středa 8. února 2023

Maskování: Kneipp, Pilaten, Astrid, Gabriella Salvete

Ahoj všem!

Tak schválně, kdo z vás si dal předsevzetí, že o sebe bude v novém roce více pečovat a dopřávat si více selfcare? Já si to tedy bez chvilky klidu, míru a ticha jenom pro sebe nedokážu představit a řeknu vám jedno: s maskou to jde lépe! Maskám já holduji už několik let, to dobře víte, ale vloni jsem to přeci jenom v jednu chvíli trochu flákala. Naštěstí mi přišla zásoba masek od Elnino.cz, takže moje maskovací vášeň je zpět a já tak mám dnes možnost vás seznámit se spoustou masek, které na e-shopu seženete. Ať víte po čem sáhnout či co naopak vynechat. Těšit se můžete na korejské masky i drogérkové masky, plátýnkové, ale mám tu i jednu v kalíšku.. Jednoduše je to průřez nabídkou masek. Jdeme na to, co říkáte?



Kolagenová maska - Pilaten

Je za mě jednou z nejlepších, kterou vám tu dnes představím. Prvním plusem je dobře sedící, tenké plátýnko, které perfektně drží a nikde nepadá. Je akorát tak napuštěné, aby sérum nekapalo a veškeré se vsáklo do pleti. Má jemnou parfemaci. A co také velice oceňuji kromě parádní hydratace, je fakt, že vůbec nelepí. Po sundání máte jen krásně jemnou, hebkou a prostě krásně hydratovanou pleť. Tohle je naprostá pecka!







Energizující a rozjasňující maska s Vitaminem C - Astrid

Má poměrně velké plátýnko, které mi úplně nedrželo, což mne strašně štvalo, musela jsem vážně zůstat úplně nehnutě. Sérem je plátýnko nacucané akorát, nikde to neteče, ale zas není suché. Navíc sérum krásně jemně citrusově voní. Po sundání trocha séra na pleti sedí, takže jsem se snažila maximum vklepat a trochu jsem také otírala. Pleť je fakt naducaná, ale zároveň trochu i taková ulepená a ublemcaná. Masku doporučuji, pokud máte sušší pleť a potřebujete ji vážně nabombit.







Hemp Face Mask - XBC (Xpel)

Plátýnko jakž takž sedí, odstává trochu jenom na bradě, ale je poměrně dost nacucané, takže se na pleti udrží. Séra je trochu moc, že i odkapává, ale poměrně velká část se ho do pleti nakonec vstřebá a sedět na pleti zůstává jen malé množství. Ale i ta troška lepká. Zároveň nesmím opomenout dobrou hydrataci a takovou příjemně svěží pleť. Takže tahle maska sice nebyla nejlepší, ale je vcelku obstojná.







Charcoal Detox Facial Mask - XBC (Xpel)

Za to tahle mne prostě nějak nenadchla. Plátýnko je tvrdé a také hodně hodně nacucané a zase mi na bradě lehce odstávalo, ale to asi nebylo to, co by mi vadilo nejvíc. Tak nějak sérum totiž sedí na pleti, aniž by se dokázalo vstřebat a pleť je pak neskutečně ulepená a ublemcaná. Výživu suché pleti rozhodně zajistí, ale.. bylo to asi až moc. A co mi vadilo nejvíc je prostě smrad. Tak divně chemicky to sérum smrdělo, že mi to bylo nepříjemné. Tuhle za sebe doporučit nemůžu.







Zklidňující maska Dragon Fruit - Gabriella Salvete

Je za mě další z těch, která si zaslouží pozornost. Masky GS mne velmi mile překvapily, tohle je už druhá, která skvěle sedla. Plátýnko je sice sem tam ohrnuté, ale drží. Sérum není těžké, takže na pleti zbytečně nesedí, ale dobře se vstřebá a pleť tak může hydratovat zevnitř. Po sundání je pleť ulepená jenom nepatrně, takže to není nijak obtěžující. Za mě rozhodně velmi, velmi, velmi ucházející maska!!







Vyživující plátýnková maska Selfie Skin - Pink

Po masce s kokosovým olejem jsem sáhla v naprosto ideální chvíli, kdy pleť byla sušší a potřebovala vzpruhu, takže se také celkem osvědčila. Plátýnko je tenoučké a hodně napuštěné, takže při nasazení může sérum sem tam ukápnout, ale sedí na pleti a ani se nehne. Jemně kokosově voní, což mne nikdy neurazí. Po sundání je pleť krásně nacucaná a pružná a pěkně jemná. Ulepená zůstává jenom nepatrně, takže vesměs nemám výtek. Rozhodně použitelný kousek.







Chill Out - Kneipp

Byla velmi příjemným překvapením! Plátýnko je sice celkem silné a neforemné a nesedělo mi na obličeji úplně přesně, ale maska není zbytečně mokrá a zas ani suchá a nedře. Sérum je příjemné, po sundání je z velké části vstřebané a na pleti zbytečně nesedí. Naopak, pleť je krásně nacucaná a zhydratovaná a zároveň jemná, žádné nepříjemné lepení. Jako fakt pleť zůstává zklidněná a na první pohled viditelně v lepší kondici než čtvrt hoďky předtím :) Super!







Detox Care Sheet Mask - Kneipp

Hned po tom příjemném překvapení s Chill Out, jsem sáhla po druhé verzi Detox Care. A ani tentokrát nejsem zklamaná. Plátýnko je černé, opět napuštěné tak akorát, aby pleť dostala dostatečné množství séra. I tentokrát maska příjemně osvěží, pleť spoustu séra vstřebá a přebytek už jen snadno vklepáte. Nezůstává ulepená. Pleť je pak krásně hydratovaná a svěží, efekt znatelný. Super!







Zvlhčující pleťová maska British Rose - The Body Shop

Pokud potřebujete rychlou SOS hydrataci, tak potom by měla být jasnou volbou tato gelová maska! Je lehoučká, gelová, příjemně voní po růžích. Po aplikaci se do pěti minut téměř plně vstřebá a vy okamžitě vidíte výsledky - hydratace a pružná, svěží pleť. Zároveň není ulepená a umaštěná (maska se oplachuje), takže ji můžete dát kdykoliv během dne. Za mě dobré k okamžitému efektu, ale hloubková hydratace tam bohužel chybí a po cca dvou dnech jsem cítila, že potřebuji masku nahodit zase. Ideální bude na léto, na sluněnou pokožku, kdy dodá ihned vláhu a díky gelové textuře i příjemně zchladí a osvěží. Kalíšek navíc vydrží na minimálně pět použití.







Zpevňující kolagenová maska proti vráskám - Collistar

Tuto puntíkatou masku už jsem jednou měla a byla naprosto skvělá, takže jsem ráda, že jsem si ji mohla užít znovu. Díky puntíkům je nejen roztomilá, ale navíc má vylepšovat pleť. Plátýnko je hadrové, tenoučké, ale poměrně dobře sedí a přizpůsobí se. Po sundání je pleť krásně osvěžená, sérum se dá vklepat a výsledkem je vyživená, pružná a moc pěkná pleť.







Hydra Bomb Maxipack - Garnier

Hydratační masky Garnier asi známe všichni, no je snad někdo, kdo je ještě nezkoušel? Jistota s touto maskou je, že bude pleť krásně hydratovaná. Plátýnka celkem obstojně sedí, po sundání je pleť nabombená, prostě Hydra Bomb. A pokud máte tuto masku rádi a kupujete si ji stále znovu, omrkněte maxi balení, kde najdete rovnou pět kusů této masky za výhodnější cenu!






Sečteno podtrženo: Masek jsem vyzkoušela spoustu a pokud mám nějaké doporučit, tak rozhodně stojí za zkoušku Pilaten, Gabriella Salvete či Kneipp. Nešlápnete vedle ani s kokosovou maskou Pink nebo Collistar či klasiku - Hydra Bomb od Garnier. Naopak mne nezaujaly masky od XBC či Astrid. Všechny masky najdete na Elnino.cz.

Tak co vy a masky? Poctivě používáte? A máte s některou ze zmíněných zkušenosti? Která vás zaujala?

*PR produkty zaslané zastoupením e-shopu Elnino.cz

8 komentářů:

  1. Znám masku Garnier a Gabriella Salvete, to jsou u mě takové klasiky a nejen v těchto variantách, ale i v jiných. Nicméně budu muset vyzkoušet ty od Kneipp, ty se mi hodně pozdávají:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlas, Garnier i GS jsou klasika, jen škoda, že zrovna GS nejsou lépe dostupné! :( A ty Kneipp fakt doporučuju, slyšela jsem chválu i na tu jejich nejnovější tmavě modrou na noc :)

      Vymazat
  2. To je pořádná nálož. Garnier masky mám moc ráda a hodně mě láká Kneipp.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj, to je nálož. Já znám Gabrielu ta mě neoslovila, pak Kneipp ten naopak oslovil hodně hlavně ta HydroKick a na Garnier masky na ty já nedám dopustit :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Musím od Kneippa zkusit i tu hydratační, co zmiňuješ a taky tu noční (tmavě modrá), jestli budou tak super jako tyto, tak je to bomba! :)

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)