pátek 6. ledna 2023

Schminka: Bronzové perly a balzám na rty

Ahoj všem!

Vítám vás po nějaké době opět u kosmetiky Schminka. Už před nějakým časem jsem vám psala o jejich řasence, která se mi neskutečně osvědčila a už to bude nějaký ten pátek, co si užívám také bronzujících perel a balzámu na rty, takže je nejvyšší čas se na ně mrknout.



Bronzující perly.. To je taková nostalgie! Pamatuji si, jak mne doprovázely celé dětství, kdy jedny takové měla vždy i mamka ve své kosmetické taštičce. Jenže dnes už není tak jednoduché kvalitní tónující perly sehnat! Schminka jich však má v nabídce spoustu a vybere si opravdu každý. Můžete si vybrat nejen bronzující, ale také světlejší jako tvářenku nebo rozjasňující. Jak říkám, vybere si každý!




Moje perličky jsou v odstínu Třpytivá terakotová, kterou vážně miluju! Je to skvělý univerzální odstín, který se hodí jako bronzer i tvářenka, takže když je dávám, nepoužívám už nic dalšího. Jsou navíc i krásně lesklé s výrazným shimmerem, takže i bez rozjasňovače se obejdete, i když já ještě občas trochu přidávám. Každopádně krásný a pro mne využitelný odstín. V létě bude nejvíc top.





Tyhle krásné perličky doprovázejí dvě základní vlastnosti: jsou velmi dobře pigmentované a jsou křehké. S obojím souvisí fakt, že se s nimi musí zacházet s citem. Doporučuji jemný štětec a jen s ním přes ně párkrát lehkou rukou přejet pro pěkný, jemný a přesto viditelný výsledek. Ohledně výdrže pak můžete být bez obav, protože na obličeji sedí krásně od rána do večera aniž by ztrácely na intenzitě. Malé plus dávám i za jemnou, pudrovou vůni, která se mi líbí. Malé mínus pak zase za fakt, že se díky křehkosti ani trochu nehodí na cesty. Sice jsou v krásné plechovce, ale než bych je v tašce někam převezla, byly by na maděru.. Já se naštěstí většinou líčím doma, takže si je užiji dosytosti a nemusím se o ně bát.






Dalším vyzkoušeným kouskem je Tónující vyživující balzám na rty. Odstínů je v nabídce několik, já mám odstín Korál. Což je krásná, jemná, oranžová, která jen velmi jemně zvýrazní rty. Spíše jim tak jako nenápadně dodává šťávu. Balzám je na rtech pocitově hodně nenápadný, nelepí, nezalézá do vrásek, neroztéká se. Část se ho vstřebá, takže lehce vyživuje i zevnitř, což má na svědomí určitě ricinový olej a karnaubský vosk, ale část na rtech ho dále sedí na rtech a zvláčňuje rty zvenku a to poměrně dlouhou dobu. Za mě je to příjemný balzám, který se mnou chodí všude po kapsách a můžu ho na rty nahodit  kdykoliv během dne i bez kontroly a zrcátka.







Sečteno podtrženo: Jestli vám můžu něco od Schminky doporučit, tak určitě perličky. To je vám tak krásná a dokonalá věc, že si je neskutečně den za dnem užívám. Balzám také není ani trochu špatný, ale asi se pro něho nedokážu tolik nadchnout, což je prostě tím, že prostě na tónované balzámy nejsem stavěná.. Většinou používám rtěnku nebo lesk a balzám je pak spíš taková nouzovka, když nemám nic jiného po ruce.. Kosmetiku Schminka můžete omrknout tady. Perly jsou přímo zde a mrkněte na to množství (a tu cenu). Za mě bomba.

Co vy a bronzující perly? Líbí se vám? Zaujaly vás? Znáte značku Schminka?

6 komentářů:

  1. Ahoj Klárko, značku znám a momentálně nějaké věci testuju - třeba svíčky taky nemají vůbec špatné. Bronzující perly nejsou úplně typ produktu pro mě.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Svíčku jsem měla v balíčku k Vánocům a voní skvěle! A zrovna jsem koukala, že mají nějaké další ve slevách, tak jsem ve velkém pokušení! :)

      Vymazat
  2. Ty perly vypadají opravdu dobře, docela by mě zajímaly i ty rozjasňující. Kdysi jsem měla nějaké takové od Avonu, bronzující nebo rozjasňující a od Oriflame zase tvářenkové. A líbí se mi i balzám na rty, občas nemám náladu ani na rtěnku, ani na lesk, tak jen rty přemáznu něčím takovým a mám vystaráno:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně, perly Avon a Oriflame jsou ikonické a ty moje mamka kdysi také mívala! :D

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)