neděle 7. července 2019

Velké testování korejských masek - Část 3

Krásné odpoledne vám přeji!

Pokračování o korejských maskách na sebe nenechalo dlouho čekat a já tu mám další čtveřici. Masku si dávám jednou týdně a na nich parádně vidím, jak ten čas letí :D Tentokrát tu mám čtveřici plnou osvěžení. Dvě masky značky A'pieu a dvě od trochu v našich vodách známější Tony Moly. No a jak to s maskami vypadalo? Hádáte správně, že zklamaná zase nejsem...



Grapefruit Sheet Mask - A´pieu

Tahle červená grepovka následovala po poslední čtveřici. Má už trochu menší obal, takže platýnko v ní je opravdu srovnané do malého obdélníčku. Docela dlouho mi trvalo, než se mi ho povedlo rozbalit. A chce to ještě rozbalovat opatrně, protože je plátýnko celkem jemné, tak abyste si ho nechtěně neroztrhli. Jinak na vás určitě bafne příjemná grepová vůně. Nijak vtíravá, ale fakt pěkně osvěžující, což se teď v létě hodí :) Maska je silně napuštěná sérem, opět tolik, že stéká při vyndání ze sáčku i po rozložení na obličej na krk. Plátýnko je hodně tenké, přizpůsobivé, že skvěle přilne na pleť a navíc i velikostně na můj malý obličej dobře sedí! To se mi na ní neuvěřitelně líbí. Nechala jsem působit čtvrt hodinky, což bývá povětšinou standardní doba působení těchto masek, ale zda je to tak i u téhle správně, jsem se nedočetla, jelikož popis je celý jenom v korejštině :D Po čtvrt hodince jsem ji sundala, sérum zapracovala. Vstřebává se postupně, chviličku lepí, ale po pár minutách to přestane a pak už je výsledkem jen krásně nacucaná pleť. A hydratovaná je na několik dní, toho se nemusíte bát. Za mě pecka a tahle mě fakt bavila!




Peach Sheet Mask - A´pieu

A po grepovce přišla na řadu broskev. Je hodně podobná. Plátno srovnané, brutálně nacucané a hodně jemné, takže opatrně, ať si jej zbytečně neroztrhnete. Jsou v něm průstřihy, takže se dá na obličeji přizpůsobit. Přijde mi teda o něco větší než u grepu, sedne na obličej hůř, ale díky velkému množství séra se nakonec taky přicucne. Mluvila jsem o séru, kterého je i v této masce opravdu požehnaně. Odkapává už po vytažení z pytlíku i po rozprostření na obličej. Příjemně voní po broskvích. Trochu věrohodnější než ta grepová, krásně osvěžující. Vytunila jsem si maskování ještě tím, že jsem si masku ještě v sáčku vložila na půl hodinky do lednice a to vám byla prostě ovocná bomba. A výsledek? Sérum jsem po sundání masky rozetřela. Pár minutek sice lepilo, ale poté pleť pořádně zhydratovalo, že jsem z toho opět těžila skoro celý týden. Jo to by taky šlo!




Skin Purifying I'm Real Seaweeds Mask Sheet - Tony Moly

A teď dvě z dílny Tony Moly. První byla tahle modrá s mořskýma řasama. Plátno poctivě složené, opět hodně nacucané. Trochu silnější než ty výše, opět i v tomhle spousta průstřihů pro úpravu, což pro můj malej obličej však nestačí, takže jsem ji musela celkem shrnout. Díky spoustě séra se ale aspoň trochu přicucne a drží. Počítejte s tím, že sérum odkapává, takže můžete mít trochu mokrý i krk. Na obličeji máte masku mít 20 - 30 minut, takže ideál si na tu chvíli hezky dáchnout, když to jde. Po sundání už stačí sérum rozetřít, ono se vcelku rychle vstřebá, ale počítejte s tím, že bude trochu lepit. Postupně to lepení ubývá, ale je cítit na obličeji i po hodince. Hydratace však pecka, vydrží několik dní a pleť je potom fakt krásně svěží a nacuclá. Ještě zmíním vůni, kterou má tahle maska velmi příjemnou. Nedokáži identifikovat, co v ní cítím, ale je mi hrozně povědomá! A baví mě :) Takže jo, tahle celkem jo. Jen už by sakra mohly ty plátýnka dělat trochu sedící i na malé ksichty! :D





Pore Care I'm Real Red Wine Mask Sheet - Tony Moly

Poslední do dnešní čtveřice zapadající je tahle růžová Tony Moly. Plátno opět složené do úhledného obdélníčku, v tomhle případě se mi ho povedlo i natrhnout a to i přes silnější plátno, takže rozkládejte opatrně. Opět větší a na můj obličej úplně nesedí, ale co se dá dělat. Je hodně nacucané sérem, takže se přicucne, trochu může i tady sérum odkapávat. Na obličeji si s maskou, vonící opravdu lehce po červeném vínu, odpočinete krásnou půl hodinku a výsledkem je pak zase nacucaná pleť. Po sundání zapracujete sérum, které na chvíli pleť ulepí, ale to se dá vydržet, ta hydratace potom totiž stojí za to! Pleť je svěží a pružná a efekt vydrží několik dní. Takže jo, opět spokojenost. 





Sečteno podtrženo: Nevím, zda je třeba opakovat to, co píšu u korejských masek pokaždé.. Tohle už je třetí část velkého testování a ani tentokrát nejsem ani z jedné masky zklamaná. Jediné, co není stopro vychytané u všech, je zase velikost plátýnka, jinak nemám výtek. Hydratují, osvěží a obstarají společně se sérem skvělou péči o pleť. Za těch pár korun, za které se dají sehnat, je to prostě bomba. Tady možná navíc některé z vás potěším, protože masky Tony Moly se dají sehnat i u nás. Některé druhy masek jsou totiž k dostání i v Sephoře (tady), i když cenově to je úplně někde jinde, než když si je objednáte přímo u zdroje :D 

A co vy a korejské masky? Kde je nakupujete? Máte někdo zkušenosti se značkou Tony Moly?

6 komentářů:

  1. Já tento typ masek nemám ráda už jen z toho důvodu, že bývají většinou moc nasáklé a stékají. Jinak vypadají příjemně.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přiznám se, že to stékající sérum taky nepatří mezi mé oblíbence :D Ale většinou to řeším kapesníčkem a nebo trochu "vyždímu" než to na ten obličej kydnu :D Zase hydrataci mi žádná jiná maska nenabídne takovou jako mají tyhle masky :)

      Vymazat
  2. Tony Moly mě už dlouho láká, ale zaujala mě i ta první značka, vůbec neznám, tak mrknu :)
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tony Moly hlavně ví, jak nalákat.. ty jejich hravé obaly.. :)

      Vymazat
  3. Tony Moly si dává záležet na svých obalech, to by nakupovaly hlavně oči:-D Mám od nich jejich banánový krém na ruce a rozhodně budu chtít tuhle značku víc zkoušet:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naprostý souhlas, Tony Moly ví jak na nás! :D Já si pamatuji, že kdysi jsem od nich měla takový balzámek, co vypadal jako zajíček.. no roztomilost sama :D

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)