neděle 26. února 2023

(Ne)Oblíbenci | Leden 2023

Zdravím!

A vítám vás u nových Oblíbenců. Tuto kategorii jsme tu dlouho neměli, ale ráda bych na ni zase navázala a pravidelně vám přinášela svoje postřehy a tipy, ať už ze světa kosmetiky, knížek, filmů, seriálů či věcí, které mi za ten měsíc cvrnknou do nosu :) Baví mě podobná videa i články sledovat u ostatních, tak doufám, že vás to bude bavit také.


Takže jdeme na to. Mám tu pět kosmetických tipů a bylo celkem náročné zůstat pouze u pěti, protože v lednu jsem si oblíbila spoustu kousků. Jedním z nejlepších kousků a to nejen za leden, je Oční balzám od Beauty Jar, který jsem vám představila pár týdnů zpět. Mrzí mě, že jsem ho zapomněla zařadit do Topek za 2022, ale nevadí, vynahradím mu to za rok. Je to totiž jeden z nejlepších pečujících kousků pro oční okolí. Nadupaný přírodními oleji, vosky a másly, že oční okolí nemá nejmenší důvod si stěžovat. Je krásně vyživené a výsledky fakt poznáte. Velmi mile mne překvapily i plátýnkové masky Kneipp. Zejména Chill Out je velmi povedená. Pleť osvěží, zklidní a hydratuje na pěknou dobu. Plátýnko sice stoprocentně nesedí, ale sérum je příjemné a nelepí. Na jedničku s hvězdičkou. Kneipp ještě jednou, tentokrát jsem ještě více překvapená, protože solí do koupele mám od Kneippu vyzkoušených spousty, ale žádné nejsou tak skvělé jako Schlaf Schön a Hab Dich Lieb. Schlaf Schön nejen krásně voní, ale také zbarví vodu do fialova a celkem obstojně pokožku zjemní až vyživí. A ta druhá pro změnu úplně dokonale voní!!! Hezčí vůni jsem snad nezažila. Z dekošky tu mají zastoupení další laky. Tentokrát jsem naplno podlehla divnobarvám z dílny Essie. Nikde jinde nenajdete takové zvláštní odstíny jako u nich, ale řeknu vám, že na nehtech to je fakt krása!!! Jedná se o laky z podzimní, možná zimní limitky a jsou fakt skvělé. Celkově laky Essie nejsou špatné. Kryjí v jedné vrstvě, v okamžiku schnou a celkem obstojně drží - zvládnou cca 4 - 5 dní, což není špatný. Na závěr tu mám rozjasňující tvářenku Heatwave Coastal od BarryM, kterou jsem vám ukazovala nedávno. Je vážně pěkná a odstín je teď na chladné měsíce naprosto ideální - tváře vypadají jako zčervenalé mrazem a ošlehané větrem. Je hodně lesklá, takže chápu, že to není pro každého, ale já to miluji!



Na druhou stranu, objevily se během ledna i dva kousky, které mne až tak neoslovily. "Tužka" Double Dimension - linka a stíny 2v1 od BarryM jsou fajn tak napůl. Odstín Infinity Bronze je skvělá kombinace a hnědá linka je naprosto úžasná. Krásně sytá a intenzivní, rychle zasychá a skvěle drží. Na druhé straně jsou však tekuté stíny, které stojí úplně za starou bačkoru. Jsou hodně tekuté a velmi pomalu zasychají, takže se po aplikaci stihnou hned otisknout po celém víčku a nanést hezkou a jednolitou barvu je vážně dost náročné. Postupně se také na víčku slévají a prostě to nevypadá dobře. Vyzkoušela jsem je i jako top coat a to mi zas rozmatlalo pudrový základ pod tím, takže.. ne. Linky ano, stíny ne. Druhým kouskem je pak deodorant Balea a je to rozhodně poslední sprej této značky u mne doma. Už před nějakým časem jsem jeden měla a následovala po pár použitích alergická reakce a to samé se konalo tentokrát. Něco mne na jejich sprejích prostě dráždí a výsledkem je zarudlé podpaží a nepříjemné pálení. Takže už nikdy víc.



Knižních tipů tu bude poskrovnu, protože aktuálně u mne probíhá neuvěřitelná čtecí krize :D V lednu to ještě šlo, takže dva tipy tu i tak mám. Zaměříme se na romantiku. Prvně knížka od Jennifer Bright Všechno, co jsme měli, kde si hlavní hrdinové prochází nejen náročnými životními zkouškami, ale také velkým úsilím splnit si svůj sen a díky tomu se posunout dál. Při plnění snu se jejich cesty protnou a všichni asi tušíme, jak to dopadne. Prostředí kavárny a knihkupectví bylo příjemné a díky tomu se to dobře četlo. Spálené mosty od Tami Fischer byla také příjemná a nenáročná romantika, kde si též hlavní hrdinové snaží k sobě najít cestu. Mezi Ellou a Chesem je citelné jiskření, takže se to četlo samo. Fajn knížky pro dlouhé zimní večery.

Dva tipy na seriály a oba stojí za to. Dlouho, dlouho, dlouho jsem oddalovala Lucifera. Odrazovalo mě, že to má šest řad a je to jen s titulky.. Ale nedávno jsem se do toho pustila a ejhle. Už mám skoro zkouknuto. Až tolik mě to chytlo :D Za mě naprosto skvělý seriál, který kombinuje fantasy příběhy s klasickými krimi story. Velmi mile mne překvapilo, že má na svědomí Lucifera producent Jerry Bruckheimer, kterého můžete znát například z CSI: Las Vegas, CSI: Miami či Beze stopy. Lucifer mi ze začátku přišel spíš odpudivý než přitažlivý, ale nakonec jsem mu taky propadla :D Rozhodně doporučuji. Stejně tak a ještě víc doporučuji seriál Black Mirror. Pasuji ho na jeden z nejlepších seriálů, co jsem v poslední době viděla! Skvělé je, že jednotlivé díly na sebe nejsou vázané, co epizoda, to nový příběh a každý druhý se mi vryl hluboko do hlavy. Jedná se o příběhy z digitálního prostředí, kdy vás má donutit zamyslet se nad tím, co nám technologie přináší a zda je to vždy ta správná cesta.. Pecka a pokud jste ještě neviděli, jděte do toho!



Poslední dnešní tip zařadíme do sekce péče o zdraví. Kdo sledujete blog, tak už jste tu Veniru mohli potkat. Já jsem moc ráda, že jsem mohla vyzkoušet několik forem kolagenu a jejich příchutí a našla jsem svého vítěze: kolagenový drink v butele s příchutí ananasu! To je vám tak neskutečně dobré, že jsem si ho každé ráno dávala s obrovskou chutí a vždy jsem se těšila na další. To samé platí pro jejich gumové medvídky pro vlasy, pleť a nehty, které byste nejraději snědli najednou :D Já nemám problém s pravidelností u doplňků stravy, ale pokud vy třeba zapomínáte, tak vám říkám, že s medvídky se vám to nestane, budete se na ně vždycky těšit, a tak se hezky naučíte pravidelně zobat :) Za sebe mohu doporučit. Až dozobu vitamíny, co tu mám, tak je určitě znovu objednám.

A jací jsou vaši oblíbenci z prvních týdnů nového roku? Máme nějaké společné? 

6 komentářů:

  1. Tak mě Lucifer vůbec nechytl, ale většinou mě ty tolik oblíbené seriály neberou :D Černé zrcadlo je ale super :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. My máme na ty seriály prostě úplně jinej vkus, jak tak koukám :D

      Vymazat
  2. Tak já znám jen deo sprej od Balea, alergickou reakci jsem na něj naštěstí neměla, ale jako deodorant funguje na houby a to i teď přes zimu, kdy se potím minimálně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No taky jsem měla pocit, že mi úplně nestačil, ale než jsem to stihla pořádně prubnout, letěl :D Takže vlastně žádná škoda, že ho nemůžu :D

      Vymazat
  3. Ahoj Klárko, já si oblíbila v lednu rtěnky Bourjoius pro jejich sytost a výdrž. Taky mě chytlo téma péče o vlasovou pokožku - peeling a masážní kartáč a ze seriálů asi Holky z červeného gauče.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Peeling na vlasy nesmí chybět, to je super pomocník! :)

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)