neděle 10. prosince 2023

(Ne)Oblíbenci | Říjen a listopad 2023

Ahoj!

Máme tu další neděli a s tím i nové video. A všímavější si možná všimli, že jsme tu neměli přes dva měsíce (Ne)Oblíbence, takže dnes opravdu nabušené video plné tipů za říjen a listopad 2023. Poslední letošní, s dalším se uvidíme až v příštím roce :) No a jelikož dvouměsíční výpadek oblíbenců je znát, tak dneska tady toho bude opravdu spousta.. 


Začneme jako tradičně kosmetikou, kde mám pro vás dneska rovnou kosmetickou desítku. A tak pěkně to vyšlo, že je tu pětka pečující a pětka dekorativní..



Kdo by to byl řekl, že se po těch letech dokáže do oblíbenců probojovat sprchový gel? Ale je to tak! Jako prvního favorita tu mám sprchový gel z limitované kolekce Trnka od Manufaktury, která se nese v duchu opravdu famózní vůně švestek! Já švestku moc nemusím, ani ovoce ani vůni (většinou mi to evokuje slivovici :D), ale toto je opravdu omamná a naprosto dokonalá záležitost! Sprcháč jako takový je klasika, která neurazí-nenadchne, ale ta vůně je vážně pecka! Dále tu musím zmínit Olejová tělová mléka Balea. To s mandlovým olejem (zlaté) už jsem asi i ukazovala, ale opakování je matka moudrosti a navíc se nedávno do regálů přichomýtla i další varianta s arganovým olejem a vůní třešní, takže vám to musím ukázat. Tato tělová mléka obsahují 40% olejů a i přesto dokážou být na pokožce nenápadná - nelepí, nemastí a přesto výživa je dokonalá.. a také ta vůně. Navíc stojí 40 Kč, takže to fakt berte! Ještě větší láskou je pak vlasový peeling Happy Scalp od Beauty Jar, který miluji od první chvíle a jsem ráda, že jsem ho objevila. Je to totiž skvělá náhrada za můj milovaný YR, který se už nevyrábí. Tento krasavec obsahuje hutnou pastu, která obsahuje menší, drsná, solná zrnka, která důkladně vyčistí pokožku hlavy a vlasy od kořínků. A navíc jemně voní po peprmintu. Výsledkem jsou pak nádherně jemné, čisté a lehké vlasy. Ten pocit vážně miluju! Přejdeme na pleťovou péči, kde vám mohu rozhodně doporučit Meduňkovou květinovou vodu od Saloos, která je zklidňující, hydratační a osvěžující, přesně jak večer po sprše (i během dne) pro svoji pleť potřebuji. Jemná bylinková vůně, fajn rozstřikovač, velké balení a minimální úbytek jsou další její benefity. A do pečující pětice tu mám lehký krém z řady Wellness od značky Ziaja, který je mi poslední týdny skvělým společníkem na den pod make-up. Má krémovo-gelovou texturu, která se rychle vstřebává a přesto má lehce výživný konec, že se o pleť ani v těch mrazech nemusím bát a vím, že má dostatečnou péči. Navíc čokoládově voní :) 




Dekorativní pětku otevírám dvěma oblíbenci, které už znáte z dřívějška, ale stojí za to si je občas ukázat znovu. Prvně jsem v průběhu podzimu úplně naprosto (znovu) propadla paletkám Forever Flawless. Jak já to s nimi mám, víte, jistě si pamatujete moji nepřehlédnutelnou sbírku plechovek :D Kdo neví, mrkne tady. Ale musím říci, že v průběhu letošního roku jsem jim moc nedala a hodně je opomíjela.. Ale pak přišel podzim, já vytáhla typicky podzimní paletku Fire a už to zase jelo.. a teď? Zase nepoužívám nic jiného! Druhý oblíbenec je hodně obecný - výrazné červené rtěnky. To tak nějak souvisí s aktuálním obdobím, protože podzim a zima jsou pro mne období podobných odstínů, takže jsem vám vytáhla na ukázku jen několik z nich. Aktuálně jasnými TOP kousky jsou tekuté rtěnky ze zimní kolekce Winter Time od Gabrielly Salvete - odstíny 01 a 03 (ale fialkovou 02 nosím taky moc ráda). Jsou krémové, na rtech nedělají silnou vrstvu, skvěle drží (obnovuji většinou až po jídle) a zároveň nijak extrémně nevysušují. Co víc si přát. Stále jsou k sehnání na Elnino.cz. A teď se jdeme podívat na pár podzimních novinek v mém kosmetickém šuplíku. Momentálně nepostradatelná záležitost v mojí rutině je Under Eye Brightener od Catrice. Když se objevil ve stojanu bylo kolem něho velké haló a já to moc nechápala, ale nakonec jsem si ho vzala a víte co? Teď je to nutnost! Poslední týdny jsou a ještě i budou hodně hektické, takže spánku moc není a na očním okolí je to (nejen) ráno dost vidět. A toto s těmi kruhy snadno a rychle zamává. Už pak není nutnost pod oči matlat korektor, stačí jen sjednotit make-upem. Prostě pomocník ke snadnému a rychlému zakrytí kruhů pod očima. Když už jsem zmiňovala korektor, tak tu také jeden mám. Moc jsem si v poslední době oblíbila The Multi-Tasker od Rimmelu, který je krémový a dobře se s ním pracuje, ale zároveň je velmi slušně krycí. Zakryje vše, dobře si na pleť sedne a drží. Zvládá skrýt veškeré nedokonalosti a případně může i pod oči, protože nezalézá do vrásek. A na závěr něco kosmického a úplně neskutečného v mém kosmetickém arsenálu a to Marshmallow HD Compact Powder od Rival♥Me. Kompaktní pudry nevyhledávám, jsem fanouškem spíše sypkých kousků, ale tohle je jiná. Nejen, že funkčností je obstojný - zafixuje make-up, zmatní a jednoduše dotáhne líčení do zdárného konce, ale on normálně i hezky voní po marshmallownech a navíc i sladce chutná?! Jako to je něco! I to balení je k pomazlení, i když značně nepraktické. A vlastně všechny ty detaily jsou vlastně bezvýznamné, ale.. chápeme se, že jo? Je to prostě kouzelný! Stojí kolem stovky, takže to prostě musíte zkusit! :D 




Co se týče přečtených knížek, tak byly měsíce říjen a listopad celkem plodné. Pořád to není žádná sláva, ale chvíli jsem si myslela, že aspoň tu padesátku do konce roku zvládnu (teď už si to tedy nemyslím :D). Každopádně jsem objevila i pár skvělých titulů. Například mezi mé oblíbence se velmi rychle zařadil Chris Carter, od kterého musím časem dokoupit celou sérii s Robertem Hunterem, protože to je fakt pecka! Je to brutální, surové a syrové krimi, ale čte se to samo a mít doma další díly, tak nečtu nic jiného.. Naprostá pecka a bavil mě jak první, tak i druhý díl a těším se na tu spoustu dalších, na které si dělám zálusk. Vermontské psycho mne naopak moc neoslovilo, vůbec mi to nepřišlo hororové a celkově ten příběh byl dost o ničem. Stejně tak to bylo s knížkou Krutá pravda, kde jsem velmi rychle rozluštila zápletku.. Naopak Útěk za svobodou byl pro mne příjemným překvapením. Sice mi fakt vadily hlavní hrdinky a konec byl neskutečně odfláknutý, ale po celou dobu čtení jsem byla udržovaná v napětí a čekala, jak se to vyvine. Erotické romány Můj klenot a Pan O byly takové čtivé jednohubky. Hlavní hrdinové jsou typičtí frajírci, které zkrotí až láska.. bla bla bla. Nic světového, ale rozhodně se to dobře četlo. Poslední tu mám Království z kostí, které mě bavilo a už mám rozečtený druhý díl (Co ukrývá jezero). Jde mi to ztuha, protože na čtení není moc času, ale je to nenáročné a vcelku slušné krimi se sympatickým hlavním hrdinou - šéfinspektorem Jackem Loganem. 



Sériálových tipů tu mám o poznání méně, protože na to fakt už zbývá času jenom špetka. Ale pár minisérií jsem zvládla. Prvně čtrnáctidílný seriál Osudné pokušení, který je z produkce JAR, což mne mile překvapilo. Děj celkem ubíhal, místo aby se postupně rozmotával, tak se to stále více komplikovalo. Konec mě teda zklamal a navíc hlavní hrdinka mi byla krajně nesympatická.. Byl to takový koukatelný průměr. Co mě ale bavilo moc, byla minisérie Neuvěřitelná. Hodně citlivé a náročné téma znásilnění a života PO tomto traumatickém zážitku. Psychologické drama postupně přechází v detektivní případ, ovšem za mě tedy moc pěkně zpracované a natočené. O to děsivější, že je to natočené dle skutečnosti. Mělo by se o podobných věcech mluvit mnohem více. Humorné drama Ve při bylo příjemným odlehčením po Neuvěřitelné. To vám byla jízda. Aneb když se sejdou dva zarputilí jedinci, kteří chtějí mít za každou cenu poslední slovo.. Co na tom, že si zbytečně komplikují život :D Bavilo mě to od začátku do konce, má to spád a prostě se u toho fakt nenudíte. Naopak španělský seriál Jako hrob byl pro mne zklamáním. Nic moc se tam nedělo a tak nějak jsem ani nepochopila smysl celého experimentu, potažmo seriálu.. Nebavilo. Tečka.

A přeci vás neochudím i o nějaké ty tipy na dobroty.. Prvně doporučuji co nejdříve naběhnout do DM drogérie na dobroty z jejich limitované vánoční kolekce Dm bio! Už je to trochu probrané, ale pár dobrůtek určitě ještě seženete jako například kešu v nugátu a nebo třeba kakaovou pomazánku s příchutí perníčků! Tak šup šup než bude pozdě! Müsli srdcem od Topnatur už jsem asi před nějakým časem ukazovala, ale opakování neuškodí. Neseženete chutnější müsli než tohle! Já na něm ujíždím a nikdy mi nevydrží doma dlouho :D Já objednávala v rámci Black Friday na ofiko eshopu, ale některé druhy müsli seženete i v DMku či Rossmannovi.

Tak a to bude pro tentokrát vše, pokud jste to tentokrát zvládli až do konce, tak vám gratuluji a děkuji! :D A určitě mi dejte vědět:

Jací jsou vaši oblíbenci posledních týdnů? Nějaké tipy od vás?

6 komentářů:

  1. Korektor pod oči Catrice je výborný, sahám po něm každý den a rozhodně svoji práci odvede:-) A ten pudr Rival je taky fajn, mě samozřejmě nejvíc zaujalo to balení a představa té vůně, sympatická cena taky udělala svoje a moc fajn produkt. Olejová mléka Balea jsem ještě nezkoušela, budu to muset napravit, spíš jsem zkoušela ty klasické tělové emulze a to bylo takové voňavé, řídké nic..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím, ty běžné emulze Balea mne také moc neberou.. ale tato olejová jsou fakt úplně jiná! ;) Jinak Catrice Under Eye je též mým denní pomocníkem a nutností :D

      Vymazat
  2. Trnka se moc povedla 🤩 Bohužel knihy a seriály u mě teď hodně váznou 🙈

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jooo, u mne už teď taky moc na seriály a knihy nezbývá :( :D

      Vymazat
  3. Ahoj, přesně tohle müsli mám teď načaté a je vážně dobré. Jako levnější variantu doporučím Kauflanďácké s malinou a bílou čokoládou, nedám na něj dopustit. Multi-tasker korektor jsem si letos také oblíbila.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za tip, mrknu na něj, až zase někdy do Kaufu zavítám! :) Korektor je fakt super, mile překvapil :)

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)