neděle 17. října 2021

Spotřebováno za září 2021

Krásný den vám přeji!

Je to neskutečný, ale to září tak uteklo! Nepřijde vám? Já jsem se ani nenadála, dovolená skončila a všechno se přehouplo z léta do podzimu. Najednou je půlka října a já si uvědomila, že tu nebylo ještě zářijové Spotřebováno, takže je nejvyšší čas se na to mrknout.


Tentokrát to není žádný extrém, taková ta klasika, kde se najde něco z tělové péče, něco z vlasovky či pleťovky a zase i jeden deko kousek. Celkem 17 ks + 11 vyřazených. Spousta ze spotřeby jsou letní oblíbenci, takže to vyšlo akorát a já se teď můžu naplno zabývat podzimní péčí. A k té vyřazené dekošce.. Prošla jsem i sbírku a byl čas pár kousků vyřadit, takže díky tomu je tu toho dnes víc. 



Pěna do koupele Italian Fig - Ziaja - už mám doma další variace, protože tohle je pecka! Dokonalá vůně, které cítíte po celou dobu koupele, bohatá pěna, která dlouho vydrží.. pokožka zjemněná. Tahle fíková variace je na podzim jako dělaná - sladká, smyslná vůně s nádechem orientu. A to velké půllitrové balení vám pár koupelí vydrží, což je taky plus. Ještě vám o těchto pěnách řeknu časem víc. Hodnocení: 5/5.

Regenerační peeling s kokosem - MonoLove Bio - hrubší peeling, který se dá však po naředění vodou snadno zjemnit, takže se můžete vydrhnout aniž byste ze sebe sedřeli kůži. Není nijak výživný, ale vyčistit a oživit pokožku zvládne lehce, což je pro mě u peelingu to nejdůležitější. Navíc krásně voní po kokosu. Znám i lepší, ale užila jsem si ho. Hodnocení: 3,5/5.

Mléko po opalování Sensitive Advanced - Garnier - jsem používala celé léto po pobytu na sluníčku a v září jsem ho pak dodělala místo klasického tělového mléka. Mléko mělo trochu hustší krémovou konzistenci, kterou bylo třeba pořádně zapracovat, ale pokožku namáhanou sluníčkem hezky zjemnilo, hydratovalo a lehce i zchladilo. Vůně je "typická" pro podobný typ produktu, já ji moc nemusím, ale hlavní je, že se pokožka zklidnila a neloupala jsem se :D Hodnocení: 3,5/5.

Tělová pěna Pineapple - Ziaja - naprosto boží(!) záležitost! Příjemná lehoučká textura, snadná vstřebatelnost, dobrá hydratace a zjemnění pokožky a dokonaláááááá vůně. Tohle budu určitě pořizovat znovu! Hodnocení: 5/5.




Čistící peeling na pokožku hlavy Purify & Hydrate - Tresemmé - peelingy na vlasy fakt zbožňuju, ale tohle teda znovu nechci vidět. Přímo ďábelský produkt je to! Šílená gelová až taková slizká textura, jemná zrníčka, což dává kombinaci, která se na vlasy prostě nehodí. Sice pokožku hlavy prokrví a nečistoty se podaří odstranit, vlasům se taky odlehčí, ale zaboha to nejde vypláchnout! Vyplachování trvá pěknou dobu a vlasy ani pak nejsou tak pěkné jako s jinými peelingy. Jsou jemnější než bez peelingu, ale žádný zázrak a rychle plihnou. A vadí mi i ta parfemace. Je tam trochu cítit mentol, ale je prostě divná. Fuj. Tohle ne. Brzy chystám článek, kde vám představím mnohem lepší kousky. Hodnocení: 2,5/5.

Olej na suché vlasy Eleo - Oriflame - v létě jsem měla trochu sušší vlasy, barvení jim taky moc nedodalo, takže jsem vytáhla tenhle olejíček, který jsem používala zejména na konečky a občas i pro oživení do délek. A bylo to fajn, vlasy byly vyživené a postupně se zase dostaly do formy. Jenom se ho nesmělo použít moc, protože pak byly moje jemnější vlasy mastné a rychleji plihly. Do konečků to ale stačilo. Lahvička měla také fajn střičku, díky které se olej snadno aplikoval a příjemná olejová vůně byla bonus. Hodnocení: 4/5.




Matující krém s pudrovým efektem - Ryor - moje stálice v péči o pleť na léto. Tenhle krém mastnější pleť nikdy nezklame! To vám přísahám! Já ho zbožňuji a je to už několikáté balení. Krém se rychle vstřebává, zanechává pokožku dokonale matnou, není nejmenší problém na něho nanášet jakýkoliv make-up a hydratace je také samozřejmostí. Praktické je i balení s pumpičkou a jako bonus krásná vůně. Rozhodně ho u mne nevidíte naposledy, jak říkám, tohle je láska. Hodnocení: 5/5.

Expresní odličovač na oči s chrpou - Yves Rocher - je další mojí stálicí. Používám ho dlouhé roky, a i když ho občas na chvíli za nějaký odličovač vyměním, vždycky se k němu zase vrátím. Tohle menší balení je už v novém inovovaném kabátku a s upraveným složením, ale nebojte se, kvalita zůstává stejná. Možná je ještě o chlup lepší. Skvěle odstraní jakýkoliv make-up, včetně voděodolného. Bez dření a drhnutí. Neštípe a nepálí v očích, nedělá před očima mlhu. Nevysušuje a naopak ani nemastí. Prostě top. Hodnocení: 5/5.

Hydratační sérum - Revuele - jednoduché "lékárenské" balení s pipetkou, kterou se sérum snadno aplikuje. Ihned se do pleti vstřebává, nezanechává po sobě žádné stopy, takže vhodné i pod make-up. Pleť je lehce vyhlazená a ihned připravená pro aplikaci krému. Ten je však nutností, sérum samo o sobě sice trochu pleť zavlaží, ale rozhodně po něm nedosáhnete pořádné hydratace. Na druhou stranu ani zbytečně pleť nezatěžuje, což v létě, kdy je pleť přirozeně mastnější, vítám. Není to špatný, ale zase tomu něco i chybí. Hodnocení: 3/5.




Plátýnkové masky - Dermal - korejské masky z drogérie? Není problém. Tyhle seženete v nabídce Rossmannu. Nestojí jmění, dostane se vám za to však bezvadné hydratace či výživy. Samozřejmostí je sedící plátýnko, spouuuusta séra a péče. Hlavně ta péče. Za mě je nejlepší variantou verze Avokádo, která pleť skvěle vyživila, zanechala ji jemnou, vypnutou a doslova k pomazlení. Zklamáním ale nebyly ani ostatní varianty - medová byla extra vyživující, borůvková a kokosová zase skvěle hydratovaly. Některé trochu víc lepily, ale péči zajistily všechny. Takže ať stáhnete po té nebo té, rozhodně tím potěšíte svoji pleť. Hodnocení: 4,5/5.




Antiperspirant Invisible Aqua - Rexona - moje mnohaletá stálice, kupuji pořád dokola v různých variantách. Tahle Aqua je jedna z mých nejoblíbenějších. Má příjemnou květinovou vůni s dávkou svěžesti. Spreje nebarví a nešpiní oblečení, nedráždí podpaží, ale zároveň zabraňují pocení. A stojí pár kaček. Hodnocení: 5/5.

Tuhý antiperspirant Active Protection - Rexona - tuhý antiperspirant také nemám poprvé a asi ani naposledy, i když mám i oblíbenější kousky. Sice oblečení nebarví a pocení zabraňuje úplně suprově, ale mám pocit, že hrozně upatlá podpaží. Trochu mám pocit, že ho až "dusí" a strašně špatně se to smývá, fujky. Jako hlavní funkci splňuje, ale krémovou Maximum Protection a spreje mám radši. Hodnocení: 4/5.

Parfém The Scent - Hugo Boss - ouuu, tohle je dokonalost! I když jsem si po prvním vyzkoušení myslela, že tohle fakt není pro mě, opak je pravdou. Teď si myslím, že se nevidíme naposledy. Jak jsem ji dala šanci, zjistila jsem, že je to fakt krásná vůně, u které mám pocit, že mě vystihuje. Sladká a květinová, zároveň jemná a pudrová.. elegantní a ženská, v kombinaci s hravostí a svěžestí. Fakt ji miluju! Navíc byla intenzivní a dlouho vydržela.. No nemám ji co vytknout. Hodnocení: 5/5.

Korektor Liquid Camouflage - Catrice - další stálice u mne doma. Skvěle zakryje kruhy pod očima i menší barevné nerovnosti na pleti. Nezalézá do vrásek, nezvýrazňuje suchá místa ani nedokonalosti. Příjemná konzistence, dobrá dostupnost a nízká cena. Prostě je stejně pořád nejlepší. Hodnocení: 5/5.



A loučím se také s pár kousky dekorativky, které už mají to nejlepší za sebou.. 

Minerální tvářenka - Regina - té se vzdávám opravdu jen nerada, ale po sedmi letech ve sbírce už je asi čas se rozloučit. Hlavně tedy proto, že mám úplně rozpadlé balení a nadělá to strašného nepořádku, takže si ji raději seženu znovu.. Jinak ji nic není. Pigmentovaná je pořád a tváře krásně zvýrazní. Co jsem četla, tak Regina tvářenky jsou pořád stejně skvělé, takže určitě mrkněte. Hodnocení: 5/5.

Banánový pudr - 183 Days - tu mám taky pěkně dlouho a jelikož stojí za starou bačkoru, tak mne ani nemrzí, že mi ze šuplíku zmizí. Zanechává příšerný žlutý nádech. Navíc je hrozně prášivý. Ještě že jsem ho kupovala jen za třicet kaček. Hodnocení: 2,5/5.

Oční stíny Glittler & Glow - Stila - škoda, že tahle značka u nás není.. Tyhle stíny byly spíše vhodné jako efektové než-li samostatně, ale na efekt vážně pecka. Hned zasychaly, neopadávaly. Když jsem potřebovala doladit obyčejné líčení, tak to byla ideálka. Hodnocení: 4/5.

Rozjasňující tyčinka - MagicX - za investici asi úplně nestojí, sice hezký holo efekt, ale bohužel rozjasňovač po tváři dost cestoval a nevypadal úplně nejlíp, takže za mě ne. Hodnocení: 2/5.

Rtěnka - Barry M - byla u mne doma taky roky, protože ten jemný broskvový odstín byl v mé sbírce nepostradatelný. Rtěnka byla krásně pigmentovaná, nevysušovala a navíc byla i dobře držící! Hodnocení: 4/5.

Rtěnka - Bo-Ho - byla taky super, opět zůstala v mé sbírce dlouho kvůli krásnému, jemnému odstínu a také skvělé výživě. Tu jsem používala moc ráda tehdy, pokud jsem měla rty sušší. Byla fajn, trochu taková víc vosková a těch pět let doma jí taky úplně neprospělo, tak je čas se rozloučit.. :D Hodnocení: 4/5.

Tónovací balzám Watermelon - Flormar - byl fajn na léto. Už je téměř na dně, několik let za sebou jsem ho nosila v kabelce :D Letos jsem ho párkrát taky vytáhla, ale už to není ono, takže se loučíme. Jinak to byl fajn balzámek na přetření během dne, ale žádná hloubková výživa.. 

LipColor Butter - Astor - pamatujete si ještě firmu Astor? Kam zmizela, nevíte? Tohle máslo bylo kupu let mým velkým oblíbencem, dokonce jsem ho měla radši než originální "čubinu" od Clinique. Navíc ten přirozený odstín se mi náramně hodil. Pastelka zajistila také skvělou hydrataci. Výdrží sice slabší, ale nebyl problém kdykoliv rty během dne přetřít. Zbyl mi jen rozmatlaný odřezek a to mluví za vše :D Hodnocení: 5/5.

Tónovací balzám - Labello - byl trochu podobný právě tužce Astor výše, také jsem po něm ráda sahala, když jsem nevěděla, co na sebe napatlat. Ale nebylo to ono.. Tužka byla víc patlavá a nevydržela na rtech tak dlouho. Lehce se až roztékala. Odstín super, ale nějak jsem ji nedokázala naplno využít. Hodnocení: 3,5/5.

Lesk na rty Lip Cusion - Catrice - tohle byl strašně super lesk! V poslední době jsem si lesky oblíbila, takže jsem vytáhla všechny, co jsem tu měla a našla i tento. Má krásný přirozený odstín, je na rtech příjemný, hezky je hydratuje. Samozřejmě výdrž lesku je někde jinde než dlouhodržící rtěnky, ale i tak mě poslední dobou lesky dost baví. Tenhle má jen pěkně na prd balení - ten systém otáčecího pera a velké houbičky na konci mi přijde dost fuj, za to srážím bod. Hodnocení: 3,5/5.

Matná rtěnka v tužce - Alverde - byla příšerná a použila jsem ji všehovšudy pětkrát. Je hrozně vosková, na rtech dělá ošklivou vrstvu, nic nevydrží a od začátku i smrdí jak voskovka. Nechávala jsem si ji jen kvůli tomu unikátnímu odstínu, ale je čas ji poslat pryč.. Hodnocení: 2/5.


Tak a jsme na konci.. Sbírka protříděná. Obaly vyházené a uvidíme se u Spotřebována zase za měsíc!

Máte s něčím z toho zkušenosti? Jaký je váš oblíbený lesk na rty?

4 komentáře:

  1. Máslíčka na rty od Astor byly dokonalý, bohužel Astor zmizel kdovíproč zmizel neznámo kam.. Jinak znám a opakovaně kupuji odličovač YR, korektor Catrice, Rexony a matující krém od Ryoru. A nejnověji jsem si oblíbila i tělovou pěnu Ziaja a celá kolekce s ananasem je skvělá, úplně jsem se zamilovala i do toho pleťového séra.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Doporučuješ i sérum s ananasem? Tak já do něj příště jdu! Jinak Astor vůbec nevím, kam se poděl.. Byla to značka s dlouholetou tradicí a teď už není nikde k sehnání, snad ani na eshopech.. :(

      Vymazat
  2. Parfem hugo boss používam dlho a čudujem sa že si minula lebo mne dlho vydržajú voňavky :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak já zas mám rozpoužívaný vždy jen jeden parfém, který měním jen výjimečně.. Používala jsem ji teď asi půl roku nonstop, tak mi to nepřijde nijak brzo :D

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)