čtvrtek 20. srpna 2020

Oriflame: Refillové oční stíny a magnetická paletka

Krásný den vám přeji!

Tak jo, nějaký čas jsem to odkládala, ale už se tomu postavím čelem :D Ráda bych vám představila nedávnou novinku od Oriflame - magnetickou paletku s vyměnitelným systémem stínů (tzv. freedom systém s refilly). Novinka mne celkem nadchla, když jsem ji poprvé v katalogu uviděla. O to větší radost mi udělalo, že jsem ji vyhrála! Vyhrála jsem dva libovolné oční stíny i s paletkou. V nabídce je celkem 22 odstínů, takže vybrat pouze dva bylo dost náročný. Nakonec jsem zvolila Golden Khaki a Honey Blush. A když výhra přišla, nadšeně jsem se pustila do zkoušení..


Paletka samotná je jednoduchá, maličká, v černé barvě. Trochu hůře se mi z počátku otevírala, ale brzy se otevírání přizpůsobilo a dnes už to funguje, jak má. Z vnitřní strany víčka najdete i zrcátko, takže fajn na cesty. Samotné uchycení stínů funguje na magnet. Je to jednoduché, drží tam dobře a přesto jdou stíny snadno vytáhnout a vyměnit. Samotná paletka je za mě fajn. Najdete ji tady, cena je 179 Kč. V Oriflame udělali skvělou věc a vytvořili i větší variantu, tuším pro šest stínů, takže pokud byste chtěli stínů víc a mít větší paletku, není problém.



Paletka tedy super, ovšem stíny, to je jiná, i když vypadaly fakt dobře.. Golden Khaki je krásná jemná zelinkavá, která má v sobě zlatavý shimmer. Honey Blush je potom jemná pudrově růžová s výraznějším zlatým shimmerem. Vybrala jsem je tak, aby šly použít společně a tvořily hezké a jednoduché duo na denní líčení.

Oficiální popis: Oční stíny jsou ve vysoce pigmentovaných matných a perleťových odstínech. Lze je nanášet nasucho i namokro. Jsou obohaceny o arganový olej a vitamin E. Při použití s podkladovou bází pod oční stíny The ONE vydrží až 15 hodin.



Refillové stíny vám přijdou zabalené v plastové vaničce. Jdou z ní vyloupnout a úplně bez potíží zapadnou do paletky. Velikostně a gramáží jsou celkem velké (2,28 g). V paletkách většinou míváte ani ne polovinu jednoho tohoto stínu, takže vydrží dlouho. Ovšem dost mne překvapila životnost stínu jako takového, která je dle informací na obalu pouze 6 měsíců. To mi přijde na pudrový produkt dost málo. Ovšem to je jen taková ta teoretická informace, určitě vydrží déle, toho se nebojím. Na pudru jsou vyražené ornamenty, vypadá to moc hezky. Stíny můžete zakoupit matné či se shimmerem. Mají to napsané hned v názvu, což je šikovné a velmi za to chválím. 



Jsou hodně pudrové, až takové "semišové" na dotek. Slisované jsou tak akorát, že v něm nemusíte zbytečně hrabat a o to méně práší. Co je ale horší, je slabá pigmentace, což ostatně můžete vidět i na fotce. Ukazuji vám opravdu takovou denní rychlovku jen s těmito stíny. Žádné náročné kouzlení, aby na tom bylo nejlépe vidět, že to není žádná výhra. Při swatchi to vypadalo nadějně, ale aplikace na oko není vůbec příjemná. Špatně to chytá, na mastné víčko to nechytá skoro vůbec, takže pod tohle je opravdu ideál použít bázi nebo trochu namokřit štětec. Ale zas u mokré aplikace se mi nelíbí výsledek, protože to šmouhuje. No práce s nimi tedy žádná výhra a intenzita stojí také za prd, jenom s nimi se vám podaří vykouzlit jen opravdu velmi jemné a nenápadné líčení. No a ruku v ruce s tím jde i výdrž. Jakože já s výdrží stínů problémy nemívám. Většina mi jich drží i bez báze po celý den, v nezměněném stavu. Ale tady? Po půl dni nemám na oku skoro nic, stíny zmizí a to co zbyde, se slije. Bez vytáček: je to prostě děs. Bohužel hezké barvy nestačí. Najdete je zde, aktuálně jsou k sehnání za 119 Kč. 



Tady je pět vrstev toho zeleného stínu:



Sečteno podtrženo: Volný systém stínů je vymyšlený hezky, paletka samotná je pěkná a bytelná. Odstíny mají fakt zajímavé a vybrat si bylo dost těžké, ale stíny jsou svojí kvalitou opravdu otřesné! Dlouho jsem od Oriflame žádné stíny neměla, ale tyhle mi přijdou kvalitou stejné jak někdy před deseti lety, kdy podobná mizerná kvalita byla celkem běžná. Škoda. V dnešní době už jdou udělat i opravdu pigmentované a kvalitní stíny i za menší peníze.. 

A co vy a volný systém paletek? Využíváte? Znáte tyto stíny od Oriflame?

10 komentářů:

  1. Celkem mě překvapuje, že má Oriflame tuhle vychytávku v nabídce, ale co je to platné, když stíny samotné jsou na houby.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pro mě to bylo taky celkem příjemné překvapení, ale teda se stíny se nezlepšili ani o píď :(

      Vymazat
  2. Už jsem to tam viděla a dost mě to zaujalo. Ale pigmentace je fakt slabá, což je škoda.
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo je to fakt hodně slabé.. a to na fotce to vynikne ještě víc než na oku :-/ :D

      Vymazat
  3. Mně celkově jejich oční stíny přijdou dost slabé. Kdysi jsem měla jejich paletku a taky měla slabou pigmentaci a na oku nešla skoro ani vidět.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, já už kdysi taky měla všechny možný stíny a bohužel musím konstatovat, že za ty roky nulové zlepšení :-/

      Vymazat
  4. Musím dát za pravdu že jsou stíny špatně pignemtované. Mám doma tu větší verzi té paletky na 6 stínů (smokey plum,cool lilac,honey blush,crisp silver,dusky rose a pure white) :(, ale co mě překvapuje mám od nich tvářenku takovou tu refilovou právě na kombinaci do té paletky a ta je pigmentovaná skvěle, super drží a nedělá fleky. Tak nevím kde udělali chybu ???

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak ale kupovat tu větší paletku, tak jsem v tomhle případě pěkně naštvaná! :D Protože to už je dohromady nemalá investice.. Tak aspoň že tvářenka stojí za to! :)

      Vymazat
  5. Z Oriflame si objednávám pravidelně, ale ne věci na líčení :) Mám ráda jejich voňavá mýdla, a teď naposledy jsem si koupila toaletní vodu Joyce a jsem spokojená :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já u nich mám ráda kupu věcí, ale je pravda, že vesměs buď vůně nebo pečující, dekorativka většinou nic moc :(

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)