středa 9. srpna 2023

Bohemia Herbs: Kosmetika s hadím jedem

Krásný den vám přeji!

Nedávno jsem vám v článku o e-shopu Naturway avizovala, že začínám zkoušet kosmetiku Bohemia Herbs, na kterou se dnes podíváme trochu blíže. K testování jsem si vybrala řadu s hadím jedem, což zní celkem zajímavě, že ano? Najdete v ní Relaxační koupelovou pěnu, Sprchový gel a Vlasový šampon. Tak se na to pojďme podívat.



Kosmetika s hadím jedem je celkem oblíbená v korejské péče, ale už se toho nebojí ani čeští výrobci, kterou značka Bohemia Herbs je. Dost jsem se těšila a byla napnutá jak kšandy. ALE nenechte se zmást, kosmetika sice láká na hadí jed, ale jedná se o syntetický hadí jed založený na tripeptidech, které mají podobný účinek jako peptidy v jedu Chřestýšovce Waglerova - zrelaxuje unavenou pokožku a zachovává přirozený film a vlhkost pokožky. Takže žádné zvířátko nepřišlo k újmě a vy se tak nemusíte bát. Na druhou stranu.. asi to už není úplně hadí jed, hm? :D 

Každopádně, já se do toho pustila s vervou, protože celá řada fakt nádherně voní! Je to taková těžší, květinová vůně, lehce až parfémového rázu. Užívám si ji, ať už ve vaně, ve sprše nebo na vlasech..

Relaxační koupelová pěna je moc příjemná! Při každé koupeli s ní si vždy neskutečně odpočinu, vůně linoucí se z vany zajistí příjemný relax a užívám si ji na 100%. I v malém množství mám vždy kopec velmi bohaté pěny, která svůj tvar drží dlouho, takže se rochním pěknou dobu. Pokožka je po umytí krásně jemná, sice žádná extrémní výživa a vůně bohužel na pokožce taky neulpívá, což je škoda, ale po dobu koupele fajnovka. Půllitrové balení nějakou tu chvíli vydrží, já jsem po pěti koupelích lehce za půlkou, takže to je vcelku slušné a za tu cenu není o čem.







A když už jsem se necákala ve vaně, tak jsem si dala sprchu s Relaxačním sprchovým gelem, což je též celkem fajn záležitost. Gel je akorát tak hustý/řídký, aby se snadno rozetřel, hezky napěnil, pokožku nevysušoval. Mínus dávám snad jen za to malé balení, které mi mizí neskutečně rychle a možná maličko i za to, že ta krásná vůně ani tady nevydrží po usušení.. Vůbec bych se nezlobila, kdyby byla trochu pronikavější.. Takhle se řadí spíše mezi průměrnější záležitosti.






Do třetice pak Relaxační vlasový šampon, který také není vůbec zlý. Opět stejná, pěkná vůně, která tentokrát trošičku je znát z vlasů i po umytí. Šampon bohatě napění, poté jde bez potíží vypláchnout. Vlasy jdou po umytí snadno rozčesat a po vysušení jsou hezky lesklé a co mi vyhovuje, tak nejsou šíleně rozlítané. Jsou takové těžší než obvykle, takže mi netrčí baby hair na všechny strany :D Zároveň ale vydrží tři až čtyři dny relativně svěží, což je takový standard. Plní vše, co od šamponu očekávám, takže za mě dobré bych řekla. Jen opět 250 ml je na moje dlouhé vlasy celkem malé množství, které prostě rychle mizí...






Sečteno podtrženo: Za mě tedy celkem fajn kousky. Ta vůně je nádherná a fakt jsem si ji užívala, jak ve sprše, tak ve vaně. Produkty jako takové také nezklamaly, i když budu-li upřímná, nejedná se o nic, bez čeho by se nedalo žít.. Pokud chcete zase vyzkoušet něco nového nebo sháníte dárek pro nenáročného uživatele, je to ok, ale není to žádné WOW. Co mi trochu vadí je fakt, že vás to láká na hadí jed, který tam ale ve výsledku fakt není.. Zas ale mají za mě plus za českou lokální produkci a velmi sympatické ceny. Všechno seženete na e-shopu Naturway, ceny jsou příjemné: šampon 250 ml/53 Kč, sprchový gel 250 ml/53 Kč, koupelová pěna 500 ml/61 Kč.

Znáte značku Bohemia Herbs? Jak vás zaujala?

*barterová spolupráce s Naturway.cz

3 komentáře:

  1. Popravdě, když se řekne, kosmetika s hadím jedem, tak to moc libozvučně nepůsobí, skoro bych měla strach, že když to na sebe dám, že mě to poštípe:-D Vím, že je to blbost, obzvlášť, když neobsahuje pravý hadí jed, ale nějak tak to vnímám. Pro sebe bych to asi nutně nepotřebovala, na druhou stranu, taková dvojka by i kvůli těm hezkým obalům byla fajn jako dárek:-)

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)