čtvrtek 21. února 2019

Kosmetický Miš Maš XVI.

Krásný den vám přeji!

Tak si pro jednou zase dáme Kosmetický miš maš, kde vám ukážu zase hromadu toho, co jsem v posledních měsících vyzkoušela. Některé věci už jste mohli vidět v krátké rekapitulaci Spotřebovanců, ale článek mám připravený poměrně dlouho s více fotkami a informacemi, tak mi přijde škoda vám je nepředstavit ještě tady :)



Sprchový gel a tělový olej Divoká růže - Weleda

Touhle úžasnou dvojkou jsem se nechávala hýčkat v prosinci.




Sprchový gel seženete v tubě, která je lehce nepraktická, hlavně když se blíží obsah ke konci, ale asi mu to prominu. Je krásně krémový, velmi jemný k pokožce při mytí i po umytí. Stačí ho malé množství, aby napěnil, pokožku vydrhl a zanechal ji hebkou a vyživenou. Má pro Weledu typickou přírodní vůni, vyloženě sladkou růži vám to určitě připomínat nebude, ale já jsem se do téhle parfemace doslova zamilovala. Hned po levanduli, řadím na druhé místo.





Tělový olej je pak ještě vyšší level. Má zatmavenou lahvičku, jako oleje této značky mívají, aby se zbytečně rychle nekazily. Nalévají se přes menší otvor, takže se lije celkem po troškách, ale přesto je třeba to korigovat. Je to typický "mastný" olej, ale nijak neobtěžuje, toho se zase nebojte. Ruce umastí, ale na těle se rychle vstřebá do pokožky, takže po pár minutách o něm skoro nevíte a nepříjemné pocity mastnoty, ulepenosti a přicuclého pyžama se naštěstí nedostavují. Zůstává jen příjemný namazaný pocit, krásná vůně a hlavně vyživená pokožka. Takže tohle je vážně bomba a na zimu naprostý ideál!





Regenerační krém na ruce Kallos

Tenhle krém jsem dostala už k loňským Vánocům a pomalu se mu dívám na dno. Žůžový obal je rozkošný, jen jsou tyhle větší tuby ke konci značně nepraktické, protože dostat z nich veškerý obsah bez rozstřihnutí je téměř nemožné. Vůni má zvláštní. Ani si nejsem jistá, jestli mi to vlastně voní :D Je to snesitelná parfemace, ale nic, z čeho bych si sedla na zadek. Krém má až lehce gelovou texturu, do rukou se do minutky vstřebává, nezanechává pokožku rukou mastnou ani ulepenou. Hydratace rukou je lepší průměr. Hodně vysušené ruce dohromady nedá v žádném případě, ale jelikož mám teď v ruce v cajku, tak mi dostačuje. Jako asi bych řekla, že neurazí-nenadchne :) Použitelný je, v pohodě jsem ho spotřebovala, ale že bych ho musela mít znovu, to ne..





Maska na obličej Alcina

Ale tohle byla pecka! O tom vám povyprávět musím, protože jsem z masky byla fakt nadšená. Tvarově a velikostí na můj malý obličej tedy nic moc, to nebudu lhát. Maska mi byla dost velká, takže jsem s ní musela po celý čas ležet. Naštěstí byla hodně nacucaná sérem, takže jsem ji na obličej připlácla, aby aspoň trochu držela. Má příjemnou vůni typickou pro tuto řadu. Což je taková trochu těžší až pánská vůně a ta mě baví. Nejlepší je ale ten efekt po sundání. Zbytek séra lze lehce zapracovat a ta pleť pak vypadá skvěle! Dokonale hydratovaná na dlouhou dobu, efekt vydržel několik dlouhých dní. Pleť byla doslova k sežrání! :D




Micelární gel Nivea

Po boomu s micelární vodou se začalo dělat micelární úplně všechno, včetně pleťových gelů. Teď jsem zkoušela tenhle od Nivei. Používá se jako micelárka, tj. bez oplachování, prostě nanesete na tamponek a vyčistíte pleť. Je to čirý gel, který je bez parfemace. Na pleti je příjemný, neštípe, nepálí a to ani v očích, i když oční make-up jsem s ním moc nestahovala. Proč? Protože to odlíčení s ním není úplně stoprocentní. Z očí nedokázal stáhnout řasenku aniž bych si nevydřela oči a z pleti sice make-up stáhl, ale ne stoprocentně a ve sprše jsem potom pleť musela ještě dočistit gelem. Za mě tedy nic, co bych musela mít znovu a klasická micelární voda mi poslouží mnohem, mnohem víc..






Sprchová pěna Bilou

Tuhle pěnu jsem si přivezla vloni z Německa a strašně jsem se na ni těšila. Jelikož nejezdím za hranice nijak často, tak to pro mě byl skoro poklad :D Ale konečně jsem se odhodlala ji začít používat a zjistila jsem, že to zas až takový poklad není. Má roztomilý obal a měla by mít krásnou kokosovou vůni. Ta ale není ani zdaleka tak hezká, jak jsem čekala. Jedná se o hodně umělou úpravu kokosu, která není nijak silná ani ve sprše, natož po opláchnutí na těle. Pěna se z balení nedostávala úplně snadno, nevím, jestli to bylo vadným balením nebo to je běžné, ale dávkování nějak vázlo, těma mokrýma kluzkýma rukama se mi špatně vymačkávala.. No moc mě to nebavilo. Pěna sama o sobě byla hustá, sprchování s ní příjemné, samozřejmě umyla. Pokožka po umytí nebyla vysušená, na druhou stranu ani extra hydratovaná, rozhodně to chtělo po umytí mazat. Nebylo to nejhorší, ale že by mě nadchla, to ani náhodou.






Řasenka No Promises - Oriflame

Za to tahle řasenka mne opravdu nadchla! Už jsem o tom mluvila ve Spotřebovánu, kde jsem vám ji ukazovala i v akci. Nakonec jsem se rozhodla jí věnovat pár řádků i tady, protože si to rozhodně zaslouží. Řasenka má poměrně velký kartáček, kterého jsem se z počátku bála, ale po pár použitích jsem si na něho bez potíží zvykla a pak už to šlo jedna báseň. Co mi od začátku vyhovovalo bylo menší množství řasenky, kterou na řasách štěteček zanechával. Nikde žádné hrudky ani mega tlusté vrstvy, ale přirozené řasy. A k tomu hlavně krásně natočené, prodloužené a oddělené. První týdny to s ní byla fakt paráda, ty řasy byly pecka! Čím mě ale pěkně tahle řasenka naštvala je ta krátká životnost, protože snad po dvou měsících už šlo do tuhého a to doslova a do písmena. Chtěla jsem od ní ty hezké dlouhé řasy na dýl! :D





Řasenka True Ultra Volume - Avon

No a pak tu mám ještě tuhle řasenku od Avonu, která taky nebyla špatná, ale takových kvalit jako Oriflame bohužel nedosáhla a vyschla ještě rychleji. A to jako fakt ty řasenky důkladně zašroubovávám, kartáčkem v obalu nekvedlám, nic podobného jo. Abyste si nemysleli :D Kartáček má celkem podobný, také poměrně velký, se kterým jsem se musela trochu učit. Možná byl ještě o chlup větší a práce s ním mi šla o něco hůř. Ale nalíčit se jím daly i ty moje krátké a řídké řasy. I tahle řasenka uměla krásně prodloužit a řasy zvýraznit, ale nebyl to tak přirozený efekt. Řasy obalila barvou trochu víc a o maličko víc i poslepovala, takže ten efekt nebyl tak precizní a pěkný jako řasenka výše. No a jak jsem říkala, vyschla mi snad už po měsíci, takže jsme spolu moc dlouho ani nebyly.. Vím, že Avon umí i mnohem lepší řasenky.




Balzám na rty Lip Relief Cream - Blistex

A to nejlepší nakonec. Že miluji Blistex a to už dlouhé roky, to asi víte. Miluju MedPlus, stejně tak jsem milovala i Triple Butters a teď se mezi oblíbence zařadil i tenhle Lip Relief Cream. Tentokrát se nejedná o tyčinku ani kelímek, ale balzám v tubě a spíš připomíná lesk na rty než balzám jako takový. Má jemnou mentolovou vůni, na rtech se hezky roztírá a to takovým tím zkoseným "aplikátorem". I když je tekutější jako jsou lesky, tak hezky přilne a zůstává na rtech po dlouhou dobu. Já jej používám před spaním, abych dala rty přes noc dohromady a ještě ráno ho cítím. A hlavně je znát, že o ně skvěle pečuje. Jsou fakt bezvadně hydratované. Teď přes zimu chodím spát se suchými a pálícími rty a ráno se probudím a po ničem ani památky. Jsem nadšená a jednoduše vím, že mě Blistex nikdy nezklame.






Tak a to by pro jednou zase stačilo. Naložila jsem vám toho dost, tak zase příště :)

Máte s něčím z toho zkušenosti?

14 komentářů:

  1. Mne príde že dekoratívnu kozmetiku má avon nič moc...lepšia je určite od Oriflame

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jak co.. třeba laky na nehty nebo tužky na oči mají vážně skvělé! A spousta jejich řasenek mi taky dobře posloužila :)

      Vymazat
  2. Zkušenost mám jen s pěnami od Bilou, koupila jsem si dvě, používat a spotřebovat se daly, ale ta vůně byla v obou případech divně umělá, nijak mně neoslnily. Ale co budu potřebovat je ta řasenka od Oriflame, dlouho jsem žádnou řasenku od téhle značky neměla, ale kdysi jsem milovala a měla x balení jejich řasenky Wonderlash.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Joooo řasenka Wonderlash byla moje mnohaletá láska!!! ♥ Takže asi není až taková škoda, že ty pěny nejsou u nás, co :D

      Vymazat
  3. Odpovědi
    1. Já jsem na ní četla hodně chvály, takže za pořízení fakt stojí :)

      Vymazat
  4. Tak to třeba mě ten Blistex vůbec nevyhovuje:( Jsem z něj zklamaná, protože se mi na druhý den z něj rty loupou a jsou nepříjemné.

    S láskou,
    ELIS MINAROVÁ

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Fakt? Tak to já mám po něm ráno hodně vlhké rty a po otření jsou v naprosto super stavu! :) Já zas měla tenkrát hroznou reakci na slavný Carmex :D

      Vymazat
  5. Ani jednu vec som neskúšala, ale ďakujem za typy.
     xxAlexandra MS ALWAYS LATE

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není zač, některé věci jsou fakt super, tak je omrkni ;)

      Vymazat
  6. Tenhle Blistex je super, hlavně na opary, když se mi dělají, tak pěkně pomáhá.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na ty já naštěstí netrpím, ale stejně tak si poradí se suchou a pálivou pusou, takže za mě fakt bomba! Stejně jako Medplus a další.. :)

      Vymazat
  7. Blistex je super.
    Značku Weleda jsem vůbec neznala-

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Blistex je za mě nejlepší! :) Jinak na Weledu mrkni, je skvělá!

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)