neděle 16. srpna 2020

(Ne)Oblíbenci | Červenec 2020

Krásný den vám přeji!

Při neděli vás vítám opět u nového videa a mrkneme se na (Ne)Oblíbence za červenec :) Mám tu opět nějaké kosmetické, knižní, filmové i seriálové.. Od každého něco, tak pojďme na to!


Asi vás nepřekvapí, že tu najdete tuhle modrou krasavici - paletku Ice z kolekce Forever Flawless od Makeup Revolution. Už jste ji mohli vidět několikrát, ať už tady nebo na sociálních sítích.. Miluji ty naprosto dokonale intenzivní modré odstíny, které svojí kvalitou (pigmentace, minimum prášení, výdrž) předčí i mnohem dražší paletky. Za 349 Kč je to naprostá TOPka. Pak je tu něco k dotvoření líčení a konturování. Prvně velmi jemný a přirozený rozjasňovač od Yves Rocher. Je pro mne velkým překvapením, protože tyčinkové/krémové produkty na tvář moc nemusím. Jenže tahle tyčinka funguje skvěle - zajistí velmi přirozený lesk-rozjasnění a i přes krémovou texturu je jeho výdrž moc dobrá. Brzy se vám tu o něm rozpovídám, nebojte. Pak je tu tvářenka Max Factor Pastell Compact, která mi zase ukázala cestu k téhle staronové vášni :D Jeden čas jsem tvářenky nepoužívala vůbec, ale teď jsem se opět zamilovala a staly se mými každodenními pomocníky. Tahle vypadá teď v létě na opálené tváři jednoznačně nejlépe. Je to jemná meruňkovo-cihlová barva, která skvěle kooperuje s bronzerem a rozjasňovači. Je akorát pigmentovaná a drží na místě po celý den. Více si o ní můžete přečíst tady. Na závěr tu mám i pečující kousek a to tuhle pecku - Matující krém s pudrovým efektem od Ryoru. Stal se naprostým must-have letošního léta a jedním z nejlepších kousků tohoto roku. Ten efekt, co udělá, je boží a funguje nejen samostatně bez líčení, ale skvěle i pod make-up. Rozdíl mezi líčením bez něho a s ním je v těchto měsících prostě znát. Taky vám na něho brzy sepíšu podrobnější recenzi.




Z filmových tipů tu mám dva. Na první jsem narazila úplnou náhodou při vysílání na Prima MAX a jsem za to ráda, protože to byl fakt moc povedený válečný film Běž, chlapče, běž. Příběh vypráví o malém chlapci, který uteče z polského ghetta a potuluje se po okolních lesích, kde se snaží přežít válku. Celá dlouhá léta bojuje o přežití všemi možnými způsoby. Ač je to velmi silné téma, tak bylo podané velmi jemně a koukatelně. Druhý film dávali také na Prima MAX (poslední dobou docela válí, co se zajímavých filmů týče) a ten mne zaujal už podle ukázek a to Moje sestřenice Rachel. To jsem se musela koukat už jen kvůli Samovi Claflinovi :D Podobný typ historických filmů nemusím, ale tohle se mi líbilo. Přišlo mi zajímavé to tajemno v průběhu celého filmu, kdy ani nevíte, co si myslet.. :) Seriály teď sleduji tři. S manželem stále Dextera, kde už jsme se dostali ke čtvrté řadě. Dokoukala jsem druhou řadu Příběhu služebnice a teď se snažím sehnat řadu třetí. Musím říci, že konec druhé řady měl rychlý spád, ale ve finále nic moc nevyřešil :D A tak teď koukám na Holky za mřížemi alias Orange Is The New Black. Začali je dávat na Coolu, tak jsem se do toho znovu zakousla. Kdysi jsem je rozkoukala a viděla asi řadu a půl, tak teď se mi snad povede dokoukat to celé. Už to má prý snad šest řad, tak mám co dělat! :D Knížek tu mám pět, ostatně všechny, až na Červený adresář, můžete vidět na fotce. Ten byl mimochodem moc příjemným a doslova "milým" čtením. Strašně krásný román, který se lehce četl. Další byla kniha Den, kdy jsem zahlídla lásku. Upřímně za chvíli ani nebudu vědět, o čem to bylo, protože to byl ten typ knížky, kterou si přečtete a v zápětí vypustíte z hlavy. Nijak mne neoslovila, i když se četla dobře a zápletka románu nebyla špatná. Knížky Bez rozloučení a Struny lásky byly obě pěkné, ale u obou jsem měla problém prvních cca sto stránek, kdy jsem se nemohla začíst. Pak jak se to rozjelo, tak jsem se naopak nemohla odtrhnout. Obě hlavní hrdinky kromě lásky řešily i existenční problémy a hledaly samy sebe, což mne bavilo. A zpátky do svého žánru. Začala jsem Mlčící pacientkou, do které jsem vkládala velké naděje a ejhle, ono to tak slavný zase nebylo. Knížka měla pomalejší rozjezd, zápletka a zakončení bylo zajímavé, ale pro mne ne úplně překvapivé.. No, nebyla jsem nijak nadšená.




A tady se budu opakovat, protože tohoto oblíbence jste viděli v posledním článku. Ovšem v tomto případě opakování fakt neuškodí, protože tohle je něco! To bych vám mohla doporučovat zas a znovu.. Jednoduše Mocný úspěch od Marty musíte vyzkoušet! Je to opravdu dokonalá vůně, inspirovaná pánským parfémem. Dokonale silná a i dlouho držící. Provoní celý byt a navodí skvělou domáckou atmosféru. Tohle je prostě TOP!



Tak a pro tentokrát je to všechno a já se těším, až vám příště zase představím další zajímavosti..

A co jste si oblíbili v červenci vy? Jaký denní krém používáte v těch nejteplejších dnech?

8 komentářů:

  1. Já jsem tu mlčící pacientku dost hltala. Byla jsem spokojená. Možná je to tím, že mám ráda knihy z toho prostředí. :-)
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já taky, ale nějak mi tady něco prostě chybělo :D Ale třeba ségře se líbila taky, tak jsem asi jen já divná :)

      Vymazat
  2. Rozjasňovač YR není špatný, ale hodně decentní. Ze seriálů teď sleduji hodně Chirurgové :D
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty jo a já Chirurgy doteď nikdy neviděla :-O :D Asi bych to měla napravit :D

      Vymazat
  3. Znám jen matující krém od Ryoru, ale zato dost důvěrně, dělá mi parťáka už několikáté léto:-) Ty vosky Mocný úspěch budu muset vyzkoušet, já moc nejsem na tyhle silné, pánsky říznuté vůně, ale když je tak chválíš, tak prostě budu muset:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No věřím, že mi krém taky bude odteď úspěšně sloužit, protože je fakt super :) Ten vosk je prostě boží, já u bytových vůní mám radši jemnější a svěžejší vůně, ale prostě tohle.. to je fakt něco!

      Vymazat
  4. Od Youngové si chci taky plno knih přečíst. :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já musím mrknout taky na nějakou další, tohle nakonec bylo docela pěkný! :)

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)