neděle 19. května 2019

Spotřebováno za duben 2019

Krásný den vám přeji!

Tak je na čase na další Spotřebováno, co myslíte? Půlka května za námi, tak si dáme dubnové. A zase to nebude dlouho trvat a budou tu květnoví spotřebovanci. Strašně to letí, to vám řeknu. Na tomhle článku si to vždycky uvědomuji nejvíc...



Upřímně jsem si myslela, že toho za duben tolik nebude. Ale zase jsem se spletla. Pár jednorázových masek, k tomu nějaké ty sprcháče, pěny atd. a je z toho 21 kousků. Achjo. Zabte mě!


Sprchová pěna Foam & Oil Kakao a kokos - FA - velmi příjemné překvapení! Pokud ji potkáte v drogérii, tak berte! Krásně jemná pěna, se kterou si tu sprchu užijete. Nádherná, jemná vůně kokosu a olejů, která provoní při sprše i PO sprše. Pokožku zanechá krásně hebkou a jemnou. Neskutečně mě baví a je to jedna z nejlepších pěn v drogérii. Hodnocení: 5/5.

Mandlový sprchový krém na citlivou pokožku - Weleda - tenhle sprcháč jsem měla už poněkolikáté a je naprosto super. Pokud máte citlivou pokožku a rádi se hýčkáte krémovými, velmi jemnými sprchovými krémy, tak tohle musíte vyzkoušet. Vůně je nevtíravá, mandlová, bohužel po umytí se vytrácí, ale ten příjemný pocit hýčkané pokožky zůstává a to je naprosto super. Pokožka je hebká a částečně i vyživená. Baví mě! Hodnocení: 4,5/5.

Pěnové mýdlo na tělo a ruce Dýně a zázvor - Ziaja - tohle mýdlo je ze zimní limitky, která krásně až žvýkačkově voní (dýně tam cítit je a k tomu jen lehounce zázvor). Z dávkovače vám vyleze pěna, která je jemná k vašim rukám, na chvíli je i krásně provoní. S čím jsem měla problém, bylo mírné vysušování při častějším používání. Hodnocení: 2,5/5.


Koupelové perly Berry Heart - Isana - pokud máte rádi různé pičičovinky do vany a nechcete za ně utrácet jmění, tak se stavte v Rossmannovi, kde mají tyhle koupelové perly. Voní ovocně, hodně sladce po bobulovém ovoci. Vůně provoní vodu, koupelnu a na chvíli i tělo. Vodu obarví na růžovo, ale kromě toho zanechají ve vodě takové divné bílé částečky :D Ty teda ničemu nevadí, ale upozornit na to musím, vypadá to v té vaně jak nějaký binec. Koupel příjemná, pokožka trochu zjemněná, pro efekt za 20 Kč dobré, ale zas nečekejte zázraky. Hodnocení: 2,5/5.

Kávový peeling káva s kokosem - Isana - kávové peelingy nejsou všechny stejné, tady je té kávy dost poskrovnu a ve větším množství je nahrazena cukrem, ale službu splní, krásně pokožku vydrhne, provoní. Ve vůni se více než káva prosazuje ten kokos a jeho kombinace právě s kávou mi přijde ve finále jako kakao :D Ale je to moc příjemné a je cítit hodnou chvíli i z pokožky! Ta je po umytí čistá, vyhlazená a prokrvená, jen to chce ještě namazat. Není to tedy klasický kávový peeling, ale za těch 25 Kč určitě není zlý! Hodnocení: 3,5/5.

Mycí želé do koupele Dýně a zázvor - Ziaja - tohle mě hodně bavilo! Pokud si rádi dáváte vanu, tak toto potřebujete a nesmíte minout! Želé je super, baví mě jeho textura, po vhození do vany se rychle mění na krásnou, bohatou a voňavou pěnu, která dlouho vydrží. Koupel v ní je úžasná, krásně voní jak koupelna, tak i pokožka. No tohle mě vážně hodně bavilo a mrzí mě, že jde jenom o limitku! Hodnocení: 5/5.


Zimní krém na ruce Perník - Ziaja - a Ziaja ještě jednou a i tentokrát s velmi povedeným výrobkem. Pokud máte rádi vůni perníčků, tak tento krém na ruce musíte mít! Za prvé: velké a praktické balení s pumpičkou. Za druhé: již zmíněná krásná a dlouhodržící vůně. Za třetí: příjemná textura, rychle vstřebatelný krém a hlavně hydratující. Prostě pecka. Hodnocení: 4,5/5.

Krém na ruce Růžový květ - dieNikolai - přírodní záležitost. Pěkné balení, vůně růží, trochu hutnější textura, ale rychle vstřebatelná a zanechávající krásně jemné ruce bez mastné či ulepené vrstvy. A hlavně, hlavně krásně voňavé a vyživené packy! To se fakt povedlo!! Hodnocení: 5/5.

Masky na vlasy "Tajemství krásy" - Balea - tyhle tři sfouknu jedním vrzem. Fajn je jednorázové balení, obsah je akorát na jedno použití delších vlasů (krátké ho budou mít v klidu na dvě), ideální i na cesty. Příjemné vůně, ať už kokosové, ovesné nebo makové verze. Příjemným překvapením byla ovesná a maková maska, ty vlasy zanechaly jemné, lesklé, objemné a nijak extra nemastily. Nejslabší za mě kokosová, na kterou jsem se těšila nejvíc, ale vlasy mi po ní zplihly nejrychleji a do dvou dnů byly hodně mastné. Hodnocení: Ovesná + maková: 3/5, kokosová: 2/5.


Tělové mléko na citlivou pokožku - Weleda - další skvělý kousek z mandlové řady. Praktické pumpičkové balení, tekutější mléčná textura, která se bez potíží roztírá a rychle vstřebává. Zanechává jen lehký mastný film, ale tak jemný, že nijak neobtěžuje. Hlavní je, že výsledkem je vyživená pokožka. Hodnocení: 5/5.

Odličovací pleťový olej - Avon - o tom jsem vám ani nestihla napsat a je to trochu škoda! Tenhle olej byl totiž moc příjemným překvapením. Nechala mi ho tu ségra, že ji nesedí, tak jsem byla zvědavá, co na něm nebude sedět. A ono se nic takového nenašlo! Krásně oříškově voněl, stačilo ho malé množství, v kontaktu s vodou se měnil na mléčnou tekutinu, která šetrně odstranila zbytky make-upu. Pleť nebyla napnutá ani vysušená, ba naopak krásně jemná a hebká a fakt i dokonale čistá. Vždy jsem si myslela, jak mám pleť krásně čistou, ale po umytí tímhle, jsem na té bílé pěně odhalila ještě pěkně špíny :D Fakt dobré. Navíc celkem dlouho vydrží. Hodnocení: 4,5/5.

Tužka na obočí Perfect Brow Sculpting Pencil - Avon - naprosto perfektní věc! Tahle tužka mě hodně bavila. Odstínově tmavě hnědá s trochu šedavým nádechem, který mi vyhovoval na 110%. Má lehce zkosenou tuhu, díky čemuž se obočí moc dobře vykreslovalo. Po použití bylo třeba ještě řasy pročísnout, ale to byl jen detail. A pak už byla jistotou celodenní výdrž. Fakt jsem si tuto tužku užila a do budoucna si ji plánuji pořídit znovu. Hodnocení: 5/5.

Balzám na rty Lip Relief Cream - Blistex - balzámy Blistex jsou u mě zajetá klasika. Tuto verzi jsem měla poprvé, ale ihned se i ona zařadila mezi oblíbence. Tentokrát je balzám v tubě, má spíše leskovou texturu, ale i přes ni na rtech skvěle drží. A výsledkem jsou pak krásně hydratované rty ve skvělém stavu. Pomáhá i na popraskané rty, opary a jiné bolístky na rtech, takže vážně pecka! Hodnocení: 5/5.


Pleťová maska Rio de Janeiro - Isana - platýnkové masky jsou teď mojí vášní, takže jsem v Rossmannovi neodolala těmto z limitky na zkoušku za pouhých 20 Kč. Vlastně cena je jedna z mála jejích pozitivních vlastností. Pak bych asi mohla říct, že ještě osvěžující vůně a přiměřené množství séra. Ale vadilo mi nesedící plátýnko, lepící sérum a pouze denní hydratace. Hodnocení: 2/5.

Pleťová maska Tokyo - Isana - v podstatě to samé, co maska Rio. Tady akorát trochu odlišnější vůně - je trochu jemnější a květinová. A možná je maska trochu více napuštěná sérem. Jinak ale naprosto bez rozdílu - velké, odstávající plátýnko, lepící sérum, které se hůř vstřebává a hydratace pouze na den. Znovu nepotřebuji. Hodnocení: 2/5.

Peel-off maska Green Glamour - Isana - tahle slupovací, to už je jiná. První plus - je ještě levnější, seženete za 12,90 Kč a sáček máte na dvě použití. Je gelová, dobře se roztírá, ihned zasychá a po čtvrt hodince jde bez potíží odloupnout. Navíc efekt udělá pěkný, tyhle metalický ksichty jsou sranda a loupání mě taky baví :D Po použití je pleť čistá a odmaštěná a chvíli to vydrží. Jen v první chvíli trochu štípe v očích (i když ji nedáváte přímo k nim!), toho se tedy nelekat, brzy to přejde. Jinak ale jako jo, tohle by šlo! Hodnocení: 4/5.

Peel-off maska Silver Glamour - Isana - v podstatě to samé jako zelená - to znamená fajn kousek za pár korun. Po rozetření ihned zasychá, poté jde snadno sloupnout, pleť zanechá jemnou, čistou a odmaštěnou, jen opět v první chvíli štípe v očích, když ji oči "ucítí". Hodnocení: 4/5.


Parfémovaná voda City Rush - Avon - moje mnohaletá stálice. Nyní jsem se s ní rozloučila, nejspíš definitivně. City Rush je krásná, elegantní a zároveň svůdná a ženská vůně, která prostě byla jako JÁ. Proto jsem ji milovala a byla jako moje druhá kůže. Bohužel ji před několika lety již vyřadili z prodeje, M. mi ještě jedno balení sehnal po netu, ale tím to nejspíš hasne. Naštěstí jsem objevila další oblíbence, ale City Rush byla prostě jenom jedna.. Milovala jsem její vůni, výdrž i ten jednoduchý flakónek. Prostě moje srdcovka. Hodnocení: 5/5.

Jeu d'Amour - Kenzo - miniaturka příjemné svěžejší dámské vůně. Musela jsem si ji přelít do atomizéru, protože aplikaci bez rozstřikovače moc nemusím. Vůně je to svěží, květinová. Na první přičichnutí jsem si z ní na zadek nesedla, ale velmi rychle jsem si na ni zvykla a celkem se mi zalíbila, i když srdcovka to není. Na kůži se hezky rozvoní a je cítit i po několika hodinách. Takže jo, špatný to nebylo. Hodnocení: 3,5/5.


Tak a jsme zase na konci. Takže zase za měsíc! :)

Máte s něčím z toho zkušenosti? Zaujalo vás něco?

20 komentářů:

  1. Tenhle balzám Blistex používám, když cítím, že se mi dělá opar, funguje super.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já ho zas používala, když jsem měla fakt hodně popraskané rty a taky super, takže za mě pecka! :) Blistex balzámy jsou z těch běžně dostupných fakt TOP! :)

      Vymazat
  2. Na City Rush si vzpomínám, je škoda, že ji Avon přestal vyrábět, už mi zrušil více oblíbených vůní, bez ohledu na to, že jsou a budou další oblíbenci, tak na některé vůně se nezapomíná:-)
    Mycí želé Ziaja teď používám, jen v jiné parfemaci a strašně mně to baví, vana a všechny možné přísady do ní, to je moje:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky už mi těch voňavých parfémů zrušili víc, ale CR je přesně jak píšeš: "ta, na kterou se nezapomíná" :) To želé je fakt bomba, co? :) Já jsem koukala, že ještě nějaké skladem mají, tak asi ještě objednám, fakt jedna z nej věcí, co jsem od Ziaji kdy měla! :)

      Vymazat
  3. Z těchto výrobků jsem ještě nic neměla, ale až někde narazím na ty sprchové pěny od Fa, tak musím nějakou vyzkoušet. Čtu na ně jen samou chválu.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pěnu určitě zkus, je boží! :) Zatím jsem ji potkala jenom v DM, možná by ji mělo mít ještě Tesco a Globus..

      Vymazat
  4. Blistex umí...ať už tyčinkové/válečkové verze nebo ty kelímkové i tubičkové, ....taky na ně nedám dopustit...To je záchrana pro vysušené rty.... i přítel je snese (a to je na chlapa co říct...hihi). Ziaja mě taky nezklamala s limitkou-perníčky a dýně.... už jen ta vůně....mňááám :-)
    Fa pěnu jsem ještě v drogerce neobjevila, ..... ale jak ji uvidím, beru. Pěny na ruce i tělo ...to joooooo :-) Za mě bezva praktické řešení domů i na cesty.
    Mrknu po tužce na obočí-Avon a taky po slupovacích maskách.....Děkuji za tipy, Klárko :-)
    Přeji pěkné pondělní odpoledne.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Míšo! :) U nás Blistex taky používá i manžel a ani neremcá ;) A FA pěny seženeš v DM nebo Tescu ;)

      Vymazat
  5. Ahojky,
    mám doma tu pěnu od Fa, ale myslím, že je v jiné parfemaci. Na City Rush si pamatuji, používala jsem ji taky. Mně teď Avon zrušil vůni Always (zelená), takže jsem na vinted sehnala ještě asi čtyři lahvičky do zásoby a budu doufat, že ji zase vrátí zpět do nabídky:-)
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo FA pěny byly dostupné ve třech variantách :) Já mám dvě a obě voní božsky, třetí musím ještě sehnat :D Jinak Avon mě s tímhle štve! :-/ Už mi zrušili několik vůní, ale ta CR mě mrzí nejvíc, to bylo topka všech topek! :D

      Vymazat
  6. Chtěla jsem vyzkoušet ty masky od Isana, ale dle tvého hodnocení od toho asi upustím :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Do těch slupovacích klidně běž, ty nejsou špatné, ale platýnkové nic moc.. To je lepší si připlatit a koupit si tam nějakou asijskou (v Rossmannu už jich taky pár mají! ;))

      Vymazat
  7. Ty masky od Isany, ty plátýnkové jsem si taky pořídila :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A spokojenost? Za mě teda nic moc :-/ Ale ty slupovací jdou!

      Vymazat
  8. Klári tyto články mám nejraději! Vždy tolik skvělých tipů!

    OdpovědětVymazat
  9. Já mám aktuálně to pěnové mýdlo od Ziaji, ale přijde mi, že je dobrý jen když člověk nemá moc špinavý ruce :D Voní ale krásně!
    Kriss

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je pravda, že jakmile jsem měla třeba mastný ruce, tak jsem si musela dát tak dvě dávky.. :D

      Vymazat
  10. Hezký večer, děkuji za tipy. Co se týče kosmetiky, zajímalo by mě, jaké máte zkušenosti s Kneippem? Koukala jsem na tělová mléka: https://www.kneipp.com/cz_cs/produkty/pece-o-telo - ráda zkouším nové věci a tyhle vypadají i přírodně, tak snad!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hezký den, bohužel tělová mléka vyzkoušená nemám, mám od nich vyzkoušené spíš koupelové produkty (soli, sprchové gely, oleje do koupele..) a se vším jsem byla víceméně spokojená, takže za mě Kneipp určitě ano :)

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)