úterý 2. února 2021

Dekorativní mix: Řasenka, fixační sprej, linky, lesk na rty, rozjasňovač..

Krásný den vám přeji!

Každou chvíli vám ukazuji nějakou paletku, ale úplně byly upozaděny všechny ostatní kousky dekorativní kosmetiky, nemyslíte? Takže je čas to napravit. Podíváme se na řasenku, kterou jsem v posledních měsících nosila. Fixu, kterou jsem na chvíli vyměnila za moje nejoblíbenější linky. Pigmentovaný lesk na rty, krémový rozjasňovač nebo třeba fixační sprej, kterým když zafixujete make-up, máte záruku výdrže od rána do večera, ať už je léto nebo zima.. 


Řasenka Tasty Avocado od Makeup Revolution mne zaujala prvně svým roztomilým až infantilním obalem a následně i kartáčkem. Má ho umělohmotný a pravidelného tvaru. Je trochu větší než jsem čekala, takže spodní řasy se mi s ním líčí trochu hůř, zpravidla se mi podaří ho otisknout na víčko, ale nevzdala jsem to, zkoušela a používala jsem ji dál. Musím pochválit, že od začátku nebyl problém se slepováním, ale efekt, který dělá, je velmi jemný a přirozený. Sice trochu prodlužuje, ale pořád je to pro moje krátké a nevýrazné řasy málo, potřebovala bych i trochu zahustit a ještě trochu víc prodloužit.. Zase ale nedělá nic, kvůli čemu by mi měla vyloženě vadit. Neopadává, nerozmazává se a řasy drží svůj tvar. Řasenka vydržela přes tři měsíce, takže za mě to nebylo úplně marný, i když žádné wow to taky nebylo. K sehnání je tady, běžná cena kolem 170 Kč, já ji kupovala za necelou stovku.






Makeup Revolution ještě jednou a tentokrát v podobě oboustranných linek ve fixu. Kupovala jsem je ve slevách stejně jako řasenku výše. Zaujala mne nejen cena (tuším, že vyšly na 60 nebo 70 Kč), ale také fakt, že jsou oboustranné a vy tak máte možnost vybrat si velikost a tloušťku hrotu podle potřeby. Z jedné strany je silnější "fixový" hrot, z druhé pak delší a velmi tenký. Jelikož moje nejoblíbenější linky jsou taky od MUR, nečekala jsem nic špatného, ale bohužel tyhle jsou zklamáním. Za prvé oba hroty jsou poměrně dost tvrdé, tlačí a dřou do očního víčka, což je pro mě peklo, protože následkem toho je pak slzení očí. Za druhé fixa vynechává, za což může také tvrdost hrotu, protože špička zanechává uprostřed linky průhledný pruh a linka tak není souvislá a černočerná. A jako nepříjemný bonus se na hrot nabalují stíny, takže se musí furt otírat, jinak nekreslí vůbec. Takže celkově tedy velký špatný. Nějak jsme si nesedli a brzo jsem se zase vrátila k fixe Renaissance. 






Ale jdeme dál. Teď vám ukážu naopak úplně skvělého pomocníka, kterým mi je fixační sprej Matte Finish od NYX. Fixační spreje nejsou můj šálek kávy a vesměs je nevyužívám, proto jsem se ani do tohoto nijak nehrnula, ale to byla chyba! Tenhle sprej byl totiž příjemným překvapením a dle všeho je jedničkou ve svém oboru. Obsahuje rozprašovač, který má tak akorát velký rozptyl, aby postříkal celý obličej jedním, maximálně dvěma střiky. Oproti jiným fixačním sprejům, které jsem zkusila, není obsah "vodový" a nedělá velké kapky. Chci tím říct, že oproti jiným sprejům, kde se kapky po rozprachu roztékají a působí jako voda, tento to má jinak. Hned po rozprášení se na pleť přichytne, aniž by se kapky roztékaly. Díky tomu nemám pocit, že se mi make-up roztéká pod nátlakem sprchy, ale naopak fakt fixuje. A to, že to tak opravdu je, dokazuje i fakt, že opravdu make-up na pleti dobře drží od rána do večera, což mám vyzkoušené už v létě. Ještě v kombinaci s matujícím krémem Ryor a dobrým make-upem, je to pak neporazitelné trio, kdy i v největších vedrech a v největším zápřahu obličej vydrží na místě. Tohle se tedy opravdu povedlo a potvrdí vám to i další holky, se kterými jsme se na tom na sítích shodly :) Seženete v drogériích Rossmann ve stojanech NYX nebo na Notinu, cena je tuším kolem 200 Kč za 60 ml.






Pak tu mám ještě jednu spíše letní záležitost a to Ultra Glossy Lipgloss od Gabrielly Salvete. Mám ho ve šťavnatém oranžovo-červeném odstínu, který je na teplejší dny ideální, takže jsem ho užívala ještě koncem léta a teď (i díky rouškám), musí chvíli počkat v šuplíku. Pokud máte rádi lesky, tak tenhle byste neměli v regále minout, protože je opravdu super lesklý a také super pigmentovaný. Rty zvýrazní pár tahy a ty i díky tomu výraznému lesku vypadají větší. Výdrž však nečekejte zázračnou. Postupně mizí, pít ani jíst se s ním nedá, sám o sobě vydrží na rtech slabou hodinku, takže na mých rtech u lesků taková klasika. Pokud máte raději lesky než rtěnky, tak tenhle není vůbec špatný.

 




A Gabriella Salvete ještě jednou, tentokrát v podobě Miracle Cream Highlighting v překladu hydratační krémový rozjasňovač. Mám odstín 02 Be Loved, což je krásná, studená stříbrno-růžová. Hodně krásný odstín, který je v rozjasňovačích celkem žádaný, alespoň u mne ve sbírce. Má příjemnou krémovo-gelovou texturu a pigmentace není špatná, jenomže je potřeba s ním nakládat velmi opatrně. Zejména proto, že zalézá do pórů a vrásek. Takže ve větším množství to nedělá ani trochu hezký finish. Když už po něm tedy sáhnu, tak opravdu v malém množství s hodně přirozeným rozjasněním. Kromě toho je potřeba ho ťupkat, nikoliv roztírat, protože jinak si stáhnete vrstvy pod tím. A také je třeba myslet na to, že se s ním musí trochu více pracovat, aby nebyly vidět přechody mezi ním a pudrovým zbytkem (pudr, tvářenka,..). Tak nějak vždycky u těch krémových produktů bývají přechody problémovější. U pudrových se mi to málokdy stane, proto jsou pro mne mnohem přijatelnější a oblíbenější. Výdrž už je pak jen třešnička tohoto kousku. Pominu-li fakt, že se usazuje, kde nemá, tak viditelný zůstává cca půl dne, poté někam mizí. Ve výsledku tedy s tímhle je práce jako na kostele a finální výsledek za to úplně nestojí, takže za mě ne.
 







Tak a správná pětka je za námi, pokračování si dáme zase někdy příště. Pár kousků tu k představení ještě zbyde, čeká tu například další rozjasňovač, řasenka nebo i rtěnky či linky, takže se určitě máte na co těšit.. 

Máte s těmito kousky zkušenosti? Zaujal vás některý? Používáte krémové produkty na tvář (rozjasňovače, tvářenky, konturovací pudry)?

16 komentářů:

  1. Já si ke krémovým produktům cestu nenašla, mám mastnější pleť a prostě si s touto texturou nesedí, jedu jen v klasických pudrových produktech. Co se mi ale hodně líbí, tak je lesk GS a fixační sprej NYX-na ten už slyšela víc chvály a chci si ho na léto pořídit:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem také pořád zastáncem spíše pudrových produktů :) Ten lesk fakt nevypadá špatně a mají i další krásné odstíny, jen škoda, že se to teď nedá moc nosit :( A sprej je super! Já ho taky škudlím hlavně na léto, to se mi skvěle osvědčil :)

      Vymazat
  2. Nejvíc mě zaujal ten fixační sprej, ten bych ráda vyzkoušela. A obal řasenky je super cute..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sprej je super, za chvíli tu máme léto, takže to zas bude must-have :)

      Vymazat
  3. Docela mě zaujala ta řasenka. Hlavně teda ten obal. :-)
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
  4. Ta řasenka má teda opravdu vtipný a krásný obal, to se povedlo. A i kartáček vypadá dobře. Takové podobné u řasenek vyhledávám :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ještě mají do sady avokádo i paletku a lesk nebo něco :D Revolution ty obaly fakt umí! :)

      Vymazat
  5. Ahojky,
    z tvých produktů znám akorát lesk na rty, ale mám ho ve dvou jiných odstínech. Ten tvůj se mi ale taky moc líbí. Nový lesk si ale teď kupovat nesmím, protože jsem v lednu strašně utrácela a teď je čas nákupní stopky. Linky mám momentálně ve fixu od Essence a jsou v pohodě. Klasické tekuté mám od Reginy a jsou to pořád nejlepší černé linky, které znám. Jak strašně moc jsem v lednu utrácela, můžeš omrknout u mě na blogu - http://ciculka.cz/nakupy-a-novinky-leden-2021/.
    Měj se krásně,
    Hanka z blogu ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahojky, ty lesky jsou super, taky jsem už koukala i na další barvy, ale teď se snažím nekupovat moc produktů na rty, když je vynosím jen omezeně :-/ Jdu se podívat, co pěkného sis pořídila!

      Vymazat
  6. Já jsem celkově s recenzemi na dekorativku na štíru, kolikrát i s používáním. Jinak krémové produkty mám ráda, přijde mi, že na suchou pleť jsou super.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to já používám pořád a víceméně všechno, ale pomaleji recenzuji, to jo :D A máš pravdu, na suchou je to asi lepší, ale na moji mastnější už je to horší :-/ :D

      Vymazat
  7. Veľmi ma zaujal ten fixačný sprej od NYX-u. Už dlho rozmýšľam, že by som niečo takéto skúsila pretože nemám žiadnu skúsenosť s fixačnými sprejmi.
    xxAlexandra MS ALWAYS LATE

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jich měla pár a nikdy nic nefungovalo, tak jsem na ně docela zanevřela.. Ale tenhle můj názor změnil, je fakt super a na léto naprosté must-have :)

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)