úterý 18. srpna 2020

Joop!: Intenzivní a svůdné vůně WOW!, WOW! Intense, Homme

Krásný den vám přeji!

Nerada to říkám, ale nezadržitelně se nám blíží podzim. A nevím jak vy, ale já v chladnějším a sychravém počasí vyhledávám už podstatně těžší vůně než v létě. Proto vám dnes přináším tipy na takové, které se budou na podzim a v zimě hodit. A přihodím tipy na vůně i pro vaše drahé polovičky, ať můžete obdarovat i je :) Mrkneme se na vůně značky Joop!, které tu mám rovnou čtyři.



První dvojka, kterou vám představím, je pánská vůně Homme, která je ikonou této značky a dámská WoW!. A mám pro vás dobrou zprávu! Nejen, že momentálně tyto dvě seženete ve výhodné akci, ale také při jejich nákupu obdržíte dárek (cestovní balení dámské vůně WOW!), takže ideální čas zásobit se. Vybraný sortiment, na který se vztahuje akce, najdete TADY. Kromě vybraných parfémů JOOP! tam najdete i parfémy Jil Sander, tak mrkněte :) A taky mrkněte o pár řádků níže, jak se nám doma tyto parfémy zamlouvají.


Homme

Tento parfém možná mnozí z vás znají, je to nejspíš nejznámější (a dle všeho také nejstarší) počin značky. Pokud mají vaši muži rádi rafinované parfémy, které jsou něco mezi sladko-svěží-kořeněno-orientální vůní, tak tohle by se mu mohlo líbit. Je to vážně něco mezi všemi možnými typy vůní, co si vzpomenete. Ale představuji si pod ní silného a sebejistého chlapa :D

Oficiální popis:
 Osvoboďte se z jednotvárnosti s výjimečnou pánskou vůní! Toaletní voda Joop! Homme je intenzivní, velmi smyslný orientální vonný doplněk, ideální pro podzim, zimu a večerní příležitosti. Umírněně se však dá nosit i v jarních a letních dnech, záleží jen na vašich záměrech. Toaletní voda Homme vstoupila na světové trhy již roku 1989 a od té doby se na nich drží nepřetržitě. 

Složení:

Hlava: bergamot, amalfský citron, květ pomerančovníku, mandarinko-pomerančové aroma
Srdce: skořice, kardamon, konvalinka, jasmín, heliotrop
Základ: pačuli, santalové dřevo, fazole tonka, vanilka


Tento parfém má jednoduchý flakón, což je pro chlapa ideální. Stačí, že obsah je do růžova, už to mi chlap vytknul. Ale jak jsem mu řekla - vnitřně silný chlap se nemusí růžové bát! :D Už v úvodu jsem psala, že parfém je opravdu kombinací všech možných typů vůní. Záleží v jaké síle a v jaké chvíli si k němu přivoníte. Z počátku vás ovane svěžejší a sladká vůně, která se pomalu rozline do kořenitějších tónů. Rozhodně počítejte se silnou, hodně osobitou vůní. Intenzivní je také solidně, i po x hodinách je cítit. Základ vůně se uvolňuje postupně a já ji z manžela cítím i po celém dni. Za mě je to zajímavý a neobvyklý parfém. Vlastně když o tom tak přemýšlím, tak ani nevím, jaké věkové kategorii ho doporučit. Na jednu stranu díky sladkosti může sedět mladším ročníkům, zároveň si ale s touhle vůní představím pořádného chlapa, který ví, co chce a nebojí se sáhnout po podobné kombinaci vůní :D


WOW!

Dámská vůně WoW není na trhu tak dlouho jako pánská Homme, ale svoje místo si tam určitě našla. Pokud vám sladké ovocné či květinové vůně nic neříkají, ale sháníte něco s ovocnými tóny, avšak silného a zároveň rafinovaného, tak tady jste správně.

Oficiální popis: Toaletní voda JOOP! Wow je květinově-ovocná dámská vůně z roku 2018, následovnice o rok starší pánské vůně stejného jména. Ztělesňuje femme fatale, ženu svobodného ducha, a její tváří se stala hollywoodská herečka Milla Jovovich. Nejlepším ročním obdobím pro vonnou kompozici Joop! Wow je podzim a zima, ideální příležitostí pak večerní party, posezení s přáteli nebo žhavé rande. Jedná se o intenzivní, nečekanou a odvážnou vůni, která je však zároveň elegantní. 

Složení:

Hlava: růže, malina, rebarbora
Základ: pivoňka
Srdce: pačuli, bílé pižmo, cetalox


Vůně WOW! vypadá ve flakónku líbezně. Ale zdání klame. Flakónek je sice trochu holčičí, ale částečně i tajemný a ukrývá v sobě silnou a intenzivní vůni. Ovšem té líbeznosti je tam taky špetka, ne že ne. Obsahuje sladké tóny malin, která je tam hodně průbojná, avšak zároveň je zahalená i těžšími tóny, které se postupně rozlinou. A zatímco malina ubývá na síle, tak pižmové a lehce kořeněné tóny se ozývají stále více. Vůně je doopravdy silná a dobře drží, postupně se uvolňuje dlouhé hodiny. Z oblečení je poté cítit i následující dny. Pokud vám nevadí těžší a rafinovanější vůně, tak tahle by se vám mohla líbit. A přestože je to těžká vůně, tak oproti verzi Intense (viz. níže) je pořád značně odlehčenější, ovocnější a dá se používat i v teplejších dnech. 



Tak a jdeme na druhou dvojici. K těm bohužel dárek při nákupu nezískáte, ale třeba by vás mohly zaujmout. Tentokrát jsou to mladší sourozenci vůní WOW! a to vůně WOW! Intense. A tedy určitě počítejte s tím, že to bude intenzivní jako hrom! :) Mám tu pánskou i dámskou verzi. Podle mě je fajn nadělit parfém partnerovi a při té příležitosti obdarovat i sebe ;)




Pánská WOW! Intense

Pokud se partner přeci jenom necítí na předchozí kombinaci vůní a je na něho třeba moc "sladká", tak by se mohl líbit tento kousek, který je trochu podobný, ale zároveň úplně jiný.. Podobnost spočívá v síle vůně a sladkých tónech, ale odlišuje se v přidaných těžších a hřejivějších ingrediencích trochu šmrncnutých svěžestí, které dělají vůni trochu "mladší".

Oficiální popis: Wow Intense je orientální kompozice pro muže, která vstoupila na trh spolu s dámským protějškem v roce 2019. Vůně osloví gentlemana vyznávajícího aktivní životní styl, který je zároveň seriózním pracantem, vášnivým sportovcem, skvělým společníkem i rebelem. Za jeho čtveráckým pohledem se ukrývá studnice plný hravých nápadů a ženy mu prostě nemohou odolat. 

Složení:

Hlava: skořice, hořký pomeranč, kaštan
Srdce: vetiver, kosatec
Základ: kašmír, fazole tonka


Flakónek je v oranžových tónech, vypadá moc pěkně a i s tou oranžovou je takový správně "chlapský". Působí svěže a přesto elegantně. Vůně je i v tomto případě dost intenzivní a silná pro nos. Z počátku jsou hodně cítit kořeněné tóny, takže vůně působí prvním dojmem velmi těžce, ale po chvíli se začne naopak prosazovat ta lehčí stránka vůně. Je to velmi příjemný projev vůně, protože z typicky chlapské a sofistikované vůně se stává trochu "klučičí" a jemnější verze a to se mi líbí :) Díky tomu je to vůně nejen na chladnější dny podzimu či zimy, ale i teplejší dny a večery v průběhu léta. Musím říci, že se mi líbí víc než Homme a k mému chlapovi se i více hodí. Je skutečně taková aktivnější a "mladší", ale zároveň ne vyloženě pro puberťáka.




Dámská WOW! Intense

A do čtveřice a dvojice mi zbývá představit vám dámskou verzi Intense. Jsem ráda, že mohu porovnat obě verze a vypíchnout vám ke každé něco :) 

Oficiální popis: Dámská parfémovaná voda JOOP! WOW! Intense, smyslná vůně růže, pivoňky a pačuli je přesně tím vonným doplňkem, jímž opačné pohlaví zaujmete už v prvních sekundách. Okouzlující vůně linoucí se z atraktivního flakonu zvedne vaše sebevědomí a odvahu do nebetyčných výšin. Zapůsobte na okolí díky Wow! Intense!

Složení:

Hlava: růže, černý pepř, malina
Srdce: růže, pivoňka, vonokvětka
Základ: pačuli, bílé pižmo


Flakónek už znáte a jak můžete vidět výše, tak se skvěle hodí k pánskému protějšku i své předchůdkyni. Je jednoduchý, díky chromo vzhledu na mne působí trochu elegantněji. Vůně jako taková je o něco sofistikovanější, elegantnější a silnější. Zatímco WOW! byla elegantní a ženská a přesto trochu holčičí, tak tato verze je čistě dámskou vůní pro sebevědomou ženu s velkým Ž. Počítejte s tím, že je vážně těžká a kořeněná, i když se sladším a trochu táhlejším ocasem (nemůžu si pomoct, ale trochu tam cítím ke konci med :D). Tohle je pro mne naprosto bez debat vůně na podzim/zimu, protože teď v létě z ní mám akorát tak těžko v nose (ale co bych pro vás při testování nevydržela :D) a jak hodně dobře drží, tak je jí na mne momentálně opravdu moc. Na podzim to snad bude lepší.





Sečteno podtrženo: Pokud hledáte trochu atypické, těžší a silnější vůně, tak rozhodně Joop! vůně omrkněte. To je přesně ta kategorie. Všechny spojují orientálnější a kořenitější prvky, díky nimž jsou to hodně výrazné vůně, hodící se na chladnější období. Za mě vede dámská WOW!, která je smyslná, ale zároveň i trochu odlehčená, aby mi nedráždila nos. Z pánských je nám oběma blízká WOW! Intense, která má v sobě trochu kořenitější prvky, ale i příjemnou sladkost a svěžest, která se na chlapovi příjemně rozline.

Všechny vůně můžete omrknout zde, akční vůně pak tady. Ceny vůní se pohybují kolem 500 - 600 Kč za 100 ml a zaručuji vám, že to vydrží pěkně dlouho, protože s těmito vůněmi se musí zacházet střídmě.

A co vy a vůně JOOP!? Znáte je? Zkoušeli jste? 

*Barterová spolupráce s Elnino.cz

10 komentářů:

  1. Tohle vůbec neznám. Ale vypadají rozhodně skvěle, líbí se mi flakonky. :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Flakónky mají krásné, takové jednoduché a přesto zaujmou :) A vůně jsou fakt držáci, ráno nanesu a ještě večer je cítím :) Jsou fajn, jen určitě typově ne pro každého.

      Vymazat
  2. Tyhle vůně nepoznám, ale asi nebudou pro mě. Těžké vůně moc nemusím. :-)
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To chápu, jsou hodně silné a není to pro každého :) Já třeba těžší vůně vyhledávám a tohle mi z počátku taky přišlo moc :D Naštěstí můj nos si zvyká rychle :)

      Vymazat
  3. Neznám, ale popravdě tyhle těžší, intezivnější vůně nejsou úplně šálek mojí kávy.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To chápu, jsou to fakt siláci a ne každý tohle zvládne čichat celý den :) :D Já teď přes léto používám taky sladší kousky, takže tohle bylo při prvních použitích taky moc :D Ale když si nos zvykl, tak super, na WOW! už se na podzim vyloženě těším :)

      Vymazat
  4. Flakonky jsou krásné, tojo. Nevadí mi těžší vůně ale já mám s vůněmi občas problém, že se mi po čase omrzí a nebo si koupím parfém dle doporučení a pak z něj jsem zklamaná, takže já si musím vůni vždycky nejdříve vyzkoušet, protože na vůně máme každý trochu jiný nos, je to zvláštní.

    Terezah-style

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To naprosto chápu, ono je to asi i lepší si je očichat :) Já jsem zjistila, že jsem celkem nenáročná a ve finále si zvyknu vždy na vše, ale přeci jen je lepší vybrat si přesně na míru :) Ale myslím, že Elnino má možnost nákupu nějakých miniaturek či sašetek, aby si to člověk mohl očichat :)

      Vymazat
  5. Ahoj Klárko, podzim se nezadržitelně blíží, doufám, že bude babí léto, tak jako loni ♥. Vůně svým složením a i flakony vypadají zajímavě. ☺

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsou určitě dost neobvyklé :) Taky doufám, že ještě chvíli bude hezky, když nás letos vypeklo počasí v květnu a červnu :D

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)