neděle 17. března 2024

Oblíbenci | Únor 2024

Krásnou neděli!

Přináším vám nové Oblíbence. Únor utekl jako voda, takže je čas na shrnutí favoritů tohoto měsíce. Opět povídání na dvacet minutek o kosmetice, seriálech, knížkách a pár dalších tipů k tomu :)


Z kosmetiky tu rozhodně musí být vlasová řada pro růst a obnovu vlasů od značky Australian Bodycare. Už jsem tu o ní psala článek, ale je to taková pecka, že určitě musí být i zde! Celá řada se skládá z bezoplachového séra, šamponu a kondicionéru a jako bonus do toho můžete zobat ještě i vitamíny s biotinem a výsledkem je pak spousta nových rostoucích vlásků! A to ani nemluvím o tom, že šampon samotný skvěle myje a hlava vydrží dlouho čistá a svěží.. Druhým pečujícím favoritem je pak krém na oční okolí, který umí vyzmizíkovat vrásky - No. 1 Lift Eye Cream od Di Angelo Cosmetics, který tu byl pár dní zpět. Je parádní a skvěle pomáhá vrásky zamaskovat, takže je pak práce s make-upem o mnoho snazší. Fakt mě to baví! Z dekorativky taky pár super úlovků. Od prvního okamžiku jsem si padla do noty s novou řasenkou Cils Miraculeux od Yves Rocher, která má přesně ten kartáček, který preferuji. Řasy krásně oddělí, natočí, prodlouží a to od prvního použití. Za mě boží! Hodně se podobá mé oblíbenkyni Glam&Doll od Catrice a možná je i o chlup lepší! Oblíbenost olejů na rty stále roste a ani já jim nedokážu uniknout. Obecně mě oleje moc neberou, ale které miluju a určitě mohu doporučit, jsou ty od Makeup Revolution. Teď používám Glaze Lip Oil s třešňovým olejem a kyselinou hyaluronovou a je přesně takový, jak si olej na rty představuji. Textura není ani moc do oleje ani moc do lesku, ale přesně uprostřed, takže to rty hezky vyživí, ale zároveň to dodá rtům na lesku a na plnosti. Navíc dobře drží a má příjemnou třešňovou parfemaci. Poslední tu pak nesmí chybět Vinyl Ink od Maybelline. Já o nich mluvím pořád a ukazuji je neustále, ale tahle v odstínu 20 Coy byla v únoru vážně moje numero uno! Odstín bych zařadila stále mezi tělovky, ale už má takový fialkový nádech. Přesto se mu nedá upřít určitá univerzálnost. O kvalitě rtěnek už je asi zbytečné se rozepisovat, že? Sednou, drží a i když lesk po cca hodině ze rtů zmizí, barva je na místě několik hodin. Rty nijak extrémně nestahuje ani nevysušuje, takže je to velmi příjemná záležitost... Ve videu jsem říkala, jak plánuji další odstíny.. No od natočení se mnohé změnilo a doma už jsou další tři :D Ehm.



Seriál zmiňuji jen jeden, protože na víc nebyl v únoru čas. A ještě ke všemu to není žádná sláva, ale koukat se na to dalo, to zase jo. Zkoukla jsem dvě řady seriálu Hříšná touha. Pokud jste viděli již dříve zmiňovaný seriál Osudné pokušení, tak jste vlastně v obraze, protože první řada Hříšné touhy je v bleděmodrém to samé :D Takže první řada byla takové opáčko, jen s jinými aktéry. Druhá řada pro mne byla novinka a víc jsem si ji užila, protože jsem nevěděla o co go. Příběhově horší než první řada, ale dalo se. Celý příběh začíná nevěrou manželky, která hledá původně jen povyražení a neodolá mladému klukovi, ale brzy se to celé zamotává.. a kolem ní, její rodiny i přátel je spletitá pavučina lží..

Knížky pouze dvě, obě byly docela těžké, takže jsem samozřejmě už zase v časovém presu a nestíhám svůj čtecí plán :D Pustila jsem se do nejnovějšího dílu ze série s Harrym Holem - Zatmění od Joa Nesboa. A i když to velmi nerada říkám, bylo to zklamání.. Miluju sérii s HH, mám doma všechny díly a některé jsem četla i víckrát, ale bohužel musím říci, že čím vyšší díl, tím větší bída a je asi čas už nějak grandiózně sérii zakončit :( Já si vždycky další díl ráda přečtu a koupím, ale už to není ani zdaleka ono.. Druhá knížka pak pro mne byla hodně psychicky náročná a dopředu jsem to věděla, protože autobiografie Přátelé, lásky a ten ohromný průšvih od Matthewa Perryho dostává s jeho smrtí úplně jiný rozměr :( Jeho životní cesta byla spletitá a náročná, mnohdy se o to přičinil sám, ale bylo mi z toho smutno.. Obzvlášť, když to člověk četl poté, co se kruh uzavřel a jeho život vyhasl. Na druhou stranu se to četlo blbě i ze stylistického hlediska, protože tam Matthew hodně přeskakuje z jednoho období do druhého a já se dost ztrácela, některé jeho životní etapy jsou tu zbytečně víckrát, jiné naproti tomu přeskakuje, takže na čtení nic lehkého.. 



A pak tu máme kategorii ostatní. Dnes bez doporučení dobrot, ale za to tu mám čaj, který potřebují všichni, co špatně spí nebo je trápí nějaké nervy. Já bylinkové čaje miluju a piji každý den, ale žádný konkrétní na spaní mne nenapadlo shánět.. Jenže pak jsem jednou byla psychicky v nesnázích a šla jsem kolem regálu, kde jsem zaznamenala v akci čaje Leros, tak se mnou tento odešel domů.. Obsahuje meduňku, heřmánek, chmel, kozlík a levanduli a opravdu mám pocit, že se mi spí mnohem lépe. Chodím si lehnout taková vyklidněná (i přesto, že mi hlava občas jede pořád na plné obrátky) a lépe se mi zabírá (můj neustálý problém). Možná je to jen placebo, ale i kdyby, tak je fajn, že se dobře vyspím :D No a pak tu nesmí samozřejmě chybět moje nejmilovanější vesta! To je totiž kousek, který změnil můj život! Já ji neskutečně miluju a nic teď nenosím raději, takže tu nesmí chybět! ♥ Kdybych mohla, ani ji nesundávám a stále si říkám, jak jsem bez ní mohla žít?! :D

Tak a to je pro dnešní souhrn vše a já se už teď těším na další, protože březen je velmi pestrý měsíc.. Tak mi dejte vědět:

Co baví v posledních týdnech vás? Máme nějaké oblíbence společné? 

4 komentáře:

  1. Já jsem zase olejům na rty úplně propadla a jak někde na něčem čtu lip oil, tak po tom musím hrábnout a koupit si to:) Zrovna včera jsem si kupovala ten od NYX, ten mi ještě ve sbírce chyběl:D Tenhle od MUR je moc příjemný, taky ho moc ráda používám.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No musím říct, že od tohoto videa po nich také pokukuji čím dál tím víc :D Jsem to na sebe nějak přivolala :D Ale zatím se držím! Já musím letos spotřebovat hlavně ty zásoby lesků, co tu mám z loňska :D

      Vymazat
  2. Já si teď oblíbila pleťovku Hyaluron Specialist od L'Oréal a ze seriálů sleduji Holky za mřížemi, ale po první sérii za mě hodně velký pokles 🙈

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To máš pravdu, Holky za mřížemi byly ok tak první dvě tři řady, pak už nic moc.. a dokoukala jsem to spíš tak nějak ze setrvačnosti :D Jinak L'oréal mě láká těmi svými novými řadami :D

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)