neděle 11. února 2024

Oblíbenci | Leden 2024

Krásnou neděli!

První letošní Oblíbenci jsou tu, tak se pojďme podívat na ty skvělé lednové objevy! Jako vždy vás nezklamu s trochou kosmetiky, knížek, seriálů či dalších tipů. Trochu jsem se to rozhodla zkrouhnout a nebudu již do videí cpát nic, co si mojí chválu opravdu nezaslouží, takže od nynějška jsou měsíční shrnutí plná opravdu jenom parádních tipů. Tak se pojďme podívat na tipy z ledna..


Kosmetickou pětku zachovávám, většinou je to tak akorát, aby tu bylo vše, co se v poslední době osvědčí, takže co tu máme tentokrát?




Začneme dvěma typicky zimními favority, kteří se hodili v posledních týdnech nejen mně, ale i zbytku rodiny. Prvně Obnovující krém Famille Bio od Yves Rocher, tzv. cica krém, který se objevil minulý týden už ve Spotřebovánu. To je kousek, který se nám doma náramně hodil v mrazivých dnech. Mazala jsem jím obličej mrňousovi i sobě a odměnou nám byly tvářičky jako broskvičky :D Žádné podráždění, vysušené a citlivé tváře a to ani v těch nejtužších mrazech. V pohodě se na něho dal aplikovat i make-up a hydratace a ochrana pleti na jedničku s hvězdičkou. Krásně voní, je vhodný pro celou rodinu i děti od tří let. Tohle se doma prostě neztratí! Své kvality nám naplno dokázal i Hydratační balzám na rty pro suché a bolavé rty od Australian Bodycare. Potvrdil mi, že je na rtech nejen neuvěřitelně příjemný, ale že zvládne zachránit i opravdu rty suché a rozpraskané do krve. Mrňous měl po nemoci rty v tak šíleném stavu, že jsem z toho měla úplně úzkosti, ale stačilo pár dní mazat tímto kouskem a bylo po problému. Do dvou dnů se rty začaly hojit, po čtyřech dnech už měl rty bez nejmenší chybičky. Tohle chcete a hlavně potřebujete, pokud na podobné problémy trpíte také. Australský čajovník prostě dělá divy! Třetím favoritem je pak Čistící pleťový gel s kyselinou glykolovou Revitalift od L'oréal Paris. Kromě toho, že vůbec neubývá, pleť je po něm viditelně hebká, čistá a svěží, má také jednu neobvyklou vlastnost - příjemně při aplikaci i chvíli po opláchnutí - chladí. A to mě vážně moc baví! Někoho to může obtěžovat, já si to naopak pokaždé moc užívám. S novým rokem mi přišla do rukou i nová vůně a hned se zařadila mezi topky a mé favority. Že Hugo Boss vůně umí už všichni víme, takže ono vlastně není žádným překvapením, že se Alive stala tak rychle mojí láskou. Jestli Hugo něco umí, tak kombinovat hravé ovocné tóny s těmi dřevitějšími a smyslnějšími, což se povedlo nejen u vůně The Scent, ale právě i tady. U Alive vás nabudí hned na úvod jablko, švestka a černý rybíz, který následně zjemní vanilka a dotáhnou to dřevité tóny cedru, santalového dřeva či olivovníku.. Dokonalost! S touto vůní se cítím být naplno sama sebou a je to jedna z těch, které se dá říkat signature. Miluju! Pětici uzavírá dekorativní hit internetu, který jedni milují a druzí nenávidí. Efektový topper Multichrome Flakes od Essence už jste určitě zaznamenali. Já patřím mezi jeho milovníky, protože vločky neskutečně krásně oživí každé líčení. Samozřejmě ale i já bojuji s úskalím tohoto topperu, které mnohé odradí - po aplikaci, kdy začíná gel zasychat, štípou oči.. Ovšem stačí vyčkat dvě minutky, gel zaschne a štípání ustane a výsledek? Jen topové líčení! Takže záleží na každém, zda to bude či nebude podstupovat. Já to tu chvilku vždycky vydržím a pak už se jen nemůžu vynadívat toho efektu :)




Hned v začátku letošního roku se mi povedlo něco nevídaného - objevit autorku a knížky, které se v okamžiku zařadily mezi topky! Ano, není to nikdo jiný než Kristýna Trpková a její série s vyšetřovatelkou Laurou Linhartovou, o které jsem se rozepisovala už v posledním Přečtenu. Začíná to knížkou Stvůra, ale hned na to přišla na řadu Vesnice a na závěr i Vetřelec a já jsem stále i několik týdnů po přečtení úplně unesená! Ty knížky mne dostaly hned v úvodu, protože pro mě bylo něco naprosto nepopsatelného, číst v detektivce o místech, která osobně znám.. Po všech těch zahraničních autorech je tohle něco dokonalého. A pak to pokračuje zajímavými detektivními zápletkami, které se řeší napříč osobními slastmi a strastmi detektivů.. Fakt mě to bavilo od začátku do konce. Mimochodem ty konce.. autorka vás umí na samý závěr dostat ;) Pokud jste ještě nečetli, tak toto určitě doporučuji všema deseti. 

Seriálové tipy tu mám dva. Začneme reality show, která mne po dlouhé době zase úplně přikovala k židli a to Hra na oliheň: Výzva. Pokud se vám líbil samotný seriál, tak by vás mohla zaujmout i tato reality show, která napodobuje právě prostředí seriálu. Její soutěžící se snaží projít přesně stejnými úkoly jako účastníci v originálu :D Je to pecka, dost jsem se pobavila, našla své favority a držela jim palce až do konce.. Druhý tip je na detektivní seriál Mladý Wallander, který je natočený britskou produkcí dle knižní předlohy švédského autora, kde se děj také odehrává. Na Wallandera se dobře koukalo, i když byl občas lehce naivní, tak jsem si ho oblíbila a v jeho policejní kariéře mu fandila. Případy zajímavé, i přes politický přesah nešlo o nic zdlouhavého a nudného a já seroš zkoukla raz dva. Není to nejlepší seriál, co jsem kdy viděla, ale určité uspokojení jsem po zkouknutí cítila..



Nechybí ani kategorie dobrot a ostatní.. Tentokrát tu mám hned tři tipy. Začneme dobrotami, které tentokrát zastupují ty nejlepší ořechová másla a krémyLifelike.cz. Nemám je poprvé a rozhodně ani naposledy, ale teď jsem zase po delší době objednávala a.. jsem v sedmém nebi. Brala jsem hlavně podzimní a zimní limitky a to je orgasmus pro chuťové buňky :D Že bude dobrá varianta Vanilla Christmas s kešu ořechy, vlašáky a vanilkou, jsem tak nějak tušila.. ale že mi úplně zešílí chuťové pohárky po Twisteru Poppy Plum.. to mě fakt ani nenapadlo! Je to něco neskutečného a ani deset kilo by mi nestačilo. Naneštěstí si tuto makovou chuťovku oblíbil i Pantáta, takže zmizela ještě rychleji, než by mi bylo milé.. Ale rozhodně vám ji doporučuji vyzkoušet, pokud máte rádi mák. Je to naprosto TOP záležitost! Po dlouhé době bych vám ráda připomněla a oživila také vosky od Kouzelné víly. Na blogu jste se s nimi mohli setkat už mnohokrát, ale poslední cca rok jsem pálení vosků a svíček moc nedala, takže je čas to napravit a zase rozpálit :) A čím jiným začít než těmi nejvoňavějšími vosky? Od kamarádky jsem dostala dva nové - Útulno a Knihovna. Obě krásné a silné vůně. Knihovna je taková jemnější, sladší, krásná, domácká vůně. Útulno je naproti tomu trochu dřevitější a hlavně silnější a štiplavější v závěru. Momentálně pálím Útulno a to je vám taková intenzita a síla, že musím třeba po čtvrt hodince svíčku sfouknout, protože je jí prostě moc a to jsem nedodala, že tam dávám vosk jen po čtvrtkách :D Opravdu doporučuji, pokud sháníte silné vůně, které vydrží dlouho vonět, Víla nezklame. Do třetice a na úplný závěr tu mám pak moji novou lásku a mega lifehack - set na tvorbu vln. Nejde ani tak o set samotný, ale spíš o ten trik, jak snadno lze dosáhnout vlnitých vlasů. Poprvé v životě mám vlny i já! A poprvé v životě to vydrží déle než hodinu (jak tomu bylo doposud při mých pokusech s kulmou)! Jsem naprosto unešená a rozhodně doporučuji vyzkoušet pásku do vlasů (nemusí být přímo set k tomu určený, dobře se dá použít i páska od županu). Je to perfektní a já jsem si to tak oblíbila, že při každém druhém mytí vlasů teď házím šňůru do vlasů :D

Tak a to by bylo pro dnešek dostatečně vyčerpávající.. Koukám, že i když jsem vybrala opravdu jenom to nej, tak rozpovídat se o tom umím slušně.. Takže mi určitě dejte vědět:

Co jste si v poslední době oblíbili vy? Zkoušeli jste už trik s páskou do vlasů? Jak se vám to daří?

4 komentáře:

  1. Ahoj Klárko, mně trik s páskou do vlasů vůbec nefunguje, ale jakože vůbec a spát s tím? No, tak to už vůbec nezvládám :D Já si v poslední době oblíbila Monu Kasten v rámci knih, v rámci kosmetiky pak lesk na rty od Avonu, pudr od NYXu a třešničkový sprcháč od Dove.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Sabčo! A možná to jestli není právě ten háček, protože kdybych si to dala jen na pár hodin během dne, tak to taky takový efekt mít nebude :D Ale spí se s tím docela dobře, jak je to měkké, nijak to neobtěžuje :D Jinak Monu chápu, ta je skvělá a na ten sprcháč jsem už koukala a teď když ho doporučuješ, tak jsem na něho úplně dostala "chuť", tak ho příště asi vezmu :)

      Vymazat
  2. Vlny tímto způsobem si taky dělám a jako, kam se hrabe kdejaká kulma, buď jsem měla střepy kulmy, nebo jsem jen já lempl, ale s tímhle se mi daří docílit mnohem parádnějších vln:-) No a jinak znám Trpkovou, díky které se mi podařilo přelomit svoji déletrvající nechuť ke čtení, protože její knihy mě fakt vzaly:-) A topper od Essence, mám oba odstíny a jsem nadšená..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. My jsme vážně jako sestry! :D :) Úplný souhlas, s páskou (potažmo s kulmou) to mám stejně, nikdy jsem takové vlny jako teď neměla.. :)

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)