neděle 15. listopadu 2020

Spotřebováno za říjen 2020

Krásný den vám přeji!

Další neděli máme tady, takže nám zbývá uvést říjnové Spotřebováno. A pokud máte rádi tuto sérii, tak si dnes přijdete na své, protože tady toho mám opravdu hromadu!



Celkem třicet kousků! A to nepočítám sáčkové vzorky. Uff, jak jsem se minulý měsíc kasala, že toho moc nebylo, tak teď se to tady nahromadilo ve velkém.. Tak pojďme na to!


Sprchové gely Oil Body Wash Eucalyptus/Ginger - Dove - hodně povedené sprchové gely! Člověk by řekl, že už ho nějaký sprcháč nemůže překvapit, ale věřte, že může! Tyhle "olejové" jsou moc příjemné, stačí jich kapka, takže balení vydrží mega dlouho (jeden vydržel cca 2 měsíce!) a i vůně se mi nakonec moc zalíbily. Jsou přírodní a v prvních chvílích jsem nad nimi ohrnovala nos, ale jakmile jsem si na ně zvykla, tak jsem se zamilovala. Svěží eukalyptus příjemně osvěžil a zázvor zase zahřál. Rozhodně doporučuji! Hodnocení: 5/5.

Sprchový peeling Vodní meloun - stál pár kaček, čemuž odpovídá i kvalita. Hrubost spíše střední, takže opravdu důkladně vydrhnout a pořádně prokrvit nezvládne, zase ale není problém používat ho častěji. Žádná dodatečná péče se nekoná. Vůně mi přišla na první přičichnutí příjemná, ale čím více se rozlinula, tím umělejší byla. Ve výsledku tedy nic moc. Hodnocení: 2,5/5.


Pěna do koupele Papája & Máta Aroma Ritual - Dermacol - kombinace sladké papáji a osvěžující máty je naprosto úžasná a hodila se na letní koupele, kdy příjemně osvěžila a nabudila. Pěnu nadělá bohatou a dlouho vydrží. Pokožka je po umytí lehce zjemněná. Tohle já můžu! Hodnocení: 4/5.

Sůl do koupele Over The Cloud - Balea - limitovaná kolekce, druhé balení, co jsem doma měla. Za sedmnáct korun to láká ke koupi, ale nijak mne nezaujala, abych ji potřebovala dokupovat. Má ovocnou vůni - mango a ananas, která je sice příjemná, ale dost slabá. Nadělá maličko pěny, ale jinak efekt žádný. Pokožka jen nenápadná jemnější, takže mazat je potřeba. Dvakrát asi stačilo. Hodnocení: 2,5/5.

Intimní hygiena - AA Cosmetics - byla jedna z nejlepších, jaké jsem měla. Dělá co má, tzn. umyje a nedráždí pokožku, naopak ji úspěšně zklidňuje. Jemně voní a balení dlouho vydrží. Díky pumpičce je to i praktická záležitost. Za mě super. V nabídce mají na Růžová10.cz několik dalších variant. Hodnocení: 5/5.


Vlasová maska Hair Smoothie Love Nature - Oriflame - pokud máte rádi banány, tak tohle musíte zkusit! Voní jako banánový puding, až se mi sbíhaly sliny a měla jsem co dělat, abych neochutnala :D A nadšená jsem byla i z účinků, i když mi sáček vydržel jen na dvě použití. Seděla mi skvěle, vlasy neplihly, nemastily se, naopak vypadaly dobře - krásně jemné, hebké i voňavé. Dobře se rozčesávaly. Hydratace vlasů byla zajištěná, aniž by byly vlasy zatížené. Příjemná doplňková péče. Hodnocení: 5/5.

Posilující šampon s keratinem Kozí mléko - Ziaja - úplně mi uteklo, že jsem vám tento šampon blíže nepředstavila, takže ho koupím znovu a budu to muset napravit :D Zatím jen ve zkratce: krásně voní, ostatně jako celá tato řada. Dobře umyje, snadno se vypláchne, vlasy jdou celkem v pohodě rozčesat i bez kondicionéru, jsou krásně lesklé a jemné. Nijak zvlášť rychle se nemastí ani neplihnou. Za mě příjemný šampon, i proto jsem ho neměla naposledy. Hodnocení: 4/5.

+ vzorek Pure Color šamponu a kondicionéru od Nivei


Ceramides Desert Serum - Antinon .B - můj olejový společník pro konečky, o které skvěle pečuje, aby se netřepily. Případně pokud máte suché vlasy a potřebují vzpruhu, tak neváhejte použít i do délek či jako masku. Já to tak také párkrát zkusila. Stačí ho velmi malé množství, takže dlouho vydrží. Balení obsahuje pipetku ke snadné aplikaci. Vlastně mám jedinou výtku a to vůni, která mi úplně neseděla. Byla taková.. zvláštní a těžká. Z vlasů však cítit nebyla, takže i to se dalo zvládnout. Hodnocení: 4,5/5.

Suchý šampon Tropical cestovní balení - Batiste - Asi netřeba tu znovu dopodrobna básnit o sucháčích Batiste. Tahle verze je jedna z těch nejvoňavějších (voní po kokosu, ananasu a tropickém ovoci) a jako všechny sucháče této značky, i tato skvěle vlasy "umyje". Zbaví je mastnoty, zanechá je nadýchané a jemné, nedělá povlak a nedusí. Hodnocení: 5/5.

Barva na vlasy 4.15 Olia - Garnier - mám ji na hlavě poněkolikáté a za mě spokojenost. Není drahá, odstín mi sedí, rychle se aplikuje a dobře drží, tentokrát se mi minimálně vymývala (minule se mi po barvení vymývala ještě po třech týdnech). Jen musím příště koupit už dvě balení, jedno je na mě prostě už málo :D Hodnocení: 4/5.


Krém na ruce Spring Blossoms Lilac - Oriflame - naprosto famózní a autentická vůně šeříku, která navíc dlouho vydrží i na rukou. Samotný krém má lehkou texturu, po rozetření se hned vstřebává, nelepí ani nemastí, ale hydrataci obstará. Pro mě naprosto dostačující. Krém byl navíc s dalšími dvěmi vůněmi (jasmín a pivoňka) v krásném dárkovém balení, takže ideál jako dárek. Hodnocení: 5/5.

Bronzující tělové mléko Cupuacu - Ziaja - zatímco většina ho zbožňuje, já jsem ráda, že se s ním loučím. Po dlouhé době je to jeden z nedodělaných produktů. Zbývá ho cca 3 cm na dně, ale já už na to nemám. Prvních pár dní jsem byla nadšená, ale pak přišlo rozčarování. Tak za prvé, při delší době používání mi hrozně začala vadit ta vůně. Ona je jemná, lehce oříšková, ale na těle se mění na takovou tu typickou parfemaci "samoopalováků" a to nemusím. Jenže to je asi to nejmenší, hlavně flekatěl a zejména poté, co se přestanete mazat, to je něco příšerného. Takové nechutné mapy, že jsem musela chodit v dlouhých kalhotách a nikde se neukazovat, než se to vymylo úplně :D Za mě znovu ne. Hodnocení: 1/5.


Eko-sprej Eucalyptus Powered by Plants - Dove - se mi sem zatoulal omylem, protože ten už jsem vám ukazovala dva měsíce zpět. Takže přidávám pro zopakování: Sprej má svá specifika, ale vypadalo to v prvních dnech celkem nadějně. Bohužel nakonec to byla bída. Zajímavé je, že je sprej jiný, než je zvykem. Obsah se po vystříknutí nemění na pudr, který by v podpaží byl hned suchý, ale stříkáte si do podpaží "vodu". Sice zasychá také rychle, ale je to mokřejší. Voní příjemně, v teplých dnech to bylo osvěžující. Štípal na oholeném či podrážděném podpaží. Ze začátku mi přišlo, že celkem funguje, zápach přehlušil a pocení nebylo nijak tragické, ale čím déle jsem ho používala, tím horší mi přišel. Po pár dnech už jsem byla po hodině propocená a hlavně i smradlavá. Za mě ne. Hodnocení: 2/5.

Maximum Protection aerosol - Rexona -  je naprosto super, co se týče vůně, vlastností a schopností. Pokud máte rádi klasickou krémovou MP, ale vadí vám trochu náročnější aplikace a upřednostňujete spreje, tak tohle vás potěší. Krásně voní, ihned máte v podpaží sucho a to sucho tam vydrží po celý den! To je bomba. Kompresované balení je i praktické, ale oproti mé óchající recenzi, tu musím mít i výtku. Pár dní potom, co jsem ji dopsala, se totiž tomuto spreji zasekl rozprašovač a cca pětina obsahu tak zůstala uvězněná. Asi jen vadný kus, ale štve mě to, protože tenhle sprej jsem si fakt oblíbila a neměla by přijít ani kapka nazmar! Hodnocení: 4/5.


Toaletní voda Hello Printemps - Yves Rocher - akorát čas na výměnu letních vůní za těžší zimní. Tahle limitka s vůní černého rybízu, rebarbory a citrusů byla na jaro a léto skvělou volbou. Byla ovocná, ale ne zbytečně přesládlá, naopak v sobě měla i příjemnou trpkost. Voněla intenzivně a na pokožce držela několik hodin. Rozhodně jsem si ji užila. Hodnocení: 4/5.

Toaletní voda Daisy Dream - Marc Jacobs - a ještě jedna letní vůně. Tahle květinová krasavice nebyla mým favoritem od první vteřiny, protože já radši trochu zemitější vůně, ale v létě jsem si ji nakonec fakt užívala. Byla květinová až pudrová, zároveň ale i svěží a těžší, jednoduše kombinace všeho. Bylo u ní zajímavé, že jednotlivé přechody (hlava-srdce-základ) byly celkem znatelné a každý z nich byl jiný. Prve je vůně svěžejší, pak najednou ovocnější a těžší a rozline se do jemnosti trochu zemitějších a dřevitějších tónů. A ten flakónek? JO! Hodnocení: 4/5.


Maska na obličej Aqua Bomb - Garnier - tuhle masku jsem dlouho neměla, takže jsem si ji s radostí zase jednou dala a maska je pořád stejně povedená a z drogérie rozhodně jedna z nejlepších hydratačních kousků. Příjemně osvěží, plátýnko na obličeji dobře sedí, sérum nelepí a pleť je na několik dní příjemně hydratovaná. Nemám co vytknout a mám v plánu vyzkoušet i další varianty, o které se nabídka v našich drogérkách rozrostla. Hodnocení: 4,5/5.

Zklidňující pleťová maska - Ziaja - krémová maska, jejíž valná většina se vstřebá, díky čemuž je pleť pak vážně hezky nacucaná a na pár dní vyživená. Suchá pleť by potřebovala asi o něco víc, ale s mojí smíšenou pletí to bylo akorát. Hodnocení: 4/5.

Vyhlazující pleťová maska s tapiokovým medem - Ziaja - krásně sladce voní, na pleti drží a po dobu působení nebyl sebemenší problém, ale bohužel po sundání byly výsledky minimální. Na chvíli krásně jemná pleť, až plyšová, ale tím to skončilo. Za pár hodin, jak kdybych nic nepoužila.. Hodnocení: 2,5/5.

Maska na obličej Age Specialist - L'oréal Paris - tahle plátýnková maska je sice pro jinou věkovou skupinu, ale co, však ono to tomu mému vrásčitému obličeji neuškodí :D Plátýnko je hodně nacucané a i když velikostně mi vůbec nesedělo, tak sérum ho na obličeji přidrželo. Kromě séra na plátýnku je ho i spousta, možná až zbytečně moc, v sáčku. Já jsem si ho tedy nechala pod krém a následujících pár dní ho dopoužívala. Ale zpět k masce. Sérum se vstřebávalo postupně, takže pleť byla chvíli ulepená, ale zaručena je pořádná výživa a krásně pružná a hebká pleť. Sušší, unavená či starší pleť ji určitě ocení taky. Hodnocení: 5/5.

+ vzorek Noční maska Nivea


Expresní odličovač očí s chrpou - Yves Rocher - tenhle legendární odličovač se mnou je už spoustu let (o čemž vypovídá i recenze :D). Je jednoduše nejlepší. Odlíčí snadno a rychle, bez dření. Neštípe, nepálí a nedělá mlhu a balení vydrží pořádně dlouho. Jasně, že u mne není naposledy. Hodnocení: 5/5.

Korekční hydratační fluid BIO Organic - Nuxe - vadila mi jeho nasládlá parfemace, čím déle jsem jej používala, tím víc se mi navalovalo :D Když ale překousnu tu vůni, tak má fajn gelovou texturu a pleť je hezky vyhlazená. Jenže taky ulepená, leskla jsem se jako psí kulky a make-up mi hůře chytal. Hydrataci obstaral dostačující, ale zase žádná sláva to také nebyla. Tohle mne z toho cestovního balení nijak nenadchlo. Hodnocení: 2,5/5.

Antioxidační sérum s chia semínky BIO Organic - Nuxe - na tom bylo podstatně lépe. Na pořádné otestování by to chtělo větší balení, ale i tohle mi vydrželo cca měsíc. Je bez parfemace, textura je gelová, trochu až taková kluzká a "slizká". Po rozetření se ihned vstřebává, pleť je vyhlazená, jemná a hydratace tam nějaká také bude. Skvěle připraví pleť na další krok. Hodnocení: 5/5.

Obnovující noční olej s extraktem z rýžového oleje BIO Organic - Nuxe - suchý olej, který zbytečně pleť nemastí a během krátké chvilky se plně vstřebá. Pleť je krásně vláčná, dokonale jemná, rozjasněná a hlavně vyživená. Smíšené pleti dodává výživu akorát, jakou potřebuje a společně se sérem mi to přišlo jako skvělé kombo. Hodnocení: 5/5.


Vimpern sérum na řasy - Alcina - do tohoto séra jsem vkládala velké naděje a chvíli to i vypadalo, že by se s mýma řasama mohlo něco dít, ale bohužel.. nic zásadního. Aplikovalo se pomocí štětečku (jako u linek) k linii řas, používala jsem ho každý den po dobu půl roku a bez viditelného výsledku. Hodnocení: 1/5.

Oční krém s extraktem z manukového medu - LVLY - příjemný oční krém z drogérie. Nijak oční okolí nedráždil, měl příjemnou krémovou texturu, která se rychle vstřebala. Pleť byla po použití jemná, hezky vypnutá a oční okolí hydratované. Hodnocení: 4/5.

Řasenka Lash Paradise - L'oréal Paris - milovaná i nenáviděná. Psala jsem o ní v poslední době více než dost, takže jen zopakuji, že první týdny to s ní bylo peklo - dost slepovala, ale přibližně po měsíci se začaly vlastnosti měnit a řasenka úplně otočila. Najednou jsem měla řasy krásně oddělené, díky čemuž vypadaly i hustší a fakt pěkně. Nevím, jak to hodnotit, je to tak napůl. Čekat půlku její životnosti na to, až začne fungovat, jak má, je k vzteku, ale ten efekt potom.. to byla pecka :D Hodnocení: 3/5.

Rozjasňující korektor True Match La Touche Magique - L'oréal Paris - pokud sháníte korektor ke sjednocení a rozjasnění očního okolí, tak tohle by vám mohlo bodnout. Není to nic, co by zakrývalo výrazné nedokonalosti, ale s kruhy pod očima si celkem úspěšně poradí. Nezalézá do vrásek, neslévá se a působí zcela přirozeně. Hodnocení: 4/5.

Tak a jsme na konci. A řeknu vám, že jsem tuze ráda, protože tohle bylo vážně dost dlouhé a náročné :D Doufám, že příští měsíc to zase bude trochu klidnější :)

Dejte mi vědět, zda jste něco z toho zkoušeli a jaké byly vaše zkušenosti! :)

14 komentářů:

  1. No to je teda nálož. :) Ty sprchové gely od Dove si chci pořídit, takže jsi mi udělala radost, že stojí za to. :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, sešlo se to pěkně :D Sprcháče jsou fakt super, dlouho jsem z žádného nebyla tak nadšená :)

      Vymazat
  2. To je pořáná spotřeba :D Bronzující mléko Ziaja mi fleky nedělalo, ale zas efekt u mě hodně decentní, obecně potřebuji spíše klasický samoopalovák, než něco bronzujícího.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo tak to u mě efekt sakra výraznej, hlavně ty fleky se nedaly přehlédnout :D Já si zas dám na dlouho s něčím barvícím pohov :D

      Vymazat
  3. Znám Batiste, bronzující tělové mléko Ziaja, oční krém Lvly, masku Garnier a odličovač očí YR-všechno to jsou moji oblíbenci. A chválím spotřebu, povedlo se ti toho udolat opravdu dost:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, kéž by to dvojnásobnou rychlostí nepřibývalo zpátky :D :D

      Vymazat
  4. Teraz znova budu kremiky od oriflame ale vo vianocnom obale

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, viděla jsem je, ale to budou asi nějaké kořeněné vánoční vůně a to já moc nevyhledávám. Ale třeba bude zvědavost větší :D

      Vymazat
  5. Chtěla bych vyzkoušet tu řasenku od Lorealu, ale teď nevím, jestli si raději nevybrat jinou. Jinak se mi docela líbí ty sprchové gely od Dove.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ohlasy jsou na řasenku vesměs pozitivní, tak třeba sedne! :) U mě je to extrém, moje řasy jsou vážně tragédie! :D

      Vymazat
  6. No to je docela hromada za jeden měsíc to bych měla tak na půl roku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je toho hodně no, ale tak taky ne všechno je spotřebované za měsíc, samozřejmě :D :)

      Vymazat
  7. Batiste je moja láska. Nedám naň dopustiť.
    xxAlexandra MS ALWAYS LATE

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)