čtvrtek 13. srpna 2020

Vypáleno XV.

 Krásný den vám přeji!

Tak jsme tu pěkně dlouho neměli Vypáleno, co? Takže jedno tu pro vás mám, v pořadí již patnácté! Dneska to bude plné letnějších vůní, ALE bude tu i něco pro milovníky těch těžších. Dokonce jeden vosk, který změnil mé vnímání bytových vůní, takže jestli vás to zajímá, čtěte.. 

Prvně tu mám dva vyletněné kousky od Yankee Candle. Začneme ovocnou voňavou Grilled Peaches Vanilla. Je to osvěžující a dost věrohodná vůně broskví, trochu nasládlejší díky vanilce. Musím říci, že je dost intenzivní, takže pokud máte rádi sladké vůně a nevadí vám v trochu silnější podobě, tak tohle je pro vás. Zároveň ale není nikterak protivná či vlezlá, nezpůsobuje bolehlav. Navodí letní atmosféru a jako bonus voní vážně dlouho, zvládla hodně svíček. Vlastnostmi je skvělá, vůně není špatná, ale můj vkus to není.

Druhou YC tu mám Warm Desert Wind. To už je mému stylu vůní trochu bližší. Je to krásná hřejivá a teplá vůně, spíše bych si ji dovedla představit na podzim, ale zase nemůžu říct, že by nešla použít kdykoliv, i za pěkného slunečného dne.. Jen teda opravdu pozor, je MEGA silná, provoněla pomalu celý byt a navíc hrozně dlouho vydržela. Možná trhla i rekord u YC vosků na počet svíček, protože jich zvládla snad nějakých deset.

No a pak jsem se vrhla na Vonné vosky od Marty. Začala jsem tím, který se okamžitě po prvním přičichnutí stal mým favoritem - Mocný úspěch. Tenhle vosk je vážně neskutečně mocný, ihned se mi vryl do paměti a mám ho v nose skoro nonstop :D Úspěch je inspirovaný pánským parfémem, obsahuje květinové, citrusové, dřevité i pižmové tóny a je to jednoduše pecka. Je ohromně silný, voní silně i za studena, natož za tepla. Provoní celý pokoj i přilehlé místnosti a hlavně je to pro mě ta správná vůně domova. Já ji popisuji jako vůni "atraktivního domova". Úplně ve mně evokuje vřelost a smyslnost. Je to boží. Jedno srdíčko zvládlo přes tři svíčky, dvě mi daly dohromady svíček sedm, což vůbec není špatný. Za mě je to naprostá TOP vůně a určitě si ji budu kupovat do zásoby, protože tohle musím doma mít nonstop. Najdete ji tady, 3 srdíčka (20 g) za 40 Kč.

V létě se nehodí nic víc než vůně nesoucí název Sluneční paprsky. Je to kombinace květinových tónů (jasmín, neroli, gardénie, růže) s tóny broskví a jantaru. Je příjemná, trochu květinová, trochu ovocná i s trochu těžšími prvky a přesto se hodí k letním dnům. Bylo úplně kouzelný mít ji zapálenou při západu slunce :) Vosk vypadal jako tabulka čokolády, že byste nejraději ochutnali a vonět vydržel intenzivně tři svíčky, při čtvrté už to bylo hodně nenápadný. 

Další volba padla na Granátové jablko. V podání Marty je to zvláštní, ovocno-květinová, lehce až mýdlová vůně. Je dost sladká, ale není to špatné! Po zapálení byla hodně intenzivní, dovoněla se až ke vchodovým dveřím, ale nezpůsobovala bolehlav. Jen teda musím říct, že nevydržela vonět tak dlouho. Po třech svíčkách už jsem necítila téměř nic.

A na závěr dnešního výběru tu mám Broskvový květ a vodní jasmín. Nemůžu si pomoci, ale díky voskům od Marty začíná patřit mezi mé oblíbené jasmín! Tahle kombinace je totiž moc pěkná. Je to něco mezi květinovo-ovocnou alternativou s tím, že má až takový lehce pudrový "ocas" a to se mi líbí. Tahle vůně je tedy intenzitou o poznání slabší než předchozí. Pokoj provoněla spíše jen sporadicky. A hlavně zklamání přišlo u výdrže, protože jedno srdíčko = jedna svíčka, takže jsem si ji užila jenom na dvě svíčky a přitom já chci vonět dýl! :( :D

Tak a to zas bude pro tentokrát vše a na další se mrkneme příště :) Určitě bude pokračovat jízda a testování vosků od Marty, s tím můžete počítat.. Mám tu ještě spoustu krásných vůní! Ale zásoby Yankee tu mám pořád taky, nebojte :D 

A jaké vůně jsou nyní vaše oblíbené? Znáte Vosky od Marty? Zaujaly vás?

*Vonné vosky od Marty mi byly zaslané k vyzkoušení


10 komentářů:

  1. Vypáleno jsem nepsala tak dlouho, že ani nevím, zda všechno dohledám :D Překvapuje mě, že Ti vosky od Marty voní tolik svíček, mně dají max dvě čajovky, asi už mám čichové buňky odumřelé :D
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vždyť jsem ho u tebe četla zrovna včera o těch voscích od Marty! :D :) Hele jak které, fakt hodně a dlouho voněl hlavně ten Mocný úspěch, pak víc ještě Sluneční paprsky, ale u těch dalších už to jsou ty dvě, max tři :) Dneska zrovna pálím od rána Modrou lagunu, mám tam třetí svíčku a dva kousky vosku a už to snese přídavek :D

      Vymazat
    2. Jo, o voscich jo, ale vyloženě Vypáleno, někde určo jsou i schované svíčky 😀

      Vymazat
    3. Jen jestli jsi je nevyhodila při vyklízení! :-O :D

      Vymazat
  2. Já teď moc nepálím, ale s podzimem to zase začne a tak si říkám, když mi začne nová pálící sezona, že bych si výbavičku vosků doplnila právě vosky od Marty:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si musím taky pořídit další :) Hlavně ten Úspěch musím doplnit do zásoby, protože to je fakt TOP všech TOPů :D

      Vymazat
  3. Ja miniem priblizne jednu sviecku za rok. Zapalujem prevazne v zimnom obdobi a uz niekolko rokov siaham po prirodnych svieckach Joik.
    KAVIAREŇ U MAČKY

    OdpovědětVymazat
  4. Já mám jasmínové vůně moc ráda. Dokonce vyhledávám i čaje s jasmínem. Teď přes léto moc nepálím, ale vosky vypadají dobře. :-))
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jasmínový čaj mám taky ráda, ale co se týče vůně, tak to není moje parketa :D Ale tady se mi fakt líbí, je to vždy tak hezky zkombinováno, že je to příjemný :)

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)