středa 7. února 2024

Přečteno: I/2024

Krásnou středu!

Pravidelný středeční článek je tu a tentokrát se spolu po nějaké době podíváme zase na knížky. Ještě v listopadu a začátkem prosince jsem doufala, že tu poslední desítku do konce roku dáme, ale nestalo se tak, takže dnešní Přečteno je kombinací loňského a letošního roku. Což samozřejmě ničemu nevadí a těšit se můžete opět na pestrou směsici knížek od thrillerů a detektivek až po romanťárnu až za hrob..




Krutá pravda - Tina Seskis

Anotace: Myslíte si, že svou drahou polovičku dobře znáte? Eleanor se s policistou Alexem neměla nikdy potkat. Když ale Američanka přijde na policii nahlásit stalkera, jejich životy se změní. On doufá, že ji dokáže ochránit od všeho zlého. Ona zase doufá, že je její temná minulost dávno za ní. Dvě stě mil od nich bydlí mladý pár s nepříliš jistou budoucností. Christie ví, že Paul je solidní chlap, ale nemůže zapomenout na varování věštkyně: Nikdy nevěř svému manželovi. Dokáže Christie Paulovi zase důvěřovat? Jak oba zkoušku vztahu přečkají? 

Chcete slyšet krutou pravdu o Kruté pravdě? Upřímně po takové době bylo dost těžké si vzpomenout, o čem to bylo.. Tohle mě prostě a jednoduše vůbec nezaujalo a musím vážně hodně hrabat v paměti, abych si vzpomněla na základní dějovou linku a konec. No shrnu to asi takhle.. dlouho se nic neděje a v podstatě se řeší jen samá manželská dramata. Od půlky občas přijde nějaký zajímavější zvrat, ale vzápětí už zase dokážete dopředu odhadnout, kam to bude směřovat. Do postav jsem se nedokázala vůbec vžít, Alex mi byl podezřelý od první chvíle, Christie mi zas byla nesympatická tím, jak od začátku křivdila Paulovi a byla tak slepě důvěřivá tam, kde být neměla.. Konec nijak zvlášť nepřekvapil. Naštěstí se to čte dobře a děj utíká, takže jsem se u toho nijak nezasekla. Ale jednou rozhodně stačilo. První kniha autorky - Líbánky - mi přišla lepší..



Můj Klenot - Lauren Blakely

Anotace: Ne, nejde jen o to divadlo, dámy. Rozhodně jde i o velikost kašpárka. U mě jede oboje na plný obrátky. Vlastně mám všechny ty správný přednosti. Vzhled, mozek, svoje vlastní peníze a velkýho ptáka. Možná si myslíte, že jsem kretén. Zním tak, že? Jsem sexy až běda, královsky bohatej, zatraceně chytrej a mám kládu jako kůň. Hádejte co. Můj příběh jste ještě neslyšeli. Jasně, můžu být playboy, jak mě nazývá newyorskej bulvár. Ale já jsem takovej ten playboy, kterej je náhodou i bezva chlap. Což mě dělá jedinečným. Jedinej problém je, že táta potřebuje, abych trochu přibrzdil. S konzervativníma investorama ve městě, který chtějí koupit jeho hlavní klenotnictví na pátý avenue, potřebuje nejen, abych zapnul poklopec, ale taky abych se trochu choval jako oddanej chlápek. V pohodě. Pro tátu to můžu udělat. Koneckonců, jemu vděčím za rodinný klenoty. Takže nabízím svojí nejlepší kamarádce a obchodní partnerce na týden zásnubní prsten. Charlotte do toho jde. Má svoje vlastní důvody, proč říct ano tomuhle obřímu klenotu. A velice záhy všechno tohle předstírání na veřejnosti vede k naprosto žádnýmu předstírání v ložnici. Protože prostě nemůže předstírat takový orgasmický výkřiky, který vydává, když ji v peřinách dostávám do novejch výšin, takový, který zkroutí prsty na nohách a tříští okenní tabulky. A já nemůžu předstírat, že k ní cítím něco skutečnýho.. Do čeho jsem se to sakra s tím svým.. klenotem dostal? 

Přečtete-li si anotaci, tak v podstatě víte celý děj této velkodušné knížky :D Jedno velké macho, které si myslí, že je pánem tvorstva, se zamiluje do své nejlepší kamarádky a to ho samozřejmě úplně změní.. Taková ta klasika, nic, co byste neznali :) I přes světonázory a mega ego Spencera, které mi jsou krajně nesympatické, jsem se s ním docela sžila, i se Charlotte. Taky musím říci, že po přečtení anotace jsem se bála přisprostlého obsahu od začátku do konce, ale opak je pravdou a knížka je psaná úplně jinak než anotace - vcelku slušně a ani postelové scény tu nevedou k žádným přisprostlým obscénnostem. A není jich tolik. Je to spíš knížka romantická,  než-li erotická. Četlo se to vcelku dobře a i když se rozhodně nejedná o knížku roku, tak jako oddychovka od všeho posloužila..




Pan O - Lauren Blakely 

Anotace: Říkejte mi prostě Pan O. Protože vaše potěšení je moje superschopnost. Vyvolat v ženě pocit bože, to je skvělý je podstatou všeho, a pokud to chlap nedokáže, měl by sakra z ložnice vypadnout. Mluvím o extázi, při který se kroutí prsty na nohou, která vyrazí dech a donutí ženskou popadat prostěradlo. Takovou, jakou pokaždý dopřávám já. Předpokládám, že to ze mě dělá superhrdinu rozkoše, a mojí misí je vždy splnit svůj úkol. Jasně, jsem závislý na rozdávání, ale přistupte blíž a najdete taky muže se sexy zevnějškem, výbornou prací, vtipem ostrým jako břitva a srdcem ze zlata. Jo, život je fajn.. A pak mě vyvede z míry, když mě jistá žena požádá, abych ji naučil všechno o tom, jak si získat muže. Jedinej problém? Je to sestra mýho nejlepšího kamaráda, ale je příliš lákavá na to, abych jí odolal - zvlášť, když se dozvím, že sladká, sexy Harper má taky nemravnou mysl a chce jí dobře využít. Co by se mohlo pokazit, když dám ženě, po který jsem tajně toužil, bez závazků lekce ve svádění? Nikdo se to nedozví, ani když si pošleme pár oplzlejch sextovek. Dobře, pár stovek. Nebo když se jí zasekne zip na šatech. Ne o tamto! Nebo když na mě ve vlaku před celou rodinou udělá ty mrdavý oči. Problém je, že čím víc nocí s ní trávím v posteli, tím víc dní s ní chci strávit mimo postel. A poprvý v životě nepřemýšlím jen o tom, jak přimět ženu křičet rozkoší - přemýšlím o tom, jak ji na dlouho udržet v náručí. Vypadá to, že skutečná Dobrodružství pana Orgasma teprve začínají..

Velké ego a vysoké sebevědomí podruhé.. a to už se přiznávám, že začínalo být moc :D I když je mi Nick sympatičtější než jeho nej kámoš Spencer (z prvního dílu), tak je to pořád macho jak hrom. A do toho tady i méně sympatická ženská hrdinka, která mi přišla tak nějak.. mimo? Nevím. Moc se mi tahle dvojka nezamlouvala, dělali si to zbytečně složité a občas jsem ty jejich myšlenkové pochody nezvládala. Na druhou stranu jsem se přistihla, že jim fandím. I když v anotaci dostanete příslib přisprostlé knížky a spoustu erotických scén, je to spíš romantický příběh s občasným řáděním v posteli, rozhodně nic extra erotického, co by nežnější dušičky nezvládly.. Je to opět taková knižní jednohubka, u které nikdo nechce, abyste přemýšleli.. :) Dalo se to, ale nic, co by mi uvízlo v paměti a potřebovala bych to louskat znovu.




Království z kostí - J. D. Kirk 

Anotace: Před deseti lety učinil detektiv šéfinspektor Jack Logan přítrž řádění sériového vraha malých dětí, přezdívaného Našeptávač. Za odměnu si kromě chvály vykoledoval také problémy s pití a rozpad manželství. V současnosti přes den vede kriminální tým v Glasgow a v noci stále dokola prožívá hrůzy toho, co viděl. A co udělal. Když se jednoho dne na Skotské vysočině, stovky kilometrů od Glasgow, ztratí další dítě, je to právě Jack, kdo dostane za úkol najít pachatele a přivést pohřešovaného chlapce domů. Čím více podrobností s původním případem ale vyplouvá na povrch, tím hlasitěji zaznívá otázka, zda tehdy před lety Jack skutečně dopadl toho pravého. A pokud ne, připíše si Našeptávač na své konto i čtvrtou oběť? 

Musím říct, že tohle patřilo k těm lepším knížkám loňského roku, kdy mne případ chytl, zaujal i překvapil. Detektiv Logan mi byl od začátku sympatický, stejně jako zbytek týmu, který na Skotské vysočině tvoří takovou rodinnou atmosféru. A přesto jsem si k tomu příběhu (a následně i dalšímu) nedokázala vytvořit pouto. Nechápejte to špatně, zápletka je fakt skvělá, čte se to dobře, konec byl částečně trochu překvapivý.. Ale prostě tomu chybí nějaká jiskra, která by mi nedala zapomenout. Je to takové.. trochu ploché? Neumím to úplně vysvětlit, ale prostě tomu NĚCO k dokonalosti chybí, nedokázala jsem se na to úplně naladit, aby se knížka stala nezapomenutelnou. Každopádně je to čtivé, postavy jsou sympatické a není to žádný hrubiánský masakr, takže taková poklidnější detektivka na dlouhé zimní večery a rozhodně fajn začátek detektivní série :)




Co ukrývá jezero - J. D. Kirk

Anotace: Detektiv šéfinspektor Jack Logan už má dost života v pochmurném Glasgow, kde na něj předchozí nezdary a omyly číhají doslova na každém rohu. Požádá proto o  přeložení a těší se na poklidný život na venkově. Jeho sny ale vezmou velmi rychle za své, když vody jezera Loch Ness vyplaví na břeh zohavené ženské tělo. Zatímco média divoce spekulují o útocích monster, Jack věří, že vrah má jen dvě ruce a nohy. Jak totiž sám moc dobře ví, i monstra jsou jen lidé z masa a kostí. Musí spolu s hlavním vyšetřovacím týmem jednat rychle, aby pachatele hrůzného činu chytili, než bude moci zaútočit znovu. Ale vzhledem k tomu, že se do oblasti sjíždějí po desítkách lovci Nessie a starý nepřítel zvedá svou ošklivou hlavu, může se tento případ ukázat jako nejnáročnější v Jackově kariéře. A když si nedá pozor, tak i poslední.

Následně jsem hned brala pokračování, protože jsem věděla, že to bude záruka zajímavého a dobře zpracovaného příběhu a také že ano. ALE opět i tady chybí to NĚCO a v tomto případě ještě mnohem více. S tímto případem/příběhem jsem se patlala mnohem déle. Nepřišel mi tak zajímavý a záživný po celou dobu, ovšem všechno v tomto případě vyrovnává zase závěr, který byl pro mne docela nečekaný. Navíc je fajn, jak se tu postupně rozrůstají vazby a vyvíjejí vztahy ve vyšetřovacím týmu a Jack začíná čím dál tím více do "rodiny" zapadat. Tento příběh má rozhodně své plusy, ale i tak jsem se s ním trochu trápila. Rozhodně ale na autora nezanevřu a pokračování pořídím také. Ten uhlazený způsob případů z  prostředí skotské přírody, které jsou i přes to z podstaty věci dost brutální, se mi vlastně asi dost líbí :)




Půvab pomsty - Victoria Helen Stone 

Anotace: Jane si na ulici nevšimnete. Chodí v laciných šatech do nudné práce, nemá žádné ambice a útěchu hledá v kostele. Takhle nějak ji vidí její nadřízený Steven, který ji snadno zařadí do sbírky svých trofejí. Netuší přitom, že je to ona, kdo určuje pravidla této ponižující hry. Aby ochránila své tajemství, musí být přesně takovou, jakou ji chce Steven mít. Skutečná Jane je ale mnohem prozíravější, nebezpečnější.. a nikomu není podezřelá. 

Tohle je knížka někde na pomezí mezi dobrý a děsný a nemohu se rozhodnout, co převažuje.. Za mě je rozhodně zajímavé nahlédnout do myšlenek a hlavy sociopata a sledovat jeho křížovou výpravu za nastolením spravedlnosti. A že zkřížit cestu sociopatovi asi fakt nechcete, je nejspíš více než jasné :D Je to psané tak prázdně, jako city sociopatů jsou, takže ve výsledku si vlastně nelze stěžovat, ale je to prostě chvílemi prázdné až moc, že je náročné udržet čtenářskou pozornost. Na druhou stranu se mi líbí chvíle "naděje", kdy máte pocit, že ani sociopat není úplně ztracený případ. A závěr je jedním slovem smršť přesně taková, jakou Jane zamýšlela. Ani v průběhu si nejste jistí, co bude jejím cílem, takže na to čekáte až do konce. Navíc kromě sociopatické mysli je tu krásně popsaný i jeden manipulátorský typ chlapa a jeho toxické vztahy, ve kterých se podle mě také spousta lidí najde.. Není to nic akčního, ale hodně psychologicky založené drama, kterému sice pořád něco chybělo, ale vlastně mě to asi docela i bavilo..




Ex v éteru - Rachel Lynn Solomon

Anotace: Shay Goldsteinová už deset let pracuje v jedné rozhlasové stanici v Seattlu a nedokáže si představit, že by měla pracovat někde jinde. Poslední dobou se však neustále hádá s novým kolegou Dominikem Yunem, který právě dokončil žurnalistiku na univerzitě a je přesvědčený, že ví všechno nejlíp. Jejich stanice má však potíže a potřebuje něco nového, aby přitáhla posluchače. Shay dostane nápad a její šéf ho nadšeně přijme. V jejich novém pořadu s názvem Ex v éteru budou dva lidé, kteří spolu v minulosti chodili, rozdávat rady ohledně milostných vztahů. Jejich šéf se rozhodne, že se pro tuto roli nejvíc hodí právě Shay a Dominik, protože se už tak nesnášejí a neustále se pošťuchují. Ani jednomu se moc nelíbí, že budou lidem lhát, ale je to jejich jediná možnost, jak v rozhlase zůstat. Posluchači si pořad rychle zamilují a zanedlouho se z něj stane jeden z nejoblíbenějších v Seattlu, který rychle šplhá i po žebříčcích oblíbených podcastů. Čím je však pořad populárnější, tím větší je to podvod. Zvlášť, když se do sebe Shay a Dominik postupně zamilují. V odvětví, které si tak cení pravdomluvnosti, by je prozrazení mohlo stát víc než jen kariéru. 

Poslední knížkou loňského roku pak byla Ex v éteru, což za mě byla bohužel jedna velká nuda. Na konec roku jsem si přestavovala něco svižnějšího, ale naneštěstí mě Ex vůbec nechytla. Spousta povídání o ničem, hlavní hrdinové jak dva puberťáci. Dominik rádoby drsňák, nad kterým kroutíte hlavou a pak citlivka, nad čímž kroutíte hlavou ještě víc. Shay je skoro třicet, ale z jejího vyprávění jsem měla pocit, že sotva přesáhla hranici dvacítky.. Příběhová linka taková plochá a prázdná.. Vůbec z toho nezaznívala nikde žádná romantika, nikde žádná zábava.. Doufala jsem, že jak rozjedou vlastní pořad, tak to dostane spád a opět.. nic. Prostředí rádia je pro mne velká neznámá, takže to jediné mě na tom asi dokázalo zaujmout. Jinak fakt musím říci, že mě tohle nechytlo ani trochu a musela jsem se chvílemi hodně nutit, abych četla dál a dočetla to.




BreakAway - Anabelle Stehl

Anotace: Jen s tebou se cítím volná.. Jedna jediná noc, kterou Lia prožila, se jí stala osudnou. Zhroutí se jí celý svět. Od té doby ji všude pronásledují  pokoutné pohledy a pomluvy spolužáků z univerzitního kampusu - navíc se k ní obracejí zády i její kamarádky. Když už to dál nesnese, sbalí si v rychlosti to nejdůležitější a zamíří autobusem do Berlína. Doufá, že si v anonymním víru hlavního města vyčistí hlavu a znovu najde sebe samu. Jenže pak se setká s Noahem, který její svět v okamžiku znovu převrátí vzhůru nohama.. 

Nový rok jsem začala s další knížkou, která se mi nečetla úplně nejlépe, protože její první půlka je více než utahaná.. Ale druhá půlka už je o něco lepší, ba možná je nakonec svižná až zbytečně moc. Každopádně je to další z těch tisíců romantických příběhů dvojic, kteří k sobě hledají cestu. Tady je od začátku ztracená Lia, která v sobě uzavírá svá traumata před světem a Noah, který zase touží vyřešit problémy všech. Líbilo se mi, jak bylo v řádcích hezky popsané, jak snadno si ti dva k sobě našli cestu. Jednoduše když to "cvakne" a dva k sobě patří, jde to samo :) Na druhou stranu Lia podle mě jednala chvílemi naprosto nelogicky a dětinsky, asi jsem čekala trochu dospělejší jednání.. Noah zas byl dospělý na svůj věk až moc :D Ale tak dohromady to vlastně dává ten zlatý střed. Jo, dalo se to přečíst, byla to opět taková nenáročná, romantická oddechovka pro dlouhé zimní večery.. Pokračování série mě zatím nijak neláká, ale třeba se k němu někdy dostanu, kdo ví.  




Na kolenou - Meredith Wild

Anotace: Když Cameron požádal lásku svého života, aby si ho vzala, dala mu Maya Jacobsová, svázaná odpovědností za péči o svou problémovou matku, jedinou odpověď, kterou mohla. O několik let později, zakořeněná v bezduché pracovní rutině, se rozptyluje od přetrvávající lítosti svého rozhodnutí životním stylem "tvrdě pracovat a užívat života", který zaručuje, že se už nikdo do jejího srdce znovu nedostane. Cameron Bridge strávil posledních pět let v armádě, kde se pokoušel uniknout bolestivé vzpomínce na ztrátu Mayi. Poté, co v poušti bojoval ve své vlastní válce, začal nový život v New Yorku po boku svých sourozenců, s Olivií a Darrenem. Osud je však svede opět dohromady. Může Cameron v srdci města plného nadějí a stínů najít dívku, již kdysi miloval, v té ženě, kterou se stala? Lehce psychologický příběh, protkaný erotickou linkou, je vhodný pro všechny, kteří chtějí poznat, jaké je milovat a nemoci se druhému plně oddat. 

Tady jsem naopak velmi mile překvapená. Po hodnocení, zařazení knížky mezi erotiku a v neposlední řadě i laciné obálce, jsem nečekala žádný hlubokomyslný příběh.. A ono ejhle. V mém případě to zafungovalo skvěle a já jsem si tohle vážně hodně užila. Naprosto chápu, že tohle není pro každého. Já bych tuto knížku popsala jako kombinaci romantiky, erotiky a psychologického románu, i když ta psychologická část spíše s rezervou. Ovšem pro mě má právě ta psychologická část v této knížce přesah. V několika momentech se v knížce vidím i já sama, takže pokud někdo měl podobný příběh, myšlenky, osud, tak na něj jednoduše knížka zapůsobí. Ano, Maya mi přišla chvílemi dost protivná, chladná, nepřístupná a zraněná, na základě čehož jednala hrubě, ale... spousta lidí by jednala stejně, to mi věřte.. Prošla jsem si podobnými vnitřními pocity v určitém životním období, takže pro to mám jednoduše pochopení. Na druhou stranu rozumím i Cameronovi nebo aspoň se snažím rozumět i jemu, i když mužské mysli asi neporozumím nikdy :D Paradoxně musím říct, že mi víc vadil on, protože chvílemi byl nepřístojně manipulativní. Ale celkově pro mě krásný příběh o promarněných příležitostech i druhých šancích. Erotiky tu je poskrovnu a víte co? Vůbec mi to nevadilo. Za mě moc pěkný příběh, dospělejší a zase trochu jiný než jsou všechny ty sladké romanťárny, viz výše :)




Stvůra - Kristýna Trpková

Anotace: V Holicích je nalezeno surově zbité a rozřezané tělo mladé dívky. Vyšetřování se ujímá výkonná a cílevědomá komisařka Laura Linhartová, nepříliš populární mezi svými spolupracovníky, spolu s novým kolegou Adamem Benešem. Hlavním podezřelým se stává nedávno usvědčený vrah, který má na svědomí podobnou vraždu. Shodné znaky mezi oběma případy jsou sice nepřehlédnutelné, ale brzy se ukazuje, že jde o podobnost pouze zdánlivou. Na scéně se objevuje neznámý vrah číslo dvě a dvojice kriminalistů se pouští do zapeklitého vyšetřování plného nečekaných odhalení. 

A protože romantiky bylo dost, s chutí jsem se vrhla zase na krimi a rovnou jsem sáhla po tom, které mne lákalo v knihovně ze všeho nejvíce. Česká autorka pocházející kousek odsud, bylo lákadlo samo o sobě, které brzy zafungovalo. Kristýna totiž píše detektivky umístěné do Pardubického kraje, ba co víc, část se odehrává přímo v Pardubicích, což si mě získalo hned na prvních stránkách ♥ Za mě bylo úplně úžasné číst o místech, která znáte a která vám něco říkají a po všech těch thrillerech a detektivkách z New Yorku, Skotska či Norska, je tohle prostě pohlazení po duši. A to i v případě, že se jedná o detektivku :D Co se týče samotného případu a zápletky, tak naprosto perfektní a originální počin! Případ se mi moc líbil a i když bdělý čtenář dokáže z náznaků vyvodit směr vyšetřování, stále se to skvěle četlo. Já tomu nemám absolutně co vytknout. Postavy si oblíbíte v cukuletu - Laura je taková typická "chladná" policajtka, která si snaží traumata z práce nepřipouštět, ale nepřipustí tak k sobě nic a nikoho. Adam je její přesný opak - sympaťák a veselá, občas výbušná, kopa. Krásně nastíněná je tu i ta mravenčí policejní práce, která doprovází každý zločin.. Tohle mě prostě bavilo, čte se to samo.




Vesnice - Kristýna Trpková 

Anotace: V polích nedaleko obce Lipová jsou objeveny lidské ostatky. S největší pravděpodobností patří jednomu z pohřešovaných dětí, které zde během uplynulých let beze stopy zmizely. Nejenže vše nasvědčuje tomu, že chlapec byl dlouhé roky vězněn někde bez přístupu na denní světlo, dokonce se zdá, že i navzdory rozsáhlému pátrání a nejrůznějším hypotézám policistů vesnici nikdy neopustil. Kriminální komisařka Laura Linhartová a její kolega Adam Beneš znovu otevírají dávno odložený případ a pouštějí se do dalšího napínavého vyšetřování. Je možné, že se pachatel ukrývá mezi zdejšími obyvateli? A existuje naděje, že jsou zbylé dvě děti ještě naživu?

A tak jsem neváhala a hned se pustila do pokračování. Ve druhém díle je příběh ještě propracovanější, než tomu bylo v tom prvním, takže se do něho rychle ponoříte a vynoříte se až na samém konci. Případ je temnější a působí od začátku zlověstněji, což má samozřejmě za následek i vliv na psychiku vyšetřovatelů - skvělý vývoj děje i osob! I když opět podle náznaků máte šanci poodhalit směr příběhu, ba přímo i jeho závěr, tak vás konec naprosto rozseká. To vám v tomto případě garantuji. Nechybí tu ani zapojení osobních dramat do kriminální linky, takže jedno s druhým a je z toho prostě dechberoucí příběh s úspěšným gradujícím závěrem. Tohle mě sakra hodně baví!!!




Vetřelec - Kristýna Trpková

Anotace: V domě na okraji Holic jsou nalezena tři těla: mladí manželé a jejich tříletá dcerka. Byť nejdřív vše nasvědčuje tomu, že chladnokrevnou vraždu má na svědomí jedna z obětí, brzy se ukazuje, že místo činu bylo pouze narafičené. A že rodinu, která jako by vypadla z reklamy na štěstí, někdo dlouhé týdny, možná i měsíce, sledoval. Komisařka Laura Linhartová postupně odhaluje, že tahle rodinná idylka byla pouze zdánlivá, a na povrch vyplouvají přísně střežená tajemství, o kterých se neměl nikdy nikdo dozvědět. Jak vysokou daň si vyžádají? A kolik nevinných životů budou nakonec stát?

A protože po druhém díle jsem byla v napětí a křeči, tak jsem samozřejmě okamžitě sáhla po třetím díle, který tuto trilogii (prozatím?) dokonale zakončuje. Já vážně nemám slov a když po dočtení tohoto dílu o tom přemýšlím, napadá mě jediné slovní spojení: Do prdele! :D Tohle je vážně jízda od začátku do konce. Nejen, že vás to nutí číst už jen kvůli Linhartové a Benešovi, protože potřebujete vědět, jak se bude vyvíjet jejich osobní (i osobnostní) linka, ale případ jako takový mi od začátku také nedal spát. Tajemství zamčeného pokoje se třemi mrtvolami. Hm :) Ale to pořád není nic, oproti naprosto zničujícímu a grandióznímu finále této knížky. Opět bych ráda řekla jen.. do prdele :D Pecka, naprostá pecka. A jestli vás nechci spoilerovat, nemůžu nic říct. Každopádně tohle stojí za přečtení. Česká autorka, východní Čechy, skvělé a propracované příběhy i charakteristiky postav, které se vyvíjejí díl od dílu.. Tohle prostě chceš! ;) Hned na úvod letošního roku jsem našla TOPky. Držím autorce palce a už teď s napětím očekávám její novou knížku, má ve mně jistého věrného fanouška.



Tak a tím pro dnešek končíme a budu doufat, že se sejdeme co nejdříve u pokračování :)

Dejte mi vědět, zda jste něco ze zmíněného četli? Kdo máte za sebou Trpkovou? Co na její knížky říkáte? 

4 komentáře:

  1. Tak já četla jen poslední tři knihy, které mají společnou autorku a jako jo, českou tvorbu zase tolik nečtu, ta zahraniční u mě jednoznačně převažuje..ale tyhle knihy teda byly dost dobrý a trumfly lecjaké ty vyhajpované zahraniční.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naprostý souhlas :) Já na české autory taky moc nejsem, ale toto je něco! ♥

      Vymazat
  2. Nečetla jsem ani jednu a to jsem velká čtenářka....ale ty poslední 3 mě dost zaujaly.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Za mě jsou skvělé a to blízké prostředí tomu dodává šmrnc ♥

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)