neděle 27. listopadu 2022

Tělová péče Australian Bodycare

Zdravím vás a vítám vás u nového článku!

Pro jednou se spolu mrkneme zase ke značce Australian Bodycare a to na její tělovou péči. Slyšíte správně, značka má v sortimentu kromě pleťové či intimní, také péči tělovou! Zakoupit můžete například tělové mléko, olej či peeling a nebo ještě lépe - vše v jedné sadě! Takže jdeme na to, představím si je blíže.



Moje oblíbená věta: "Začneme ve sprše!" :D Tentokrát s tělový peelingem pro aknózní pokožku s tea tree olejem.

Oficiální popis: Hloubkově čistící peeling se 100% přírodním tea tree olejem proti pupínkům, černým tečkám a rozšířeným pórům. Tea tree olej bojuje proti nečistotám a je antibakteriální, zatímco přírodní aktivní látka alantoin zjemňuje a hydratuje. Je vhodný pro všechny typy pokožky včetně citlivé.

V této tubě se ukrývá příjemně osvěžující, hnědý, gelový peeling. Stejně jako další produkty této značky ho doprovází vůně tea tree oleje, která svěžest zaručuje. Je středně hrubý, nesedře z vás kůži, ale zároveň dostatečně odrbe a exfoliuje. Pokožka je po umytí čistá, jemná, hebká a bez podráždění, nevysušuje. Za mě je to fajn kousek, kterému nemám co vytknout - službu udělá dobře. Zas ale na něm není ani nic, čím by se mi vryl do paměti natolik, abych po něm toužila znovu..







Po umytí pak můžete pokračovat v péči s Tělovým mlékem pro suchou pokožku a proti pupínkům, které je k dispozici ve dvou velikostech, zakoupit ho můžete buď v tubě, která má 200 ml nebo rovnou 500 ml balení s pumpičkou.

Oficiální popis: Vyživující tělové mléko, které zabraňuje vysušování pokožky. 100% přírodní tea tree olej účinně bojuje také proti bakteriím, takže je vhodný i pro poškozenou pokožku. 

Ve výhodném balíčku pro tělovou péči najdete toto mléko v té větší, 500 ml variantě, což jsem ráda, pumpička je mnohem praktičtější než tuba. Obzvlášť u tohoto krému, který má trochu krémovější texturu. Uplně si nedovedu představit, jak ho doluji z tuby. Na namazání je však textura velmi příjemná, snadno se roztírá a v okamžiku vstřebává, nelepí a nemastí. Pokožku krásně vyhladí a vyživuje jako ďas. Ovšem co mi chvíli trvalo než jsem skousla, byla parfemace. Jak mi vůně tea tree nevadí, ba naopak třeba v létě si ji užívám, tak tady je trochu.. modifikovaná? Upravená? Z počátku mi to fakt šíleně smrdělo. Jakmile se krém rozetře, tak je vůně dost taková drsná a štiplavá a prostě mi vadila. Každopádně na všechno se dá zvyknout, čím déle krém používám, tím méně mi vadí. Ale upřímně, do budoucna už jen kvůli tomu to asi nebude kousek, který bych si znovu koupila, i když ta výživa je fakt prostě peckovní! 






Do třetice je tu pak Olej na strie a jizvy, který dokončí práci, jakou tělový krém začal.

Oficiální popis: Tělový olej s tea tree olejem na strie, jizvy a pigmentované skvrny dodává pokožce hydrataci a pružnost. Mandlový olej, slunečnicový olej a skvalan zajišťují čistou, hladkou a krásnou pokožku celého těla. Olej rychle proniká do pokožky, aniž by ji mastil. Mohou jej používat také těhotné a kojící ženy.

No a s tou vůní je na tom hodně podobně také tento tělový olej, i když ten má parfemaci ještě o chlup jinou díky obsaženým olejům. Stále však s největší razancí pálí tea tree olej. Ale i tady jsem si zvykla. V ostatních ohledech je však olej velmi příjemnou záležitostí. Balení je menší, takže jsem se rozhodla ho používat jen lokálně na oblast břicha, zadnice a stehen, které jsou nejvíce postižené striemi a musím říci, že i přes malé balení je to celkem držák, stačí ho trochu a ubývá velmi pomalu. Spadá do kategorie suchých olejů, kdy po rozetření vůbec nemastí a ihned se vstřebává. Do pár minut máte pokožku vyživenou, krásně jemnou a pružnou, ale v žádném případě ulepenou či umaštěnou, což je naprostá bomba! Samozřejmě žádné zázraky, strie bohužel nezmizely, ale ve výživě a běžné péči je to jednička. A třeba během a po těhotenství bych do něj v klidu šla, aby se postaral o rostoucí/klesající bříško..






Zleva: Tělové mléko - Tělový peeling - Olej na jizvy a strie

Sečteno podtrženo: Co se týče funkčnosti tělové kosmetiky Australian Bodycare, je to naprostá bomba! Tělové mléko je dokonale vyživující, olej to samé v bleděmodrém a též peeling dělá, co má. Ovšem ta parfemace u mléka a oleje mi dala ze začátku pořádně zabrat. Chvíli jsem si na ni musela zvykat a díky tomu vím, že si je znovu nejspíš nepořídím. Já prostě chci, aby mi tělové produkty kromě dostatečné péče taky voněly a já z jejich používání měla radost. Chápete? Pokud jste však velkými fanoušky tea tree oleje a nebo máte problémy s tělovým akné, tak by vás péče zajímat mohla. Všechny produkty i další kosmetiku najdete tady . V sadě vyjdou výhodněji za 1099 Kč.

Znáte značku a jejich tělovou kosmetiku? Zkoušeli jste ji někdo?

* PR produkty zaslané v rámci barterové spolupráce

2 komentáře:

  1. Značku znám, ale zatím ne z osobní zkušenosti. Co by se mi hodilo je olej na strie a jizvy, strie mám už od puberty, kdy jsem rychle rostla a kůže v reakci na to, hlavně na některých popraskala. Ony časem zesvětlaly, ale pořád tam jsou a i když nevěřím na vyzmizíkování, tak jemná a vyživená pokožka je samo o sobě velké lákadlo:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chápu a znám to, strie jsou prostě úděl, co se dá dělat :-/ :D Ale věřím, že dlouhodobým vyživováním a masáží postižené pokožky je možné je trochu redukovat a hlavně zabránit tvorbě dalších, takže nějaký olej na ně je fajn mít po ruce :)

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)