neděle 17. září 2023

(Ne)Oblíbenci | Srpen 2023

Krásný den!

Vítám vás opět u videjka, chybí nám tu (Ne)Oblíbenci, nezdá se vám? Tak se pojďme podívat, co přinesl ve favoritech měsíc srpen..


V kosmetické pětce toho máme tentokrát nějak moc. Ale hned první položku beru jako celek, který jsem si zamilovala a vy už to z dřívějška dobře víte. Jsou to moje milované BB krémy. Psala jsem vám o nich nedávno (článek tady), takže se nechci moc opakovat, ale já prostě neznám geniálnější produkt. Líčení a péče zároveň, doprovázené vysokým SPF faktorem a jednoduché na výběr odstínů.. to jsou korejské BB krémy. Momentálně mi dělají společnost Shimmering Petit od Holika Holika a Dark Panda od Skin79, které se skvěle doplňují a plně mi dostačují v líčení i péči o pleť během celého dne.. Plynule navážu, protože hned dalším krokem v líčení je každý den Fixační pudr od Sheglam. Brala jsem na zkoušku a musím říct, že jsem velmi spokojená. Je hodně jemně namletý a práší více než bych si přála, takže i rychleji ubývá než třeba můj milovaný Dermacol. Ale jinak službu udělá stejnou - pleť zmatní, make-up zafixuje, zařídí dokonale hebkou pleť a doladí ji i na pohled. Za mě super a vzhledem k ceně (cca 90 Kč) mu prominu rychlejší úbytek. Třetí oblíbenec je snad největší překvapení a je to určitě poprvé, co vám něco takového ukazuji :D Jedná se o holící strojek, který mne úplně vystřelil z gatí. Roky používám strojek Venus, který střídám s jednorázovými holítky, takže přechod k tomuto neskutečně pohodlnému kousku, byl šok. Strojek Intuition od Wilkinson je fakt pecka! Snadno a rychle jím oholíte i špatně přístupná místa a veškeré záhyby na vašem těle :D Při prvním použití jsem měla pocit, že to vůbec neholí, ale opak byl pravdou, chloupky byly oholené raz dva, aniž byste to pocítili.. Za mě pecka a budu určitě kupovat náhradní hlavice, tohoto strojku už se nevzdám! Čtvrtý oblíbenec je z vlasovky a jedná se o novou Pure Detox Masku a peeling 2v1 od Yves Rocher. Tento kousek nahradil můj nejmilovanější peeling na vlasy od YR, který je prostě nenahraditelný a stále mi chybí.. Ale i tato maska s peelingem 2v1 funguje velmi obstojně. Jako peeling by to samostatně tak super nebylo, ale díky tomu, že se jedná i o masku s kaolinem, který parádně odmašťuje, je to vskutku fajn a použitelný kousek. Pro rychle se mastící vlasy je to příjemná vzpruha a osvěžení. Za mě super a po letech si zase zvykám díky tomuto kousku používat masku na vlasy pravidelně :) Poslední bude v dnešní pětce oblíbenců dvojka z ananasové řady od Ziaji. Vyšel o ní v týdnu článek zde, takže se zase nechci opakovat, ale musím (opět) vypíchnout tu boží tělovou pěnu, která je jako pohlazení pro vaši pokožku. Je po ní dokonale hebká, zároveň hydratovaná a samozřejmě krásně voňavá po ananasu.. Miluji ji a určitě jsem ji doma neměla naposledy.. 




Ovšem když už jsme u ananasové řady, tak i v něčem tak dokonalém se najde jedna chybička. Tělová mlhovina je pro mne pro změnu propadák. Ne že by byla špatná sama o sobě. Naopak. Krásná a vcelku intenzivní vůně příjemně osvěží a nabudí vaše smysly, na pokožce nelepí a byla fajn... do té doby, než jsem se z ní osypala. Bohužel má v sobě něco, co mi neuvěřitelně dráždí pokožku a já jsem se po pár dnech začala osypávat. Začalo to svědivou vyrážkou na jedné ruce, během pár dnů i na druhé a nakonec i ve výstřihu, takže nezbývalo, než to zabalit.. Tak si ji možná užijeme aspoň jako vůni do bytu, protože je mi líto půlku balení vyhodit a ten ananas.. to je prostě boží!




Knižní tipy jsou tentokrát celkem slušné a mám jich tu rovnou pět. Snad si aspoň toto tempo zvládnu udržet :D Brzy pro vás chystám Přečteno, takže si to tady rozebereme jen velmi sporadicky. Knížka Jiné životy od Sofie Lundbergové je velmi příjemné a dojemné čtení. Už Červený adresář mi kdysi vehnal slzy do očí a Jiné životy nebyly jiné. Je to tak krásně a jemně napsaný příběh.. Za mě super a čte se to samo. Když už jsem byla na takové té romantické a něžné vlně, pustila jsem se do knížky Léto lásky od Helen Paris. Na tom nečekejte nic složitého, prostě jednoduchý a oddechový romantický příběh. Hodně mi připomínal film Holka na roztrhání, kde hrála hlavní roli Reese Witherspoon, který v telce vždycky ráda zkouknu. Za mě fajn oddechovka k bazénu, já ji četla v těch největších vedrech uprostřed léta, takže jsem si aspoň nezavařila mozek ničím složitým :D Naopak knížka Kdo mě zabil? od Bernarda Werbera pro mě byla velké utrpení.. Nápad jako takový byl celkem milionový, ale provedení fakt bída s nouzí. Nebavilo mě to, četlo se mi to blbě. Nepřišlo mi to humorné ani jako dobrá detektivka. Uff. Zabralo mi to spoustu času. Tak jsem si šla spravit chuť britskými krimi příběhy od M. W. Cravena, který píše sice tak trochu typicky britsky.. neakčně a svým způsobem nudně, ale já to stejně miluju. Washington Poe, jeho hlavní hrdina, je můj oblíbenec a patří do takové té typické kategorie vyšetřovatelů, kteří mají problém sami se sebou, ale umí brilantně přijít na kloub každému případu. Kurátor mne tolik nebavil v průběhu, ale konec mě překvapil a Mrtvá zóna byla překvapením největším, protože ač se jedná ze všech dílů o nejvíce politický román, bavil mě a četl se mi nejlíp. Už se těším na pokračování.

Jdeme na seriály, které tu mám čtyři, převážně minisérie, které zkouknete během pár hodin. Dvě z nich jsou natočené podle knižní předlohy Harlana Cobena - Temné lesy a Drž se blízko. Temné lesy jsou z polské produkce a jak napovídá název, jsou temnější a tajemnější. A i když rozuzlení nebylo až takovým překvapením, dalo se to rozhodně zkouknout. O něco více mě bavila druhá sérka Drž se blízko, která v sobě ukrývá mnohem víc. Nejen že rozkrývá tajemství z minulosti, ale také honbu za sériovým vrahem a tam jsem se nenudila ani minutu. Za mě dobrý. Minisérie Služka je pak dramatický seriál ze života, kde se mladá maminka s malou dcerkou snaží za každou cenu odejít od partnera alkoholika a začít znovu. Ovšem není nic jednoduchého začít s prázdným účtem, nedodělanou školou, bez práce, s malou holčičkou na krku a bez zázemí.. Mnohdy mne to chytlo za srdce a i když nejde o žádný akční seriál, nenudila jsem se ani minutu. Úplný top strop je však čtvrtý seriál - Hořká chuť sedmikrásek. Krimi plná protipólů a snah najít pravdu a sjednat spravedlnost za každou cenu. Eva se vydává na dlouhou a nebezpečnou cestu, kde odhalí nejen vraha své sestry, ale také tajnou síť obchodu s bílým masem.. První řada je překvapivá, druhá už je vážně hustá a doufám, že tím to nekončí, pořád je tam prostor pro další nastolení spravedlnosti :D Je to drsný, občas fakt hodně, ale doporučuji všemi deseti.



Poslední tip je dneska na ten nejlepší sypaný čaj, který nejen dobře chutná, ale navíc mi pomáhá cítit se skvěle. Začátkem prázdnin jsem vám v článku představovala e-shop Naturway a tam jsem objevila opravdu poklady. Že miluji sypané čaje už jsem říkala několikrát a od začátku roku, kdy začala moje cesta za lepším a štíhlejším já, se staly součástí mého každodenního bytí. Takže když jsem na Naturway objevila čaj Podpora hubnutí, musela jsem to zákonitě zkusit, že ano.. A víte co? Ono to funguje úplně dokonale a já si tak musela dokoupit velké kilové balení, protože den bez tohoto čaje si už nedovedu představit. Bylinky jako pýr, kopřiva, máta, maliník a další podporují organismus hlavně ve správném fungování metabolismu, takže žádné zavodňování, ucpávání střev a chutě. Maximálně tak na další šálek :D Pije se ráno a večer, takže jím den začínám i uzavírám a jsem na to tak zvyklá, že bych bez něho byla snad i nešťastná. Miluju ho! Mám takovou radost, že mi spolupráce rozšiřují obzory a já díky nim nacházím skvělé věci! Podporu hubnutí najdete tady a na výběr máte buď malý sáček nebo rovnou kilový pytel, ale najdete tam i spoustu dalších bylinkových čajů, ať už na jiné neduhy nebo jen na chuť. Já už jsem nás vybavila na podzim :D

Tak a to by bylo ze srpnového vydání všechno, ale už teď vím, že to další bude zase nabušené a máte se na co těšit :)

Co jste si v poslední době oblíbili vy? Máme některé oblíbence společné?

6 komentářů:

  1. To holítko mě zaujalo, já používám Wilkinson pánské jednorázové, protože mi přijde, že dámské vůbec neholí :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Znám ten pocit, taky jsem roky pánské používala :D Jsou vskutku ostřejší, protože mužské chlupy jsou silnější, takže to potřebují, ale na dámskou pokožku jsou prý právě i kvůli tomu nevhodné, takže jsem se zas vrátila k dámským a jak jsem teď zjistila, i tam se dají najít poklady :D :)

      Vymazat
  2. Máme společnou tělovou pěnu Ziaja, ta mě moc baví, jak tou vůní, tak konzistencí. A naopak jiný pohled máme na tělový sprej ze stejné řady, naštěstí s ním žádný problém nemám a je to pro mě fajn produkt.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nám teď voní sprej po celým bytě, tak aspoň nějaké využití má :D Prodlužuji si tím léto u nás doma :D

      Vymazat
  3. Ahoj Klárko, Ziaja set jsem měla loni taky. ☺♥
    Měj pohodový den.
    Blog MonalisaBeautyEriAnna

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahojky, děkuji a Tobě také přeji! :) Ty sety Ziaja jsou super.. pěkně pohromadě hned několik produktů :)

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)