neděle 18. října 2020

Spotřebováno za září 2020

Krásný podzimní den vám přeji!

Poslední chybějící rubrikou je Spotřebováno, takže vás dneska u jedné takové klidnější spotřeby vítám :) Tentokrát to bude odbyté vážně v cukuletu, protože je toho poměrně málo. Září bylo prostě hrozně klidným měsícem..



Celkem pouhých deset kousků! A z toho je navíc polovina jednorázovek - peelingy a masky, takže jsem na sebe vážně pyšná. Tak to pojďme očíhnout.



Tělový peeling Mango/Granátové jablko - Balea - tyhle jednorázové peelingy se Balee moc povedly! Krásné, osvěžující, ovocné vůně, ať už letní mango nebo trochu těžší granátové jablko. Jsou hrubší, takže skvěle vydrhnou, ale zase ani nesedřou z kůže. Při kontaktu s vodou se hned rozpouští, takže se ho snadno zbavíte a jsou i lehce napuštěné, díky čemuž zajistí hebkou a jemnou pokožku. Navíc jeden sáček stál 24,90 Kč a vydržel nadvakrát, takže i to je fajn. Rozhodně bych se jim nebránila znovu a je škoda, že šlo jen o limitku. Hodnocení: 4,5/5.

Zkrášlující péče proti celulitidě a striím Love My Body - Dermacol - pro mne byla moc příjemným překvapením. Je to velmi příjemný krém, který se skvěle roztírá, ihned vstřebává a zanechává pokožku krásně jemnou, voňavou, vyživenou a pružnou. Samozřejmě tedy žádné zázraky nesmíte čekat, celulitida ani strie nezmizely, ale pokožka je taková příjemně pevná a pružná, že i vypadá trochu lépe. Používala jsem jej výhradně na problémové partie, takže i dlouho vydržela a určitě bych se mu znovu nebránila. Hodnocení: 4/5.

Krém na ruce limitka Šeřík - Ryor - naprosto neodolatelná vůně, kterou jsem si zamilovala hned po prvním přičichnutí. K tomu krásný obal a skvělý obsah a Ryoru nezbývá než zatleskat. Krém je příjemný, rychle se po namazání vstřebá. Ruce vám zůstávají jen krásně voňavé, jemné a hydratované. Žádná mastnota nebo ulepené ruce. Jen hydratace a pěkné tlapky. Zamilovala jsem si ho a jsem ráda, že ho tu mám ještě v jednom balení. Hodnocení: 4,5/5.


Hydrogelová maska Hydro Boost - Neutrogena - velmi příjemná záležitost a příjemné překvapení. Maska je dvoudílná, není to klasické plátýnko, ale hydrogel (takový super chladivý rosol :D), který skvěle přilne. Maska mi dobře seděla, příjemně osvěžila a ochladila. Séra na obličeji nezbylo mnoho, takže se dalo snadno vklepat a navíc se to obešlo bez nepříjemného lepení! Jako bonus pěkně hydratovaná pleť. Hodnocení: 4,5/5.

Desetiminutová detoxikační maska Urban Skin - Nivea - tady mi neseděl tvar plátýnka, ale jinak použití nebylo špatné - přicucla se, séra nebylo zbytečně moc, po použití se vklepalo a po chvíli lepení bylo vše ok. Navíc maska hezky voněla. Jen hydratace byla spíše průměrná. Hodnocení: 3/5.

Černá slupovací maska - Best Korea - rozhodně nejlepší však byla tato maska! Tu pasuji na jednu z nejlepších čistících, ne-li nejlepší, co jsem dosud měla, protože ta teda zvládala věci. Za prvé, byla velmi příjemná na použití - velmi rychle zasychala, nestékala, šla sloupnout snadno jedním tahem. Za druhé, dělala zázraky - skvěle čistila pleť, zbavila mastnoty i špíny z obličeje, zbavila černých teček. Na druhou stranu jak schnula, tak lehce stahovala a slupování nebyl žádný med, ale stálo to za to. Hodnocení: 5/5.


Enzymatický peeling - Ziaja - pokud z nějakého důvodu nechcete nebo nemůžete používat klasické zrníčkové (= mechanické) peelingy, tak omrkněte tento. Je to peeling, který se používá spíše jako maska, po aplikaci se nechává pár minut působit a poté se jednoduše opláchne, pleť je vyčištěná, ale bez dráždění zrníčky. Po použití je tvář krásně jemná, hebká, hloubkově vyčištěná, zbavená jak nečistot, tak přebytečného mazu a přesto i lehce vyživená. A taky krásně voní. Je to moc fajn kousek, který jsem si ráda párkrát do měsíce dopřála. Hodnocení: 5/5.

Čistící pleťové mléko Rose - Nuxe - praktické balení s pumpičkou, krásná a jemná vůně růží, šetrnost a péče při odličení. To je ve zkratce toto mléko. Odličovala jsem jím make-up z obličeje, který mléko stáhlo bez potíží, jen na oči jsem zůstala věrná dvoufázovým odličovačům, protože ač si s tím víceméně tenhle kousek poradil, tak mi dělal před očima mlhu a byl trochu těžší, než je mi v očním okolí sympatické. Pleti ale zase naopak svědčil, kromě odlíčení ji dopřál i krémové pohlazení a trošičku více péče než dodává třeba micelárka. Hodnocení: 4/5.

Micelární voda Jeju - Ziaja - a ještě jeden povedený kousek z Polska. Jedna z nejlepších micelárních vod, co jsem měla. Nedráždí, neštípe a hlavně ani nelepí. Skvěle vyčistí a odstraní make-upu i nečistoty z pleti, oční make-up zvládne také, i když na to jej nevyužívám, ale v případě nutnosti bez obav. Navíc má velký obsah a praktické balení s pumpičkou. Je bez parfemace a stojí pár kaček. Samé plusy, za mě super! Hodnocení: 5/5.

Jak jsem říkala, tentokrát je to příjemná malá spotřeba, takže je to vše. Ale je vám asi jasné, že se to někde odrazí... :D Očekávám, že říjen bude zase trochu nabušenější.. Tak se nechme překvapit a dejte mi vědět:

Zkoušeli jste něco z toho? Jaká je vaše oblíbená micelární voda?

6 komentářů:

  1. Nezkoušela jsem nic, ale mám koupenou micelárku od Ziaji, to je moje neřest, pořád bych nakupovala, spotřeba vázne a já pak mám díky zásobám doma takovou menší drogerku:-D Ale už se na tom snažím pracovat a tolik nesyslit:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Neboj, v tom nejsi sama ;) Jsou typy produktů, u kterých mám zásoby na hoodně dlouho :D Klidně můžou zavřít i drogérky! :D

      Vymazat
  2. Nezkoušela jsem nic. Moje nejoblíbenější micelárka je od Biodermy. Ta v růžovém obalu. Vyzkoušela jsem i spoustu jiných, ale žádná mi tak nesedla. :-)
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Růžová Bioderma je super, i když já nevím proč, ale mezi námi jiskra nějak nepřeskočila :D

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)