středa 25. října 2023

Adidas: EdP Born Original

Krásný den, moji milí!

Je tu podzim! Jak to poznám? Kromě jiného mění moje čichové buňky své preference a s tím já měním vůni na kosmetickém stolku.. A nyní přišla na řadu vůně, na kterou se už několik měsíců těším - EdP Born Original značky Adidas


Věděli jste, že Adidas má nejen toaletní vody a DNS spreje, ale také parfémové vody? Já je objevila díky doporučení Verunky, která vůni Born Original mnohokrát doporučovala, takže když jsem ji jednou objevila na Elnino.cz v akci, musela jsem ji vzít na vyzkoušení. A dobře jsem udělala, voní totiž vážně skvěle!

Hlava: Bergamot, meruňka, pomerančová kůra
Srdce: Jasmín, kokos, Candy Apple
Základ: Cedr, fazole tonka, olivovník




Born Original je vůně trochu jiná než byste u Adidasu nejspíš čekali. Jelikož je to značka sportovního oblečení, většina jejich kosmetiky zavání samými sportovnějšími vůněmi a tóny. Ale Born Original je jiná. Je mnohem teplejší a hřejivější. Sice se řadí do kategorie květinově-ovocná, ale já v ní cítím a zaznamenávám i spoustu známek dřevitějších tónů, které z ní dělají mnohem výraznější a výjimečnější vůni. Abych byla upřímná, tak mi vůně docela připomíná i mého loňského zimního favorita - vůni Pour Femme Roberto Cavalli. Oproti Cavallimu je přeci jen trochu svěžejší a odlehčenější, ale podoba tam je. Za mě je tato vůně ideál na sklonek léta a začátek podzimu, kdy jsou ještě teplejší a delší dny a více svítí sluníčko, ale zima se prostě blíží a je cítit ve vzduchu a vy tak potřebujete něčím maličko "zahřát".. Takže značka ideál pro aktuální období :) 



Flakónek má také moc povedený, jen tedy nemá víčko. Aby se vůně v krabičce nevylila, je zacvaknutá jen takovým caplíkem. Na víčko už asi nezbylo :D Mně osobně to nijak moc nevadí, protože mi to stojí na poličce, ale na cestování to asi díky tomu není značka ideál.. Co se týče intenzity vůně, tak ihned po nastříkání vás neskutečně zahalí a provoní, ale bohužel výdrž je poměrně slabá. Na sobě ji cítím jen chvíli po nastříkání a dokonce i z oblečení do půl dne zcela vyprchá, což je vážně škoda.



Sečteno podtrženo: Hledáte-li nějakou levnější hřejivou vůni na podzim/zimu, tak tohle by se vám mohlo líbit. Je sladká, ale zároveň svůdná a dost ženská. Moc se mi typově líbí a fakt si ji moje čichové buňky oblíbily. Bohužel výdrž je za mě dost slabá. Asi jsem nečekala za těch pár stovek nic zázračného, ale je to vážně celkem bída, protože je cítit fakt jen chvíli. Ale jo, jsem ráda, že jsem si ji vzala a vzhledem k ceně mne ani ta slabá výdrž tolik netrápí. Prostě ji během dne párkrát přestříkám. Pro mě taková ta vůně na "rychlovku", kdy prostě někam jdu, ale vím, že se brzy vrátím a když vyčichne parfém, nebude to vadit :D Najdete ji například tady, cena je za 50 ml necelých 200 Kč, což je pakatel, to mne ten rychlejší úbytek aspoň tolik nebolí. A jako bonus mají i pánskou verzi Born Original, takže můžete být originálně neoriginální a koupit si párovou vůni :D Blíží se Vánoce, že ano.. 

Co vy a vůně Adidas? Znáte? Máte někdo s touto zlatou variantou zkušenosti?

8 komentářů:

  1. Ty jo, flakonek překvapivě moc hezký:)

    OdpovědětVymazat
  2. Já v pubertě hrozně milovala takové ty barevné vůně Adidas, myslím, že moje srdcovka byla Fruity Rhytm, ani nevím, zda se ještě prodává, ale když se řekne vůně Adidas, vždycky si vybavím právě je:-) Tuhle jsem ještě nezkoušela, nicméně zaujala mě, tu slabší výdrž bych vzhledem k ceně asi odpustila:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jasný, barevné Adidasky známe všichni :D Taky jsem je používala a nevoní špatně. Ale tohle už je verze pro dospělé vonící fakt moc pěkně! :)

      Vymazat
  3. Ahoj Klárko, moje mamka kdysi hojně používala ty jejich barevné toaletky a spreji. Já se přiznám, že mně k srdci nepřirostly a Born original taky ne :-) ač bych jí hodnotila asi nejkladněji.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jasně, barevné toaletky známe snad všichni :D Tohle je teda taková verze dospělejších a za mě fajn :)

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)