neděle 5. března 2023

Spotřebováno za leden a únor 2023

Ahoj všem a krásnou neděli!

Ani tentokrát vás neochudím o video a jelikož máme už březen, je nejvyšší čas dát si Spotřebováno za leden, co? :D Únor nám nějak utekl, takže jsem se rozhodla, že ty dva měsíce spojím. Únorová spotřeba už nebyla tak náročná, takže to dáme pro tentokrát dohromady a sejdeme se až u té březnové.


Za ty dva měsíce je to taková moje klasika - 24 ks. A z toho spousta jednorázovek jako koupelové soli/koule a masky. 



Koule do koupele Cotton Candy - PS... - další balistika z Primarku a ani tato nebyla lepší než ta minulá. Menší koule, která se v mžiku rozpustí a nezanechá po sobě nic.. vůni, barvu, pěnu.. ani vyživenou pokožku. Hodnocení 2/5.

Sůl do koupele I Berry Like You - Kneipp - je taková klasika, hezky ovocně voní, vodu obarví do červena a pokožka je lehce zvláčněná. Není špatná, ale už zas vím, že má Kneipp i lepší :) Hodnocení: 4/5.

Pudr do koupele Arbuziak - Manufaktura Piekna - je velmi povedená záležitost z polských drogérek! Už jsem měla kdysi malinovou variantu a teď tuto citrónovou(?). Tahle žlutá verze mi tolik nevoněla, ale jinak vlastnosti super!!! Silně provoní pokožku i koupelnu, ihned se rozpouští, obarví vodu na žluto, nadělá i menší pokrývku pěny a pokožka je po koupeli krásně zjemněná. Tohle je zábava! Hodnocení: 5/5.

Krystalky do koupele - Balea - opět takový průměr, i když mi přišly krystalky o něco lepší než klasické soli. Trochu intenzivněji (a hezky) voněly a trošku napěnily, ale pořád to prostě není tak dobré jako Isana. Hodnocení: 3/5.

Šumivé srdíčko - Schminka - bylo moc příjemné, hezky zašumí, rychle se rozpustí, provoní po hroznu a pokožku krásně zvláční a lehce až vyživí. Hodnocení: 4/5.

Tělový peeling Mandlové pohlazení - Yves Rocher - jedná se spíše o sprchový peeling (kombinace sprchového gelu a peelingu), který není tak hrubý, takže se dá  používat i častěji, aniž byste ze sebe sedřeli kůži. Pro takové to očištění stačí, ale pro důkladnou exfoliaci je to celkem málo, já se chci pořádně aspoň jednou týdně vydrbat :D Vůně této limitky je příjemná, taková jemná, olejová. Hodně mi připomíná kolekci Karité. Malé balení je tak na tři použití, takže fajn na cesty. Hodnocení: 3/5.

Tělový peeling Šťavnatá brusinka - Yves Rocher - tento peeling je to samé, co cestovní balení výše - jemnější peeling s gelovým základem. Vyčistí, ale nevydrhne, použitelný klidně několikrát týdně. Pokožka je pak hezky vláčná, ale pokud máte raději hrubší peelingy, mrkněte jinam. Vůně je krásná, ovocná s trpkým koncem. Hodnocení: 3/5.

Sprchový gel Šťavnatá brusinka - Yves Rocher - stejná šťavnatá vůně jako u peelingu, jen v podobě klasického gelu. Ty já mám od YR moc ráda. Intenzivně voní a to i po umytí z pokožky, bohatě napění, nevysušují a velké balení i celkem dlouho vydrží. Já ty jejich sprcháče fakt můžu. Hodnocení: 5/5.




Kompresovaný sprej Maximum Protection - Rexona - je super odlehčenější verze klasické krémové Maximum Protection. Bez té já nedám ani ránu v létě, ale teď mi úplně stačí tato sprejová, která ochrání také velmi úspěšně, ale přesto je trochu "lehčí" než klasika. Po jejím použití vím, že nehrozí ani propocené koláče ani zápach v podpaží. Nemám ji doma poprvé a doufám, že ani naposledy. Hodnocení: 5/5.

Deodorant Lovely Romance - Balea - za to spreje Balea už doma nikdy nepřivítám, protože je to již druhý sprej této značky, ze kterého jsem měla alergickou reakci. Podpaží mi po pár použitích doslova hořelo, zůstalo začervenalé a podrážděné. Po pár dnech jsem to musela vyhodit, to se nedalo používat, jak to svědilo a pálilo. Vůně jinak příjemná, ale účinky (kromě alergické reakce) nic moc, takže mne to ani neláká. Hodnocení: 1/5.

Vůně Woman 313 - Bi-es - byla taková typická levná voňavka. Moc mi to nevonělo a sama bych si ji asi nikdy nevybrala, ale byl to dárek a na převonění doma mi to stačilo. Jsem ale moc ráda, že to bylo malé balení. Překvapivě totiž voněla dost intenzivně, což úplně nevím, zda tady bylo vítané :D Hodnocení: 2/5.




Noční oční maska Hydra Bomb - Garnier - bohužel zklamání, je to takové divně střižené plátýnko, které na očích celkem blbě sedí. Napuštěné akorát, aby oční okolí příjemně zchladilo. Dodá i trochu hydratace, ale žádný zázrak se nekonal. Hydrogelové polštářky jsou mi mnohem sympatičtější. Hodnocení: 2,5/5.

Masky na obličej Detox Care a Chill Out - Kneipp - už tu vidíte poněkolikáté. Jednoduše skvělé. Plátýnko sice nesedělo úplně stoprocentně, ale sérum bylo příjemné, osvěžilo, zklidnilo, hydratovalo. Sérum nezůstávalo na pleti sedět, ale vesměs plně se vstřebalo. Pleť nebyla ulepená ani umaštěná. Jedny z nejlepších masek. Hodnocení: 5/5.

Zvlhčující pleťová maska British Rose - The Body Shop - také jste již viděli. V kelímku se ukrývala gelová maska s kousky růží, po které i krásně voněla. Je fajn, že stačí aplikovat na pět minutek. K okamžité hydrataci a osvěžení to bylo fajn. Ale bohužel žádné zázraky, žádná dlouhodobá a hloubková hydratace. Hodnocení: 3,5/5.




Dvojfázový odličovač očí - Balea - druhé balení a taky poslední, další dva měsíce s ním fakt nedám :D Tohle jsem vydržela v rámci testování, ale už fakt ne. Článek už pro vás chystám, takže se brzy dozvíte víc. Zatím jen ve zkratce: sice odlíčí dobře, ale fakt výrazně mne štípal a místo aby si oči zvykaly, bylo to horší a horší. Zase v tom je prostě něco, co mne dráždí. Hodnocení: 2,5/5.

Květinová růžová voda - Renovality - velmi příjemná záležitost. Krásně jemně voní po růžích, zajistí zklidnění pleti a okamžitou hydrataci. Rozprašovač skvěle funkční - ve dvou stříknutích se voda dostala na celý obličej. Za mě super a klidně ji doma přivítám znovu. Hodnocení: 5/5.

Tuhý odličovač na obličej s měsíčkem - Yves Rocher - byl velmi velmi velmi příjemný. Hezky napění a z pleti odlíčí vše, co na ní uvízlo. Dá se použít i k odličování očí, což není moje oblíbená technika, takže já jsem si jej užívala k dočištění pleti. Pleť nedráždil, zůstávala po jeho použití krásně jemná, bez podráždění a vysušení. A to balení taky pořádně dlouho vydrželo! Měla jsem ho rozdělané víc jak tři měsíce každodenního použití, což je fakt pecka. Hodnocení: 5/5.

Peeling a maska 2v1 Vote for Oat! - Beauty Jar - zajímavá záležitost, kdy si pleť čistíte pomocí namletého ovsa! Zároveň obsahuje i pěknou řádku olejů a másel, takže pleť poté i po vydrhnutí zůstává krásně zvláčněná, jemná až vyživená. Jako masku jsem jej moc nevyužívala, protože mi nebyla příjemná vrstva ovsa na obličeji, ale jako peeling bomba. Hodnocení: 4/5.

Energizující pleťové sérum s Vitaminem C - Natura Siberica - moc jsem se na sérum těšila, ale je to spíše zklamání. Za celou dobu jsem si nevšimla žádných výsledků. V kombinaci s krémem jsem měla pleť celkem hydratovanou, ale nebylo tam prostě žádné wow, jestli mi rozumíte. Kluzká, gelová textura mne taky moc nebavila, po aplikaci byla pleť chvilku i ulepená.. No bohužel, znovu už ho doma asi nepotřebuji. Hodnocení: 2,5/5.



Hydratační sprej na rozčesávání vlasů - TRESemmé - také bohužel nic, co by mi doma chybělo. Má pomáhat s rozčesáváním a vlasy hydratovat, ale nic takového jsem nezaznamenala. Vůně v lahvičce hezká, čistá kokosová, ale z vlasů cítit nebyla.. Takový úplně zbytečný krok.. Klasický kondicionér poslouží lépe. Hodnocení: 2/5.

Makeup Facefinity All Day Flawless - Max Factor - super! Skvěle mi sedl, od odstínu po krytí. Krásně sjednotil, krytí střední při více vrstvách až vysoké, ale bez pocitu masky. Nezalézal do vrásek, držel od rána do večera. Pleť se po něm nijak výrazně neleskla. Jako fakt jsem si ho užila a pokud ho seženu za nějaký přijatelný peníze (kupovala jsem na Elnino asi za stovku!), tak určitě zase vezmu. Pumpička je pro mne taky plusem, já prostě moderním kapátkům úplně neholduji. Hodnocení: 5/5. 

Olejové tělové mléko - Balea - tohle se Balee ale fakt moc povedlo! Velmi příjemné hutnější mléko, které pokožku krásně vyživí, nezanechává ji ulepenou ani umaštěnou. Ale máte ji na dlouhou dobu krásně provoněnou díky jemné, olejovo-oříškové vůni. Fakt jsem si mléko užívala. Nevýhodou je snad jen to malé balení, které rychle mizí a ta tuba je ke konci trochu nepraktická. Ale stojí čtyřicet korun, takže žádná hrůza. Hodnocení: 4,5/5.

Zklidňující tělové mléko Cannabis - Dermacol - a ani toto mléko nebylo vůbec špatné! Je tekuté, ale rozetřít je třeba důkladně, protože je výživnější. Stačí ho nanést malé množství, které se lépe vstřebá a nezanechá vaši pokožku tolik mastnou. Balení díky tomu vydrží celkem dlouho (u mne asi tři týdny denního použití). Voní jemně, ale je z toho cítit CBD olej, což je asi jediné, co by mohlo někomu vadit. Ale výsledek? Skvěle vyživená pokožka. Za mě milé překvápko a na zimu ideální pomocník i pro velmi suchou pokožku. Hodnocení: 4/5.

Tak a to je pro tentokrát vše. Takže se uvidíme zase za měsíc! 

Máte s něčím z toho zkušenosti? Co vás zaujalo? 

8 komentářů:

  1. Já jsem si konečně udělala radost nějakými produkty od Renovality, mezi nimi právě i touhle růžovou vodou a je moc fajn:-) A moc fajn je i olejové tělové mléko Balea, mě ty tělové emulze Balea z různých limitek moc nesedí, jsou jen takové lehké, namažu se a za chvíli bych mohla znovu, ale tohle je mnohem lepší:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S Baleou naprostý souhlas.. Většina krémů/mlék jsou o ničem, ale tohle je jiná :) A Renovality musím také prozkoumat víc a příště vzít i něco jiného než květinové vody..

      Vymazat
  2. To já naopak dvojfázák Balea zbožňuji :D YR také ted dodělávám, od Tresemmé mám ochranu před teplem a solný sprej na vlny a oboje mi přijde fajn, škoda tohoto.

    OdpovědětVymazat
  3. Yves Rocher som tiež spotrebovala ale inú vôňu je skvelý, voňavku bies som mala mne vyhovovala za tú cenu bola skvelá

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. YR má ty voňavé variace skvělé :) A měla jsi přesně tuto voňavku Bi-es? Já mám ještě jednu květinovou a ta je fajn :)

      Vymazat
  4. Ahoj Klárko, s peelingy to mám obdobně a teď se mi těch málo drbacích sešlo doma hned několik, tak se snažím nejdříve prokousat jimi, ale je to takový no...nevidím v tom moc smysl. Bi-es voňavky to si pamatuju snad ze základky ještě, měly je v jedno místním krámě a smradili se tím všichni, dokonce i měly spreje, které obsahovaly kromě vůně i třpytky :-D Odličovač doporučuju od Isany ten bez olejové složky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám díky tobě Isana bezolejový odličovač na seznamu :D Jen mít ještě cestu do Rossmannu na(ne)štěstí ho mám na druhé straně města :D Bi-es si taky pamatuju z dětství, možná právě proto mi přišel tenhle "smrádek" tak povědomý :D Ale doba pokročila, domu už to nechci :D

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)