úterý 14. září 2021

Jak poslouží štětce za pár korun?

Krásný den vám přeji!

Už je to nějaký ten pátek, co jsem narazila na e-shopu Pinkpanda.cz na štětce Docolor. Zaujaly mne zejména díky nízké ceně, kdy jsem za těchto dvanáct štětců platila necelé tři stovky (ve slevě, běžná cena je k tisícovce). A tak jsem si řekla, že pro to moje šmrdlání, by se pár štětců navíc mohlo hodit. Jestli něco nesnáším, tak je to praní štětců, takže čím víc jich mám, tím pro mě líp. A štětci za tři stovky snad nic nezkazím.. 



No a hned musím prozradit, že jsem tím opravdu nic nezkazila. Dvanáct štětců zabalených ve fólii přijde v hezké krabičce. Štětce jsou už na první omak trochu lacinějšího provedení, takže se vyplatilo nečekat nic zázračného, ale na druhou stranu to zase není nic nepoužitelného.




Sad se štětci má značka několik, najdete tam po šesti kusech, deseti či takto dvanácti a na výběr jsou i sady štětců na obličej. Těch jsem se trochu bála, protože u nich přeci jenom na kvalitě záleží víc, takže jasnou volbou byly štětce na oči, i vzhledem k tomu, že těch mám velkou "spotřebu". Tahle dvanáctidílná sada obsahuje všechny typy štětců k nalíčení očí - blendící, linkové, ploché.. jeden je cestovní i s pouzdrem a jeden klasický pěnový aplikátor.




Rukojeti štětců jsou umělohmotné, takže jsou trochu více odolnější vůči poničení než dřevěné. Naopak rose gold spoje vypadají hezky, ale jsou z velmi obyčejného kovu, který se snadno a rychle poškrábe. Je sice lehoučký, ale zničit se dá raz dva. Slepené jsou celkem dobře, i když trochu obavy z budoucího rozlepení po více praní, mám. Ovšem zatím drží. Štětiny jsou syntetické. Nejsou dokonale jemné jako třeba štětce od Real Techniques, ale pracovat se s nimi rozhodně dá a zatím všechny drží pohromadě i po cca šesti praních. Ploché štětce mají štětiny tvrdší, blendící huňaté naopak trochu jemnější. Všechny jsou bez výjimky dobře střižené a pevně svázané, takže mi nic nebrání v celku komfortním používání.





První dva se světlými štětinami jsou u mne asi nejčastěji používané. Mají měkký chlup a k mému způsobu líčení jsou nejvyužitelnější. Velmi zajímavý je i ten třetí typ štětce - seříznutý do špičky. Je trochu tvrdší, ale typově originální a ráda ho používám na nanášení k vnitřnímu koutku oka. Oranžový štětec má pak ještě tvrdší štětiny, ale je plochý, takže naprosto ideální k nanášení trochu prášivějších stínů, které udrží na místě. Podobné štětce používám i ke gelovým či krémovým stínům.





Další seříznutý do špičky je preciznější, takže vhodný buď na gelovou linku nebo na preciznější práci se stíny (opět používám do vnitřního koutku nebo na spodní linku). Černý plochý štětec díky své menší ploše vyniká v preciznější práci se stíny na víčku a sešikmený černý je zase fajn na blendění v nadočnicovém oblouku. Má velmi jemný chlup, takže ten používám hodně ráda a často. Pěnové aplikátory naopak využívám minimálně, takže ten je pro mne spíše do počtu, ale zase je fakt, že třeba na krémovější stíny není pěnový aplikátor špatný.





No a pak je tu ještě čtveřice precizních, tenkých štětců. Upřímně nechápu, proč se do všech těch sad strká tolik podobných štětců a trochu mě to štve. Uvítala bych místo čtyřech precizních třeba dva blendící :D Ale co se dá dělat. Je tu jeden úplně tenký špičatý, který vesměs nevyužívám. Plochý a trochu širší používám na líčení spodní linky, plochý zkosený občas také, ale minimálně. A pak cestovní plochý do špičky, který také moc nevyužívám. Ale kdybych používala třeba gelové linky nebo zkoušela nějaká serióznější líčení, tak by se asi hodil.. Takhle mi tato čtveřice spíše leží ladem :D



Sečteno podtrženo: Sada není špatná. Respektive není špatná za tři stovky, za které jsem ji koupila. Nejsou to rozhodně kvalitou štětce srovnatelné například s Real Techniques nebo Zoevou, ale nalíčit se s nimi bez potíží dá. To jako jo. Koupě tedy nelituji. Ovšem jak jsem upozornila, pouze za tu cenu za kterou jsem je koupila.. Původní a běžnou cenu (969 Kč) bych za ně tedy rozhodně nedala. To už by se opravdu vyplatilo zainvestovat do RT nebo Zoevy.. Pokud potřebujete pár nenáročných štětců do sbírky, tak na ně mrkněte tady a počkejte si, až zase budou stát pár kaček..

Jaké štětce jsou vaše oblíbené? Investujete do nich nebo si pořizujete levnější kousky?

6 komentářů:

  1. Jelikož se až tak moc nelíčím, tak mi postačí i levnější štětce. Mám ráda třeba ty od Essence, ale mám i plno takových, které jsem kupovala na Ali a jsem s nimi velmi spokojená. :-)
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Essence štětce jsou jedny z nejlepších! Taky jich doma pár mám a už dlouhé roky a pořád skvěle slouží! :) Škoda, že teď už je tak často do limitek nedávají :(

      Vymazat
  2. Zrovna jsem přemýšlela, že bych si koupila nové, děkuju moc za tip, mrknu se na ně :)

    OdpovědětVymazat
  3. Do štětců moc neinvestuji, mám spíš levnější, sadu Jessup, pak nějaké no name z Aliexpressu, Avon, Ebelin, Essence a vesměs jsem se všemi velmi spokojená. Čím víc štětců, tím líp, aspoň se nemusí pořád prát, takže až budu doplňovat sbírku, určitě zase budu lovit v levnějších vodách.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Essence mám taky ráda a o Jessup jsem už několikrát přemýšlela, asi by mi taky postačily :) Hlavně jich potřebuji hodně co do množství, ať nemusím prát :D

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)