čtvrtek 18. června 2020

Vypáleno XIV.

Krásný den vám přeji!

Vítejte u nového Vypálena. Jak víte, jsem blázen a svíčky a vosky si užívám celoročně, takže i nyní na jaře pálím jako divá. Jen jsem trochu obměnila vůně a zaměřila se převážně na ty jarnější - květinové a ovocné, kterých mám doma opravdu spoustu. Tak dnes se mrkneme na to, co mi tu v posledních týdnech vonělo.


Než se vrhneme na ty typicky jarní, tak tu mám svíčku od značky Home AromaDrogerie ZDE ve velmi příjemné jídelní vůni Vanilla Pudding. Svíčka krásně sladce voněla jako vanilkový puding nebo cukroví. Voněla fakt intenzivně, zvládla během krátké chvilky provonět celý obývák i přilehlé místnosti. Ubývala rovnoměrně, nedělala jezírko a vydržela celkem dlouho. Ke konci lehce očadila sklo, ale jinak jsem na ni nic špatného nespatřila, takže za mě spokojenost!


Přechod k jarnějším kouskům jsem si dala přes vosk Busy Bee ve vůni Angel, což je čistá "prádelní" vůně, něco na způsob Medvídka od YC. Jenže na rozdíl od Medvídka voněla slabě a krátce. Vosk zvládl snad jen čtyři svíčky a cítit byl pouze v nejbližším okolí aroma lampy. Na druhé straně pokoje jsem o vůni vůbec nevěděla. Takže tohle ač byla krásná vůně, tak neobstála ani trochu.


Tak a teď ty květinky. Kdy jindy si užít vůni Sakury než v době, kdy jich bylo venku plno rozkvetlých? Ideální čas! Vosky Od Janky jsou pro mne zárukou věrohodných a čistých vůní a ani tento není výjimkou. Ovšem jako snad jediný mi nepřišel tak intenzivní, jak jsem čekala. Byla pořádně cítit sotva v obývacím pokoji a pouze cca 2 svíčky, pak jsem postupně musela kostičky přihazovat. Celé balení mi zmizelo po cca osmi svíčkách, což je u těchto vosků málo. Jinak ale vůně opravdu typická pro sakuru, to ji zase musím nechat.


Dalším květinovým lákadlem je Něžné pohlazení od Heart & Home. To je nádherná květinovo-svěží vůně. Je to něco mezi prádelní a květinovou vůní, na jaro opravdu ideální. Navíc má krásnou etiketu a barvu :D Strašně jsem se na ni těšila, ale i v tomto případě jsem byla spíše zklamaná, protože vůně byla slabší než jsem čekala a předpokládala. Těšila jsem se na intenzivní provonění, místo toho to byl spíše jen slabý závan. Cítit byla jen pár svíček. Celý vosk mi vydržel na pět svíček a to je prostě málo, u H&H jsem taky zvyklá na víc.. 


Zlepšíme si trochu náladu u něčeho povedeného! A tím je tato vůně Hibiscus Water od Yankee Candle. Překvapivě YC. Ale tahle votivka, ta vážně stála za to! Užila jsem si ji od prvního do posledního kousku! Je to nádherná vůně, kde se kombinuje květinový akcent se svěžím (prostě ibišek a voda!). Tou krásnou vůní to však nekončí, teprve začíná! Votivka totiž byla velmi intenzivní, provoněla pomalu celý byt a voněla opravdu hrozně, hrozně dlouho! Celou jsem ji dodělala snad na 15 svíček, což je dosud asi rekord :D Tenhle kousek hodně příjemně překvapil a kdybych měla možnost sehnat cokoliv v této vůni, tak beru :)


Moc příjemná byla i vůně Honey Blossom. Taková jemnější květinovka, ne vyloženě sladká a kytičková, ale taková trochu svěžejší.. Jemná jak luční kvítí. Intenzita byla spíše střední, ale obývák provonět zvládla a užila jsem si ji taky, i když vosk zvládl "jen" sedm čajovek. 


A poslední dnešní favorit je Driftwood. Pokud nejste na klasické květinové a ovocné vůně, tak by vás mohla zaujmout tato trochu dřevitější varianta. Je to vůně naplaveného dřeva, což naprosto odpovídá, kloubí v sobě dřevitost s kapkou svěžesti. Ve mně evokuje letní večer v takovém tom dřevěném domečku na pláži při západu slunce :D Strašně se mi líbila. Byla krásně intenzivní, příjemně navodila atmosféru a domácí pohodu, je to taková ta "domácká" vůně. Zvládla osm svíček, takže takový standard YC. Krásná a po dlouhé době jsem začala uvažovat o svíčce YC.. 


Ovšem i u YC bylo jedno zklamání a to vůně Coconut Bay. Jak mám kokos ráda a chtěla bych si ho někdy dosytosti užít, tak u vůní YC se mi to nedaří. Snad všechny kokosové vůně, co jsem od nich měla, byly strašně slabé a nevýrazné. Tento vosk jsem téměř necítila a to ani chvíli po zapálení, přitom by to mohla být příjemná svěží letní kokoska. Pálila jsem ho asi pět svíček, pak šel pryč, protože jsem necítila ani ň. Znovu už ho určitě nepotřebuji...


Tak a to bude pro tentokrát zase vše.. Ale nemusíte se bát, zase navážeme. Mám tu těch jarních a letních vůní mraky, takže stále je co pálit.. :)

A jaká je vaše oblíbená jarní/letní vůně vosků/svíček? Zkoušeli jste některou z těchto?

* Vosky od Janky mi byly zaslány v rámci barterové spolupráce

4 komentáře:

  1. Měla jsem Vanilla Puding, kupovala jsem kvůli ceně a rozhodně nezklamala. A pak Honey Blossom od YC, takový typ vůně, že neurazil, ale ani nijak nenadchl. Určitě budu muset vyzkoušet Driftwood a Hibiscus Water:-)

    OdpovědětVymazat
  2. Odpovědi
    1. Koukala jsem na další várku :D Vypadají skvěle! :)

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)