středa 1. května 2019

Maskování s Isanou - platýnkové a slupovací masky

Krásný den vám přeji!

Slíbila jsem, že o pleťových maskách, které jsem nedávno nakoupila v Rossmannovi, vám dám vědět co nejdřív, takže jsem na chvíli přerušila svůj "seriál" o těch korejských, abych tyhle vyzkoušela přednostně, dokud by se měly dát sehnat. Při návštěvě Rossmanna jsem narazila na spoustu limitek jejich privátní značky Isana a jelikož masky jsou něco, čemu neodolám nikdy, vzala jsem na zkoušku rovnou všechny, které tam měli :D Takže tu mám dnes dvě platýnkové a dvě slupovací.


Všechny masky na sobě nesou informaci o limitovaných edicích, takže nezaručuji, že je všechny ještě seženete, ale třeba se vám poštěstí. Dvě platýnkové nesou názvy hlavních světových metropolí (nevím, jestli jich třeba v nabídce nebylo i víc?) a dvě jsou slupovací a jak teď frčí v různých barvách. Že mám ráda slupovací masky víte, natož když k tomu hezky vypadají a to jako stříbrná nebo brčálově zelené vypadají, že jo :) Navíc všechny masky jsou za pár kaček, to se pak odolává mnohem hůř ;) Tak dost povídání a jdeme na to!


Pleťová maska Rio de Janeiro

Oficiální popis: Maska je pro všechny typy pleti. Obsahuje máslo cupuacu. Zajišťuje 24 hodinovou intenzivní hydrataci a osvěžující pocit. 



Začala jsem touhle zelinkavou a veselou Rio maskou. Balení se mi líbí, na to mě dokáží výrobci vždycky utáhnout :D Maska má osvěžující vůni. Upřímně nikterak blíže specifikovatelnou, je to spíš trochu chemie. Já tam trochu cítím okurku, ale nechci kecat. Platýnko je klasicky hadrové, poměrně dost velké a neforemné. Ač má nástřihy na bocích, tak se nedá dost dobře přizpůsobit menšímu obličeji a pořád někde odstává. Séra v masce také není nadbytek, je to tak akorát, aby hydratovalo. Rozhodně ho není tolik aby odkapávalo a nebo líp, udrželo masku přilepenou na obličeji. Po sundání na obličeji trocha séra zůstane, takže poté jsem jej vklepala do pleti. Vstřebalo se po pár minutkách, ale zanechává na pleti ulepený pocit. Hydratace je pak hodně průměrná, i když vlastně plní co slibuje - hydrataci na 24 hodin :D Takže vlastně nemůže zklamat. Ovšem já už čekám od masky trochu víc než hydrataci na den :) 



Pleťová maska Tokyo

Oficiální popis: Maska je pro všechny typy pleti. Obsahuje aloe vera. Zajišťuje 24 hodinovou intenzivní hydrataci a osvěžující pocit.



No a hned po Riu jsem sáhla po Tokyu a v podstatě nemá cenu se rozepisovat, protože je to víceméně to samé. Liší se zejména v té vůni, která je u této červené trochu více květinová. Možná je tam maličko cítit i ta aloe, ale jde spíše do sladké květinovky. Ovšem blíže se opět jen těžko určuje. Platýnko je pak stejné, silnější hadrové, dost velké a neforemné. Ani nástřihy tomu nepomáhají. Napuštěná byla možná o trochu víc, ale ne o moc. Pak už úplně stejné - sérum ulepkané, ale dá se vklepat a hydratace do druhého dne je maximum..

Za mě tedy slabý průměr. Po těch korejských je tohle prostě nedostačující. Ale zase za 19,90 Kč nemůžu chtít v českých vodách zázraky, že jo.. 



A pro fanoušky slupovacích tu mám dva metalické kousky - stříbrnou a zelenou.


Peel-off maska Silver Glamour

Oficiální popis: Čistí pleť do hloubky pórů a optimálně ji připraví na další péči. S extraktem z květů mandlovníku. Zjemňuje a osvěžuje. Snášenlivost s pokožkou je dermatologicky testována. Odstraňuje kožní odumřelé buňky, kožní maz a nečistoty. Při pravidelném používání pomáhá chránit pleť před nečistotami a opticky pleť zjemňuje. Pleť je čistá a zářivá. 



A teď teda k těm slupovačkám. Stříbrná už je dneska tak nějak klasika, dělá ji spousta značek a mě to prostě baví. Baví mě ten metalický efekt a taky sloupávání zaschlé masky. I když občas to může i zabolet a není to vždy nejpříjemnější, já na tom ujíždím (asi jsem trochu masochista :D). Balení je rozdělené na dva sáčky, což u podobných typů masek vítám. Alespoň jej nepatláte zbytečně moc a můžete si uzavřený sáček nechat na další použití. Ta půlka je naplněná tak akorát, není v ní masky zbytečně moc, ale ani málo. Ideální množství na jedno použití. Má gelovou texturu, kterou na pleť rozetřete a ona začíná téměř okamžitě zasychat. V tom byl trošičku problém, když jsem se hned napoprvé třeba nestrefila s množstvím, už po pouhé minutce se s maskou nedalo po obličeji moc hýbat. Zase ale taky dobře, aspoň nemusíte na její zaschnutí čekat půl dne. Do čtvrt hodinky je dokonale suchá a pak jde velmi jednoduše stáhnout. Po dobu působení jsem neměla na pleti problém s pálením, svěděním či štípáním. Jen radím vyhnout se očnímu okolí, protože tam jsem trochu v prvotním okamžiku pálení pocítila. Výsledným efektem je pak čistá pleť bez nečistot a přebytečného mazu. Ovšem efekt vydrží zas jen chvíli, třetí den už mám zase t-zónu umaštěnou. Má se ale používat 2x - 3x týdně, takže vlastně v podstatě zas plní, co slibuje. Musím uznat, že je fajn, že popisky neslibují žádné přehnané a nesplnitelné výsledky jako každý druhý produkt, co kde potkám.. :) Výsledek tedy za 12,90 Kč určitě dostačující. 



Peel-Off maska Green Glamour

Oficiální popis: Čistí pleť do hloubky pórů a optimálně ji připraví na další péči. Obsahuje extrakty z kiwi. Zjemňuje a osvěžuje. Snášenlivost s pokožkou je dermatologicky testována. PH je pro pokožku neutrální. Odstraňuje odumřelé buňky, kožní maz a nečistoty. Při pravidelném používání pomáhá chránit pleť před nečistotami a opticky pleť zjemňuje.



A pak je tu zelený brčál. To je jiná. Stříbrnou masku má kde kdo, ale zelenou, se kterou na obličeji vypadáte jako sourozenec Shreka, to mě teprve baví :D Obzvlášť, když já k tomu teď vypadám oteklá a obtloustlá jako Fiona :D Kromě barvy je ale maska téměř totožná s tou předchozí, stříbrnou. Sáček je rozdělený na dvě části, takže ji máte nadvakrát. Jeden pytlíček stačí v pohodě na celý obličej. Tady bylo možná té masky o chlup víc. I u téhle jsem zaznamenala při aplikaci štípání v očním okolí, možná i trochu více než u stříbrné, ale rychle to přechází a pak už v pohodě. Schne také velmi rychle, lehce pleť při schnutí stahuje, ale nic zvlášť nepříjemného. Poté, co zaschne úplně, tak jde sloupnout bez potíží. Výsledek je pak jemný a čistý obličej zase na ty dva dny. Takže za mě taky fajn, za těch 13 Kč..



Sečteno podtrženo: Z platýnkových masek jsem si na zadek nesedla. Přijdou mi celkem podobné těm Baleáckým, tak nějak na jedno brdo. Prostě krátkodobě hydratuje a pleť osvěží, ale žádný dlouhodobější účinek jako u těch korejských, nehledě na to, že komfortnost jejich aplikace a "nošení" nebyla nic moc. Slupovací masky mi přijdou lepší. V teplejších dnech jsem jejich péči potřebovala, abych se zbavila přebytečného mazu a nečistot z pocení a tak nějak i fungovaly, jak jsem za ty peníze čekala. Rychle schnou, pleť vyčistí a zanechají v přijatelném stavu, nijak netrápily, takže z těch jsem nadšenější a znovu bych je klidně brala :) 

Seženete je v drogériích Rossmann, platýnkové za 19,90 Kč, slupovací za 12,90 Kč. Jak jsem ale psala, jedná se o limitované edice, takže nezaručuji, že je ještě v drogérii objevíte.. a pokud ano, tak kdoví, na jak dlouho.. 

Je tu někdo, kdo jim za těch pár korun taky neodolal? Zkoušeli jste?

11 komentářů:

  1. Jestli na ty slupovací masky narazím, tak půjdu do nich, za tu cenu by byly fajn. Aspoň udělám změnu od těch Baleáckých:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím,... jestli natrefím na slupovačky, ...jdu do nich :-)
      Děkuji za recenzi, Škodulko :-)
      Pěkný prvomájový večer přeji všem :-)

      Vymazat
    2. Holky jděte, jsou za ty prašule v pohodě :) Jen fakt nevím, jak ještě budou dostupné, je to cca 3 týdny, co jsem je kupovala :-/

      Vymazat
  2. Nejvíce mě zaujaly ty slupovací masky. Ty plátěné skoro vůbec.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty slupovací jsou fajn a za koupi stojí, ty plátěné nic moc, zlaté korejské :) :D

      Vymazat
  3. Až spotřebuji všechny masky, tak musím naběhnout do Rossmannu :D
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Do té doby třeba nabídku ještě rozšíří (v poslední době se tam objevila kupa nových masek, už mají i nějaké korejské! ;)) :D

      Vymazat
  4. Jo a zelená a peelingová maska mě oslovily, díky za tip.
    Blog MonalisaBeautyEriAnna

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To není přímo peelingová, ale peel-off - slupovací :) Ale díky tomu sloupávání taky pleť vyčistí, ne že ne :D

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)