neděle 26. září 2021

Oblíbenci | Srpen + Září 2021

Krásný den vám přeji!

Už je to dva měsíce, co tu byli poslední Oblíbenci! Nějak jsem to v srpnu nestihla, takže si dnes dáme dva měsíce dohromady. Možná toho bude krapet víc než obvykle, ale snažila jsem se vybrat opravdu jen to nejlepší, o co bych vás nerada ochudila. Tak snad přežijete, že to bude dneska trochu delší :)



Z kosmetiky v podstatě držím tradici a mám tu "jen" šest kousků. Tedy ne že bych toho nevyzkoušela mnohem víc, samozřejmě. Však tady vše průběžně vídáte.. Ale je pravda, že v posledních měsících těch zajímavých objevů nebylo tolik. Co ale rozhodně stojí za zmínku jsou rovnou dva produkty od značky Ziaja. Co můžu doporučit je jejich pěna do koupele Italian Fig, která je dokonalou kombinací sladkých fíků s něčím trochu silnějším až orientálnějším, což se náramně hodí k tomuto období. Bohatě napění, hodně voní a pokožku zanechává krásně jemnou. O jiné pěně, té tělové, jsem psala v posledním článku. Pineapple tak nádherně voní, že už kvůli tomu je boží. Ale navíc má i příjemnou texturu a zanechává pokožku krásnou a hydratovanou. Další dvojku tvoří pro změnu produkty Yves Rocher. Tam teď testuji pleťovku a hned dva nové kousky stojí za to! Mycí želé je jeden z nejpříjemnějších čistících produktů, co jsem měla. Skvěle pleť vyčistí, je strašně jemný a pleť je po něm vážně krásná, bez pnutí, vysoušení či podráždění. Co mi pak skvěle slouží na mastnější t-zónu je tonikum se zmatňujícím účinkem! To je vážně okamžitý pomocník pro mastnou pleť. Vřele doporučuji, pokud vás tento problém trápí. Z dekorativky pak ještě jeden pozdně letní oblíbenec - bronzer Coconut od Bell Cosmetics. Přišla jsem mu na chuť někdy v půlce léta a od té doby jsem ho nedala z ruky. Má skvělý odstín, který se hodí k mému (velmi nenápadnému) opálení, lehce rozjasní a taky krásně voní! Článek jsem o něm psala už pár měsíců zpět, tak můžete mrknout tady. A posledním kouskem je paletka FF Timeless od Makeup Revolution. Když přišlo chladnější počasí, odložila jsem výrazné barvy a sáhla zase po něčem tlumenějším a tohle je vždy první volba. Pokud máte rádi jemné odstíny a využijete převážně hnědou, tak tohle je paletka pro vás. Brzy vám ji představím blíže, už chystám recenzi.




Náročnější výběr byl u knížek. Sice jsem nenačetla za léto tolik, co jsem chtěla, ale asi patnáct knížek padlo a tentokrát i spousta pro mě fakt pěkných titulů. Takže tady top 5 za srpen - září. Šelmu a její pokračování jsem vám už představovala v posledním dílu Přečtena. Za mě jedna z nejdynamičtějších a nejzajímavějších kriminálek, co jsem tento rok četla. Chvílemi to bylo možná až trochu moc akční, ale ta zápletka mě bavila a hlavního hrdinu jsem si rychle oblíbila! O knížce Co oči nevidí jsem také už psala, ale opakování je matka moudrosti. Rozhodně jedna z nejlepších knížek tohoto roku. Thriller začíná pomalu, ale brzy se nedokážete odtrhnout a je to zajímavé a napínavé až do konce. Úplný závěr mě pak dostal a ještě děsivější je fakt, že je to inspirováno skutečnými událostmi. Tohle chcete číst, ale nechcete zažít! :D A teď se dostáváme k novějším knížkám, které se tu teprve objeví. Psychologický thriller ON je spíš ženský román s prvky thrilleru. U toho jsem trochu rozpolcená, protože mi na něm pár věcí vadilo (tři dějové linie, dost postav, nesympatické postavy a prostředí), ale zároveň mne příběh a osudy hlavních postav vážně dostaly, bylo to pro mne hodně emočně vyčerpávající. Pak tu mám ještě jedno čteníčko pro ženy a to Všechno, co dáme, což je třetí díl série Všechno. První dva jsem četla začátkem léta a nedávno jsem pořídila i tento. První díl o Aimee mě bavil hodně, druhý o Jamesovi zase nic moc a tento třetí o Ianovi byl někde mezi. Nebyl nejlepší, ale zase ani nemůžu říct, že by mě nebavil. Celkově je série fajn nenáročné počtení. Pátý kousek je pak horkou novinkou v knihkupectvích - Pasažér 23 od Fitzeka. Tentokrát to za mě není psychothriller plný zvratů, u kterého bych si kousala napětím nehty a ani v nejmenším netušila kudy kam, ale je to spíš velmi promakaná detektivka. Bavila mě, téma bylo zajímavé a jak je u Fitzeka zvykem, zas nakousl něco, o čem se moc nemluví.. 




A pak tu mám tipy na filmy a seriály. Co se filmů týče, tak srpen patřil (pořád ještě) Marvelovkám. Konečně jsem poprvé viděla nejnovější díly Avengers - Infinity War a Endgame. No a co k tomu říct.. Infinity War se mi hodně líbila a konec mě dostal, takže od Endgame jsem měla hrozně vysoká očekávání a.. pak jsem byla zklamaná. Přišlo mi to takové slabší a čekala jsem to asi napínavější a nějak.. zajímavější? Filmy jsem jinak ale upozadila, naopak velkou smršť a boom zažívám v seriálech. Většinu z nich už jsem vám sepsala do Tipů na seriály, takže se nebudu opakovat. Vypíchnu tu znovu jen drama o stalkingu TY, kde hraje Penn Badgley, můj oblíbenec z Gossip Girl. A hraje tady vyšinutého stalkera fakt dobře, že bych mu to i věřila! :D První řada mě hodně bavila, druhá už za mě byla slabší, ale konec teda taky stál za to.. Už se těším na třetí. Další seriál, který můžu doporučit všema deseti je Lupin. Hrozně mě bavilo, že i když je to seriál o zloději, jeho krádežích a pomstě, tak není zbytečně násilný. Naopak je tak nějak.. elegantní.. prostě po francouzsku. Hrozně mi sedl i představitel hlavní postavy - Lupina a celé dvě série (po pěti dílech) jsem si užila. Ke konci to pak bylo tak napínavé, že jsem pomalu ani nedýchala. Do třetice seriál zase z jiného prostředí a to sci-fi Ztraceni ve vesmíru, který máme momentálně rozkoukaný. Máme za sebou první sérii a pustili jsme se do druhé. A na to, že je sci-fi mimo můj obvyklý zájem, tak celkem jde. Občas mi to přijde hrozně táhlé a některé postavy mi fakt lezou na nervy, ale to k tomu asi patří. Možná proto mě baví, protože čekám, co tam ty postavy zase vymyslí..



A úplně nakonec tu mám dva tipy na vosky. Svíčková sezóna je na spadnutí a já už se v chladnějších dnech s radostí pouštím do pálení. Zásoby se mi vcelku snižují, takže budu muset zase nějaké svíčky a vosky pokoupit (nějaké zajímavé tipy?), ale z toho co jsem doma ještě našla, můžu doporučit další dva vosky od Kouzelné víly. První je jak pro mě na míru už podle názvu. Jmenuje se Jdu si číst.. a je to vážně krásná, domácká, sladká až lehce bylinkovo-dřevitá vůně. Není nijak vlezlá a zbytečně intenzivní, ale hezky doladí atmosféru při podzimních večerech. Určitě ji budu pořizovat znovu. Druhou zajímavou vůní je pak Čokoládový tvarožník. To je doslova chuťovka, protože jakmile ji ucítíte, začnou se vám sbíhat sliny! Krásná vůně čokolády doladěná tvarohem.. to je neskutečné labůžo! Pokud máte rádi silné, jídelní vůně, tak tohle musíte mít!

Tak a to by asi pro dnešek mohlo stačit, co říkáte? Myslím, že jsem těch tipů na vás vychrlila dost. Tak snad pro vás něco bylo zajímavé či užitečné a já určitě uvítám nějaké tipy od vás!

Na co kouknout, co si přečíst či jaké svíčky a vosky vyzkoušet?

10 komentářů:

  1. Z knih jsem neměla tu čest se žádnou, ale připisuji si na seznam další, Co oči nevidí a Šelmu už tam mám. Jinak, já teď dočetla Andílka od Lucindy Berry, drsnější obdobu Dětských zoubků a teda..fakt jsem z toho byla dost vyjukaná:D Pak ještě Darcy Coates, momentálně čtu Kořist, ta mě hodně baví, ale už jsem od ní měla víc knížek a žádná nebyla špatná.
    Jinak, znám jen bronzer od Bell a tělovou pěnu Ziaja, zaujala mě pleťová péče YR a vosk Čokoládový tvarožník, ten rozhodně budu muset zkusit. A když už budu objednávat, jeden vosk to nebude, to je jisté, hlavně když sezona pálení začíná:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak si představ, že Andílka mám taky na seznamu a Kořist už tu na mě čeká! :) My máme opravdu šíleně podobný vkus :D A vosky doporučuji, já budu muset teď na podzim taky objednat.

      Vymazat
  2. Jéj, veľmi sa mi páči, že si do článku zahrnula aj knižky! :)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
  3. YR u mě teď také v odličování vede :) Filmy také flákám a snažím se dohnat seriály.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. YR pleťovka je fakt pecka, jsem mile překvapená :)

      Vymazat
  4. Šelmu a Pasažér 23 už mám na seznamu, ale ještě jsem se k nim nedostala - můj věčný problém, že mám milion knih a nevím, co číst dřív😂 ze serialu jsem Viděla You aj Ztraceni ve vesmíru. Oboje mě bavilo, jen v You mi nesedli ti herci :) a z vosků mám nejlepší zkušenost s yankee candle, nejvíce mi vyhovují :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ani mi nemluv, já mám seznam knížek úplně nekonečný a nejhorší je, že pořád přibývají další! :D Mně v You seděl hlavní hrdina, ale ty holky taky moc ne, uvidíme, co třetí řada :D

      Vymazat
  5. Aaah od Sebastiana jsem četla knihu Dárek a moc se mi líbila. Chtěla bych někdy v budoucnu zkusit i jiné knihy. Bohužel toho mám teď rozečteného tolik, že nevim, co dřív :D. Moc knih a málo sil.

    MAKE-UP 💄 | JAK HO NANÁŠET A NOSIT, ABY VYPADAL DOBŘE 👸 | TIPY & TRIKY | Verča ze Ztracena v Praze

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, to znám. Na mě tu čeká taky pořádná hromada :D Dokonce ještě i jeden Fitzek, nějak nestíhám a nestačím :)

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)