středa 2. srpna 2023

Giorgio Armani: Acqua di Gioia

Krásné letní dny!

Léto je v plném proudu, ale venku to teď moc letně nevypadá, takže si ho připomeneme a přivoláme jednou svěží, letní vůní.. Co říkáte? Na léto jsem se letos těšila už jen kvůli této vůni, protože léto je nejlepší období, kdy ji vytáhnout. Acqua di Gioia je jedním z ikonických kousků z dílny Giorgio Armani, který oplývá svěžestí a já si ho nedokážu představit ve vhodnější čas než jsou horké slunečné dny.. 




Možná znáte pánskou verzi tohoto parfému - Acqua di Gio, která je pro mne něčím naprosto neskutečně přitažlivým. Když ji ucítím, tak ve mně všechno vře, proto nesmí tahle vůně chybět ani na manželově poličce :D A protože to manžel dobře ví, daroval mi jednu z ženských verzí (mají i stejnojmennou klasiku Acqua di Gio nebo naopak další verze di Gioia), ať prý voníme "stejně". No a jak už jsem psala, tahle vůně je pro mne naprosto ideální pro letní období, takže mi dělá poslední týdny společnost..



V bílo-zelinkavé krabičce je krásný, průhledný flakónek se zeleným víčkem, který na vás doslova křičí: "Pojď si pro osvěžení!" a jelikož je vůně v citrusovo-vodních tónech, náramně se flakón k obsahu hodí. Flakón je zakulacený, hravý, ženský a zároveň průhledný a čistý jako příroda sama. 

Vůně je to samé - svěží, nespoutaná a divoká jako příroda, respektive jeden její prvek - voda. A zároveň má v sobě tóny ženskosti, energičnosti a hravosti jako každá z nás. Je to zajímavá kombinace, která dohromady dává parádní vůni na dovolenkové radovánky. Na cestu k moři je to naprosto must-have, ale já se tam letos nechystám, takže si ji plně vychutnávám i v horkých letních dnech v našich končinách :D Osvěží ať jste kdekoliv a díky vodním/mořským tónům se po navonění u moře ocitám alespoň myslí a čichovými buňkami ;)

Hlava: citrusy, máta
Srdce: jasmín, pivoňka, červený pepř
Základ: cedr, hnědý cukr

Po aplikaci má hodně silný start, kdy se dostává až k hranici unisexových, potažmo pánských vůní. Mohou za to nejspíš citrusy, které tam jsou znatelné nejvíce, následně je hodně cítit máta a nějaký prvek, který připomíná mořskou vodu.. Po chvíli se však hodně rozvine a stává se z ní mnohem více dámská vůně, kde naopak výrazně pocítíte jasmín, který společně s pivoňkou dostává vůni až do lehce pudrových tónů. A jakmile se rozleží, najednou jsou zpět zase lehce až pánské tóny díky cedru, ovšem stále to působí žensky. 

Jednu výtku však mám a to k výdrži.. Ta totiž za mě není žádná sláva, vážení.. Já se s ní navoním a do dvou hodinek ji ze sebe vůbec necítím (a ostatní taky ne - ověřeno) a jako co hůř.. Není téměř cítit třeba ani z oblečení, což je opravdu hodně bída, protože z hadříků cítím kolikrát i ty hodně levné postřiky :D Takže i přes příjemnou vůni to doprovází i trocha zklamání, protože na to jak intenzivně voní bezprostředně po nastříkání, tak do pár hodin je celá vůně v čudu, což třeba u pánské verze fakt problém není.. Ono je fajn, že v těch vedrech můj nos nijak extra nezatíží, ale zas na druhou stranu nemám takovou tu jistotu, že voním, chápete, že jo? 



Sečteno podtrženo: Svěží vůně, která vám navodí prázdninovou atmosféru kdykoliv a kdekoliv, protože je tak osvěžující, že při navonění s ní se najednou ocitnete na břehu moře :) Díky slabší výdrži váš nos výrazně nezatíží, na druhou stranu mi ta výdrž i trochu chybí a čekala jsem víc.. Ale že bych si tuhle vůni neužila, to nehrozí. EDP je k sehnání v několika velikostech (30, 50 a 100 ml), k zakoupení je například na Douglas.cz, kde je dlouhodobě za pěknou cenu a seženete tam i několik dalších verzí (Ocean, Terra, Light).

Co vy? Znáte tuto vůni? Zaujala vás? Jaká je vaše oblíbená letní/osvěžující vůně/parfém?

2 komentáře:

  1. Pro mě je letní stálice už několik let Cool Water, případně její něžnější verze Sea Rose a letos jsem si udělala radost i jejich sestřičkou Street Fighter..a nádhera:-) O Acqua di Gioia jsem už slyšela, ale ještě jsem k ní ani nečichala, jsem ostuda, až budu mít možnost, tak ovoním:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Cool Water jsem měla vloni a jak básníš o dalších jejích variacích, tak mám chuť si na příští rok taky pořídit :D :)

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)