neděle 31. ledna 2021

(Ne)Oblíbenci | Leden 2021

Krásný nedělní den!

Po všech těch shrnutích a rekapitulacích za loňský rok, se konečně dostáváme k aktualitám. A protože určitě máte těch tipů málo (haha), tak vám dnes přináším (Ne)Oblíbence za leden. V prosinci jsem tuto rubriku samostatně nenatáčela, takže musím říci, že už mi to natáčení celkem chybělo, proto jsem mu dala přednost před novinkami, které si dáme až příští týden. Tak doufám, že vám to nebude moc vadit :)



Přemýšlela jsem, zda udělat nějaké změny nebo to nechat tak, jak to znáte a rozhodla jsem se, že to prozatím necháme při starém. Maximálně občas třeba něco přidám z jiných oblastí a kategorií, podle toho co mne zaujme (například nějaké dobroty či dětské věci, oblečení, doplňky..). Leden je ale přesně tak, jak ho znáte, takže pět kosmetických oblíbenců a další povídání o filmech, seriálech, knížkách, voscích a svíčkách :)


Co by to bylo za oblíbence bez paletek.. V lednu se mezi nejoblíbenější zařadily tyto dvě - Allure, která je dokonale využitelná na běžná, denní líčení v jemných hnědo-vínových tónech. To jsou podle mě barvy, kterými nikdy nic nezkazíte a které vždy věrně poslouží. Druhou lednovou favoritkou je Unconditional Love, která je zároveň prozatím i největším překvapením. Tahle paletka mne totiž na první pohled zaujala ze všech nejméně, tak nějak jsem po ní nijak zvlášť neprahla.. Dokupovala jsem ji "jen" do sbírky. Ovšem ve chvíli, kdy jsem se rozhodla do ní sáhnout, se všechno změnilo! Obsahuje totiž naprosto perfektní odstíny, které jsou unikátní a nikde v žádné jiné paletce podobné nemám, takže se rázem stala jednou z nejzajímavějších a nejpoužívanějších. Nakonec je z toho tedy láska jako trám.. Ale více si nechám do podrobné recenze. Rtěnky pořád leží v šuplíku, takže dávám mnohem větší prostor a šanci pečujícím kouskům. V posledních týdnech je to třeba olej na rty od Rival ♥ Me. Nejen že rozkošně vypadá, ale navíc i příjemně o rty pečuje. Je to spíše lesk než-li klasický balzám, ale dodává rtům dostatečnou hydrataci, takže po něm ráda sahám, i když třeba jen na doma. Pokud lakujete nehty, tak vaším must-have by se měl stát urychlující sprej na schnutí laku. Já na doporučení Scarykejt na jejím Instagramu pořídila urychlovač od S-he, který tahle kočka hrozně chválila. A chvála je oprávněná, protože ve většině případů (ne tedy úplně vždy) skvěle funguje a schnutí laku urychlí nejméně o polovinu! Obzvlášť teď na mateřské každou vteřinu k dobru počítám, takže za mě úspěch!  V péči o vlasy u mne nyní boduje značka Yves Rocher. Nejraději bych vám to tu ukázala všechno, ale zatím poodhalím jen jeden kousek a zbytek si necháme na plánovaný podrobný článek o vlasové rutině. Posledním skvělým objevem je tento boží malinový ocet pro lesk vlasů. Minulý rok jsem zkoušela ocet z agáve, takže jsem trochu věděla, do čeho jdu, ale tento malinový mi přijde ještě lepší! Krásně voní po malinách a po použití je to lesk jako blesk! Zároveň ho nedoprovází žádné nepříjemnosti jako třeba kondicionéry či masky (rychlé plihnutí, mastné vlasy), takže ho můžu používat pravidelně a naprosto bez obav i na své jemnější vlasy. Pátým a posledním kouskem je sprchová pěna Loved up od Oriflame. Víte, že pro sprchové pěny mám slabost. Tahle krásně voní, sladce po švestce, ale zároveň je lehce okořeněná o černý pepř, takže je to trochu těžší až lehce parfémová vůně. Pěna je bohatá, nevysušuje a slouží i na holení. Super počin!


Co se týče seriálů a filmů, tak tam žádné výrazné novinky nepřináším. Na filmy teď nějak nemám náladu ani čas. A u seriálů jsem se taky nějak zasekla. Je tedy pravda, že Orange is the new black už dokoukávám, chybí mi poslední tři díly. Hurá! Už na to koukám ze setrvačnosti a vyloženě se klepu na to, až to skončí. Bohužel s manželem jsme se zasekli i u La Casa de Papel a nějak nás to nadšení ze seriálu opustilo. Finále druhé řady bylo tedy excelentní, v jednu chvíli i slza ukápla, ale třetí řada už od začátku nějak postrádá tu jiskru, takže se do toho musíme taky trochu nutit. Snad se to časem rozjede a trochu nás to probere.. Knížky tu mám tři. První letošní přečtenou byla motivační Holka, vzchop se! Jak na motivační kecy nejsem, tak tohle mě fakt bavilo a četla jsem to přímo s chutí. Rachel je nejen úspěšná podnikatelka, ale také blogerka a influencerka, i proto mne její knížka zaujala. Pomocí svých zážitků a různých životních situací se snaží motivovat ostatní ženy a předat nějaké poselství, jak na sobě a svém vnímání a sebevědomí zapracovat. Knížka Až tady nebudu je lehce mrazivým příběhem, kdy hlavní hrdinka "vidí" střípky ze své budoucnosti pomocí facebookových příspěvků. Stále více se v knížkách objevují moderní technologie, což je pro mě vždy zajímavý motiv. Nebylo to špatné, ale zase upřímně mne to nenadchlo tolik, abych si z toho sedla na zadek. Třetí knížkou je pro změnu holčičí čtení od mého nejoblíbenějšího autora romantiky - Nicholase Sparkse. Víte, že na romantiku já moc nejsem, ale Sparks je moje guilty pleasure. Miluju jeho knížky i filmová zpracování knížek! Nejdelší jízdu znám jako film a viděla jsem ji hodněkrát. Ten film přímo miluju, takže jsem byla zvědavá i na knížku samotnou. U jeho děl je vždy záruka toho, že knížka je trochu jiná než film, takže i když víte, jak to skončí, průběh je maličko pozměněný a to mě baví :) Nejdelší jízda nezklamala, knížka byla milá a čtivá a já jsem si ji užila.


Na závěr tu máme svíčky a vosky. A tady mám tentokrát tipů několik, protože stále si užívám vůní a plamínků při zimních, temných večerech. Prvně tu mám již vypálenou svíčku Merry Berry Linzer od Yankee Candle. O té jsem vám psala v posledním Vypálenu. Byla to moje láska, kterou jsem tu sušila několik let. Moje první velká YC a myslím, že ne asi poslední, protože i když jsem od Yankee trochu upustila, tak pořád pro ně mám slabost.. Ale slabost mám i pro vosky inspirované parfémy od Marty. V lednu jsem si užívala Černé opium, které je inspirované stejnojmenným parfémem. Jelikož parfém Black Opium patří mezi moje stálice, tak i tento vosk jsem si rychle zamilovala, protože je to vážně jako bráška této vůně :) Vosk krásně a intenzivně voní, provoní celý byt a přesto ho nemáte dost a vydržel i pět svíček, což je parádní úspěch! Myslím, že jsem ho neměla naposledy. Do třetice pak vosk od Janky, který jsem si tu taky škudlila pěkně dlouho a to krásná uvolňující vůně Egyptský jantar. Krásná, jemná a přesto taková lehce svůdná vůně. Vosk je v malých kostičkách, takže můžete přidávat i po malých dávkách a o to déle vám vůně vydrží. Voní intenzivně a přesto nezpůsobuje bolehlav. Prostě super! Leden byl na svíčky a vosky vážně úspěšný :)

Tak a za leden je toho až až a já se už teď těším na další měsíc! 

Co zaujalo v lednu vás? Je nějaká kategorie, která vám tu chybí?

8 komentářů:

  1. S malinovým octem YR musím souhlasit, používám ho už roky a je to jeden z mála produktů, co jsem doposud vyzkoušela co ten lesk nejen slibuje, ale i splní:-)
    A knížky a filmy N. Sparkse miluji, nedávno jsem četla jeho Poslední píseň, no co budu povídat, líbila se mi a došlo i na slzy..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je vážně super! Mně hlavně vyhovuje, že nijak nezatěžuje a vlasy se nemastí, u mě věčný problém většiny masek i kondicionérů :-/ :D Poslední píseň jsem taky kdysi četla a miluju i film. Dokonce mi tam nevadí ani Miley Cyrus :D

      Vymazat
  2. Super video a post! Díky za tip na svíčky další :)

    OdpovědětVymazat
  3. Pokud nesleduješ Bridgertonovi, tak doporučuji. Podléhla jsem a jsem nadšená :D A určitě přidání dalších kategorií bude super :)
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nesleduju, ale mám je na seznamu, snad se k nim někdy dopracuji :D :)

      Vymazat
  4. Veľmi ma zaujal ten malinový ocot na vlasy. Musím sa začať o tie moje viacej starať, lebo už vyzerajú veľmi nezdravo
    xxAlexandra MS ALWAYS LATE

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten je fakt super, vlasy jsou po nem dokonale lesklé :)

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)