neděle 16. července 2023

(Ne)Oblíbenci | Červen 2023

Ahoj, čau!

Jsem tu s dalším vydáním (Ne)Oblíbenců, kterým uzavíráme první půlku letošního roku. Červen byl hodně hektickým měsícem, ale přinesl mnoho nového a zajímavého.. Tak se na to pojďme podívat.


Kosmetická pětka nesmí chybět, takže jedeeem! Prvním překvapením byl Suchý šampon Pure Detox od Yves Rocher. který má jemnou svěží parfemaci, vlasům dodá velmi snadno a rychle na svěžesti, zbaví je mastnoty a zároveň nedělá bílý povlak. Není na něm nic, co by se mu dalo vytknout, takže se rychle zařadil na top příčky hned vedle Batiste šamponů.. O pleťové kosmetice Opio už jsem mluvila několikrát, samozřejmě i v samostatném článku, takže tu nechci opět zabíhat do detailu, ale je jednoduše skvělá a pozornost si zaslouží! Sérum je snadno a rychle vstřebatelné a pleť hydratuje, osvěží a Bio směs olejů jí pak dodá potřebnou péči a vyživení. Pleť je fakt krásná na pohled i na dotek. Miluju to! O Isana solích už jsem taky mluvila tolikrát, že to ani nespočítám, ale tyhle nové limitované kolekce vám musím ukázat, abyste je neminuli, protože jedna vůně je lepší než druhá! Medvídek Soft Dreams voní jako čerstvě vyprané prádlo a zbarví vodu do fialova, Me Time je ideální ke zrelaxování s vůní bílého čaje a mandle a na léto se pak hodí Dream Beach, která voní po kokosu a broskvi a k tomu vám udělá z vany tyrkysové moře :D Peckovní záležitosti a Isana se stále překonává! Dekorativku tu zastupuje paletka Daring Nude od Catrice, kterou jste mohli najít v květnovém vydání časopisu ELLE. Paletka má nádherné barvy, dobře se s ní pracuje, slušná je i pigmentace a za 129 Kč i s časopisem to byl skvělý kauf! Do pětice všeho dobrého je tu pak bronzer značky Schminka, který je v odstínu Caramel naprostý ideál pro světlejší typy. Je do oranžova s jemným shimmerem, ale světloučký, takže se hodí i k bledulím. Skvělá pigmetace a celodenní výdrž je samozřejmostí.




Našel se také jeden neoblíbenec a to tahle krásná, výrazná růžová rtěnka Amore Matte od Milani. Ten odstín (05 Dramatic Diva) je naprosto top! Dokonalá Viva Magenta s lehkou namodralou perletí. Efekt dokonalý, dobře pigmentovaná, hezky na rtech drží.. ALE úplně neskutečně vysušuje. Fakt hodně, po čtvrt hodině mám hubu suchou a pocit je to fakt nepříjemný.. Zvládnu ji vždycky jen na chvíli :(

Knížek jsem v červnu moc nestihla, bohužel.. a lepší to asi nebude ani v červenci, ale tři kousky jsem zvládla. Ovšem šlo to ztuha. Nebavila mě totiž ani jedna. Za mě hrůza hlavně série Royal od Genevy Lee. Strašně mi to připomínalo Padesát odstínů, ale oproti tomu to bylo nezáživné a hrozně vleklé.. za dva díly (přitom už vyšel další a letos vyjde čtvrtý) se nic moc nestalo a pořád dokola se pár jen rozchází a schází.. je to šílený. První jsem tak nějak přelouskala a druhý už mi dal dost zabrat. Do třetice pak můj oblíbenec Jo Nesbo s další povídkovou knížkou, tentokrát Krysí ostrov. Já mám ráda všechny jeho knížky, ať ty povídkové, sérii HH nebo další příběhy, ale Krysí ostrov byl za mě zatím asi úplně nejslabší. Už u té první povídky jsem se nemohla začíst a dalšími to pokračovalo.. Ale je to Jo a já ho prostě miluju, takže nikdy nebudu nespokojená :D Chápete, ne? 




V seriálové rovině jsou to však žně. Netflix miluju a nadále když můžu, zapínám. Tentokrát čtyři seriály a minisérie, které dle mého nezklamou. První, která tu měla být asi už minule, protože jsme ji s manžou zkoukli už v květnu, je Zdravotní sestra. Dánský seriál podle skutečné události. Bavilo mě to od začátku do konce, nestihnete se nudit a na chladnější Dány to bylo celkem i emotivní :D Deník Gigola je pak argentinsko-americký thriller, kde se hlavní hrdina Emanuel, což je mimochodem celkem kus, dostane do problémů ve chvíli, kdy se rozhodne pomoci své klientce.. Je to zamotaný příběh, kdy dochází k vyšetřování vraždy a zároveň je to protkané vzpomínkami zúčastněných. A možná vás rozuzlení překvapí.. :) Další tu mám kolumbijský Falešný profil na který jsem dostala doporučení od vás a také to nebylo zlé.. Celkem zajímavá podívaná, kam vás až můžou dostat lži a hrozně pěkná hlavní hrdinka :D Poslední je pak španělský seriál natočený podle románu Javiera Castilla - Ztracena v bílém šumu. Ten se mi líbil hodně. Hlavní hrdinka Miren začíná coby novinářka a nachomýtne se k jednomu z největších případů v Malaze, kde se ztratí malá pětiletá Amaya. Roky ubíhají, Miren bojuje s vlastními démony, ale odmítá pátrání po Amaye vzdát.. Za mě super, šest dílů plných zajímavých zvratů a rozhodně mne to přesvědčilo o tom, že chci do knihovny i knížky od Castilla :D

A zatímco oblečení a oblíbené kousky tentokrát míjím a zařadím je do článku příště, a že toho asi bude!, protože na tom teď ujíždím asi nejvíc, tak dnes aspoň jeden tip z jídla. Pokud máte rádi nízkotučné a nízkosacharidové potraviny a dáváte přednost před klasickými těstovinami těm konjakovým, tak mrkněte v Actionu na jejich konjakové Zero nudle, špagety a rýži. Stojí asi třicet kaček, což je nejnižší cena, za kterou jsem kdy tento typ těstovin kupovala.. Jsou dobré, rychle připravené, balení má 200 g, což je až až a chutnají skvěle. Já si na ně rychle zvykla a když se trochu víc hlídám, ráda po nich sáhnu. Vždycky mám doma nějaké v zásobě.. 



Tak a pro tentokrát to bude vše a vy se určitě můžete těšit na červenec, protože to bude smršť! To vám povídám.. 

Jací jsou vaši oblíbenci v posledních týdnech? Máme nějaké společné?

6 komentářů:

  1. Normálně už časopisy moc nekupuji, protože mi přijde, že ty dárky v nich docela upadají, ale Elle s paletkou jsem si koupit musela a taky jsem si ji dost oblíbila:-) No a soli do koupele Isana..kdykoliv jsem v Rossmannu, tak nějaké beru, tyhle nové už mám koupené, nicméně ještě nevyzkoušené, v létě se převážně sprchuji, ale už se těším na podzim, kdy zase obnovím dlouhé večery ve vaně:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak hlavní je, že jsou koupené, však ony počkají! :) Ale byla by škoda o ně přijít a nekoupit vůbec :D Ta Elle s paletkou byla prostě super, to se jim zase jednou vážně povedlo! :)

      Vymazat
  2. Ahoj Klárko, společné nemáme nic. Vany já si bohužel dávat nemůžu, nedělá mi to dobře na močák. Já momentálně objevila kouzlo čistícím balzámů a teď mi doma všecky došly, no každopádně si nějaké pořídím až spotřebuju gely, co mám. Z dekorativky jsem si moc oblíbila Catrice Tinted Serum a od Profusion konturovací paletku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Sabčo! No to chápu, odličovací balzámy jsou teď hitem a nebudu lhát, také mám nějaké v merku :D Ale přesně jak píšeš - nejdřív je třeba spotřebovat gely :D

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)