pátek 8. února 2019

Spotřebováno: Listopad a prosinec 2018

Krásný den vám přeji!

Jako víte co, jsem flákač, to už všichni víme, takže vás asi nepřekvapí, že vám teprve nyní přináším Spotřebovance za listopad a prosinec 2018. Jojo, dávala jsem si hodně načas, jen co je pravda! Už mi tu krabice obalů doslova přetéká, takže je už fakt třeba se na to podívat.




No je toho hodně, nebudeme si nic nalhávat, zero waste to není ani náhodou. Ale je to za dva měsíce, tak si myslím, že zas by mohlo být i hůř. Celkem 26 kusů.


Sprchový gel s peelingem Malina a máta - Yves Rocher - ten jsem měla už poněkolikáté. Tohle balení tu na mě pěknou chvíli čekalo, takže ani nevím, zda je ještě v prodeji. Ale doufám že jo, protože tenhle sprchový gel s pár zrníčky miluji. Nádherně voní, ta kombinace sladké maliny a máty mě neuvěřitelně baví a příjemně osvěžuje. Je sice lepší v létě, ale expirační lhůta mě tlačila ke spotřebě právě teď :D Zrníček v něm není tolik, aby zbytečně moc škrábal a bránil tak v použití každý den, spíš jen tak lehce očistí. No co vám budu povídat, já ho prostě můžu. Hodnocení: 5/5.

Sprchový krém Divoká růže - Weleda - moc příjemný pomocník ve sprše. Krásně krémový, k pokožce jemný, zanechává ji hebkou a vláčnou. Vůni má "přírodního charakteru", ale moc hezky voní po růžích a já se do ní zamilovala! Pro mě moc zajímavá záležitost a rozhodně jsem ho neměla naposledy! Hodnocení: 5/5.

Sprchový gel Levandule a ostružina - Yves Rocher - další moc příjemná, podzimní záležitost. Levanduli miluji, takže jsem si tenhle sprcháč užívala, i když kombinace s ostružinou pro mne byla trochu neobvyklá. Z počátku na vás dýchne bylinná vůně levandule a následně se rozvoní sladká ostružina. Sprcháče stačí malé množství, krásně napění, moc dobře pokožku i koupelnu provoní a nevysušují. Za mě moc fajn záležitost, tyhle jejich koncentrované sprcháče! Hodnocení: 5/5.

Sprchová pěna Coco Coctail - Bilou - tyhle pěny se u nás v ČR bohužel stále nedají sehnat, takže na ně mrkněte, budete-li za hranicemi (minimálně Německo a myslím, že i Rakousko by je mělo mít :)). Moc jsem se na ni těšila a pořád jsem si ji tady škudlila, ale nakonec jsem ji do sprchy vzala a zjistila jsem, že až taková bomba to zase není. Pěna má krásnou jemnou konzistenci a to mě baví, to jako jo. Nevysušuje, ale vyloženě hydratační taky není a mazat se po sprše je třeba. A jsem trochu zklamaná i vůní :( Těšila jsem se na voňavý kokos a ono to je takové umělé cosi.. No úplně mě parfemace neohromila.Vlastně celkově mi pěna nijak neuhranula a už jsem měla i mnohem lepší.. Hodnocení: 3/5.

Kávové peelingy - Balea - tohle byli moc fajn krasavci. Sice to nebyly ty nejkvalitnější kávové peelingy, jaké jsem viděla, ale za tu cenu byly fajn a rozhodně splnily svůj účel. Teď lituji, že jsem si je nenakoupila do zásoby, protože se už samozřejmě sehnat nedají. Jako vše, co si od Balei oblíbím :D Díky zrnkům kávy a krystalkům krásně obrousí a vydrhnou, vůně mají moc příjemné, kromě kávy jsou tam cítit i ty příměsi - u modré kokos (který byl fakt bomba!) a u růžové mandle (která byla vůní mnohem slabší). Jo, bavily mě, i když není kávový peeling jako kávový peeling.. :) Hodnocení: 3,5/5.


Nutri-kofeinový šampon - Plantur 21 - šampon určený k lepšímu růstu vlasů, ale že bych si všimla výrazného zlepšení, to se říct nedá. Jako běžný šampon ale fungoval dobře, jemně voněl, dobře umyl, vlasy se nemastily nijak rychle, byly jemné a lesklé. Jen tedy se po něm celkem cuchaly. Hodnocení: 3/5.

Nutri-kofeinový elixír - Plantur 21 - elixír/tonikum jsem používala společně se šamponem, abych zvýšila šanci na tu pěknou hřívu. No a jak říkám výše, žádné výrazné zlepšení se nedostavilo. Nějaké ty drobné vlásky se na hlavě objevily, ale nic závratného, z čeho bych si sedla na zadek. Samotné tonikum má stejnou vůni jako šampon, jen trochu intenzivnější, ovšem jelikož se dává na pokožku hlavy, kam se rychle vstřebává, není to nijak cítit. Tonikum vlasy nijak nezatěžuje, nemastí ani nejsou slepené, což je rozhodně plus. A to je asi tak všechno. Hodnocení: 2,5/5.

Olejový elixír Nutri Shine - Alcina - za to tenhle olejíček na vlasy zbožňuji! ♥ Už mám druhé balení a nedám na něho dopustit. Dávám jej ke konečkům a lehce do délek a výsledkem mi jsou hezké, lesklé a neroztřepené vlasy. Má praktickou pumpičku, stačí pár dávek, takže vám balení vydrží opravdu dlouho (50 ml jsem měla necelý rok). Olejíček není nijak extra mastný, takže vlasům neubližuje, nijak je nemastí ani nezatěžuje. A má naprosto dokonalou vůni. Takovou lehce olejovou. Hodnocení: 5/5.

Vlasový sprej Hyaluron 2.0 - Alcina - a Alcina ještě jednou, tentokrát v podobě bezoplachové péče/kondicionéru. Sprej s rozprašovačem, pomocí kterého se dávkuje velmi jednoduše po celé délce vlasů. Jemná parfemace, nezatěžující složení (v malém množství). Výsledkem jsou krásně jemné, lesklé vlasy s držícím tvarem a nadýchaným efektem. Navíc dobře se rozčesávající. Funguje přesně tak, jak od bezoplachového kondiše potřebuji, takže za mě spokojenost. Hodnocení: 4/5.

Objemový lak na vlasy v cestovní balení - Nivea - fajn lak, který dobře zafixuje účes, není potřeba ho dávat tunu a přesto mi nepoletují vlasy kolem celé hlavy. Zároveň má lehkou a příjemnou vůni, která nezadusí. A vlasy nijak nepříjemně neslepuje. Takže jo, tohle celkem šlo. A taky překvapivě dlouho vydržel i přes to menší balení! Hodnocení: 4/5.

Miniaturka balzámu na vlasy - Balea - nevonělo to, vlasy to mastilo a jinak nic, ani rozčesávat líp nešly.. Tak jsem měla co dělat, abych i tu miniaturku vůbec spotřebovala.. Hodnocení: 1/5.


Tělový olej Divoká růže - Weleda - jeden z nejlepších a nejvoňavějších olejů, které jsem od Weledy měla. Hned po levandulovém naprostý top! Jejich zatmavené lahvičky znáte, díky tomu se olej tak rychle nezkazí. Jedná se o klasický olej, který vás lehce umastí, ale není to nic tragického a vstřebává se celkem bez potíží během krátké chvilky. Krásně voní, jedná se o typicky přírodní vůni růží, nic zkresleného, má to takový ten zvláštní "bio" nádech. Ale je to pecka. A hlavně ta dokonale pružná a vyživená pokožka! ♥ Teď na zimu naprosto ideální společník! Hodnocení: 5/5.

Antistresový tělový olej Aroma Ritual - Dermacol - další skvělý tělový pomocník! Tenhle olej s vůní hroznů miluji už roky a teď jsem se k němu po delší době dostala znovu. Má praktické balení s pumpičkou, takže dávkování jedna báseň. Taky dokonale smyslnou vůni hroznů lehce šmrncnutou limetkou a jako bonus perfektně vyživuje pokožku. Jo a taky nijak nemastí. Jen bohužel rychle ubývá :( Hodnocení: 5/5.

Intenzivní péče Care - Nivea - a poslední božský tělový pomocník. Tyhle krémy jsem si prostě zamilovala. Nádherně jemně, pudrově voní, typicky pro Niveu. Jsou krásně vyšlehané, bez potíží se roztírají, ihned se vstřebávají, nezanechávají pokožku mastnou ani ulepenou. Ale přes to všechno dokonale vyživenou. A krásně provoněnou. Pecka. Hodnocení: 5/5.

Melounový krém na nohy - Balea - tohle byla limitka z loňského léta, kterou jsem si koupila ve slevě a musím říct, že za ty peníze to nebylo špatný. Byl lehce chladivý a s příjemnou vůní melounu. Trochu vodovější, takže se rychle vstřebával bez mastnoty či ulepených chodidel. A přes to všechno i nožky hydratoval. Na hodně zničená chodidla to nebude, ale na moje to byl super pomocník. Hodnocení: 4/5.

Krém na ruce Cream Coconut - Flormar - krásný obal a dobré vyživující a hydratační schopnosti jsou rozhodně plusem. Navíc se rychle vstřebává, bez umaštěného nebo kluzkého pocitu rukou. Jen jsem zklamaná z vůně, čekala jsem kokosovou pecku, místo toho jsem se dočkala divného cosi. Škoda. Hodnocení: 3,5/5.


Maska na obličej - Balea - platýnková maska s vůní melounu byla příjemná, osvěžila. Byla možná trochu víc nacuclá, ale nic nesnesitelného. Díky tomu se hezky přicucla na ksicht, kde vydržela. No že by to byla hydratační bomba to ne, ale séra tam bylo dost, po sundání se dalo rozetřít a i když trochu lepilo, tak pleť tak nějak zhydratovat zvládlo. Za těch pár kaček to špatný nebylo, ale už jsem měla i lepší masky. Hodnocení: 3/5.

Maska pod oči - vůbec nevím značku, takže tohle jen tak v rychlosti. Jednalo se o takové ty silikonové napuštěné tamponky pod oči. Napuštěné byly hodně, že mi to stékalo po obličeji :D Ale příjemně oční okolí zchladily a zhydratovaly, že to bylo opravdu znatelné. Hodnocení: 4/5.

Pleťový krém Hyaluron 2.0. - Alcina - opět Alcina nezklamala, co se týče pleťové péče, tak opravdu umí! Začíná to obalem, pokračuje příjemnou gelovou texturou, rychlým vstřebáním a končí skvělou péčí o pleť. Ta je dobře vyživená, vypnutá a rozzářená.. Všechno, co od pleti chci :D V tomhle případě bych jen trochu ubrala na intenzitě vůně, protože ač je příjemná (trochu pánského stylu a to já můžu!), tak je na obličej dost nekomfortní. Jinak ale palec nahoru! Hodnocení: 4/5.

Křemičitý Micro Peeling Kozí mléko - Ziaja - moc příjemná záležitost! Kozí řada je skutečně povedená a nejinak je tomu u tohoto peelingu. Příjemná krémová textura se středně hrubými zrníčky. Je třeba s ním nakládat jemně, ale odměnou vám bude krásně hebká a čistá pleť. Používat se v klidu dá i několikrát týdně, aniž by vysušoval. Jednoduše mě prostě moc bavil! Hodnocení: 5/5.

Expertní micelární voda MicellAir - Nivea - tahle micelárka vzbudila pozornost a ne nadarmo. Micelárka skvěle odlíčí make-up z tváře bez umaštění, ulepení či zanechání nepříjemného pocitu. Pokud používáte micelární vodu i na oči, tak tam ji úplně nedoporučuji. Ne že by štípala či pálila v jejich okolí, to vůbec, ale řasenku a držící linky spíše šmrdlá než odličuje. Pro moje účely vyčištění pleti však slouží skvěle, takže za mě jo! Hodnocení: 4/5.


Řasenka ScandalEyes Xtreme - Rimmel - řasenku jsem kupovala ve výprodeji a jsem za to ráda. Nejen, že brzy vyschla, ale ani řasy nijak krásné neudělala. Sice je celkem prodloužila, ale také poslepovala a zanechávala na řasách hrudky. Možná to bylo i tím hustým a velkým kartáčkem, se kterým jsem si úplně nesedla. Na moje malé oči a krátké řasy byl jednoduše obrovský. Takže jsem ráda, že jsem za ní nedala jmění. Hodnocení: 2,5/5.

Řasenka Voluptuous False Lash Effect - Max Factor - ten samý případ, zase jsem si ji koupila ve výprodeji za almužnu a je to jenom dobře, protože byla ještě horší. Ta totiž nedokázala ani hezky prodloužit, jen začernit, slepit a jinak nic. Navíc i tahle kráska brzy vyschla. A ač kartáček měla menší, tak byl snad ještě horší. No tahle mě nebavila vůbec. Hodnocení: 1/5.

No Compromise The One - Oriflame - za to tahle černá krasavice, to je pecka! Nejen, že vydržela nejdéle, ale taky dělala s řasami největší divy! Sice má taky kartáč jako kráva, ale docela rychle jsem ho dostala do ruky a naučila se s ním. Ty výsledky za to totiž stály! Krásně prodloužené a rozdělené řasy. Skvěle pozvednuté a držící tvar po celý den. Úplně mi to otevřelo oči a rozzářilo pohled :D Fakt se mi moc zamlouvala a mrzelo mě, že se mnou nedala déle než tři měsíce (i když i to je v porovnání s kolegyněmi výše hodně). Pecka a plánuji pořídit znovu. Hodnocení: 4,5/5.


Pan perníček balzám na rty - Technic - a nakonec tu máme roztomilouše Perníčka. To balení je super roztomilé, tedy takhle vcelku, jinak samotný balzám je v obyčejném, kulatém, plastovém kalíšku. Hodně obyčejném, protože se mi povedlo ho rozbít, i když mi jen ležel na nočním stolku :D To absolutně vůbec nechápu a pěkně mě to nakrklo! Obsah funguje jako EOS, tzn. jde o vajíčko, kterým přetíráte rty. Má to příjemnou, čokoládovou vůni, kterou bych nejradši snědla, ale na rtech už nic cítit není, tak vás to tak lákat nebude. Má velmi lehkou texturu, na rtech je hodně nenápadný a rychle se vstřebává. Hydratace je hodně průměrná, nedělá žádné zázraky a suché rty nezachrání, ale k běžnému použití přes den mi stačí. Žádný zázrak to nebyl, ale jako roztomilost fajn. Hodnocení: 2,5/5.

Tak a jsme na konci, ufff. Tenhle článek sepisuji už několik dní a jsem ráda, že jsem to konečně dotáhla do konce! Snad je takhle velká spotřeba na chvíli poslední :)

Máte s něčím z toho zkušenosti? Zaujalo vás něco?

9 komentářů:

  1. Sprchové pěny Bilou jsem měla ve dvou verzích a za mně taky nic moc, možná jsem jen měla špatnou ruku při výběru parfemace, ale taky voněly obě divně a uměle.
    A zaujal mně perníčkový balzám na rty, já jak vidím podobné roztomilosti, tak nemůžu odolat, asi bych si to koupila i když to není kdovíco:-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Takže koukám, že není třeba litovat, že jsem si nekoupila i další verze těch pěn.. :D :) Ten balzám je fakt roztomilý, to bez debat :)

      Vymazat
  2. Odpovědi
    1. Ta je fakt super, četla jsem na ni hodně chvály i jinde, tak na ní fakt něco bude ;)

      Vymazat
  3. Zrovna používám ten malinový sprcháč YR a je úplně boží, tohle mě hodně baví. Peelingy Balea byly super, tedy ten kokosový, mandle mi smrděla.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je fakt povedený, na léto je pak ještě lepší! :) Mně voněla i mandle, ale kokos byl lepší. Jen škoda, že už se nedají sehnat! :-/

      Vymazat
  4. Ahoj, taky mi moc vyhovuje a ani nedraždí oči.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teď nevím co přesně, ale určitě se shodneme! :D :)

      Vymazat
  5. Tie YR produkty by som hneď brala. :)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)