neděle 20. srpna 2023

(Ne)Oblíbenci | Červenec 2023

Ahoj!

Vítám vás u dalšího videa, tentokrát tu máme všehochuť jménem (Ne)Oblíbenci a to za červenec 2023. Opět nálož kosmetiky, knížek i seriálů + něco navíc :) Nebudu vás vůbec šetřit, tak jdeme na to!


Kosmetickou pětku otevírá Borotalco a jejich deo sprej a deo stick. Tuhle dvojku jsem si strašně moc oblíbila a velmi mile mne překvapila! Na to, že jde o deodoranty, které neberu jako záruku toho, že se nebudu potit, se cítím úplně fresh! Krásně jemně voní, takže zápach nemá šanci a i přes vysoké teploty se téměř obejdu bez propocených koláčů v podpaží.. Takže za mě skvělé duo. Dalším letním "oblíbencem", i když s uvozovkami, je parfém Acqua di Gioia od Armaniho, který jsem vám ukazovala nedávno. Ta vůně je krásně osvěžující a na léto se náramně hodí a já si ji užívám. Jediné, co mi u ní trochu vadí, je slabší výdrž, cítím ji ze sebe vážně jen pár hodin a brzy mám pocit, že si vůně žádá obnovu.. Velmi milým překvapením je pak krém na ruce a nehty Love Nature od Oriflame a to nejen díky fajn vyživujícím účinkům, ale hlavně kvůli naprosto úžasné vůni! Tohle bych brala klidně jako vůni a šplíchala bych se tím od rána do večera :D Jedním obecným oblíbencem jsou pak neonové laky! Jak ty já teď miluji!!!! Nenosím už druhý měsíc nic jiného než zářivě růžové, fialové či oranžové a stále se zářivých nehtů nemůžu nabažit.. Nejčastěji dávám mini Neon laky od Dermacolu, oranžovo-růžový Orly, Essie s perletí či držáka Revolution. Posledním favoritem je krémová matná tvářenka Sheglam, která mi úplně vyrazila dech. Je naprosto úžasná a já už mám připravené v objednávce další odstíny. S tvářenkou se dobře pracuje, skvěle drží a odstínově jsem si vybrala velmi dobře (Love Cake), protože je to krásná výrazná růžová, ale hodně univerzální. Za mě pecka a tvářenka zlepšuje reputaci krémovým produktům, které jinak moc nemusím.




Naopak prvním neoblíbencem je tekutý rozjasňovač Sheglam, který sice krásně vypadá (odstín Vanilla Frost), ale dělá přesně to, co mne od krémových produktů odrazuje - hůře se s ním pracuje, je potřeba se na rozetření pořádně zaměřit, jinak dělá neplechu. Každopádně odstín je to krásný, aby bylo jasno a dám-li si s tím práci, vypadá dobře. Psala jsem o obou krémovkách Sheglam tady, tak můžete mrknout. O druhém kousku jste si pak mohli přečíst v posledním článku. Tělové mléko Eveline sice hezky voní, je hydratační, ale obsahující třpytky jsou na těle značně nepříjemné. Při roztírání škrábou, fuj. Dlouho jsem to nevydržela a po necelých dvou týdnech jsem musela mléko přestat používat, ten pocit byl pro mě nesnesitelný... 




Pár tipů na seriály nesmí chybět. Prvně tu mám Půlnoční mši, což je sedmidílný seriál mysteriózního/hororového typu. Pořád se tam něco děje, ani chvíli se nenudíte. Chvíli jedete na klidnější vlně, která vás uchlácholí, za chvíli je to plné podivností a akcí.. Jen se to zvrhlo do takových podivností, že jsem ke konci nevěděla, co si o tom myslet :D Ale rozhodně to není zlé. Samozřejmě jsme si nemohli doma nechat ujít novou řadu Black Mirror. Škoda, že má jenom pět dílů, já bych jich brala mnohem víc! Opět i tentokrát je to nadupané, jeden díl je lepší než druhý a já se už teď nemůžu dočkat pokračování. Třetím tipem tu mám německý seriál Přítelkyně smrti, který je natočený podle knižní předlohy Bernharda Aichnera. Jelikož jsem dva díly četla, věděla jsem trochu, do čeho jdu. Za mě fajn krimi série a předpokládám, že bude i pokračování, na které se taky těším už teď. Čtveřici uzavírám seriálem Wednesday. Konečně, konečně jsem se k tomu dokopala. A víte co? Jo, není to špatný. Zkoukla jsem to raz dva. Je to nápadité a zajímavé, Addamsovu rodinu jsem vždycky měla ráda a Tim Burton prostě umí :) ALE zase nemůžu říct, že bych díky tomu pochopila ten hype.. Je to fajn, to jo, ale zase tak kultovní mi to nepřijde. A s čím jsem se fakt neztotožnila, bylo obsazení Morticie a hlavně Gomeze (otce Wednesday), ten mi přišel fakt odporný :D Doufám v pokračování, ale že bych odpočítávala dny, to zase ne.

Další čtyřka je knižní. Trochu jsem se přes léto rozečetla, tak snad mi aspoň toto tempo zůstane. Prvně drama thriller Křehkost, který má kromě křehkého názvu i křehké téma - únos dětí a násilí na nich. Podobné téma je pro mě vždycky náročné a vždycky mě to dostane. Tohle je napsané z pohledu pozůstalé rodiny, kterou únos dítěte úplně rozloží. Bolelo mě z toho u srdce a i když jsem konec odhadla správně, dostalo mě to. Určitě knížka jen pro silné nátury. Další příjemné překvapení je pro mne sbírka romanticko-erotických povídek z per několika polských autorek - Žhavé léto. Mnohé jsem od toho nečekala, navíc nejsem fanouškem povídek, ale tohle mě fakt bavilo!!! Přečetla jsem to raz dva a určitě je to fajn oddechovka s sebou na dovolenou. Naopak druhý díl Na útěku od polské autorky Lilky Plonky, ze série o Male, kterou píše společně s Paulinou Swist, mě vůbec nebavil. Jsem ráda, že jsem to zvládla přelouskat během pár dní, protože tohle mi vůbec nic nedalo.. Do čtveřice tu mám ještě Vodní meloun, což je fajn nenáročná detektivka českého autora. Příjemné překvapení! Četlo se mi to skvěle, detektivka hodně řeší kromě případu samotného také vztahy a psychologickou stránku a já díky ní mám chuť objevovat další české autory. Takže díky za to!



Poslední dva oblíbenci. Nesmí chybět nějaká ta dobrota, přeci vás nezklamu! Takže až se budete procházet po Rossmannovi, mrkněte určitě na tyto sýrové sušenky/suchary značky Alnatura. Slibuji vám, že se po nich budete olizovat až za ušima a sežerete je (pardon, sníte není dost výstižné slovo :D) na posezení. Já na nich ujíždím a už pomalu nejedu nic jiného než suchary.. Tyto sýrové střídám s těmi velkými "destičkami" z DMka.. Na závěr pak poprvé kategorie oblečení, protože tyto šaty ze Shein jsem si oblíbila natolik, že v oblíbencích prostě nesmí chybět.. Růžové už jsem vám ukazovala v prvním haulu a zelené teprve uvidíte v tom druhém, který chystám.. Ale od té doby, co je mám doma, bych nejraději nic jiného nenosila. Jsou úžasné! Materiálově, střihově i cenou. Prostě láska. 

Tak a to bude z červencových favoritů vše. Myslím, že je to vyčerpávající až až, co říkáte? 

Co jste si v poslední době oblíbili vy? Máme nějaké favority společné? 

6 komentářů:

  1. Já naopak našla neoblíbence v deodorantu a to tuhou Rexonu. Docela mě zaujala Půlnoční vše, na to mrknu a s Wednesday naprosto souhlasím.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No to docela chápu, tu jsem mohla s klidem zařadit mezi neoblíbence taky, úplně stejný případ :D Myslím, že Půlnoční mše by se ti mohla líbit. A teď koukám na nějaký podobný mysteriozní - Feria :D

      Vymazat
  2. Ahoj Klárko, vidíš, já právě tu vůní od Armaniho vyloženě nemusím, co člověk, to jiný vkus. ☺ Za tip na křupky děkuji. ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jasně že jo, díkybohu máme hooodně široký výběr a každý si najde to své :D A není zač, snad budou chutnat :)

      Vymazat
  3. Já už jedu v neonových odstínech laků na nehty snad od konce května, jinak mám ráda spíš pastelové odstíny, ale léto je jediné období, kdy preferuji takhle vyzývané drápy:-D Tvářenku Sheglam už jsem si objednala, mám ji doma v jiném odstínu a není to úplně ono, tak jsem se inspirovala nedávnou recenzí u Tebe a těším se, že si z ní taky kecnu na zadek:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já je jedu taky už docela dlouho a ne a ne se jich letos nabažit :D A obvykle to mám hodně podobně - buď pastelové a nebo rovnou nude odstíny laků :D Tak doufám, že budeš s tvářenkou, potažmo odstínem spokojená! :)

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)