neděle 11. prosince 2022

Spotřebováno za listopad 2022

Ahoj, ahoj, ahoj!

Tak se zadařilo a mám tu pro jednou zase video - Spotřebováno. Hádám, že poslední video v tomto roce, s dalším se uvidíme zase až v novém. V každém případě to poslední Spotřebováno opět stojí za to! Tak hezkou podívanou/počtenou.


Celkem 28 ks, tentokrát vše plná balení a poměrně dost dekorativní kosmetiky. Aleluja!



Peeling Wellness Baltic Home Spa - Ziaja - v minulém díle jste mohli vidět krém a sprchový gel, teď zbylý peeling. Peeling není tak hrubý a má takový pevný, mazlavější základ, který jde hůř opláchnout. Pořád jsem měla při mytí pocit, že není úplně smytý. Zase ale pokožku vyživuje, že nemusíte následně mazat. Nebyl špatný, ale znám od Ziaji i lepší kousky. Hodnocení: 3/5.

Tělový peeling - Australian Bodycare - tento peeling byl zase naopak snadno a rychle smytý. Byl to spíš takový ten sprchový peeling, který můžete použít kdykoliv, klidně i víckrát do týdne a nesedře z vás kůži. Zároveň ale vyčistí a osvěží díky vůni tea tree. Užila jsem si ho. Hodnocení: 4/5.

Pěna na holení Lovely Berries - Balea - pěny a gely Balea jsou u mne stálice, tato verze už není k sehnání, jednalo se o limitku, ale nahradila ji zase jiná. Pěny jsou bohaté, drží tvar, zjemní chloupky a připraví pokožku na holení, takže dělají co mají. Za těch 30 Kč jsou super. Hodnocení: 5/5.

Sprchový gel - Bilou - fajn sprcháč. Hezká květinová až pudrová vůně, gelová konzistence, snadno napění a dobře se spláchne. Pokožku nevysušuje. Taková klasika, co neurazí. Hodnocení: 4/5.




Kondicionér na vlasy - Fitomed - příjemný kondicionér, který zajistí krásně jemné a hebké vlasy, které se rozčesají raz dva. Nesmí se to s ním tedy přehnat, aby vlasy zbytečně neplihly. Balení je praktické díky pumpičce i menšímu objemu oproti šamponu (dodělává se téměř současně se šamponem). Hodnocení: 4/5.

Lak na vlasy Taft Volume - Schwarzkopf - mnohaletá stálice na kterou nedám dopustit. Neslepuje vlasy, zároveň ale zafixuje jak potřebuji. Nedusí a balení vydrží dlouho. A taky nestojí svět. Hodnocení: 5/5.

Tělové mléko pro suchou pokožku - Australian Bodycare - bylo velmi příjemné svými vlastnostmi - praktická pumpička, příjemná textura, která se snadno a rychle vstřebává. Nezanechává pokožku ulepenou ani umaštěnou a zároveň skvěle hydratuje. ALE vadila mi ta jeho parfemace. Vůně tea tree oleje mi nevadí, naopak si ji celkem užívám, je příjemně osvěžující, ale v tomto případě byla taková lehce trpká až vlezlá a nějak ji bylo moc. Už kvůli tomu si ho bohužel znovu pořizovat nebudu. Hodnocení: 4/5.

Opalovací mléko Aloha Care - Hawaiian Tropic - bylo naprosto super a pokud ho seženu na příští sezónu, tak budu ráda. Příjemná textura, která se snadno a plně vstřebává, nedělá bílý film a také krásně kokosově voní. Hodnocení: 5/5.




Maska s vitaminem C - Astrid - nebyla špatná - hodně nacucaná, jemná citrusová vůně, sérum bohatě pleť naducalo, ale také bohužel i trochu ulepilo a zanechalo takovou.. ublemcanou. Hodnocení: 4/5.

Hempz Face Mask - XBC - byla vcelku příjemná - jemná vůně séra, které se bohatě vsáklo do pleti, kterou zanechalo krásně hydratovanou. Ovšem také lehce ulepkanou. Hodnocení: 4/5.

Charcoal detoxikační maska - XBC - mi byla příjemná o něco méně, tvrdé plátýnko bylo také bohatě napuštěné sérem, ale po sundání ho zůstalo hodně sedět na pleti, aniž by se zvládlo vstřebat, takže byla výsledkem ulepená pleť. Hydratace dobrá, ale detoxikaci jsem žádnou nezaznamenala. Ale co mi vadilo snad nejvíc byl smrad toho séra. Hodnocení: 2/5. 

Kolagenová hydratační maska - Pilaten - byla naopak skvělá! Příjemné tenké plátýnko, jemně vonící sérum, které perfektně hydratovalo. Pleť byla po použití krásně jemná a zároveň nacucaná a to bez zbytečného ulepení. Hodnocení: 5/5.

Slupovací čistící maska Naturals - Avon - tohle byla hrůza, takže nedodělaná maska letí do koše. Bohužel ani po deseti-patnácti použitích, kdy jsem ji dávala šanci, se vůbec nic nezměnilo. Pleti maska vůbec nic nedávala a po použití byla stejná jako předtím. Sice rychle schla, ale sloupávala se blbě, což mne taky šíleně iritovalo. No nic moc, nemám chuť ani energii ji dodělávat. Hodnocení: 1/5.




Pleťový peeling Créme Brulée - Beauty Jar - velmi příjemné překvapení a moc příjemná záležitost. Ještě se o této kosmetice porozprávím v budoucnu, protože to fakt stojí za to! Pokud máte sušší a citlivější pleť, tak tento peeling je ideál, protože neobsahuje hrubá zrníčka, ale nastrouhaný kokos, který pleť tolik nedře. Ten základ pak obsahuje oleje, takže je po použití pleť krásně jemná a vyživená. Hodnocení: 5/5.

Dvoufázový odličovač očí - Balea - velmi oblíbený a chválený odličovač, který sice poměrně dobře odličuje, nedělá mlhu, ale.. vadí mi v očích. Postupem času si oči přivykají, ale ze začátku to bylo příšerný, oči mě po něm pnou a štípou. Mám tu ještě jedno balení, které dodělám a znovu už kupovat nebudu. Hodnocení: 2,5/5.

Levandulový hydratační krém - Flos'Lek - jsem bohužel nestihla spotřebovat než se mi doma zkazil. Na jaře jsem ho otevřela s tím, že jsem si po pár týdnech všimla, že mi nejspíš ucpává póry, tak jsem ho odložila, že se k němu vrátím na podzim a do té doby se jaksi.. zkazil. Takže vám nedokážu podat podrobný report a zhodnotit.




Hyaluronové sérum - Australian Bodycare - skvělé, lehké a zároveň hydratační sérum. Po pár minutkách se plně vstřebá a pleť připraví na krém, zároveň ale cítíte, že i samo o sobě dává pleti dost péče. Ideální i pod denní krém. Jemně voní po tea tree oleji, což mi v tomto případě vůbec nevadilo, ba naopak. Klidně bych brala znovu. Hodnocení: 4,5/5.

Centella Soothing Cream - Skin1004 - dohromady s tímto krémem pak vše funguje naprosto perfektně! Je gelový, velmi lehoučký, příjemný. V okamžiku se vstřebává. Nezanechává pokožku ulepenou ani umaštěnou, ale krásně hydratovanou. Dostal pleť pod kontrolu. Rozhodně doporučuji a ráda bych pořídila znovu. Hodnocení: 5/5.

Toner s extraktem pupečníku asijského - COSRX - skvěle doplňoval péči, protože zajistil okamžitou hydrataci a také zklidnění podrážděné a suché pleti. Ideální po ránu na osvěžení a večer před aplikací séra a krému. Střička má rozprach tak akorát, že stačí dvě dávky a pokryje celý obličej. Super a opět bych se dalšímu balení nebránila. Hodnocení: 5/5.




Rtěnka Renaissance - Makeup Revolution - tahle rtěnka letí do koše jenom proto, že mi ji zmrvil mrňous. Tak dlouho si s ní hrál, až ji celou rozmatlal ve víčku a zlomil. Grrr, no nic. Mrzí mě to, protože byla velmi příjemná, odstín Prime byl krásný, nude s hnědým nádechem. Byla krásně krémová, vysoce pigmentovaná, na rtech lehoučká. Nerozpíjí se a hydratuje. Pití a jídlo nevydrží, ale na takové to přetření během dne je super. Hodnocení: 4/5.

Lip Injection Extreme - Too Faced - je fajn, opticky trochu zvětší rty a kromě lesku a hydratace se dočkáte i štipkání a brnění. Musím říct, že to v první chvíli bylo občas až nepříjemné, obzvlášť, pokud jsem měla rty sušší nebo napnuté, ale časem si rty zvykly a už to nebyl problém. Opticky je pak lesk zvětšuje. Byl fajn, ale na druhou stranu podobně fungují i mnohem levnější lesky. Hodnocení: 4/5.

Brow Artist Plumper - L'oréal Paris - mám doma už hromadu let, dlouho jsme si k sobě nenašly cestu, Přišla mi moc mokrá a odstín mi také úplně neseděl, ale v posledních měsících jsem po ní sahala ráda. Je k podivu, že za ty čtyři roky, co ji doma mám, nevyschla. Naopak byla jen lehce proschlá, takže tolik nemokřila a obočí hezky zafixovala. Odstín taky ok, takže dobré. Hodnocení: 4/5.

Fixační řasenka Glossy Fix - Relove - Makeup Revolution - byla super a rozhodně budu potřebovat další balení! Je to průhledná, oboustranná řasenka - z jedné strany má delší kartáček na řasy, z druhé kratší na obočí. Já tedy použila obě části na obočí, protože řasenka skvěle obočí zafixovala a to díky tomu drželo celý den. Super. Hodnocení: 5/5.

Korektor Liquid Camouflage - Catrice - za to tohle je opravdu průser! Milovala jsem Liquid Camouflage od té doby, co se před lety objevil na trhu, doma jsem měla x balení a vždycky spokojenost, ale tohle poslední je prostě JINÉ! Za prvé je tekutější, také méně kryje a odstín číslo 10 je mnohem tmavší než býval. Že je ho opravdu hodně málo v balení, za stejnou cenu, ani nemluvím. Všechno jinak, všechno špatně. Loučím se s ním a domů už ho nechci. Hodnocení: 2/5.



Konturovací paletka Sculpt & Glow - Models Own - byla u mne taky hodně dlouho. Byla skvělá, krásně pigmentovaná, konturovací pudr jsem spotřebovala do poslední trošky. U tvářenky a rozjasňovače jsem se dostala také až na pánvičku. Ale je čas se rozloučit, protože podobných rozjasňovačů a tvářenek tu mám spoustu a chci dát šanci i jim. Rozhodně byla fajn a nemůžu na ni říci křivého slova. Hodnocení: 5/5.

Fixační pudr Anti-Shine - Kryolan - též několikaletá záležitost, skvělý fixační pudr, který zmatní, zjemní a zafixuje na dlouhou dobu. Obrovské balení vám vydrží fakt mega mega dlouho (já ho používám už přes dva roky). Pokud ho nepoužijete zbytečně moc, tak nedělá bílý povlak. Za mě moc fajn záležitost! Hodnocení: 5/5.

Top coat Super Dry Gloss - Catrice - jsem kupovala ve výprodeji a nebyl vůbec špatný. Dobře se lakoval, dvěma tahy zvládl celý nehet. Rychle zasychal, vrstvy laku pod ním zafixoval a udržel lak na nehtech o pár dní déle. Výsledný efekt byl lesklý, nedělal vyloženě gelový efekt, ale byl fajn. Hodnocení: 4/5.

Express Quick Drops - Catrice - kapky a urychlující spreje jsou u mne už nepostradatelnou součástí lakování. Tyhle kapky byly fajn, jsou hodně podobné těm od Essence. Na nehtech uschne lak opravdu o nějaký čas rychleji. Kupovala jsem ve výprodeji a tuším, že teď už v nabídce nejsou. Hodnocení: 4/5.

Tak a jsme na konci a u dalšího spotřebována se uvidíme příští rok! :) 

Dejte mi vědět, s čím z toho máte zkušenosti a co vás zaujalo? 

8 komentářů:

  1. Já naopak v listopadu nespotřebovala skoro nic :D
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak já mám těch dvacet obalů skoro standard, však víme.. :D

      Vymazat
  2. Znám korektor Catrice, ten mi vyhovuje stále, ale zase neříkám, že už je to pro mě topka, po které sahám každé líčení, zkrátka už mám i jiné, oblíbené kousky.. A pak pěna na holení Balea, voňavá klasika, kdykoliv je nějaká limitka, kupuji ji:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A jaké další korektory patří mezi tvé oblíbené? Potřebuji nějaké tipy! :D Pěny a gely Balea nezklamou, ještě že vždycky nějaká ta limitka je v nabídce :D

      Vymazat
  3. Ahoj, co se týče odličování zkus odličovače od Isany, já Baleu vůbec nesnesu protože smrdí a pálí a Isana ta bez olejové složky úplně senzační a cenově dostupná.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za tip, až se příště do Rossmanna dostanu, omrknu ho :)

      Vymazat
  4. Taky jsem dřív měla hodně ráda korektor Catrice liquid camouflage, ale u jejich aktuální verze jsem na rozpacích. Nejen, že moc nekryje, zalézá do vrásek, ale ani odstín už mi tak nesedí. Budu se muset podívat po nějakém ji ém.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No že jo?! Já to říkám, že to celý pokonili! :-/ Ale teď mám ten Camouflage od Essence a ten mi přijde lepší! :D

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)