě nezklamou!





Moisturizing Mask Hyaluronic Acid Solution - Neil

Hydratační maska s kyselinou hyaluronovou nebyla vůbec špatná. Plátýnko tedy trochu větší, ale dalo se díky dostatku séra na obličej připlácnout. Bylo akorát tak nacucané, ani moc ani málo. Sérum nikde nestékalo a čtvrt hodinka s maskou byla příjemná. Parfemace nebyla nijak zajímavá. Na obličeji maska nedělala žádnou neplechu, po sundání stačilo zbylé sérum vklepat. Za chvíli bylo plně vstřebané a pleť zůstala krásně svěží a hydratovaná. 





Nourishing Mask Collagen Solution - Neil

Vyživující maska s kolagenem taky není od věci. Plátýnko trochu větší, ale sedělo celkem obstojně. Séra v sáčku bylo hodně, takže po vyndání trochu i stékalo, ale díky tomu se i plátno krásně přicuclo. Po celou dobu působení naprosto bez potíží. Po sundání jsem se pokoušela přebytek séra vmasírovat, ale tady to trochu vázlo, protože ještě po x hodinách sérum na pleti sedělo a lepilo. To mi nebylo úplně příjemné. Pleť pak byla krásně vypnutá, jemná. A hlavně jsem zaznamenala i větší výživu. Pleť byla ještě po několika dnech nacucaná, sušší tváře výživu ocenily a mastnější t-zóna byla zase pěkně přehlcená :D Ale pro sušší pleť určitě fajn!




Vital Firming Mask Coenzyme Q10 Solution - Neil

Poslední ze série od značky Neil je tahle vypínací maska. Primárně určená spíše pro zralejší pleť, ale nikdy není brzo dát pleti trochu víc nebo ne? Plátýnko akorát tak nacucané, trochu větší, ale dá se upravit. Sérum příjemně voní. Po dobu působení se mi v tomto případě pleť lehce nahřívala, takže po sundání masky to byla trochu úleva, ale zvláštní je, že zbytek séra jsem jako vždy vklepala a nahřívání byl konec.. Jen tedy sérum lepilo ještě několik dalších hodin. Výsledkem ale byla pěkně nacucaná a vypnutá pleť.




Real Nature White Tea - The Face Shop 

Na tuto masku jsem se hodně těšila a škudlila jsem ji tu opravdu dlouho! Plátýnko je tenčí, na obličeji moc příjemné, ale dost špatně tvarované. Má velmi malé otvory pro oči a rty, pořád mi to někde překáželo. V sáčku je hodně séra, takže je plátno hodně nacucané, což je na jednu stranu fajn, že přicucne masku k obličeji, na druhou pár kapek po nanesení ukáplo. Co ale musím vypíchnout je dokonalá vůně séra! Voní krásně, jemně po bílém čaji. To jsem si po celou dobu užívala. Během působení maska žádnou neplechu nedělala. Po sundání jsem zbylé sérum jednoduše vklepala, to krátkou chvíli lepilo, ale během pár minut se plně vstřebalo a zanechalo krásně jemnou a pružnou pleť. Hydrataci zajistila na pěkných pár dní. 





Real Nature Lily - The Face Shop

Maska s lilií, och. Natěšená jsem na ni byla ještě víc než na předchozí s bílým čajem. Plátýnko je úplně totožné - tenčí, na obličej se přicucne, ale jsou dost malé otvory pro oči a rty. Díky tomu jsem to v masce spíše protrpěla. Každopádně je tam hodně voňavého séra, které jsem si užila. Krásně květinově voní, po sundání masky se jednoduše vmasíruje, vůbec nelepilo a zanechalo pleť krásně jemnou a dokonale pružnou a hydratovanou. Za mě báječná maska, jen kdyby mi líp sedla.




Tak a načas se jedná opravdu o poslední korejské plátýnkové masky, protože mi doma už žádné nezbyly :D Naštěstí už není takový problém jich spoustu sehnat i u nás. Koukala jsem například na Notino.cz, kde je poměrně velký výběr značek Mizon, Holika Holika nebo Missha za celkem příznivé ceny, takže se určitě plánuji zásobovat :) Existuje také spousta e-shopů zaměřena přímo na korejskou kosmetiku, kde jsou k sehnání masky také, napadá mne například Korea ShopKorean Beauty nebo Korejskemasky.cz..

A co vy a korejská kosmetika? Používáte jejich produkty a lákají vás nebo si vystačíte s tím, co nabízí náš trh? :)

10 komentářů:

  1. Ty korejské masky, které jsem zatím vyzkoušela byly bomba a proto plánuji svoji pozornost co se týče pleťových masek upírat spíš sem než na nabídku našeho trhu. Nechápu jak jsem dřív bez nich mohla žít:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsou nejlepší, snad žádná vyloženě nezklamala a s většinou těch plátýnkových u nás se to nedá srovnávat :-/

      Vymazat
  2. Korejská plátýnka jsou skvělá,... pro mou sušenkovou pleť jsou ideální....pořádně nacucaná.... Obličej si po nich jen mlaská blahem :-)
    Děkuji za rozšíření maskovacích obzorů.
    Určitě některé z nich s radostí vzkouším, Klárko :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Ja sa priznám, že tento typ masiek nemám vôbec rada, vadí mi ich tvar, aplikácia a väčšinou aj množstvo séra, ktoré potom kade-tade steká a maska sa kĺže dole z tváre. :D

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem si na ně taky musela zvykat, z počátku, když přišel kolem nich boom, tak jsem je neměla ráda :D Ale ty korejské jsou lepší než ty z našich drogérií (tedy většina), pracovat se s nimi dá a hlavně výsledky za to stojí :)

      Vymazat
  4. Ja se přiznám, ze jsem snad žádnou korejskou masku na pleť nezkousela :D ale asi budu muset nějakou vyzkoušet.
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dneska už i některé drogérkové pocházejí z výrobny v Korei (například některé Isana masky), takže třeba jsi měla a ani o tom nevíš :D :)

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)