středa 21. listopadu 2018

Kávové peelingy - Balea

Krásný den vám přeji!

Není to tak dávno, co jsem tu básnila o kávových peelinzích značky Body Boom, pamatujete? No a dnes se mrkneme na jejich (mnohem) levnější variantu, která se nedávno objevila v našich drogériích. Přesněji řečeno v DMku. Jsou od značky Balea a jejich cena je více než příjemná, jak u této značky bývá zvykem. Jak si ale stojí? A můžou se srovnávat s kávovými peelingy za pětinásobek ceny? :)



Začneme balením. Když se na ně podíváte, tak se ihned zamilujete. Tedy aspoň u mne tomu tak bylo. Krásné barevně vyladěné pytlíčky o množství 40 g s nastřihnutými okraji, aby se daly snadno otevřít. K dostání jsou ve dvou variantách - růžová s mandlovým květem a modrá s kokosem. 


Po otevření na vás vybafne příjemná vůně a to v obou případech. U mandlové varianty je vůně jemnější a více než mandle se prosadí káva. U kokosu to bylo přesně naopak, což mne mile překvapilo. Kokos vynikl a káva byla spíše v pozadí. 



Peelingy jsou sypké, což s sebou přináší úskalí ohledně manipulace. Pokud jste trochu leví na obě ruce jako já, tak najdete po mytí kávu všude, kam se podíváte. Naštěstí stačí vanu opláchnout a je klid. Na první pohled je patrné, že obsah je oproti klasickým kávovým peelingům trochu šmrncnutý. Asi se dalo čekat, že za ty peníze to nebude samá káva, takže je to poměrně dost namíchané s krystalky. Díky tomu je peeling i mnohem víc sypký. To zní asi divně, protože jsou sypké všechny. Ovšem zatímco klasický kávový drží na těle a více pohromadě a dá se s ním celkem manipulovat, tak tohle spíš ve větší míře opadává všude okolo. Nic nedám za to, že půlku obsahu jsem rozsypala po vaně :D



Vydrhnou ale dobře, ač je to hrubší peeling, tak pokožka není po umytí nijak podrážděná, naopak je krásně jemná a hebká. Provoněná je bohužel jen lehce. A nějaká následná péče se v tomto případě bohužel také ve větším měřítku nekoná. 


Sečteno podtrženo: Lákadlo je to veliké, funkci peelingu to stoprocentně plní - dobře vydrhne, navíc je dobře sehnatelný i cena je příjemná. ALE kávovému peelingu se to spíše jen podobá, je patrné na první pohled, že je to spíš jeho levnější náhražka, takže toužíte-li po opravdu pravém kávovém, mrkněte jinde :) Tyto sáčky seženete v DM drogériích, cena je 26,90 Kč za 40 g.

Máte s nimi zkušenosti? Zaujaly vás?

18 komentářů:

  1. Zaujaly mně, ty pytlíčky jsou mega roztomilé, zatím jsem se s tím zkoušela drhnout jen jednou, taky mám dojem, že víc toho skončilo všude kolem na vaně, ale baví mně:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě taky bavily, ale ty klasické kávové byly takové.. příjemnější :)

      Vymazat
  2. Odpovědi
    1. Tak je nejvyšší čas, koukala jsem, že modrý už se doprodával a růžových u nás už taky moc nebylo :(

      Vymazat
  3. Ty obaly Balea prostě umí. Ještě jsem je nezkoušela, ale docela mě lákají
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To teda! :) A v kombinaci s cenou je většinou Balea neodolatelná :D

      Vymazat
  4. Vypadá to zajímavě, něco podobného jsem koupila ve Španělsku v jednom supermarketu a tam je teda kávy více. Jednou za čas proč ne ale docela to škrabe. Jo a pak ta vana sprcha špinavá stojí taky za to :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty klasické kávové v sobě mají mnohem víc kávy, tohle je spíš taková náhražka :D Ale taky bych brala, aby prodávali takové peeligy v supermarketu! :-O :D

      Vymazat
  5. Mňa celkovo ten boom okolo kávových peelingov nejako obišiel. Neláka ma to, ale keby som také niečo dostala, určite to s radosťou vyskúšam. :)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě taky dlouho nelákaly, než jsem je vyzkoušela :D Jako pro milovníka kávy je to prostě pecka, ale neříkám, že si nevystačím i s peelingy z drogérek :)

      Vymazat
  6. Holky, já v životě neměla kávovej peeling :-) takže ho určitě zkusím.
    Normální peeling moc nemusím, často to nepoužívám a pak půlku vyhodím...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já donedávna také byla kávovým peelingem nepolíbena ;) ale jsou fakt skvělé!

      Vymazat
  7. Ďakujem za recenziu. Už dlho po tom pokukujem v dm a teraz aspoň viem aký je obsah týchto pekných balíčkov
    xxx Alexandra z MS ALWAYS LATE

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak určitě vezmi, dokud jsou v prodeji ;) u nás už modrý kokosový skončil a k dostání je už jen mandlový, ale otázka na jak dlouho.. :D :-/

      Vymazat
  8. Tyjo, to balení je opravdu roztomilé:D

    OdpovědětVymazat
  9. Po něm se musím podívat co nejdříve!! Kokos nutně potřebuji!

    Přeji veselé a klidné Vánoce :)!
    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Právě ten kokos už bohužel vyprodávali :-/ teď už jsem viděla jen mandli.. ale ta taky stojí za zkoušku ;)

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)