neděle 29. října 2023

(Ne)Oblíbenci | Září 2023

Ahojky!

Tak tu máme další (Ne)Oblíbence. Sice se takto na zlomku dalšího měsíce vracíme ještě k těm zářijovým, ale doufám, že to ničemu nebude vadit. Tipů je tu spousta a některé se budou, doufám, hodit i v chladnějším období, které nás čeká, takže jdeme na to!


Kosmetickou "pětku" otevírám jedním pro mne typicky letním kouskem, který už jsem uložila do šuplíku a vytáhnu jej nejspíš zase až na jaře. Nemám na mysli nic jiného než krásnou rtěnku Smooth Whip od NYX v odstínu Pom Pom. Dokonalá barbie pink s nádechem fialové, která sama o sobě nadělá spoustu parády. Už o ní bylo řečeno hodně, takže to tu nechci pitvat dál, ale jednoznačně to byla nejčastěji nošená rtěnka na sklonku léta. Druhá rtěnka ji pak plynule nahradila a to nejslavnější SuperStay Vinyl Ink od Maybelline, která je svým růžovo-červeným odstínem favoritem nyní. Podzim si bez výrazné rtěnky nedovedu představit a pokud je to navíc rtěnka, co mi na rtech bez potíží vydrží více než půl dne, jsem naprosto spokojená. O obou rtěnkách jsem vám psala v jednom z posledních článků, takže pokud vás zajímají více, přečtěte si jej. Dalším oblíbencem je pak už několik týdnů tenhle krásný fialkový lak Essie - 890 It the You-niverse. Miluju pastelové a hlavně fialkové odstíny a tohle je tedy jeden z těch nejkrásnějších laků, co ve sbírce mám. Barva nádherná a Essie laky mám čím dál tím raději. Dobře se s nimi pracuje, dobře kryjí a schnou a i když výdrž je odstín od odstínu a ty výraznější a tmavší barvy se rychleji odrbávají, používám je velmi ráda. Pak tu mám jeden dekorativní znovuobjev. Řasenky Glam&Doll od Catrice nejsou žádná novinka a já je doma měla již několikrát, ale teď jsem je pořídila po dlouhé době a znovu jsem se zamilovala! Fialková False Lashes má prohnutý kartáček a černá Volume rovný, ale oba jsou plastové a snadno a rychle pročešou a hezky natočí a prodlouží i ty moje mega krátké řasy. Už je mám dokoupené do zásoby, protože jsou prostě skvělé. Posledním doporučením dnes bude pleťová péče Hydra Vegétal od Yves Rocher, která je ideální pro smíšenou a mastnou pleť. A jelikož já přes léto pleť mastnější mívám, byl ideální čas ji vytáhnout. A za mě úplně skvělé! Sérum je vodovější, v okamžiku se plně vstřebává a nezanechává pleť umatlanou ani ulepenou, stejně jako gelový krém. Obojí hloubkově hydratuje, ale zároveň pleť nijak nezatěžují. Příští týden chystám podrobnější článek, kde vám prozradím víc.




Knižní tipy jsou tentokrát ryze v romantickém duchu. V září jsem frčela na nějaké něžnější, romantické vlně, takže jsem tomu přizpůsobovala i knížky. Prvně jsem sáhla po sérii Co když od Sarah Sprinz a přečetla první dva díly - Co když se utopíme a Co když zůstaneme. Jsou to nenáročné příběhy, u kterých si prostě odpočinete a nemusíte nad dějem nijak dlouho dumat. Prostě romantické storky, které známe na sto způsobů a stejně je čteme stále dokola :) A v podstatě to samé platí i u série V nás od Anny Savas, od které jsem přelouskala opět dvě knížky - Tajemství v nás a Sny v nás. Ty byly teda tlustší a asi takové lehce táhlejší, takže mi trvalo déle než jsem je přelouskala, ale rozhodně je to opět nenáročná romantika u které si oddychnete. 

Nechybí samozřejmě seriálové a dokumentární tipy. Většinu z nich už jste také mohli potkat v posledním seriálovém článku, takže jen rychlé shrnutí. Co za mě určitě stojí za zhlédnutí je Milé dítě a docela mě bavila i Dívka v masce, protože tam mne neustále dokázalo něco zaskočit díky nečekaným zvratům. Naopak co rozhodně nedoporučuji je 1899 a Feria: Nejtemnější úsvit, obojí po pár dílech ztratilo naději na napínavý a zajímavý seriál a konec měl jeden seriál horší než druhý :D Pokud máte rádi dokumenty a navíc máte silný žaludek, tak doporučuji také Nejdrsnější věznice světa, kam vás novináři vezmou s sebou na pár dní "bydlet". Zajímavé sledovat, jaké rozdíly po celém světě ve vězeňském systému panují a proložené je to i příběhy vězňů. Bavilo nás to a zkoukli jsme to rychle. Jako bonusovku tam najdete i české vězení v Plzni. Nejnovějším tipem je pak Alice in Borderland, což je japonský seriál na způsob filmů Hunger Games či Kostka, takže pokud máte rádi tento typ pořadů, kde musí hlavní hrdinové bojovat o život v únikovkách, bude se vám to líbit. Ve dvou sériích je her více než dost a brzy začnete hlavním hrdinům fandit, aby porazili tvůrce.. Za mě dobrý, i když ten konec mne úplně nenadchl.. ale doufám v pokračování, kde se to třeba všechno dovysvětlí :)




Nechybí nějaká ta dobrota - tentokrát kukuřičné chlebíčky s cibulkou a smetanou od Alnatura. Jednou jsem je v Rossmannu vzala na zkoušku, když jsem si šla pro svoje milované sýrové krekry a nakonec se i z tohoto stala stálice v mém nákupním košíku. Kdykoliv do Rossmanna zavítám, beru je :D Pokud tam budete mít cestu, tak určitě zkuste, jsou výborné, ale pozor, můžete si na nich vybudovat závislost! U nás doma je můžeme všichni od nejmladšího po nejstaršího člena rodiny :) A když už jsme u těch mladších členů, tak jeden tip i pro ně. Blíží se Mikuláš a Vánoce, tak třeba se vám bude hodit tip na všechny možné koupelové pomocníky. My hodně nakupujeme v DM drogérii jejich privátní značku Saubär, kde najdete opravdu neskutečný výběr všech možných blbůstek do vany od balistik, přes soli, pěny, koupelové tablety a často se v limitovaných kolekcích  (jako právě teď) objevuje i řada dalších výrobků.. Nestojí to svět a mládě chodí do vany o mnoho raději, když se u toho vyblbne. Nedávno nám pak dorazil na vyzkoušení ještě balíček dětské koupelové kosmetiky Nature Kids od Kneipp a velmi (mile) mne překvapilo, kolik toho pro děti v nabídce mají. Vybírat můžete z balistik, dvoubarevných solí nebo práskajících solí a vždy ve variantě pro holčičky i kluky. Mají moc pěkné a intenzivní vůně, o pokožku hezky pečují a jsou bez minerálních olejů, silikonů a konzervantů, takže naprosto skvělé. Seženete je mimo jiné na Elnino.cz i v různých sadách, takže určitě doporučuji kouknout. Já dávám prťousovi podobné vychytávky do balíčků velmi ráda, přijde mi to lepší než tuna čokolády a sladkostí :)



Tak a to by bylo z dnešních tipů vše. Brzy se můžete těšit na říjnové vydání, protože další měsíc klepe na dveře.

A dejte mi určitě vědět, co z toho znáte a samozřejmě se podělte i o vaše oblíbence posledních týdnů! :)

2 komentáře:

  1. Tentokrát neznám nic, ale jestli se mám podělit o něco, co mě dostalo, tak je to topper na oční stíny Essence Multichrome flakes, mám oba odstíny a vážně jsem se zamilovala. A taky bronzer Catrice melted Sun.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A neee, to úplně nechci slyšet! :D Ten topper je fakt krásný, u nás ho má v oblibě hned několik kolegyň a vypadá to božsky, takže mě to láká kudy chodím! :D A teď už ho fakt budu muset pořídit, když mám na něho další nezávislé doporučení! :D

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)