středa 10. ledna 2024

Nefrito: Parfém Veronika

Krásný, mrazivý den!

Dnes jsem si pro vás připravila první recenzi tohoto roku a to o parfému, který mi dělal společnost v posledních týdnech roku minulého. Spotřebovala jsem ho přesně na Vánoce, což je vtipné, protože jsem ho dostala k těm předchozím v roce 2022, takže ode mne odcházel spotřebovaný přesně po roce :D Parfém jsem dostala od ségry a jednalo se o kousek značky Nefrito, což pro mne do té doby byla velká neznámá. Jmenuje se Veronika a vůně je to vskutku příjemná.. Takže se mu mrkneme na zoubek trochu blíž.. 




Značka Nefrito je česká, pochází z Hradce Králové a já se cítím trochu zostuzena, že jsem o ní do loňského roku neměla tušení :D Každopádně se zaměřuje zejména na vůně a to jak dámské, tak pánské. Když jsem si značku vygooglila a zjistila ceny vůní, málem jsem odpadla.. Vůně za dva tisíce? Tak to jsem měla teda vskutku velká očekávání..





Co se týče flakónku, tak je jednoduchý, ba možná až obyčejný, jen s hezkým potiskem krajky (trochu to připomíná vůni Christina Aguilera). A i když zrovna u vůně oceňuji pěkné a vzhledné flakónky, vůni dělá hlavně obsah, takže jsem v pohodě zvládla i toto.

Složení je naopak moc zajímavé a vůně samotná velmi pěkná. Je to kombinace ovocné a květinové, s trochu sladšími základy. Nachází se někde na pomezí hravosti a svěžesti, ženskosti a elegantnosti.. Má v sobě od každého něco. Rozhodně je zajímavá a zaujala mne na první dobrou.. Hned po nastříkání se projeví broskev, kterou já můžu a v závěru naopak vše zjemní a usadí vanilka s tonkou a mošusem.. a to je moje jistota. 

Hlava: citrusy, broskev
Srdce: osmanthus, frézie, karamel
Základ: vanilka, tonka, mošus

Po aplikaci mne vždy zalila velmi silná a intenzivní vůně, která je z počátku vcelku průbojná. Krása. Ale jakmile přechází do základu, na intenzitě velmi znatelně ubývala. A bohužel docela dost, protože jsem měla po pár hodinách pocit, jak kdybych se vůbec nevoněla :( Na kůži byla brzy neznatelná, z oblečení trochu cítit byla, ale oproti jiným vůním hodně nenápadně, proto co se týče výdrže, tam je to pro mne spíše zklamání. Používají vysoká procenta parfémových olejů (25%) a slibují výdrž 8 - 12 hodin, ale já už po třech hodinách měla pocit, že nevoním. Čekala jsem víc. Je možné, že jsem prostě jen nebyla s vůní kompatibilní, protože manžel měl svojí a cítit z něho byla dlouho. Kdo ví. Každopádně já se často cítila nepříjemně a musela jsem se i během dne přestříkat, abych se nebála, že smrdím :D





Sečteno podtrženo: Vůně je to velmi zajímavá a musím říci, že se mi moc zalíbila, ale bohužel mne rozhodně nepřesvědčila kvalita vzhledem ke své ceně. Kdybych měla poslepu sledovat po čichu výdrž vůně a porovnávala to s jinými, tak rozhodně neřeknu, že je to intenzitou parfém, ale sotva toaletní voda. Upřímně bych za to ty peníze vážně nedala.. Raději mrknu na ověřené kousky, které vím, že kvalitou nezklamou. Takže za mě bohužel ne a píše se mi to docela špatně, protože fakt velmi nerada pomlouvám dárky :D Sorry, ségra :*

Znáte značku Nefrito? Zkoušel jste někdo jejich vůně? Zaujaly vás?

2 komentáře:

  1. Značku neznám, ani jsem nevěděla, že je nějaká česká značka vyrábějící vůně..No, ale dál si o ní zjišťovat nic nepotřebuji, kdybych už chtěla fláknout dva tisíce do parfému, tak bych rozhodně vybrala nějakou ověřenou značku, jako třeba Jo Malone apod.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také jsem právě vůbec netušila, že existuje česká značka a ještě že je z mého okolí :D Jako za mě je to fajn počin, ale přesně jak píšeš, ty ceny samy o sobě odrazují ke zkoušení něčeho neznámého.. Ale pro mne zase fajn zkušenost :)

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)