středa 15. června 2022

Plátýnkové masky z Action II.

Krásný den vám přeji!

Po nějaké době tu máme opět masky a již druhou sérii masek, které zakoupíte v síti prodejen Action (první článek tady). Já jsem si plátýnka z Actionu velmi oblíbila, protože se ve většině případů jedná o pravé korejské masky (a to je tak trochu záruka kvality) a navíc jsou za velmi příjemné peníze (nejdražší jsou kolem třiceti korun). No řekněte, není to paráda? :) Mám tu miš maš, od bláznivých barevných plátýnek po "obyčejnější masky", které jsou však zase bohaté na účinné složky. Jednoduše žádná nuda.




Niacinamide - the Mask Dr.

Maska pro rozjasnění s niacinamidy mne zaujala jako první. Má tenké, jemné a hodně mokré plátýnko, které si díky tomu dobře sedne na obličej a drží. Séra je na ní dostatek, sem tam i něco ukápne. Po celou dobu působení je příjemná a osvěžující. Po sundání se dá zbytek séra snadno vklepat. Nějakou chvilku na pleti lepí, ale brzy se plně vstřebá a výsledkem je naduclá a svěží pleť. Moc pěkná na pohled i na dotek. Za mě moc moc moc fajn maska!







Retinol - the Mask Dr.

Byla víceméně stejná, co se týče plátýnka. Sérum tedy o něco lépe vonělo, ale pleť byla po sundání více ulepená. Verze s niacinamidy mi přišla asi o maličko lepší a pro mne vhodnější. Tato pleť trochu zaplácla a byla výživnější, což momentálně tolik nepotřebuji. Ale nebylo to zase úplně zlé a znovu bych ji do zásoby klidně vzala, na podzim by se určitě hodila víc.






Can I Have You For Breakfast? - the Beauty dept

Tato za mě byla největší pecka! Očekávání jsem od ní moc neměla, ale extrakty z ovsa prostě nezklamaly. Plátýnko je tenoučké a bohatě napuštěné, při aplikaci trochu séra i odkapává a přesto je po sundání plátýnko suché, pleť bohatě nacucaná a hlavně není vůbec ulepená! Jen dokonale hydratovaná a krásně jemná. Výsledný efekt byl prostě bomba! Tuto budu určitě pořizovat znovu, pokud ji potkám a to mám pocit, že byla ze všech nejlevnější.. 







 Refreshing Sheet Mask with peppermint extract - Wake up..

Od osvěžující masky s mátou jsem čekala mnohem víc než jsem dostala. Plátýnko bylo tvrdší a pevnější, takže zcela nepřilnulo. Napuštěné bylo akorát, do pleti se spousta séra vcucla a na pleti ho už moc nezbylo. Na pleti pak zůstal jen nepatrné zbytek, který trochu lepil, ale nic drastického. Pleť byla hydratovaná, pěkná a svěží, to ano, ale osvěžení jsem čekala od masky s mátou větší. Rozhodně se nekonal žádný chladivý efekt či něco podobného, což jsem tak trochu očekávala. Zas má ale hezky barevné to plátýnko, takže aspoň potomče z toho mělo radost :D







Shake It Sheet Mask 

Tato ale byla zklamáním největším. Ten krásný ňuňu obal mne lákal, také ta údajná vanilková vůně.. I to plátýnko je hrozně roztomilé a barevné, i když v něm vypadám jako neskutečný strašák. Plátýnko je ovšem hodně silné a hrubé, na celé spodní půlce obličeje odstávalo. Na můj vkus bylo celkem málo napuštěné. Ne že by to nestačilo, po sundání mi séra na pleti sedělo dost, ale rozhodně to nebyla maska, kde by sérum odkapávalo. Hlavně se nějak pracněji vstřebávalo, takže po sundání a snaze jej vklepat, jsem stejně měla obličej dost ulepený a upatlaný. Hydratovaná na chvíli byla, ale prostě žádný zázrak. Vanilková vůně také žádná, jen taková vyumělkovaná nasládlá parfemace. No nějak mne to nenadchlo.







Lollypop Sheet Mask 

Byla v podstatě velmi podobná záležitost jako barevná kolegyně Shake It, jen tentokrát vzor na masce byl lehce psychedelický :D Teda možná maska trochu lépe seděla, ale jinak co se týče kvalit to samé. Sérum spíše sedí na pleti, než že by se vstřebalo a pleť je dlouho umatlaná a taková.. zatížená. Vůně taky žádná sláva, bohužel žádné voňavé lízátko. Opět nic moc a znovu už barevnému obalu nepodlehnu.








Maska na obličej s bílkem

Toto však byla příjemná maska. Tenčí plátýnko, jemné a hodně napuštěné, takže snadno přilne a drží. Sérum i příjemně studí, takže je to nanejvýš osvěžující. Po sundání se dá většina séra vklepat, chvilku poté je sice pleť ulepená, ale do půl hodinky o něm nevíte. Pleť je rozhodně pěkně napumpovaná a to jí vydrží několik dalších dní!






Maska na obličej s bílkem

A na závěr ještě žlutá verze vajíčkové masky, která byla možná ještě o chlup lepší! Plátýnko stejně jako u růžové bylo tenké, velmi dobře přilnulo a přizpůsobilo se obličeji, jen otvory pro oči byly dost malé a trochu to v jejich okolí táhlo, ovšem nic, co by se nedalo snést. Sérum je příjemné, po sundání se dá snadno vklepat a lepí jenom chvilku, pak už následuje jen luxusně hydratovaná a jemná pleť. 





Sečteno podtrženo: Masky z Action doporučuji určitě omrknout. Ne všechny jsou tak dobré, ale za těch pár korun stojí za to je vyzkoušet a ty povedené objevit! Za mě určitě vede růžová s výtažky z ovsa a poslední dvě s výtažky z vajec, na ty doporučuji vážně mrknout - spousta hydratace i příjemné použití. 

Máte některé vyzkoušené? Která vás zaujala nejvíce?

8 komentářů:

  1. Vyzkoušené nemám, bohužel, Action nemám zatím nikde poblíž, ale ono je to na jednu stranu možná i dobře, asi by mě to ocasnovalo o hodně peněz:-D Hodně mě zaujaly ty vajíčkové masky, ale přiznám se, že mít tu možnost, brala bych všechny:-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No to buď opravdu spíš ráda, je to pro peněženku vážně zlo! :D A co hůř.. my máme vedle sebe: Rossmann, Pepco, Action a Tedi.. to nechceš! :D

      Vymazat
  2. Milá Klárko, nedivím se, já Action mám za barákem jen v Třebíči, tady v Praze se do něj nedostanu, to je pro mne nereálné, jet přes půl města. Ale nějaké masky jsem taky pořizovala. 👍✌
    Blog MonalisaBeautyEriAnna

    OdpovědětVymazat
  3. Fuha, tak to je riadna záplava masiek. Najviac ma na prvý pohlad zaujala tá lizatková, práve pre očakavanu vonu. No ked pišeš, že žiadna sláva, tak asi nič.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já od lízátkové taky čekala víc, ale co se dá dělat, aspoň že ostatní fungovaly :)

      Vymazat
  4. Ne, že bych chtěla prudit s komentářem všude, ale došla jsem na další článek a zas, některý z těch masek jsou korejský a některý čínský - dost to odpovídá i spokojenosti, ty, co ti nevyhovovaly, jsou právě ty čínský. Mám stejnou zkušenost, brala jsem nějakou wild sadu, chtěla jsem čelenku s ušima, co k ní byla, a maska docela děs. Plátýnko tvrdý, nepřilnulo na obličej, obsah nijakej, efekt žádnej. Akorát měla design hada, tak za mnou syn běhal a volal “mama fuj e-e” 😂 Ještě tam je leopard, ještěrka a tygr, tak se pobaví. Zato ty korejský zatím všechny pecka…

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Však já hned v úvodu píšu: "že se ve většině případů jedná o korejské", také umím číst, ale děkuji za upozornění :) ;) Je to tak no, většinou ty korejské nezklamou a ostatní málokdy překvapí :D

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)