středa 8. března 2023

Odličovače za pár korun: Balea vs. Isana

Ahoj, zdravím vás!

Před nějakým časem jsem ve videích a příspěvcích na sítích zmiňovala, že chystám článek, kde porovnám odličovače, které seženete v drogérkách a neutratíte za ně žádné jmění. Mrkneme se totiž na DMáckou Baleu a Rosmannskou Isanu.



Začalo to nákupem Balea odličovače z nouze a nakonec je z toho důkladná recenze a porovnávačka, takhle se to dělá :D Balea odličovač se prodává jedna báseň a je velmi chválený. Například Scarykejt a Charmedka ho milují a obě ho moc chválily. Já ho kdysi už měla, ale nepřišel mi nijak významný, mezitím prošel i několika inovacemi, takže jsem si ho musela připomenout..







Dvoufázový odličovač se má snadno a rychle postarat o make-up včetně voděodolného. Lahvičku je tedy třeba před použitím protřepat a ideálně ihned poté použít, protože se složky poměrně rychle rozpojují. V odličování je vážně poměrně úspěšný, to mu nemůžu v nejmenším upřít. Zvládne odlíčit všechno od řasenky po linku či voděodolnou rtěnku a to během minutky. V tom mne velmi příjemně překvapil. Olejová složka není extrémně mastná, takže nezanechává umaštěnou pleť ani nedělá mlhu před očima, ALE jeden ohromný problém s ním mám.. dost výrazně mě po celou dobu štípal a pálil v očích. A místo aby to postupně sláblo a oči si na to trochu přivykly, bylo to spíše naopak a den ode mne pálil víc. Silou vůle jsem spotřebovala dvě balení, abych si to ověřila a vyzkoušela ho opravdu důkladně a ani druhé balení z jiné šarže to nezměnilo. Naštěstí poměrně rychle mizí, takže utrpení netrvalo tak dlouho :D Bohužel tedy i přes to, že je funkční a odlíčí raz dva, už se spolu pravděpodobně v jedné domácnosti nesetkáme. Seženete v drogériích DM, 100 ml stojí okolo 35 Kč.





A tak jsem si řekla, že když Balea u mne neobstála, tak vyzkouším konkurenci, takže při první příležitosti jsem sáhla po podobném výrobku z dílny Isana. Vypadá hodně podobně, obsahuje zklidňující aloe vera a ginkgo bilobu. Opět i tady se jedná o dvousložkový odličovač, takže je třeba před použitím protřepat a propojit tak olejovou část s "vodovou". Promíchat jdou snadno a rychle a mnohem déle drží spojené. Ale zase mám pocit, že ho musím na tampónek nalít více a hlavně odličování samotné je o něco horší. Sice odlíčí také, ale řasenky a voděodolného make-upu se zbavuji o poznání déle než u Baleáckého. Na druhou stranu má oproti němu jednu velkou výhodu - neštípe a nepálí v očích. Mlhu před očima nedělá, oční okolí zanechává mastnější, ale jelikož poté dočišťuji, není to pro mne zásadní problém. A co si budeme, po dvou baleních hororu je to to nejmenší, takže i když se s ním trochu více nadřu a má svoje chyby, jsem s ním vesměs spokojená. Cena za 100 ml je kolem 40 - 50 Kč, takže velmi podobná.



Sečteno podtrženo: Abych byla upřímná, tak s jistotou vím, že ani jeden se nestane mojí stálicí. Balea je jasná, tam to mezi námi prostě nefunguje. Isana je na tom o něco lépe, ale k srdcovce to má hodně daleko. Jednoduše: dodělám ho, nevysílám k němu čistě negativní myšlenky, ale v zásobách ho doma nepotřebuji a zase se s radostí vrátím ke svým jistotám - odličovači s chrpou od Yves Rocher, dvoufázovému Ryoru nebo fialovému Garnieru.. 

Co vy a zmíněné odličováky? Máte je vyzkoušené? Jak vám sedí? A který je váš nejoblíbenější?

8 komentářů:

  1. Přiznávám, že jak jsme v dm i Rossmannu skoro jako doma , tak jejich odličovače jsem ještě nezkoušela. Nejvíc používám Mixu, fialový Garnier a dvousložkový od Nivea, stojí o něco víc než tyhle dva, ale zase to jsou pro mě osvědčené produkty.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naprosto chápu a asi o nic nepřicházíš, když raději sáhneš po osvědčených :D Já dodělám Isanu a s chutí se zase vrátím k YR a časem bych zas mohla sáhnout po Ryoru či Garnieru, ty mám taky ráda :)

      Vymazat
    2. A Mixa taky není špatná! Niveu jsem neměla hromadu let, ale kdysi jsem po ní, myslím, slzela, takže ji taky radši neberu :-/

      Vymazat
  2. Ahoj, já zbožňuju Isanu, ale tu bez olejové složky, mě jednoduše ty olejové složky dráždí úplně u čehokoliv na oči.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Už jsem ji připsala na seznam :) Příště ji na zkoušku vezmu. Odličuje dobře i řasenku, linky, atd.? :D

      Vymazat
  3. Baleu jsem kdysi měla a byl fajn.

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)