neděle 23. dubna 2023

(Ne)Oblíbenci | Březen 2023

Krásnou neděli, drahoušové!

Po kratším výpadku článků i videí, vás dnes vítám u obojího, kde se spolu mrkneme na březnové (Ne)Oblíbence. Jsem trochu ve skluzu, ale bohužel nemoci si nevybírají a u nás doma se teď trochu bojovalo, takže na video jsem si našla chvíli až nyní. Ale vždyť je to jedno, pořád láska k těmto kouskům přetrvává.. :) Takže jdeme na to, co se tentokrát zapsalo na můj seznam?






Kosmetickou pětku otevírám pleťovou péčí Elixir Botanique od Yves Rocher. Vezmu to komplexně, protože takhle dohromady mi to skvěle šlape. Mám tu dvě séra - noční s melatoninem a posilující sérum, které používám na den. Stejně tak k tomu dva krémy - intenzivní noční péči a regenerační denní. Denní péče je spíše hydratační a lehoučká, naproti tomu noční péče hluboce vyživuje, takže pleť dostává během dne i noci přesně dávku toho, co potřebuje. Brzy pro vás chystám podrobnější článek. Sérum tu mám ještě jedno a to vlasové od Navlasil, které jsem vám tu představovala nedávno. Díky němu mám teď kolem hlavy svatozář ve dne v noci a tolik vlasů jsem dlouho neměla. Pokud by vás zajímalo více, mrkněte na článek. Když už jsme u těch vlasů, tak rovnou musím pochválit i šampon od Australian Bodycare. Zatímco předchozí Hyaluron Plump mi mastil vlasy extrémně rychle, s tímhle kouskem zůstávají pro změnu extrémně dlouho fresh! Mastit se začínají až cca čtvrtý den, takže v pohodě zvládnu mytí až po pěti dnech. To se mi dlouho nestalo! Naproti tomu vlasový peeling téže značky a vlasové řady, je pro mne ohromným zklamáním a je to dnešní jediný propadák.. Za prvé je dost jemný, takže pořádně nevydrhne a hlavně jsou ta zrníčka tak drobná, že se fakt pekelně blbě vyplachují.. Peelingy jsem doma měla už mnohem lepší. Zpátky k oblíbencům - dva kousky z dekorativní kosmetiky. Prvně korektor Camouflage + od Essence, který je velmi příjemným překvapením a adekvátní náhradou za Liquid Camouflage od Catrice, který mi po inovaci vůbec nesedí. Tohle je Liquid Camouflage před inovací! To znamená, že má příjemnou krémovou texturu, dobře kryje a vydrží celý den, nezalézá do vrásek a udělá přesně to, co od krycího korektoru chci. Jediné mínus - má jen 5 ml, takže rychle mizí a rychle v drogériích mizí i ze stojanů, takže musíte mít trochu štěstí. Odstín 20 Light Ivory mi navíc skvěle sedí, takže ten určitě budu pořizovat znovu. Poslední favority, opět beru komplexně a jsou to tvářenky Jordana. To byl jeden z nejlepších nákupů letošního roku (to si troufnu tvrdit už teď v dubnu), protože jsou za patnáct kaček naprosto famózní. Krásné, nevšední odstíny (a to jsem se jich docela bála :D) a skvělá pigmentace i výdrž. Nesahám poslední dobou po jiných. Ještě pořád tři odstíny ve výprodeji mají (zde) a mezi nimi i můj nejoblíbenější č. 46 Terracotta Treasure! Tak šup, šup.
 



Tentokrát vás zahltím také knižními oblíbenci. Konečně se do toho zase dostávám! Sice pořád nemám tempo jako na konci loňského roku, ale v březnu se mi přeci jenom podařilo přelouskat pár kousků a pomalu se blížím alespoň k dvacítce :D Může za to asi i fakt, že jsem měla štěstí na knížky, co mne vážně bavily. Například Mona Kasten, ta nikdy nezklame. Moc se mi do těchto tří kousků ze série Znovu nechtělo, protože to jsou slušné bichle, ale nakonec jsem se začetla a pak rychlostí blesku knížky přelouskala. Jsou fakt čtivé, od příběhů dostanu to, co očekávám a třetí díl Cítit znovu byl fakt naprosto bezkonkurenční! Příběh Sawyer a Isaaca mne bavil rozhodně ze všech nejvíce, za což může možná i fakt, že Sawyer mi byla ze všech hlavních hrdinek nejbližší a nejsympatičtější, takže jsem si její romantický příběh užívala. Snít znovu a Doufat znovu také nebyly vůbec špatné, ale jak říkám.. růžová Cítit znovu byla top. Příjemným překvapením pro mne pak byla i knížka Zamkni poslední dveře od Rileyho Sagera. Od autora jsem měla přečtené už dva tituly a zatímco Poslední lež mne nijak nezaujala, Zamkni poslední dveře byla skvělá! Poutavý thriller s nádechem tajemna, dostatek napínavých scén, a i když jsem hlavní myšlenku odhalila mega rychle, fakt jsem si čtení užila. Za mě dosud nejlepší autorův počin.

Seriálový tip pouze jeden, protože nějak nebyl čas, jediné, co jsem stihla v březnu zkouknout byla druhá řada seriálu Sex/Život. Ačkoli seriál má pro mne takový nijaký děj a neoplývá napětím a první řada mi přišla mnohem lepší, tak je mi sympatický zpracováním otázek, pocitů a témat, která zažívá a vnímá spousta z nás (žen). Navíc v tomhle seriálu je pořádná dávka pěkných sexy chlapů, takže už jen kvůli tomu je zážitek na to koukat a netrvalo mi dlouho, než jsem to zkoukla celé :D 




Poslední dnešní tipy pochází z kategorie jídla :D Teď vás tímto budu zahlcovat, protože jestli jsem se pro něco nadchla, tak pro zkoušení nevyzkoušených (zdravých) dobrot.. Prvně nejlepší suchary/krekry DM bio, které jsou doslova moje závislost! Miluju je a užrala bych se jich! :D Dokážu spráskat několikery za týden a jen tak samotné, nahradily mi totiž brambůrky, na kterých jsem dost ujížděla předtím. Každý, komu je dám ochutnat, si čvachtá, takže fakt doporučuji :) Tyčinky Sportness asi nejsou pro spoustu z vás žádnou novinkou, ale doporučuji očíhnout ty "novější" příchutě. Nedávno se objevila limitovaná kolekce a ty byly neskutečné, ale určitě doporučuji omrknout i tuto arašídovou (jako Snickers!), oříškovou či kávovou, která je politá bílou čokoládou. Jedna lepší než druhá, mají úžasnou chuť a oproti těm "obyč" z nich vůbec není cítit protein. Do jídelní třetice tu mám cizrnu. Nic neobvyklého, říkáte si? No já tuto luštěninu objevila teprve nedávno a teď si za to trhám vlasy. Lepší pozdě než nikdy, jistěže, ale to je taková dobrota! Dělám si s ní salát a nemůžu se ho nabažit :) Kupuji většinou ve skle Dm bio nebo Nature Promises (Albert), teď tu mám do zásoby tuhle plechovku (Gustona, taky z Alberta), ale je to jedno, všechny chutnají stejně a v salátu s tuňákem, vejcem a zeleným salátem je to neskutečná mňamka!




Tak a tím dneska s tipy končím a už teď vám mohu slíbit, že i v dubnu jich tu bude dost :) A těším se na nějaké tipy od vás... 

Klidně mi řekněte, jak cizrnu využíváte vy? Či jaká tyčinka Sportness je vaše oblíbená? 

4 komentáře:

  1. Tuhle sérii Mony Kasten miluji :)

    OdpovědětVymazat
  2. Já jsem asi jedna z mála koho ta Mona Kasten nebaví. Jako jo, kdyby mi bylo kolem těch 20ti, tak z toho budu hotová, ale teď, když řeším všechny ty dospělácký starosti, tak už se do toho moc nedokážu vcítit.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to já jo :D Pro mě je to právě zase fajn únik od reality "dospěláckého" života a vždycky nad tím přemýšlím, jak bych v tom věku reagovala já, atp. :D

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)