středa 26. dubna 2023

Vlasová péče Australian Bodycare

Ahojky!

Tak je čas představit si vlasovku Australian Bodycare. Už jsem se o ní letem světem zmiňovala v posledním videu, kde jsem mluvila o obou dnešních probíraných, ale o každém v jiném světle. Zatímco šampon se mi osvědčil a rychle se zařadil mezi favority, peeling se dostal na druhou stranu křivky oblíbenosti. Takže dneska se na tuhle dvojku podíváme blíže a řekneme si, co a jak.. 



Začneme prvním krokem mytí a tím je vydrhnout vlasovou pokožku pomocí peelingu. Že miluji a pravidelně používám vlasové peelingy o mne víte, takže je vám asi jasné, že jsem se s radostí pustila do zkoušení i tohoto kousku. Ale tady to úplně nevyšlo...

Oficiální popis: Hloubkově čistící peeling na vlasy je účinný proti lupům, svědění a suché pokožce hlavy. Odstraňuje odumřelé kožní buňky, usazené nečistoty a zbytky nahromaděných stylingových přípravků. Čistí pokožku hlavy od bakterií a přináší úlevu mastným vlasům a pokožce hlavy. Šampon a peeling v jednom.

Peeling na vlasy používám cca jednou za 1-2 týdny, což mi bohatě stačí, jelikož stylingových přípravků tolik nepoužívám a navíc bych to s ním častěji asi nezvládla.. nebo spíš moje nervy :D V gelovém základu naleznete drobná hnědá zrníčka a to je pro mne prostě kámen úrazu. Zrníčka jsou na vydrhnutí vlasové pokožky až moc jemná, takže nemám pocit, že je pokožka vyčištěná tak dobře a na vlasech to žádný viditelný efekt také nezanechává. A jako bonus samozřejmě nejdou ta drobná zrnka vůbec vymýt! Strašně dlouho trvá než je z hlavy dostanu a občas i při česání na nějaké narazím, protože to prostě nejde dolů a ve vlasech to drží. Já razím názor, že malá (a nerozpustná) zrnka na hlavu nepatří.. Za mě tedy peeling bohužel ne. 







A pak je tu šampon, který naštěstí funguje skvěle a to ať už ho použiji samostatně nebo po peelingu..

Oficiální popis: Zklidňující a výživný šampon na suchou a podrážděnou pokožku hlavy. Účinný i proti pupínkům na pokožce hlavy a použitelný též i na vousy. Vhodný také pro mastné vlasy.

Šampon mám rovnou ve velkém půllitrovém balení s pumpičkou, což mi v tomto případě vyhovuje a dělá radost. Nejen, že je pumpička ve sprše praktická, ale díky jeho účinkům je tady velké balení přímo žádané. Gelová textura šamponu je doprovázená vůní tea tree oleje (stejně jako peeling), na což už jsem si za tu dobu testování AB zvykla. Z vlasů je po umytí vůně už celkem neznatelná, takže za mě dobrý. Šampon po kontaktu s vodou bohatě napění a bez potíží vlasy umyje. Ty se poté nejen dobře rozčesávají, ale jsou i krásně jemné, nadýchané a hlavně vážně dlouho ten efekt vydrží! Zatímco po většině šamponů (a tuplem po předchozím Hyaluron Plump) vlasy hned druhý nebo maximálně třetí den plihnou a mastí se jak blázen, s tímto šamponem v klidu zvládnu i pět dní a to bez pohromy. Většinou až pátý den používám suchý šampon, jinak v klidu přežiju. To je za mě úplně luxusní a dlouho jsem podobný svěží pocit na hlavě nezažila. Jsem mile překvapená a doufám, že takto bude fungovat i nadále a mé vlasy si na něho moc nezvyknou, aby ho nezačaly ignorovat..






Sečteno podtrženo: Tady je to asi úplně jasné.. Zatímco peeling mne nenadchl a to jeho vymývání mi slušně leze na nervy, šampon je neskutečný a skvěle se mi osvědčil! Dlouho jsem neměla hlavu svěží a čistou déle než tři dny, natož rovnou pět, takže já jsem spokojená a doufám, že spolu ještě dlouho budeme kamarádi :) Šampon seženete tady ve dvou velikostech (250 a 500 ml), peeling potom zde, 200 ml za 349 Kč.

Co vy a Australian Bodycare vlasová péče? Jaký je váš nejoblíbenější šampon na mastné vlasy? 

2 komentáře:

  1. Ten šampon by mě docela lákal, bojuji s jemnými, snadno se mastícími vlasy a těch šamponů, které by mi nějak zásadně prodloužily interval mezi mytím zase až tolik není, konkrétně pět dní, to jsem snad ještě nezažila:-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No je fakt super! Vlasy myji méně často a hlavně jsou fakt ty dva celé dny nádherně lesklé a jemné a neskutečně fresh, jak čerstvě po umytí.. to jsem snad taky ještě nezažila :D Většinou na druhý den už pomaličku, polehoučku plihnou a od kořínků se začínají mastit a tady.. nic. Kolem třetího dne už pomalu jo, ale do té doby.. boží!

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)