středa 28. června 2023

Opio: Alchymie pro pleť

Zdravím vás, moji milí!

A vítám vás u jednoho z článků, kde budu pět neskutečné ódy, protože hned na úvod říkám, že tahle pleťová péče patří mezi TOP, co jsem kdy v životě měla.. a že už jsem těch krémů a sér vyzkoušela.. Jasně, spousta pečující přípravků mi seděla, ovšem OPIO, od které jsem neměla žádná velká očekávání, mne během několika týdnů naprosto vystřelila z gatí.. 



Jedná se o českou značku, která je hodně taková "éterická", prezentuje se jako alchymie pro pleť. V každém případě čerpá z přírody a jejího bohatství. Je z čistě přírodních látek a šetrná je jak k pleti, tak přírodě. Tajemství je v tzv. Twin Effectu, kdy je péče složena ze dvou kroků. Hyaluronové sérum má dodat pleti vitalitu a energii a Bio směs olejů s bambuckým máslem a esenciálními oleji obnovovat pleť.




Jednoduché, černé obaly jsou neskutečně sofistikované a elegantní. Za mě jedny z nejkrásnějších, co jsem kdy viděla :) Miluji černou, takže tohle mému oku lahodí. Nemusí být na obalech milion barev a blbostí, aby to vypadalo skvěle. Obaly jsou skleněné, takže trochu těžší a ne úplně travel friendly a matné, což vypadá luxusně, ale je nepraktické na fleky. Ale odpouštím, stejně to prostě vypadá exkluzivně!




Večerní rutinu začíná samozřejmě sérum, v tomto případě Hyaluronové sérum, které je vskutku nadupané kyselinou hyaluronovou a hned na úvod je to pecka, která vás navnadí a zpříjemní večerní péči.

Oficiální popis: Intenzivně podporuje přirozenou regeneraci i hydrataci pleti a předchází vzniku vrásek. Sérum funguje jako dokonalý podklad pro Opio směs olejů. 

Složení: Aqua Pentylene Glycol, Sodium Hyaluronate, Hyaluronic Acid, Albatrellus Ovinus Extract, Bulbine Frutescens Leaf Juice, Nannochloropsis Oculata Extract, Glycerin, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Citric Acid, Propanediol, Pullulan, Sodicum Levulinate, Sodium Anisate.

V lahvičce se ukrývá kapátko, které nabírá sérum velmi "zlehka", takže se nemusíte bát, že to s ním přeženete. Jedno plné kapátko je tak akorát na celý obličej. Sérum je bez parfemace a má takovou kluzkou, lehce gelovou texturu, která se dobře roztírá, ale zanechává ve vás pocit, že bude lepit. Ale víte co? Nic takového, v okamžiku, kdy ho rozetřete, se plně vstřebává, pleť nezůstává ulepená ani umaštěná. Naopak je lehce vyhlazená a připravená na další krok. Zároveň už hned po séru je znatelná hydratace. Sérum pleti neskutečně svědčí, z dlouhodobého hlediska je vidět i rozjasnění a větší pružnost. 







Následně přichází krok číslo dvě a to aplikace Bio směsi olejů. Z té jsem měla trochu respekt, protože jsem se bála, že bude až moc hutné a mastné, jelikož jedna z hlavních složek je bambucké máslo, které v pleťové kosmetice úplně nevyhledávám, ale obavy byly naprosto liché..

Oficiální popis: Bio směs olejů s bambuckým máslem je namíchána tak, aby zjemnila a vyživila vaši pokožku. Přes noc vyhojí drobné ranky a rozjasní pleť. 

Složení: Butyrospermum Parkii Butter, Papaver Somniferum Seed Oil, Prunus Armeniaca Kernel Oil, Rosa Rubiginosa Seed Oil, Persea Gratissima Oil, Sesamum Indicum Seed Oil, Helianthus Annuus Seed Oil, Tocopherol, Ethyl Ferulate, Humulus Lupulus Cone Extract. 

Ve skleněném (a díky tomu pěkně těžkém) kelímku se ukrývá tuhá hmota bez parfemace, podobná balzámu, která se pod dotekem a tělesnou teplotou postupně rozpouští. Já vždy naberu balzám konečky prstů, následně jej chvíli mnu mezi prsty, aby se plně rozpustil a poté pomaloučku, masážními krouživými pohyby směs nanáším. To je vám tak strašně bájo! Obvykle s nanášením krémů spěchám, ale tenhle balzám mne tak nějak sám nutí, užít si každý večer chviličku té nejpříjemnější péče. Miluju to! Při důkladném nanesení se balzám dobře vstřebává a ač pleť zanechává mastnější (přeci jen je to ve složení jeden olej vedle druhého), není to nic obtěžujícího a to ani teď v těch vyšších teplotách. Bát se nemusí ani smíšená pleť, bambucké máslo a makový olej jsou nekomedogenní, což znamená, že se po nich neucpávají póry a nedělají pupínky. Ale naopak co směs udělá? Zajistí dokonalou péči - vyživení a vypnutí pleti, přirozené rozjasnění.. Ten efekt je fakt bomba už po prvním použití.. Poprvé jsem nanesla směs a pleť najednou krásně rozzářená, hebká.. vážně jsem na sebe koukala dobu do zrcadla, protože to bylo WOW. A ten efekt přetrvává a je to stále lepší a lepší.. Pleť je nádherná, vyhlazená, jemná a.. prostě vážně perfektní. Je to vážně jako kouzlo.








Sečteno podtrženo: Chcete-li dokonalou pleť, tak tohle musíte vyzkoušet, protože já jsem vážně nadšená! Sérum mne překvapilo, jak snadno a rychle účinkuje a jak dobře se s ním pracuje, bio směs olejů se pak postará o výživu a dotáhne to do konce. Jako tohle fakt chcete, to vám říkám! Bála jsem se dávat směs olejů na smíšenou pleť a ještě v období léta, ale obavy byly zbytečné, pleti to skvěle sedí. Naopak ze sluníčka může být pleť vysušená a napnutá a to se díky tomuto zázraku nestane. A přemýšlím, že si na zimu tenhle luxus znovu dopřeju, protože věřím, že pleť mi za to i potom poděkuje. Přírodní složení je příjemný bonus. Seženete zde, cena za oba kroky je 1599 Kč (sérum 30 ml a bio směs olejů 50 ml). 

Znáte Opio? Zaujala vás značka? 

*barterová spolupráce se značkou Opio

2 komentáře:

  1. Vůbec neznám, nikdy jsem o značce neslyšela, nicméně na pohled vypadají ty obaly moc hezky, na poličce by se mezi všemi těmi jinými barevnými obaly vyjímaly krásně, jako něco spešl:-) A to co čtu o obsahu se mi taky dost líbí-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsou fakt vážně skvělé a to hlavně ten obsah, obaly jsou třešnička na dortu :)

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)